Kirjoittaja Aihe: Helsingin sarjakuvafestivaalit 23.-24.9. 2006  (Luettu 87905 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

V3§a V1tikain3n

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 009
  • kersanttinapalm.com/
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #75 : 30.09.2005 klo 21:24:36 »
Simonson olis kyllä kanssa hyvä valinta.

Hyvä ajatus, voisivat sitten julkaista loppuun sen Thorin joka jäi kesken Marvelissa.

Ja kyllä Mignolan Mikkokin olisi kiva nähdä livenä.

Jyrki Vainio

  • Mielikuvittelija
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 628
  • Kvaak!
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #76 : 01.10.2005 klo 02:12:17 »
Jaques Tardi tulee Hellsinkiin mielellään jos  Alan Moore ja Bill Wattersonkin tulevat.

Samanlaisessa leppoisan ja avoimen seuramiehen maineessa, vai?
Voitaisiin tosiaan järjestää paneeli kaikille ja pyytää vaikka J.D.Salingeria haastattelijaksi. (Vai joko se on kuollut?)
Se voisi päättyä spiritistiseen istuntoon, jossa manattaisiin paikalle George Herrimanin henki.

galaktinen kommentoija

  • Vieras
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #77 : 02.10.2005 klo 12:38:58 »
Simonson olis kyllä kanssa hyvä valinta.

Mitenkä voi aikuinen mies vielä näin 2000-luvulla vouhottaa 80-luvun hasbeeneistä. LOPETA SE! En varmaan ole ainoa jota alkaa kyllästyttää. Byrne sitä, John Romita Jr. tätä. Jim Lee, Walter Simonson. Kerropa, millä tavalla nämä henkilöt ovat sarjakuvalle niin merkityksellisiä että ne kannattaa Suomeen roudata kukkoilemaan?

Jyrki Vainio

  • Mielikuvittelija
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 628
  • Kvaak!
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #78 : 02.10.2005 klo 14:53:05 »
Kerropa, millä tavalla nämä henkilöt ovat sarjakuvalle niin merkityksellisiä että ne kannattaa Suomeen roudata kukkoilemaan?

Puhutaan sarjakuvafestivaaleista, ei muotimessuista, missä kaiken pitäisi olla mahdollisimman uutta, tuoretta ja trendikästä. Kyllä ne alan juuretkin on hyvä pitää mielessä. Sillä niin paljon kuin meillä sarjakuva-alan korkeataiteellista häntää onkin koitettu nostaa, niin kyllä sen tausta silti edelleen on, anteeksi nyt vain, populaarikulttuurissa.
Viihteen kautta monet, useimmatkin, nykyiset alan harrastajat ovat tulleet kuvioihin mukaan ja siihen liittyy monia rakkaita muistoja - mm. sieltä muinaiselta 80-luvulta.
Noista supersankaritaiteilijoiden kulttuurillisista ansioista voidaan tietysti keskustella, mutta sanonpa vain sen, että kyllä he ainakin ovat omilla töillään levittäneet tietoisuutta tästä ilmaisumuodosta ja sen mahdollisuuksista laajemmalle, kuin avantgarde-pienlehti-taide-omakustantajat, jotka jakavat lärpäkkeitään kaljaa vastaan baarissa.
En minä nuorena Rymättylän osuuskaupasta mitään taide-pienlehtiä löytänyt, mutta Byrnen Ihmeneloset ja Simonsonin Thor siellä oli kyllä. Niistä pidin kovasti - ja tässä sitä alan touhuissa ollaan mukana yhä.
(Kirjoittamassa viestejä omalla nimellä).

VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 557
  • Kuka mitä häh?
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #79 : 02.10.2005 klo 15:23:56 »
Minä voin omalla nimellä sanoa, että olen ikäni puolesta sen luokan fossiili, jotta ei ainakaan nämä Byrnen jälkeiset (miettikääpä tuota termiä tarkoin) suppersanteripiirtäjät jaksa kiinnostaa. Byrne on jo toistakymmentä vuotta tehnyt rahasta mitä vaan kuraa, ja äijän mielipiteet on sitä luokkaa haastatteluissa ("Mikä siitä halvaantuneesta Christopher Reevestä muka niin erinomasen roolimallin teki? Ei se mikään sankari ollut, eihän äijä osannut ees oikeesti lentää!") että minä en ainakaan pistä tikkua ristiin äijän tuottamiseksi Suomeen, päin vastoin, pysyköön vastakin poissa vaikka olisi kuinka "symppis" asiakkailleen. Ne jotka haluavat kalsaripiirtäjiä nähdä enemmän kerralla, menkää ihmeessä itse Barcelonan sarjisfesteille, San Diegoon tai sitten Angoulemeen - esim. Chris Claremont* oli siellä tänäkin vuonna.   

*Juu, Rami, tiedän ettei tuo surf dude kalifornialaishuppeli piirrä itse, mutta on kuitenkin kirjoittanut monia muistorikkaita sekä ikiunohdettavia kalsariheerostarinoita.
« Viimeksi muokattu: 02.10.2005 klo 15:27:06 kirjoittanut VesaK »
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 10 120
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #80 : 02.10.2005 klo 15:46:39 »
Tohon Byrne -keskusteluun viitaten, ei se ehkä ole hyvä idea pyytää tänne ketään kyykytettäväks vaikka tyyppi oliski ite tyhmä. Onks Byrne vähä sellanen piirtäjien Paavo Väyrynen? Mut asiaan...

Sori, kuvittelin että Davis olis ollut jenkimpi, mutta britthän hänkin tietenkin. No mites olis tällanen gubbe? Kumminkin vähän laaja-alaisempi kaveri.
http://www.kubertsworld.com/kubertschool/frames/joe-kubert.htm
Ilmeisesti Egmont (muut ei meillä pahemmin tätä jenkkiosastoa julkaise) jyvittää vieraita jotenkin julkaisujensa tahtiin. Kubertilta vois sitte julkaista vaikka jotain sotimista spessukorkkarina tähän samaan syssyyn.

Noin yleisesti ottaen monet supergenren (minun mielestäni) mielenkiintoiset (=pitkän uran tehneet) tyypit on jo kuolleet. Ei näistä nuorista tiedä ketään.
Trina Robbins voisi olla kiva, vaikka hän ei olekaan super-puolelta varmaan tehnyt kuin sitä Ihmenaista? Saattais jopa lähteä. Ai, joo sitten on vielä tämä möyskin U-skenestä lähteneitä setiä kuten Richard Corben ja Rick Weitch.
http://www.milehighcomics.com/comicindex/trade-paperback/title/Title-BRAT-PACK-TPB--2003--by-King-Hell-Press.html
Näitä tiukkoja papparaisia kannatan ma.

Noin yleensä voisi olla kyllä ihan mielekästä roudata piirtäjien sijaan kässääjiä (jos nyt genrenä pitää olla se supersankari), esim.  Garth Ennis, Marv Wolfman, Jeph Loeb, John Wagner  (britti). Saatais siitäkin puolesta ehkä parempaa tolkkua. Ja vois pitkästä aikaa pitää Festareilla korkeatasoista työpajaakin? Eikös se pelkkien piirrosten fiilistely ole vähän semmoista 80-lukulaista hommaa?

Nuorista tekijöistä tuli vielä mieleen J. Scott Campbell, joka saattaisi kiinnostaa kaikkia joita nyt sellainen pin up -meininki kiinnostaa.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

JV

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 048
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #81 : 02.10.2005 klo 18:14:32 »
No mites olis tällanen gubbe? Kumminkin vähän laaja-alaisempi kaveri.
http://www.kubertsworld.com/kubertschool/frames/joe-kubert.htm
Ilmeisesti Egmont (muut ei meillä pahemmin tätä jenkkiosastoa julkaise) jyvittää vieraita jotenkin julkaisujensa tahtiin. Kubertilta vois sitte julkaista vaikka jotain sotimista spessukorkkarina tähän samaan syssyyn.


Joe Kuberthan on ollut merkittävä tyyppi pistäessään pystyyn sarjakuva-alan ensimmäisen koulun jenkeissä, ja vaikka henk. kohtaisesti minua epämiellyttää hänen piirrostyylinsä, on hän kovasti arvostettu ja muutama vuosi takaperinhän hän teki vakavamielisen "graphic novelin" Fax from Sarajevo".

On minuakin vähän huvittanut tämä name-droppingi, itsehän sitä järjestäjätahot kysyivät - ja tällä alalla periaatteessa kai olisi mahdollisuus saada "isompiakin" nimiä puhumaan. MUTTA tosissaan kannattaisi miettiä sellaisia tyyppejä, joilla oikeasti olisi verbaalista ilmaisukykyä ja sanottavaa- olihan se totuuden nimissä jonkun Jeffrey Browninkin ulosanti aika niukkaa.

Peter Baggella ymmärtääkseni riittäisi juttua, ja varmaan Scott McCloudillakin, jolta pitäisi ensi vuonna tulla uusi sarjakuvasarjakuvaopas.

Romita JR:n tulo taasen olisi ihan perusteltua sillä, että siinä on pitkän uran tehnyt tekijä, joka on varmasti kaikille vähänkään Suomessa julkaistuja supersankarilehtiä lukeneille tuttu, mm. minun suosikki R-X -ajoiltaan, ja tekee edelleen parhaimmillaan varsin laadukasta jälkeä. Hänellä saattaisi olla ihan perspektiiviä jenkkilän pelleilyyn, ehkä äskeiset lauseet pitäisi päteä pitkälti Byrneenkin, mutta minun diagnoosi hänestä on joko Touretten syndrooma tai kriittisen asteen ylittänyt supersankarigeekkiys ja todellisuudestairtautuminen.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 080
  • <><
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #82 : 02.10.2005 klo 18:16:25 »
Kerropa, millä tavalla nämä henkilöt ovat sarjakuvalle niin merkityksellisiä että ne kannattaa Suomeen roudata kukkoilemaan?
Ihan hyvä kysymys ja kyllä täytyy tunnustaa (taisin jo aikaisemmin sanoa tässä tai sitten tuolla tämän vuoden festareita käsittelevässä ketjussa, että kuuntelen mielummin suomalaisia tekijöitä ja vaikuttajia kuin ulkolaisia).
Tässä ketjussa nyt kumminkin aiheena on päällimmäisenä ollut nimenomaan ensi vuoden ulkomaalaiset vieraat. Tietenkin jokainen buffaa sitä omasta mielestä parasta tyyppiä. Tosin minä en ehdottanut Byrneä ja Simonsonin kohdallakin olin aikaisemman ehdotuksen kanssa samaa mieltä. Jim Lee on ainoa, jota taisin ensimmäisenä ehdottaa ja se nyt on vähän enemmän kuin 80-luvun "häsbiin", ainakin kun katsoo vaikkapa Batmanin ja Supermanin myyntilukuja viime vuosilta ja vaikka uusinta All-star Batmania. Jim Leen kohdallakin kriteerini oli nimenomaan populaarisuus eikä se sarjakuvakenttään vaikutus (mitä Leellä tietenkin myös on). Ei muuten edes oma mieltymykseni, koska Jim Leetä en hirveästi fanita. Mielestäni hän on niitä ihan päteviä piirtäjiä, jota hypetetään ihan liikaa.
Mutta jos oikeasti joku sellainen halutaan, joka on vaikuttanut sarjakuviin, niin sitten supersankarien piiristä paras ehdokas on Stan Lee (ei tietenkään mitään sukua aiemmin mainitulle Leelle). Tosin Stan nyt on semmonen 60-luvun "häsbiin", joten ei semmosta kehtaisi kutsua mihinkään.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 496
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #83 : 02.10.2005 klo 19:40:24 »
Kubertilta vois sitte julkaista vaikka jotain sotimista spessukorkkarina tähän samaan syssyyn.

Ja sen Tex Willerin! Jos noin vanhaa ukkoa enää saadaan pitkälle ulkomaanmatkalle. Mutta kouluttajanahan kaveri vois vetää jonkun mestariluokan Suomessa (kuten Eisner aikoinaan teki ja nämä Mezieres&Christin). Fax from Sarajevoa muistaakseni odoteltiin suomeksi, mutta mitään ei sitten tullukaan. Pitikös senkin tulla Likeltä?

Timo

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 080
  • <><
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #84 : 02.10.2005 klo 21:02:42 »
Ja sen Tex Willerin!
Mutta eikös se Willer ole jo just tullut tai tuloillaan? Mutta Kubert olis tosiaan aika hyvä ehdokas kanssa. Osaisi varmaan puhua paljon muustakin (=yleisesti sarjakuvasta, sen tekemisestä ja taustoista) kuin vain omista töistään ja kokemuksistaan.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

J.M:salo

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 916
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #85 : 02.10.2005 klo 21:34:35 »
Ensi vuonna vois olla kivaa, jos joku jaksais piirtää festarialueesta kartan, missä näkyy kustantamoiden pöytien sijainnit, ja ennen kaikkea MISSÄ ON VESSA.

haddokki

  • Jäsen
  • Viestejä: 129
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #86 : 02.10.2005 klo 22:02:41 »
Nii, ilmanen vessa olis ollu ok. Jäi monta lehteä ostamatta, ku sai euroja tiputella kirjaston vessaa varten.

JSusi

  • Kohtalotoveri
  • Jäsen
  • Viestejä: 26
  • Huh?
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #87 : 02.10.2005 klo 23:50:40 »
Olisi hauska seurata meidän pienlehtiporukan ilmeitä, kun joku totisella naamalla koittaisi kertoa heille jonkun markkina-analyysin merkityksestä sarjakuvantekijän ammatissa! (Niin ja kai myös, miltä Scott Adams näyttäisi, kun hänet saatellaan postisalin puhujalavalle pienlehtitaivaan läpi...)
Mieleen tulee termi "kulttuurillisten junien yhteentörmäys".

levittäneet tietoisuutta tästä ilmaisumuodosta ja sen mahdollisuuksista laajemmalle, kuin avantgarde-pienlehti-taide-omakustantajat, jotka jakavat lärpäkkeitään kaljaa vastaan baarissa.

Asenteesta plussaa sulle.

Ja niin joo, hankitaan ens kerraks bajamaja-sponssi festareille. Ja myydään käytetyt vessapaperit pienlehtipuolella. Tai vaihdetaan kaljaan.
"misfitsin eka levy oli amerikan psycho v. 1997. Yhtyeen perusti Danzig niminen mies. Siinä soitti myös henry rolins ja jerry only. Ei pidä sekoittaa toiseen misfitsiin joka oli englannista ja vaikutti joskus 70 luvulla."
faktaa meteli.netin foorumilta

Rami Rautkorpi

  • Has been
  • Jäsen
  • Viestejä: 3 986
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #88 : 03.10.2005 klo 09:46:09 »
*Juu, Rami, tiedän ettei tuo surf dude kalifornialaishuppeli piirrä itse, mutta on kuitenkin kirjoittanut monia muistorikkaita sekä ikiunohdettavia kalsariheerostarinoita.

Ei minulla mitään käsikirjoittajia vastaan ole, itse asiassa mielelläni näkisin Grant Morrisonin ensi vuoden festarien päävieraana (ja All-Star Supermanin, no, ensimmäisen ja siihen mennessä ainoan numeron suomennettuna), ja lentolippujen kustannukseltakin vältyttäisiin kun vain pyydettäisiin miestä napsimaan vähän psykotrooppisia sieniä ja projisoimaan astraaliruumiinsa tänne...

... mutta aiempi keskustelu käsitteli Jyrkin toivetta saada vieraaksi amerikkalaisia supersankaripiirtäjiä, minkä takia väheksyin Gaimanin saavutuksia kuvituksen saralla.

Superklusterisen kommentoijan ominaisuudessa minua puolestani ihmetyttää, miten aikuiset miehet voivat vouhottaa jostain Romerosta, mutta kas kummaa, minun mielipiteeni hänen saavutuksiensa merkittävyydestä ei paina paskan vertaa. Miehellä oli toinen festarien kahdesta pisimmästä nimmarijonosta, joten kummasti ne hasbeenit vain  vetävät yleisöä. Eli kutsu menemään Walter SImonsonille, ja ellei loppuja Thoreja, niin vaikka Elric näön vuoksi käännettäväksi.
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 10 120
Re: Helsingin sarjakuvafestivaalit 2006
« Vastaus #89 : 03.10.2005 klo 10:52:13 »
Tämä baja-maja ajatus mullekin tuli. Sillä ratkaistaisiin samalla myös festarien ja festaritunnelman näkyminen (ja tuoksuminen) Postitalon ulkopuolellekin. Ellei muuten mene julkisvu-tms. lautakunnassa läpi niin sitähän aluetta voisi kutsua vaikkapa taideteokseksi kun Kiasman kupeessa kumminkin ollaan. :)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson