Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 412380 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Clavia Z

  • Kummajainen
  • Jäsen
  • Viestejä: 764
Vs: Luettua
« Vastaus #1065 : 21.11.2012 klo 20:43:54 »



Järjestyksessä toinen Fabrice Tarrinin Maki-albumi Bravo la famille (2011) kuvailee nyt 14-vuotiaan päähahmon elämää tarkemmin ja syventää hahmon persoonaa. Samalla se tarjoaa lukijalleen laveamman, monipolvisemman tarinan useine juonikuvioineen, jotka kaikki liittyvät jollain tavoin toisiinsa.

Kakkosalbumissa kerrotaan tällä kertaa suoraan, että Makin vanhemmat ovat eronneet. Kesäleiritarinassa tämä jätettiin yhden vihjaavan repliikin varaan. Isä nähdään ensimmäistä kertaa Bravo la famillen alkuun sijoitetussa takautumassa, minkä jälkeen hypätään "nykyhetkeen" kuusi vuotta eteenpäin. Maki on jäänyt väliaikaisesti isovanhempiensa luokse hemmoteltavaksi. Isoäiti kertoilee auliisti ventovieraille ihmisille tyttärenpoikansa kyseenalaisista elämäntavoista jopa tämän itsensä kuullen. Isoisä on pahasti sairas ja vuoteenoma, rykien kurkustaan vihreää limaa. Makin äitikään ei ole välttynyt pahoilta ongelmilta, mikä jo ykkösalbumin lopussa paljastettiin...

Suhteellisen suuren osan Bravo la famille- albumin sivumäärästä syö tapahtumaketju, jossa Maki taskurahattomana ensin näpistää tavaratalosta isoäidilleen lahjaksi Nana Mouskourin CD:n, joutuu tavaratalon vartijan kuulusteltavaksi, ja myöhemmin metrossa kahden ongelmanuoren silmätikuksi ja uhkailujen kohteeksi. Osoittautuu, että Makin vanha tuttava Daniel on nimitetty varsin huomattavaan virkaan mainitussa tavaratalossa hänen muhinoituaan turvallisuuspäällikön kanssa, niinpä hän onnistuu turvautumaan melko kyseenalaisiin keinoihin auttaakseen kamuaan pääsemään eroon vainoajistaan.

Juuri enempää ei Bravo la famillen juonesta voi paljastaa spoilaamatta samalla Un lémurien en colo- albumia, niin tiiviisti kakkososa jatkaa ensimmäisen osan tarinaa. Ilmaan jätetyt juonilangat solmitaan huolellisesti yhteen, ja matkalla tavataan useita ykkösalbumista tuttuja hahmoja. Missään nimessä en suosittele Bravo la famillen lukemista ensin, muuten ei tajua monestakaan asiasta yhtään mitään. Tämän albumin lukeminen jätti minut onneksi paljon paremmalle mielelle. Vaikka traagisuuksilta ei nytkään vältytä, ei mikään nyt satu minuun kipeästi ja tunnu turhan henkilökohtaiselta.

Tarrin kuljettaa rinnakkain useita sivujuonia, joista muikeimmat hetket tarjoavat Makia ahdistelleiden huligaanien myöhemmät vaiheet. Yksittäiset humoristiset yksityiskohdat niin kuvissa kuin dialogissakin palkitsevat ranskaa kehnomminkin osaavien lukijoiden vaivan, kunhan ne onnistuu ymmärtämään. Takakansi jatkaa Un lémurien en colo- albumin takakannen jujua ilmoittamalla, että inspiraationlähteenä on toiminut oikea perhe... "ja oikea tapetti!"

Fabrice Tarrin on tehnyt nyt roimasti viitseliäämpää jälkeä kuin ykkösalbumissa. Jotkut yksittäiset kuvat kaupungin kaduista, metroasemasta, Makin isovanhempien kodista sekä erinäisistä rakennuksista ja kaupunkirakennelmista tuovat silmille nautintoa. Kuvat - edelleenkään en voi kutsua näitä kehyksettömyyksiä ruuduiksi - on suunniteltu häkellyttävän taitavasti. Kompositiot, kuvakulmat, perspektiivit... silti jälki on elävää, lennokasta ja tarpeen tullen täynnä säpinää.


Merrot

  • Nyt niin tuota jumalauta
  • Jäsen
  • Viestejä: 334
Vs: Luettua
« Vastaus #1066 : 21.11.2012 klo 21:04:16 »
^Piruvie, onpa hieno kansi!

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Luettua
« Vastaus #1067 : 29.11.2012 klo 18:14:20 »
Lukaisinpa juuri muutaman alpparin.

Trondheimin uuden fantasiasarjan Ralph Azhamin ykkösalppu räjäytti potin!
Oli tolkuttoman hieno ja hieman melankolisella tavalla viihdyttävä tarina joka upposi jopa oivaa Dungeonia paremmin. Väritys oli myös kerrassaan hienoa. Sääli että enin osa joululahjasarjakuvista tuli jo hankittua...

http://www.fantagraphics.com/images/stories/previews/ralaz1-preview.pdf


Hermannin toinen Jeremiah Omnibus pelitti myös sangen hyvin. Kummastuttaa vaan miksi Dark Horse/SAF painoivat ainakin ykkösestä äärettömän pienen painoksen (olisiko peräti ollut 500 kpl?) Noh, aika itsenäisiksi nämä tarinat ovat tarkoitettu alunperinkin. Tuli taannoin mieleen että sedällä on usein tapana tehdä tarinoistaan kerronnallisesti aika hyppelehtiviä ja ei niin helposti aukeavia. Oisko tullut esille ykkösomnibuksen ja Wild Bill is Deadin luettuani? Poikkeuksena tuohon ovat B. Princet ja Comanchet.


Bisley on tuntunut kenties Hellblazeriin tehtyjen tarinoiden (vaiko rahapulan?) myötä aktivoituneen ja saaneen aikaan enempikin sarjakuvaa eli Four Horsemen of Apocalypsen sekä Tower Chronicles: Geisthawkin. Ensiksi mainittu oli ehkä perinteisempää Bisleytä, mutta tarinallisesti latteampi vaikka oltiinkin lopunaikoina Pedon rattaisiin kapuloita työntämässä.

Geisthawkissa näkyi tarinapuolella että juonesta vastasi aimo konkari eli Matt Wagner vaikkei kyseessä olekaan kuin aika perinteinen toimintasarjakuva hirviömetsästäjästä. Etenkin eka Geisthawk -alppari rullasi oikein mainiosti. Kummassakaan sarjassa Bisley ei väritä ja Geisthawkissa ei myöskään tussaa itse.

http://fourhorsemen.heavymetal.com/4H_Book1_Preview.pdf
http://c534909.r9.cf2.rackcdn.com/wp-content/uploads/2012/09/The-Tower-Chronicles-Preview.pdf

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 110
Vs: Luettua
« Vastaus #1068 : 10.12.2012 klo 17:26:51 »
The Manhattan Projects on Imagen sarja vaihtoehtotodellisuudesta, jonka päähenkilöinä ovat kieroutuneet versiot Oppenheimerista ja Einsteinista, muiden joukossa.

Kirjoittaja Jonathan Hickman ei ole Warren Ellis sen enempää kuin kuvittaja Nick Pitarra on Geof Darrow, mutta siitäkin huolimatta tätä todellisuutta tehosekoittimella sotkevaa scifi-todellisuutta seuraa mieluusti.

Vaikutteita on otettu näkyvästi niin tarinan kuin kuvituksen puolella useammaltakin taholta, joten ei tämä kolahda enää samalla voimalla kuin esikuvansa. Kelpo välipala parempia sarjoja odotellessa, seitsemän numero voimin arvioituna.
« Viimeksi muokattu: 10.12.2012 klo 17:29:46 kirjoittanut Jiksi »

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Luettua
« Vastaus #1069 : 11.12.2012 klo 00:00:08 »
Jonathan Hickmaniltä en ole pitänyt oikeastaan mistään muusta kuin Ihmenelosista, ja sekin kävi myöhemmin tylsäksi. Mutta ehdottomasti mielenkiintoinen kirjoittaja silti. Ei hänen tarvitse olla Warren Ellis, sehän olisi kamalaa ja yhdessä on ihan tarpeeksi kestämistä.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

mlietzen

  • Jäsen
  • Viestejä: 528
Vs: Luettua
« Vastaus #1070 : 12.12.2012 klo 13:31:34 »


Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Locke & Key

Kaikkihan tämän varmaan jo tietävät. Perheen isä tapetaan ja eloonjääneet perheenjäsenet muuttavat pienelle saarelle taloon, josta löytyy avaimia eri tarkoituksiin. Isän menneisyys siinä samalla myös selviää ja saaren uumenissa piilevä salaisuus. Miellyttävästi kirjoitettu ja piirretty, jos amerikkalainen tyyli miellyttää. Joku sellainen saippuasarjamaisuus jäi kenties häiritsemään. Vähän liikaa rönsyilyä, vähän liikaa backstorya joka hahmolla jne. Kai se tulee formaatista. Mutta ehkä tuossa oli myös vähän liikaa Gaiman-tyylistä fantasiaa, sellaista ärsyttävää ja pikkusievää. Hillin proosa on parempaa.

Not bad kuitenkin ja pitäähän se loppukin lukea koska metsän musta pukki. <3

Mon of Olay

  • Fakta-police
  • Jäsen
  • Viestejä: 897
Vs: Luettua
« Vastaus #1071 : 12.12.2012 klo 14:10:36 »
Mutta ehkä tuossa oli myös vähän liikaa Gaiman-tyylistä fantasiaa, sellaista ärsyttävää ja pikkusievää. Hillin proosa on parempaa.
??? Pikemminkin Hillin romaanit ovat hiukan pikkusieviä musiikin hehkutteluineen yms. Tosin se nyt on pieni ongelma, hyviä ne ovat silti. Locke & Key kuitenkin parempi.


mlietzen

  • Jäsen
  • Viestejä: 528
Vs: Luettua
« Vastaus #1072 : 12.12.2012 klo 16:22:33 »
??? Pikemminkin Hillin romaanit ovat hiukan pikkusieviä musiikin hehkutteluineen yms. Tosin se nyt on pieni ongelma, hyviä ne ovat silti. Locke & Key kuitenkin parempi.

Voihan sellainenkin ärsyttää, mutta romaanit on kuitenkin suunnattu aikuislukijoille. Sarjakuvassa taas oli vähän liikaa sellaisia young adult fantasy -genren piirteitä että voisin siitä varauksettomasti pitää. Olenhan jo vanha jäärä enkä ollenkaan kohderyhmää.
« Viimeksi muokattu: 12.12.2012 klo 16:48:54 kirjoittanut mlietzen »

Mon of Olay

  • Fakta-police
  • Jäsen
  • Viestejä: 897
Vs: Luettua
« Vastaus #1073 : 12.12.2012 klo 17:09:08 »
Sarjakuvassa taas oli vähän liikaa sellaisia youth adult -genren piirteitä että voisin siitä varauksettomasti pitää. Olenhan jo vanha jäärä enkä ollenkaan kohderyhmää.
Kuulostaa perin järkevältä.

Luettua:
Kolme ekaa Gon-alpparia, hyvää menoa.
Osamu Tezuka: Princess Knight 1-2. Varmaan Tezukan Disney-vaikutteisin sarjakuva, paitsi että Disneyn jutuissa tuskin olisi hevosta nimeltä Eros, tai pahista nimeltä Great Lord Satan.
Kou Yaginuma: Twin Spica 1-8. Lauma nuoria pyrkii astronauteiksi, taustalla kummittelee Japanin avaruusohjelmaa vuosia sitten ravistellut katastrofi. Maagista realismia, oikein hyvä.

haplo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 531
Vs: Luettua
« Vastaus #1074 : 12.12.2012 klo 19:49:23 »
Kou Yaginuma: Twin Spica 1-8. Lauma nuoria pyrkii astronauteiksi, taustalla kummittelee Japanin avaruusohjelmaa vuosia sitten ravistellut katastrofi. Maagista realismia, oikein hyvä.

Äh. Nämäkin pitäisi hankkia vielä kun helposti saa. Kustantaja taisi jossain sanoa että uusia painoksia ei oltaisi ottamassa.

Jaa, mitäs mä oonkaan lukenut viime aikoina? Y the Last Manin alku oli surkea sekä piirroksiltaan että kirjoitukseltaan. Hyvältä vaikuttanut idea hukattiin pahasti. Onneksi tuo oli kirjastosta lainassa eikä siihen kulunut siis rahaa.

Mangapuolellakin ainoa uusi tuttavuus oli huono. Kagetora on nykyajan Tokioon sijoittuva romanttinen komedia ninjasta ja rikkaan suvun avuttomasta tyttärestä. Ninja Nyky-Tokiossa antaa odottaa hulvatonta menoa komedialta mutta kun kyseinen ninja vain rypee tuskissaan kun on niiiin ihastunut eikä uskalla mitään puhua. Tylsää kerta kaikkiaan ja sen lisäksi vielä kliseistäkin. Esimerkiksi koska on pojille suunnattu sarja, täytyy pakollinen fan service hoitaa jollain tavalla alta pois. Miten olisi uimaranta? Kovin moni lajityypin sarjahan ei ole vielä koettanut... Miksei romanttisissa komedioissa oteta enemmän vaikutteita esimerkiksi Oh My Goddessin suunnalta? Tisseittäkin voi tehdä kiinnostavaa parisuhdesarjakuvaa.

Jotenkin luulen ettei Kagetoraa enää nykyisin otettaisi Amerikassakaan julkaistavaksi ja kovimpiin mangabuumivuosiin tuon julkaisu osuukin. Lisäksi luulen että mun pitäisi valkata lukemiseni tarkemmin. Ehkä hyllyssä odottava Tezukan Ayako ei petä.

Mon of Olay

  • Fakta-police
  • Jäsen
  • Viestejä: 897
Vs: Luettua
« Vastaus #1075 : 12.12.2012 klo 20:11:52 »
Ehkä hyllyssä odottava Tezukan Ayako ei petä.
Kyllä se Tezukan mittapuulla on aika heikko.

Yksi luettu unohtui, Adam Warrenin Empowered 7. Ihan kiva, mutta vähän jo alkaa väsyttää koko homma, varsinkin ninjameininki.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Luettua
« Vastaus #1076 : 12.12.2012 klo 20:44:35 »
Vähän liikaa rönsyilyä, vähän liikaa backstorya joka hahmolla jne. Kai se tulee formaatista.
Ehkä se tulee isänperintönä?
Mestari näet sillä alalla.

mlietzen

  • Jäsen
  • Viestejä: 528
Vs: Luettua
« Vastaus #1077 : 14.12.2012 klo 15:28:38 »



Lackey, Fifer, Culbard: Deadbeats (Selfmadehero, 2012)

Arvostelun tarjoaa tällä kertaa Google Translate:

Lovecraftian hirviöitä tavata jazz trion housut-haastoi rumpali. Kuulostaa oudolta ja se on, outo keitos hyvässä merkityksessä sanoja. Ryhmä jazz muusikoiden pakenee Chicagon mafia hyväksyvät keikka hautajaisissa, joka ei ole hautajaiset, työnnän sen vähän liikaa, ja hallita kutsua jotain etenee sitten aiheuttaa kaikenlaisia ​​sekasortoa. Sävy jazz-ikä tentacular upea on kevyt ja komedia koko (ks. toistuvat vitsit housut), mutta juuret tarina ovat vakavasti lovecraftian. Hahmot ovat hyvin kehittyneet (for komedia) ja toimivat kuten järkevät ihmiset kohtaamaan hirviöitä, kuten että he eivät oikeastaan ​​kohdata heitä, mutta häipyä Dodge kun tavaraa saa liian kuuma. Culbardin ligne claire piirustus tyyli ja erinomainen väritys ovat niin houkuttelevia kuin koskaan, erityistä mainitsee menee ihanan epämuodostunut kyläläiset ja kahden sivun vilkaisu iso paha lopussa kirjan. On kuitenkin olemassa kohdat tuntuvat hieman hätäinen, ja kohtaukset joissa toiminta rajoittuu sekava. Mutta Deadbeats on Culbard toinen täyspitkä animaatio, joka julkaistaan ​​tänä vuonna, ja hurja nonstop toiminta olisi vaikea vangita jopa enemmän toimintaan suuntautunut taiteilija. Niin, vähäinen quibbles. Kaiken kaikkiaan kirja on hieno hauska lukea, ja sopivasti järjetön lähestymistapa kaiken unnamable ja sanoin kuvaamaton, ja rehellisesti, yksi paremmin alkuperäisen lovecraftian sarjakuvaakin jotka ovat ilmestyneet vuosina. Ja mitä suuri kannen suunnittelu samoin!

in english

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Luettua
« Vastaus #1078 : 17.12.2012 klo 23:46:51 »
Ehkä se tulee isänperintönä?
Mestari näet sillä alalla.

Mestarista en olisi niinkään varma. Kaikki Kingin kirjojen hahmot kun ovat aina samanlaisia...
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

tertsi

  • Vieras
Vs: Luettua
« Vastaus #1079 : 18.12.2012 klo 10:48:47 »
Minun Kiinani, Isäni aika luettu.

Oikein mukava sarjakuva, sisäpiiritietoa Kiinan ruohonjuuritasolta sangen  viihdyttävässä muodossa. aikä järisyttävää mitä ihmisMASSAT voivat saada aikaan. Toivoisi vain, että olisi aikoinaan harkittu erittäin tarkkaan mitä käskyjä tälle kuuliaiselle massalle annettiin.