itseäni auttoi eräältä kurssilta saamani neuvo:
Aloitin piirtämään käsikirjoitusta niistä kohdista, joiden taustat ja selkeän kulun tunsin. Esimerkiksi kohdista, joissa hahmoni keskustelivat sisätiloissa.
Teen sarjakuvaani sota-ajan Helsingingistä ja esim. pukeutuminen tuohon aikaan oli minulle täysin vierasta. Siispä en käsikirjoituksessa edes yittänyt piirtää hahmoille erityisiä vaatteita. Jos halusin jonkin yksityiskohdan tuosta ajasta ruutuun, enkä teinnyt, miltä se näytti, kirjoitin sen siihen esim. pommikone. Sarjiksessa on myös paljon ruutuja joissa lukee vain "maisema" tai "kaupunkikuva".
Käsikirjoitus on todella, siis todella raffia. Samalla tutustuin aiheeseen syvemmin,sivuja alkoi tulla lisää ja lisää aihe kävi tutummaksi ja tutummaksi. Käsikirjoitettuja sivuja tuli n.80 kpl. Nyt teen puhtaaksipiirtämistä ja huomaan, että nuo alussa tehdyt sivut pitää tehdä osittain uudeellee mutta muuten valmis käsis auttaa ponnisteluissa.
Tärkeintä mielestäni on kuitenkin muistaa, että sarjakuvan teko on todella hidasta ja haastavaa. Vaikka kuinka nauttisi piitämisestä joutuu välillä pakottamaan itsensä tekemään sitä. Kannattaa ottaa joku tavoite, esim 5sivua käsistä viikossa niin homma etenee.
Laitan vielä liiteeksi omasta sarjiksista luonnossivun ja lähes valmiin sivun. Huoma tyhjä ruutu, en edelleenkään tarkalleen tiedä, miltä pommihälytin näytti ...

Toivottavasti tästä on apua.