On varmaan hyviäkin, mutta viittaan tähän uutiseen:
"todellisuudessa MacBookeissa on 6-bittiset näytöt"
Keijo, olisit sitte kans oikeesti viitannu (linkittänyt) tohon "uutiseen".
Kai ymmärrät, että valtaosassa läppäreitä on 6-bittinen näyttö?
Niin MacBookissa kuin MacBook Prossakin. Ja sun PC-läppärissä. Lyönpä kanssas jallupullon hinnasta vetoa, että siinäkin on. Enkä edes tiedä, mikä sun läppäris merkki on. Senverran harvinaisia 8-bittiset näytöt on nykykannettavissa.
Nykyiset vippaskonstit ovat aika hyviä, joten
hyvää 6-bittistä on vaikea erottaa 8-bittisestä. Koneista ei näy missään, mikä niiden näyttökomponenttien bittisyys oikeasti on. Pitää kaivaa jollain apusoftalla komponentin nimi, ja kaivaa komponentin ominaisuudet alkuperäisen valmistajan sivuilta.
Esim mäkillä lataa vaikka SwithResX:n (
http://www.madrau.com/switchres/SwitchResXControl.zip), ja kattoo sillä näyttökomponentin koodin. Sitten kattoo valmistajan sivuilta komponentin speksejä. Esim SwitchResX kertoo, että tän MacBook Pro-
kappaleen näytön koodi on LP154WP2-TLA1.
LG.Philipsin LP154WP2 on oikein nätti 15,4-tuumainen LED-valaistu LCD. Ja on 6-bittinen.
Windowssissa voi vilasta Astra32:lla (
http://www.astra32.com/download.htm), mitä kone on syönyt.
Vaan pöytäkoneissakin voi olla bitit kortilla: 20-tuumainen alumiini-iMacci on 6-bittinen. Toisin kun edeltävä valkoinen malli tai 24-tuumainen alumiininen.
Käytännössä 20-tuumainen alu-iMac on ihan kiva. Väriliu'ut ei näytä ollenkaan niin pahoilta, kuin numerojen valoissa odottaisi. Mut mut. Onhan 24:nen sitä parempi.
Jos 20:stä ajaa Windows XP:llä, niin sitten alkaa näyttää pahemmalta: jotkut pinnat värisevät ilkeästi. Ei ole ajurien vekslaaminen auttanut.
Irtonäytöistäkin nopeimmat ja halvimmat on helposti 6-bittisiä.