(10/79 kansi Leppäsen myös?)
Ei. Sarjakuvarock
ilmoittaa kannen tekijäksi José Luis García-Lópezin. Minusta se olikin hänen tunnistettavaa tyyliään. Tämä siis on amerikkalainen kansi.
Hmm. Tuota Teris 10/79:n kantta ei näköjään julkaistu Stålmannenissa. Sen tilalla Ruotsissa oli numerossa 11/79
kansi, jossa oli silloin ajankohtainen ruotsalainen painija Frank Andersson painikouluineen. (Suomalaisten ja ruotsalaisten Teräsmiesten numerointi ei täysin vastaa toisiaan, koska Ruotsissa ilmestyi lehtiä enemmän, 13 numeroa vuodessa.) Tuota Anderssonin painikoulua ilmestyi jatkosarjana myös suomalaisissa Teräsmiehissä.
Myös norjalaiset julkaisivat alkuperäisen amerikkalaisen kannen
Supermann 11/79:ssä. Selvästi siis kyllä jenkkikansi tuohon numeroon oli käytettävissä! Sarjakuvarockin mukaan kansi on aivan samasta alkuperäislehdestä (DC Comics Presents 3, Nov 1978) kuin lehden ensimmäinen García-Lópezin piirtämä tarina. Tarkistin vielä, että sarjakuvasisällöltään Teris 10/79 ja Stålmannen 11/79 tosiaan ovat identtiset.
Voisiko kansien tekemisen syynä Pohjoismaissa olla, että Semic halusi antaa töitä omille taiteilijoille? Vai tuliko se halvemmaksi kuin amerikkalaiset kannet? Vai oliko amerikkalaisissa kansissa liikaa outoja superroistoja; ruotsikannet kun ovat karumpia, niissä on Teris usein yksin?
Muistan kuulleeni, että ennen digiaikaa painotaloissa tehtiin kannet (sekä etu- että takakansi) erillään lehden sisäsivuista. Voisiko tämä arvoitus liittyä osittain (joskus) myös siihen?
Nyt kun katson kaikkia 70- ja 80-luvun vaihteen ruotsalaisia Teris-kansia (
täältä näkee kätevästi gallerian vuosilta 1976–81), niin
Stålmannen 2/81:n kansi on hyvin leppäsmäinen. Sitä ei nähty Suomessa, koska kyseinen numero jätettiin täällä välistä.