Kodo le tyran (1979, ruotsiksi Spirou och tyrannen) ja
Des haricots partout (1980, ruotsiksi Den stora kuppen), muodostavat kaksiosaisen kokonaisuuden. Spirou och tyrannen tuntuu olevan Ruotsissa valitettavasti sarjan kalleimpien albumien joukossa, joten hankin vain tämän jatko-osan. Ikävää tietysti hypätä mukaan vasta tarinan puolessavälissä.
Tapahtumapaikkana on Catung-niminen suljettu pikkuvaltio Kaakkois-Aasiassa. Catung on käytännössä yhtä suurta oopiumiviljelmää, ja oopiumi onkin maan ainut elinkeino. Nimellisenä hallitsijana toimii tyrannimainen presidentti Jataka Kodo, mutta käytännössä paikallisella mafialla on vielä enemmän valtaa.
Piko ja Fantasio matkaavat lentokoneella Catungiin tekemään reportaasia, mutta joutuvat erilleen toisistaan. Fantasio kohtaa mafian ylitarkastajan, joka pakottaa hänet roolinvaihtoleikkiin, ja niin Fantasio joutuu näyttelemään ylitarkastajaa oikean tarkastajan nauttiessa vapaudesta. Fantasion ei onnistu vetää rooliaan ilman erehdyksiä ja joutuu Kodon ja hänen kakkosmiestensä epäilysten alaiseksi. Sillä välin Piko on tutustunut presidentin vallasta syöksemistä suunnitteleviin kapinallisiin. Pian punotaan puolin ja toisin attentaatteja ja kidnappausjuonia. Piko saa ennen pitkää selville, kuka on pukeutunut ylitarkastajan univormuun, ja pelastusoperaatio alkaa.
Des haricots partout sijoittuu Amuletin salaisuuden ja Atomivakoojien rinnalle keskitason yläpuolella -kategoriaan. Fournier vaihtaa tapahtumapaikkaa välillä Sieninevaan, jossa kreivillä on oma sanansa sanottavana, sieltä matkataan New Delhiin W.H.O.:n toimistoon jossa otetaan kiitollisina vastaan Fantasion esittämät valokuvatodisteet Catungissa harjoitetuista huume- ja asekaupoista. Nämä miljöön vaihtelut tuovat tarinaan lisämausteita.
Fournier on tapansa mukaan piirtänyt oman parrakkaan, silmälasipäisen karikatyyrinsa pikkurooliin. Amuletin salaisuudessa häneltä varastettiin auto, Omenaviiniä tähtiin -tarinassa hän oli tiesulkua johtanut eversti, Atomivakoojissa ydinvoimalaitoksen työntekijä joka vilkuili Ororeaa sillä silmällä, tässä albumissa taas liikennepoliisi jolle käy hieman köpelösti.
Yhteenvetona Fournierin töistä sanon, että suomeksi julkaistut kaksi tarinaa tuntuvat olevan sieltä heikoimmasta päästä. Vain
Le faiseur d'or vajoaa vielä Triangelia ja Omenaviiniä alemmas. Vai mitä mieltä luostariseikkailusta ja Tora Torapasta ovat ne jotka ovat ne lukeneet?