Tämähän menee oikein kunnon typografiseksi väännöksi. Eikäs patentti liity laitteisiin ja valmistusmenetelmiin. Tämän lisäksi on erilaisia suojauksia tavaramerkeille ja malleille (mallisuoja). Nämä ovat käsittääkseni aika pitkälle kansallisia, eli suojaa pitää hakea erikseen joka maasta minne sen haluaa, eikä se kestäkään kuin muutaman kymmenen vuotta, toisin kuin tekijänoikeudet jotka riippuvat teoslajista mutta liikkuvat kai jossain 50-90vuoden haarukassa.
Fonttien ongelma on kuulemma siinä, että ne ovat kirjaimia. Kirjaimista on paha sanoa kuka ne on keksinyt ja minkä muotoisina? Siis erot lienevät liian pienia, jotta ns. teoskynnys ylittyisi.
Mulla muuten koneessa Helvetican on iän kaiken korvannut Corelin mukana tullut Switzerland (eri leikkauksineen).
"miksi useissa selaimissa on oletusfonttina Times"
Valistunut arvaus: Ennen kuin fonttia pystyi selaimissa/webbisivuilla säätämään oli aina käytössä Times. Ehkä tuo on jäänne jostain sieltä. Eikös Wordinkin oletuksena ole Times? Ja tarkkaan ottaen jo muinoin sain selaimissakin näkyviin toisenkin kirjaimiston eli Courierin.
Ehkä tämä liittyy myös siihen, että käytetyn kirjamen täytyy löytyä sivulle tulevan koneelta (muuten se korvautuu jollain, eli hommasta häviää hallinta). Times on siinä mielessä aika varma nakki, että se on kaikilla.
Tähän fonttiongelmaankin (joka taas liittyy sivujen taittoon) on tulossa muutos kun HTML (tai miksi se nyt sitten muuttuukin) kehittyy. Pian voi sivuihin laittaa fontin mukaan ja sivuja pääsee vihdoin hieman paremmin taittamaan.