Sivellintussi on oikein hyvä tussausväline. Jos kotikulmilta ei löydy niin esimerkiksi Helsingin Uudenmaankadulla sijaitsevasta Temperasta voinee sellaisen tilata postitse kotiinkin. Temperassa on yleensä myyty ainakin Pilotin ja Pentelin sivellinkyniä. Pilot on vesiliukoinen eli päälle ei voi oikein löträtä vaikkapa vesiväreillä ja kertakäyttöinen eli kun säiliö on tyhjä täytyy ostaa uusi kynä. Hinta oli viimeksi kuusi euroa. Pentel on ainakin kympin kalliimpi, mutta säiliön tyhjennyttyä voi ostaa uusia huomattavasti Pilotin kynää halvempia säiöitä tilalle, joten enemmän käytettäessä tulee halvemmaksi. Lisäksi Pentelin muste ei ole vesiliukoista. Hyvän tussausvälineen myötä piirtojäljen viivakin saa uutta elävyyttä. Kannattaa silti kokeilla useampiakin tussausvälineitä, kokeilemalla löydät sen mistä tykkäät itse eniten.
Kannattaa myös lueskella vaikkapa mustavalkoisia sarjiksia ihan sillä silmällä kuinka pintoja on täytetty eri tavoin varjostuksista vaateiden kuvioihin, ryppyihin yms. sekä piirtää itsekin myös ihan havainnosta mallista erilaisia asioita vaikkapa niin että teet samasta kohteesta versioita pelkällä ääriviivalla, ääriviivalla ja varjostuksella ja jopa ilman ääriviivaa.
Tekstauksessa apuviivat riippuvat omasta kädenjäljestäsi ja siitä teetkö kaiken tikkukirjaimilla, tekstaten tai kaunolla. Jos teet tikkukirjaimia voit esim. tehdä muutaman kirjaimen malliksi puhekupliin tekemälläsi kirjoituskoolla, katsoa missä on niiden keskikohta, vaikkapa A:n poikkiviiva ja sen jälkeen tehdä paperille viivoituksen, jossa on alin viiva merkkaamassa kirjainrivin alareunaa, ylin viiva merkkaamassa kirjainten yläreunaa, jotta kirjaimista tulee samankokoiset ja keskiviivan merkkaanaan kohtaa johon tulevat kirjainten keskikohdat: A:n ja E:n poikkiviivat yms. Tee vastaavia rivejä useampia allekkain samoiolla mittasuhteilla niin että riviväleistä ei tule liian suuret tai liian ahtaat.
Jos teet tekstauksella tee sekä isoja että pieniä kirjaimia. Jos tekstauskäsialassasi esim. j-kirjaimet menevät muita kirjaimia alemmas tee alin viiva paperille niiden alareunan tasolle ja seuraavat kaksi viivaa kirjainten, jotka eivät nouse tai laske erityisen ylös tai alas esim. a,e,i,o... ala-ja yläreunoille ja vielä kaikkein ylimmäksi viiva, joka nouseee isojen kirjainten yläreunan tasolle. Voit käyttää samaa viivaa merkkaamaan myös korkeiden pikkukirjainten, kuten k tai t yläreunaa. Tee myös tätä viivastoa useampi rivi järkevällä rivivälillä. Vastaavia viivastoja löytyi ainakin ennen ala-asteen kirjoitusvihkoista.
Jos sinulla on käytössäsi valopöytä, voit laittaa tekemäsi viivastot piirustuspaperisi alle ja katsoa viivat tekstatessasi läpi. Jos paperisi ei ole kauhean paksua vait paksuntaa viivastosi mustalla ohuella huopakynällä ja näet ne luultavasti piirustuspaperisi läpi ilman valopöytääkin. Voit myös leikata viivastopaperiisi ison reiän keskelle ja asettaa paperin piirustuksesi päälle niin että piirustus näkyy reiästä ja viivottimen avulla jatkaa haalealla lyijykynällä viivat puhekupliin viivastosi mukaisesti, tekstata kirjaimet ja tussauksen jälkeen poistaa lyijykynäviivat.
Kampaa on käytetty apuvälineenä ainakin siten että sopivi välimatkoin katkaistaan yksittäinen kamman piikki merkiksi missä on eri apuviivat, riviväli yms. mutta samasta asiasta siinä on pohjimmiltaan kyse kuin tuollaisessa apupaperissa. Toivon mukaan näistä on apua. Kannattaa tutustua myös Kvaakin jo olemassaoleviin ketjuihin, joissa näistäkin asioista on puhuttu runsaasti.