Ei noista kirjoittajavaihdoksista pelkästään kirjoittajia voi syyttää. Firmoilla (DC ja Marvel) on viime vuosina yleistynyt tuo kokoelmallisuus, mikä johtunee hyvästä kokoelmamyynnistä. Samaan aikaan on yleistynyt myös kausittaisuus (jota meillä kutsutaan vuosikerraksi, mutta julkaisuajan mukaan jenkkiversio ei ole vuosikerta), jossa halutaan kertoa pidempi tai lyhempi kokonaisuus. Ultimates (1 ja 2 ja tuleva 3) sekä tv:stä sarjakuviin siirtynyt Buffy ovat tästä tyyppiesimerkkejä.
Edit: lisäksi kirjoittajan (tai yleensä tekijätiimin) vaihdos on hyvä mainoskikka. Sillä saa lähes aina hetkellisesti myynnin hieman nousemaan. Noissa kausissa tulee mukana vielä se bonus, että kun numerointi aloitetaan aina alusta, saadaan sarjalle pieniä ylimääräisiä nousuja. Tässä mielessä DC on ollut maltillisempi, kun on esim. noita JLA ja JSA Classifiedejä yms. julkaissut juoksevalla numeroinnilla./Edit
Tämän politiikan johdosta on oikeastaan vain kaksi mahdollisuutta päästä vakikirjoittajaksi (vakikirjoittajalla tarkoitan henkilöä, joka kirjoittaa yli vuoden (vuodella tarkoitan täyttä vuosikertaa, eli 12 lehteä, vaikka ne eivät saman vuoden aikana ilmestyisikään) samaa julkaisua). Ensimmäinen on se, että kirjoittaja on tarpeeksi nimekäs (esim. Bendis, joka on ollut Ultimate-Hämiksessä alusta asti). Toinen tapa on kirjoittaa jotakin vähemmän myyvää sarjaa. Tästä hyvänä esimerkkinä on Spider-girl, joka on ollut lähes kaiken aikaa saman tekijäporukan tekemä.