Mielenkiintoinen tehtävänanto. Olen tässä (sattuneesta syystä) paneutunut jonkin verran aiheeseen ja ajattelin jakaa tämänkin termistöajatuksen kanssanne.
Esim sivu:
http://www.keskisuomalainen.fi/mediapalvelut/sanasto_ja_lyhenteet.php?id=16määrittelee termin
harmaasävy siten kuin moni sen ymmärtää (eikä tätä käsitesotkua siivotakaan kielestä enää millään). Siellä lukee näin:
Sanasto ja lyhenteet
Harmaasävy
Grayscale. Väritila, joka sisältää vain mustaa, valkoista ja harmaan eri sävyjä.
Sana harmaasävy on pesiytynyt suomen kieleen käsittääkseni vasta noin 15 vuoden aikana. Arvatkaapa miksi? Ja arvatkaapa onko sanan merkitys selkeä tai yksiselitteinen? (Odotan innolla kommenttia niiltä, joiden mielestä harmaasävyt ovat tietenkin harmaasävyjä, eikä asiassa ole mitään ihmeellistä.)
Post Phothoshop-aikana puhuttiin väriopissa kuitenkin (esimerkiksi) vaaleusasteista ja sanaa
sävy varottiin sekoittamasta lauseeseen jossa puhuttiin harmaista. Tarkkaan ottaen Graysacale on Fotarissakin
harmaasävytila eikä se siis tarkoita harmaasävykuvaa.Sävy on/oli käsitteenä varattu kuvaamaan tiettyjen värien tiettyä ominaisuutta. Mustasta vaalennetuilla harmailla (tai valkoisella) ei ole tätä ominaisuutta. (Taiteilijat toki puhuvat valöörienkienkin yhteydessä harmaasävyistä, mutta taidepuheissahan ei olekaan niin tarkkaa mitä sanahelinällä tarkoitetaan.)
Mitä kysyjän alkuperäisiin kysymyksiin tulee, vesi ei näytä kuuluvan annettuihin välineisiin, eli laveeraus on sitä(kin) kautta pois suljettu.

Ohjeissa mitä ilmeisimmin kielletäään palauttamasta tehtäviä 8- tai 16-bittisenä Grayscale-kuvana.
Viivaamalla ja rastereilla varjostamista kutsuttiin kuvanvalmistuksessa pitkään
sävyttämiseksi (ei kuitenkaan harmaasävyttämiseksi!). Tämä selittynee sillä, että viivavauksella ja ristikkäisviivauksella matkittiin piirroksissa ja valokuvissa tavallaan värien sävyjä. Nykyään tämän (rasterointi)vaiheen tekee yleensä kone, joten termin käytöstä on painoissa luovuttu.