EOS. Vanhempi polvi on ollu niin kiinni mäkki ja winkkarimeiningeissä, mutta onhan tuota nuorta tekijäpolvea jo jonkin verran. Graafisen alan koulutuskin taitaa painottua hyvin vahvasti Adoben ohjelmiin. Uskon kyllä että tekijöitä kiinnostaisi, jos aiheesta löytyisi sopivia kursseja tai oppaita. Siitä taitaa olla jo ainakin 5 vuotta kun itse viimeksi tutkin asiaa vakavammin ja Linux-puoli on siitä varmasti aika tavalla kehittynyt.
Kyllä Gimpin, Kritan, MyPaintin, Inkscapen ja Scribuksen käyttäjiä alkaa olla jo aika paljon. Ja tuo Adoben softavuokraustaktiikka kuulemma tuottaa niitä kosolti lisää. Linuxin puolesta puhuu moni asia nykyään. Jopa pelialustat siirtyvät sinne (SteamOS jne.) ja 3D tuotanto on siellä jo (Maya, Modo, Nuke jne.). Linux on melko käyttäjäystävällinenkin, kun alkukahinoista pääsee yli.
Viittaakohan Jussikaan tuossa muuhun kuin omaan tuotantoonsa?
Noista open source-softista: mikäs niitä estää käyttämästä sarjakuvan tekoon? Kaiken voi tehdä, ainakin taittoon asti. Taitossa sitten tulee nämä värierottelut ja CMYK-konversiot, niissäkin on ratkaisuja, mutta toki Adobe-softat ovat painotalojen oma ratkaisu. Mutta jos sarjakuvaa haluaa tehdä, itse kuvituksen tekoon löytyy kyllä tarvittavat softat open sourcena ja ilmaiseksi.
Ja jos mustavalkoista tekee, mv-pdf:n tekee nyt ihan millä vaan.