Katso lopputekstit.
Itselläni on vain vhs-versio joten en jaksa edes miettiä miten saisin sen näkösälle koneen kautta.
Jep, tein sen virheen että luulin kaikkien elokuvassa esiintyneiden olevan IMDB:ssä ja Elonetissa. Noh, jos vielä saa lähteen sille että Juha Niemelä on kotoisin Toljasta, niin mennään kaikkien taiteen sääntöjen mukaan

Mitenkäs muuten nuo muutamat kymmenet muut elokuvan avustajat? Löytyykö lisää toljalaisia?
Mitä merkitystä asialla on? Kaikkihan ovat kuitenkin samanarvoisia. - Vai onko ******pediassa toisin?
Ainoa mitä halutaan on että ihmiset tietävät minkä takia äänestävät ja missä yhteisössä äänestävät. Tosin myös halutaan estää internetissä niin helposti käyvä kampanjointi jonkun "hauskan" huuhaan puolesta.
Entä miten suhtaudutte siihen, että äänestyksen kestäessä muokataan artikkelia siten, että siitä poistetaan tietoja, joiden ansiosta käyttäjät tulevat käsitykseen, että artikkelissa "sarjakuvablogi" olisi kysymys vain yhdestä (1) blogista?
Katselin historiaa satunnaisesti enkä tuollaista havainnut, olen ehkä puusilmä tai laiska. Mielestäni (en edusta Wikipediaa, vaan itseäni, kannattaa kysellä Wikipediassa laajempaa kannatusta saavia mielipiteitä) artikkelia pitää saada muokata vaikka siitä on äänestys, sillä muuten ei ole mahdollisuutta esimerkiksi parantaa artikkelia jos siitä puuttuu jotain oleellista.
Olisiko nähty tapahtumien kulku voitu välttää sillä, että artikkelin otsikko olisi ollut Sarjakuvablogit?
Vaikea sanoa mitä muiden päässä liikkuu. Veikkaan että joku olisi laittanut äänestykseen tai yhdistänyt blogi -artikkeliin.
Se on sivusto jossa artikkelien määrä tuntui alkuvaiheessa olevan tärkeämpi kuin niiden oikeellisuus.
Pitänee paikkansa, koska sivujen määrä on paljon helpommin mitattavissa. Ja ihmisethän tykkäävät mittareista ja pullistelusta.
Wikipedia on kätevä vain tiettyyn pisteeseen asti, toimittajat, koululaiset, yms. käyttävät sitä koska se on helppo. Jos kuitenkin haluaa saada asiat oikein artikkeliinsa ne pitää todellakin tarkistaa muualta eikä siinä lopulta oikein voita mitään.
Sama ongelmaa ongelmaa on kaiken tiedon kanssa, historiankirjojakin on kirjoitettu uusiksi monta kertaa sotien jälkeen eri puolilla maailmaa eikä monella valistusajan luonnontieteenkirjallakaan paljoa enää tee. Toki netissä asiat toimivat nopeammin ja kärjistyvät, eikä Wikipedia ole ainoa paikka..
Mielestäni Wikipedia voittaa tilanteen ei-Wikipediaa, että ainakin teoriassa on mahdollisuus löytää jonkinlainen lähdeluettelo jonka avulla voi alkaa etsiä sitä "oikeaa" tietoa.
Suomalaiset sarjakuvantekijät-artikkeleissa monissakaan ei ole minkäänlaisia lähteitä. Eiköhän tuo lähteiden kanssa tiukistelu ole vain tapa saada "epämerkittävät" artikkelit savustettua ulos?
Sillä estetään hömpän sisäänpääsy, esim taannoin "Istumatikka". Samoin kiistanalaisissa artikkeleissa vaatimus on tiukempi (uskonto, politiikka, negatiiviset asiat henkilöiden historiassa ym "kuumat aiheet").
Kukaan ei viitsi alkaa poistelemaan muuten asiallisen näköisiä artikkeleita hyvin tunnetuista aiheista, joissa ei ole kunnolla lähteitä, mutta tiedot on helppo kaivaa Googlella tai jostain muualta. Lepsua, kyllä.
Enemmän käytetään "epämerkittävä" -lyömäasetta, se kun on niin epämääräisesti määriteltävissä. Pitääkö tietosanakirjassa olla tamperelainen homoravintola? Tai pitääkö tietosanakirjassa mainita mistä Poika ja ilves -elokuvan avustaja on kotoisin?
Tiedän, miten tuolla voi muokata tekstiä, mutta miten sinne saa laitettua pyynnöt viitteistä ja lähteistä? Jotta siihen tulisi se lodju jossa lukee "viitteitä/vahvistusta/lähteitä pyydetään" tjms.
Jos koko artikkeli vaatii lähteitä, niin {{lähteetön}} alkuun tai lähdeluettelon paikkalle. Yksittäisen faktan/kappaleen perään voi laitta {{lähde}}, tai {kenen mukaan}}. Kokeile esikatselulla miltä näytttää, noiden toiminnan pitäisi aueta helposti. Hiukan lisää:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Merkitse_l%C3%A4hteet#Puutteelliset_l.C3.A4hdemerkinn.C3.A4tPointtini on, että "merkittävyys" ja iso osa käytännöistä on hatusta vedettyjä. Käyttäjän kannalta: todellakaan koskaan ei tiedä, kuka tulee käymään. Kutsuisimmeko tällaista vaikkapa hm, rohkaisevaksi.
Itse näen käytännöt enemmänkin keskustelun lähtökohtana, ohjeena että yleensä näin voisi olla hyvä, en lopullisen sääntönä. Jotkut tietenkin haluvat noudattaa jokaista pilkkua, ja käteväähän se on aina sanoa että "eiolekäytännönmukainen", varsinkin satunnaisille vierailijoille jotka tekevät kuten parhaaksi näkevät eivätkä jaksa kahlata kaikkia ohjesivuja läpi.
Käytäntöjä ei kukaan (toivottavasti..) pidä kiveen hakattuina, ja esimerkiksi mainitusta musiikkipuolen "vähintään yksi levytetty levy" on käyty lähiaikoina sananvaihtoa täällä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kahvihuone_%28k%C3%A4yt%C3%A4nn%C3%B6t%29#Tarvetta_tarkistaa_muusikkomerkitt.C3.A4vyytt.C3.A4.3F