Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 412278 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Samuel

  • Jäsen
  • Viestejä: 73
Vs: Luettua
« Vastaus #615 : 01.08.2008 klo 12:30:54 »
The Resurrection of Ra's al Ghul

Tämä on jatkoa Batman ja poika -tarinalle. Onhan siinä välissäkin ollut tarinoita, mutta Damianilla on keskeinen rooli tässäkin tarinassa. Eli jos haluaa lukea jatkoa Batman ja poika -spessulle, niin tämä kannattaa hankkia. Itse tilasin tämän Bookplus -kirjakaupasta.

Tarina on hieno, vaikka en pitänytkään siitä miten buddhalaisuus esitettiin siinä totena. Erityisesti pidin siitä, miten siinä käsiteltiin ihmissuhteita. Kuvituskin oli osittain todella upeaa. Tarinan viimeisen jakson alkukohtaus on hienoin tähän mennessä Batman -sarjakuvissa näkemäni (en tosin ole lukenut kovin monta Batman-tarinaa aiemmin).

Gothicus

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 788
Vs: Luettua
« Vastaus #616 : 01.08.2008 klo 12:47:20 »
The Resurrection of Ra's al Ghul
Tarina on hieno, vaikka en pitänytkään siitä miten buddhalaisuus esitettiin siinä totena. Erityisesti pidin siitä, miten siinä käsiteltiin ihmissuhteita. Kuvituskin oli osittain todella upeaa. Tarinan viimeisen jakson alkukohtaus on hienoin tähän mennessä Batman -sarjakuvissa näkemäni (en tosin ole lukenut kovin monta Batman-tarinaa aiemmin).

Millä tavalla buddhalaisuus esitettiin siinä "totena"?
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Samuel

  • Jäsen
  • Viestejä: 73
Vs: Luettua
« Vastaus #617 : 01.08.2008 klo 13:01:43 »
Millä tavalla buddhalaisuus esitettiin siinä "totena"?

Munkit pystyivät tekemään yliluonnollisia asioita kuten aiheuttamaan maanjäristyksen.

Gothicus

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 788
Vs: Luettua
« Vastaus #618 : 01.08.2008 klo 13:03:16 »
Munkit pystyivät tekemään yliluonnollisia asioita kuten aiheuttamaan maanjäristyksen.

Ok. Huh, kuulostaa hurjalta.
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Merrot

  • Nyt niin tuota jumalauta
  • Jäsen
  • Viestejä: 334
Vs: Luettua
« Vastaus #619 : 01.08.2008 klo 17:02:52 »
Hautière & Hugault: Au delà des nuages

tome1: Duels
tome 2: Combats


Hankin nämä pappa-samin kvaak-esittelyn
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,9990.msg218713.html#msg218713 
innoittamana. En pettynyt. Tarina on ok vaikka albumien ansiokkuus ei todellakaan lepää sen varassa vaan siinä, että  lentokoneet ovat upeasti piirrettyjä. Varsinkin toisen osan ilmataistelut on kertakaikkisen hienosti toteutettuja. Romain Hugaultilta on lupa odottaa pirun hienoja albumeja tulevaisuudessa.

Kritiikkinä voisi sanoa, että Ihmiset on piirretty näissä albumeissa vielä hiukan kömpelösti. Asiaan tulee varmasti tulevaisuudessa parannusta. Toinen asia joka minua näissä häiritsi oli peittelemätön photoshop-väritys, josta en pidä ollenkaan. Toista osaa suosittelen lämpimästi jokaiselle, joka on fiiliksissä toisen maailmansodan ilmataisteluista.


Émile Bravo: Spirou, le journal d'un ingénu

Tämäkin on nyt vihdoin ja viimein luettu, ja onhan se tosi tyylikäs. Ihastuin siihen, miten tiheän ruutujaon Bravo on uskaltanut tehdä. Meikäläistä myös lämmitti natsien ja kommareiden esiintyminen albumissa. Reinhard Heinrich tekee myös cameo roolin, mikä on hienoa. Minulla ei ole paljoa lisättävää tertsin etusivulle kirjoittamaan arvosteluun. Tämä on yksi parhaista lukemistani  albumeista vähään aikaan. Olisin ehkä kaivannut, että tarinassa olisi menty hiukan isompiin kuvioihin, mutta selvästi oli tekijän tietoinen valinta pitää tapahtumien mittakaava pienenä. Suosittelen lämpimästi jo kuvallisen antinsakin puolesta.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2008 klo 17:10:40 kirjoittanut Merrot »

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Luettua
« Vastaus #620 : 07.08.2008 klo 23:48:12 »
Ahminut taas ison pinkan sarjakuvia.
Hero Squared vol 1  oli mainio albumi.
Giffen ja Dematteis osaavat kirjoittaa hyvää humorista sarjakuvaa kuten moni JLa/i/e fani tietää.
Eli nytkö se vaahtoaa että  supersankarisarjakuvan koominen käsittely on hyvä? Mitäköhän uutta ja vinkeää se seuraavaksi sanoo?Vesi on hiukka märkää?

Albumin veto ei ole Joe Abrahamin selkeä piirros, vaan itse tarina.
Captain Valor (kyllä: Kapteeni Urheus) on teräsmiehen kaltainen supersankari sarjakuvissa meidän maailmassamme jonka vastus on Lord Caliginous (lordi synkeä).
Mutta Caliginous voittaa ja tuhoaa koko maailman paitsi Valorin joka pakenee meidän maailmaamme, jossa muuttaa itsensä ikuisen luuseriopiskelija Milon luo.
Milo on  leffafriikki joka ei kuitenkaan halua tehdä mainoselokuvia työksi, vaan ennemmin omaehtoista elokuvaa joka antaa taiteelliset vapaudet.
Tämä on Milon tulkinta, tyttöystävällä ja parhaalla kaverilla on toinen näkemys.
Ja tietenkin Caliginousillakin on vastineensa meidän maailmassamme....

Mutta varsinainen loiste tulee dialogista ja siitä miten hyvin parodia tehdään. Syy lienee siinä että tekijät välittävät alkuperäismateriaalistakin.
Kliseet tunnetaan ja niitä pilkataan ja käytetään hyväksi.
Kyseessä on myös vähän puun takaa ihmissuhdesarjakuva. Sillä joitain valintoja eri maailmojen Milot tekivät samoin, mutta niin  kovasti eri tavoin.
Mikään sarjakuvataiteen kulmakivi ei kyseessä ole mutta hyvin tehty ammattimainen mietitty sarjakuva jossa uskalletaan olla vakaviakin ja se itse asiassa lisää huumorin toimivuutta.
Sarkasmia ei voi olla liikaa.
Ja muuten koska viimeksi luit sarjakuvan jossa yhdistyy ihmissuhdearki marssilaisten..hups, anteeksi...maligniittien hyökkäykseen maapallolle?
(Niin no, fear agent mutta siis...)

Sloat, geenitankeissa viljelty kätyri ansaitsee erityismaininnan:
"dense and doltish though Sloat assuredly is, he has ben endeavoring to ...improve himself. Every day, sloat picks a random word from the dictionary and tries to use it in conversation."


Matti Karjalainen

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 934
  • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Luettua
« Vastaus #621 : 08.08.2008 klo 11:34:12 »
Ahminut taas ison pinkan sarjakuvia. Hero Squared vol 1  oli mainio albumi.

Kiitos taas hyvästä vinkistä, Curtvile. Laitoin tuonkin tilaukseen.
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Doc Lomapäivä

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 816
Vs: Luettua
« Vastaus #622 : 11.08.2008 klo 14:46:07 »
Yoshihiro Tatsumi: Good-Bye
Kaikki hyvä loppuu aikanaan. 1970-luvun alussa Tatsumi pääsi tekemään sarjakuvia magazineihin, kun aiemmin mies oli piirrellyt rental comicsien sivuille. Kerronta muuttui selittävämmäksi, mitä Tatsumin ohuet tarinat eivät kestä. Tatsumin juttujen hienous nimenomaan piilee oivaltamisessa, kun lukija miettii mitä tapahtui, ja mitä tulee tapahtumaan tarinan jälkeen. Good-Byessä näkee kuinka tarinat olisivat hienoja, jos hahmot eivät alituiseen hölöttäisi ajatuksiaan lukijan korviin. Tarinat myös politisoituivat 1970-luvulla, ja aiemmista sarjakuvista tuttu perushahmo jakautui useiksi hahmoiksi, jotka ovat vastenmielisempiä ja vanhempia. Kirja voi olla valtavirtasarjakuvaan tottuneelle helpompi tapa lähestyä Tatsumia, mutta mulle tämä oli pettymys.

D&G:lta on tulossa Tatsumin 820-sivuinen omasta elämästä ammentava tarina. Enpä taida ostaa sitä sokkona, pitää kattoa millaista jälkeä se on.

tertsi

  • Vieras
Vs: Luettua
« Vastaus #623 : 26.08.2008 klo 23:50:39 »
Jacques Martin: Alix, Musta koura

Tätä albumia en ollutkaan tainnut lukea aikaisemmin.
Oikein viihdyttävä sarjakuva!! Juonessa oli muutamia kökköyksiä, mutta pakko oli vaan lukea eteenpäin. Eli  koukuttava kamaa siis! Piirrokset yhtä ammattimaisia kuin aina. Sukellus Rooman valtakuntaan.

Aivan mahtavaa, että Alixia tulee taas suomeksi pitkän tauon jälkeen .

Alixeissa viehättää erityisesti lukemisen määrä. Juonenkäänteitä riittää ja tapahtumapaikat vaihtuvat kuin James Bondissa ikään.
« Viimeksi muokattu: 27.08.2008 klo 00:02:58 kirjoittanut Tertsi »

Doc Lomapäivä

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 816
Vs: Luettua
« Vastaus #624 : 27.08.2008 klo 12:57:20 »
Tämmöinen tarttui mukaan Tammelan kirjakaupasta:
Osamu Tezuka: Dororo 1.
Mestari näyttää mistä kana pieree! Upeaa seikkailua: jännitystä, mysteerejä, miekkataisteluja, huumoria, aidosti koskettavaa tragiikkaa (ei mitään "ääh olen orpo!"-tragiikkaa)...  Olen aina ihaillut Tezukan kykyä rakentaa toimivia seikkailuja, ja verrannut häntä Will Eisneriin. Miehissä on paljon samaa. Eisnerillakin oli taito rakentaa näennäisesti kevyenoloisen tarinan taakse yhteiskuntakritiikkiä. Hyvät teot palkitaan kiittämättömyydellä ja päähenkilöillä on salaisuuksia, joita raotetaan pikkuhiljaa. Sarjakuva on tunnetaloutta, ja hyvät sarjakuvat käsittelevät suuria tunteita.

Tästä(kin) tulee paljon mieleen Inuyasha (Dororo vain on vuosilta 1967-68): Hyakkimarulta on demonit vieneet syntymässä 48 palaa ruumistaan, ja aina tuhotessaan yhden demoneista Hyakkimaru saa oikean ruumiinosansa takaisin (Inuyashassa kerätään Shikonin palasia). Dororon ja Hyakkimarun välillä on vahva jännite, kun Dororo vannoo varastavansa Hyakkimarun miekan (erinäiset vihulaiset jahtaavat Inuyashankin miekkaa). Kaksikon tielle kulkeutuu vähän väliä mitä kummallisempia otuksia, joista suurimmasta osasta täytyy tavalla tai toisella yrittää päästää ilmat pihalle.

Matti Karjalainen

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 934
  • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Luettua
« Vastaus #625 : 27.08.2008 klo 13:29:29 »
Keith Giffenin ja J.M. di Matteisin aivoriihen tuloksena syntynyt ja Curtvilen taannoin suosittelema "Hero Squared - vol. 1" kertoo lähinnä elokuvista ja tyhjäntoimittamisesta kiinnostuneesta Milosta, joka elää melko tavanomaista elämää tyttöystävänsä Stephien kanssa - ainakin siihen saakka kunnes joutuvat keskelle heidän rinnakkaisessa universumissa elävien kaksoisolento-vastineidensa, ei-niin-kovin älykkään supersankarin Kapteeni Valorin ja tämän arkkivihollisen Lordi Caliginousin välienselvittelyä.

Sarjakuva parodioi supersankarigenren hölmöyksiä paikoitellen ihan näppärästi: Kapteeni Valor käyttää väkivaltaa toistuvana ratkaisumallina, ja suhtautuu kaikkeen hyvin mustavalkoisesti. Pääpaino on kuitenkin henkilöiden välisillä ihmissuhteilla. Valorin ja Caliginousin välien tulehtumisella on syynsä, ja samaan aikaan heidän tässä maailmassa elävät kaksoisolentonsa joutuvat määrittelemään suhdettaan uusiksi.

Sarjakuva on saanut kehuja dialogistaan. Puhetta piisaa, ja henkilöiden käymä vuoropuhelu onkin paikoitellen ihan näppärää. Etenkin Milon ja Kapteeni Valorin välisissä sanailuissa on sitä jotakin, ja omasta humoristisesta lisästään vastaa myös Lordi Caliginousin oikea käsi, sanavarastoaan sanakirjan avulla parantava ja jonkinlaista sammakkoeläintä muistuttava Sloat.

Sarjakuva muistuttaa jollakin tavalla Adam Warrenin nerokasta "Empoweredia", joskaan aivan samalle tasolle ei päästä. Sen verran mielenkiintoiseen kohtaan albumi jäi, että onneksi tuli hankittua toinenkin osa.

* * * * *

Doug Allenin "Stevenin" lainasin kirjastosta kun olin kuullut siitä kehuja ihan asiantuntevalta taholta. Stripit jättivät kylmäksi. Kai niiden olisi pitänyt olla hauskoja, mutta ei jaksanut huvittaa.

* * * * *

Viiltäjä-Jackina tunnettu sarjamurhaaja on esiintynyt populaarikulttuurissa hyvin monenlaisissa yhteyksissä, eikä vanha kunnon Lepakkomieskään ole jäänyt pekkaa pahemmaksi. Brian Augustynin ja Mike Mignolan Gotham by Gaslight nivoo näiden kahden myyttisen yössä kulkijan polut yhteen.

Vuoteen 1889 sijoittuvassa tarinassa Bruce Wayne palaa pitkältä Eurooppaan suuntautuneelta matkaltaan takaisin kotikaupunkiinsa. Gotham Cityn kaduilla alkaa samaan aikaan virrata veri, ja poliisipäällikkö Gordonin toimistoon saapuvat kortit antavat ymmärtää, että kyseessä on sama henkilö, joka vain vuotta aikaisemmin surmasi useita prostituoituja Whitechapelin kaduilla.

Sarjakuva on tavattoman mielenkiintoisesta alkuasetelmastaan huolimatta pienoinen pettymys, sillä lyhyehkö tarina on alkumetreiltä lähtien aika itsestäänselvä, ja Batman-universumin hahmoja olisi voinut käyttää enemmänkin hyväksi: nyt tyydytään vain viittaamaan Jokeriin ja yleisen syyttäjän pestiä hoitelevaan Harvey Dentiin. Goottilainen Lepakkomies istuu sinänsä hyvin 1800-luvulle.

Viiltäjä-Jack -tarinan lisäksi "Gotham by Gaslight" sisältää myös toisen ns. Elsewhere-maailmaan sijoittuvan sarjakuvan, jossa Alexandre LeRoi -niminen mielipuoli tahtoo polttaa poroksi niin Gothamin kuin sen asukkaatkin. Aika perushöttöä.

« Viimeksi muokattu: 27.08.2008 klo 13:32:33 kirjoittanut Matti Karjalainen »
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 162
Vs: Luettua
« Vastaus #626 : 27.08.2008 klo 13:36:57 »
Alexandre LeRoi -niminen mielipuoli tahtoo polttaa poroksi niin Gothamin kuin sen asukkaatkin.

Lauri Liekkimeri! Taas!

Matti Karjalainen

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 934
  • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Luettua
« Vastaus #627 : 03.09.2008 klo 11:27:15 »
Keith Giffen ja J.M. di Matteis: Hero Squared : Another Fine Mess

Milon, Stephien ja näiden rinnakkaisesta universumista tulleiden supervoimaisten kaksoisolentojen välinen ihmissuhdepaletti sekoittuu entisestään "Hero Squared: Another Fine Mess" -albumissa, joka on siis sarjan toinen osa.

Jo "Hero Squaredin" avausosa oli suhteellisen mainio, mutta tarina kohoaa kunnolla lentoon vasta nyt. Sarjakuvan henkilöhahmot saavat enemmän syvyyttä, ja dialogi tuntuu muuttuneen entistä nokkelammaksi verbaaliseksi tulitukseksi. Mukaan on myös ympätty hauskoja pikkujuttuja: esimerkiksi metasarjakuva-osiosta (Stephie lukee Kapteeni Valor -sarjakuvalehteä) on tehty ihan näppärä kunnianosoitus Stan Leelle ja Steve Ditkolle, tarkemmin kai klassiselle the Amazing Spider-Manin numerolle #33.

Supersankarigenren parodiointia jatketaan entiseen malliin: erityisen osuva on kohtaus, jossa Kapteeni Valor hämmentyy kaksoisolentonsa juutalaisesta taustasta ja terapeuttinsa mustasta ihosta - hänen maailmassaan kun lähes kaikki viittasankarit kuuluvat valkoisten anglosaksisten protestanttien ryhmään. Lisäksi Valor joutuu kantapään kautta oppimaan sen, ettei maailma toimi oikeasti samalla tavalla kuin hänen sarjakuva-universumissaan, jossa jako hyvään ja pahaan on absoluuttisen selkeä, ja sankari pelastaa joka kerta hätään joutuneen, eikä kukaan kuole (ellei herää välittömästi henkiin jollakin poppakonstilla) - ei etenkään, jos on viaton sivustakatsoja, joka joutuu keskelle supersankarien välienselvittelyä.

Lisäksi "Hero Squaredissa" suomitaan myös amerikkalaisen nyky-yhteiskunnan kipupisteitä, mutta tekijät eivät kuitenkaan mene sieltä mistä aita on matalin. Lukija säästyy lapselliselta saarnaukselta tai tarpeettomalta alleviivaamiselta.

Sarjakuvan piirrosjälki toimii sekin, vaikka ei ikimuistoisen upeaa olekaan.

Kolmatta osaa odotellessa...

Arvosana: Hyvä
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Luettua
« Vastaus #628 : 07.09.2008 klo 16:35:56 »
Simon Dark What Simon Does TPB
Steve Niles  Scott Hampton
Niles on kauhusarjakuvan iso nimi.
Cal McDonaldien ja 3o Days of Nightin lisäksi mieheltä on tullut sarjakuvia zombeista, vampyyreistä, isojaloista ja kaiken maailman kummajaisista.
Simon Dark on hyvin pulphenkinen sarjakuva Gotham citystä, lepakoksi pukeutuvan miehen kotikaupungista.
Nimihenkilö on mysteeri, enemmän autistinen urbaanilegenda kuin mitään inhimillistä. Tahattoman verenhimoinen kollaasi Don Quijotea, sademiestä ja Candymania.
Varsinkin viimeksi mainittu tulee mieleen kiitos tarinassa toistuvan lasten rallatuksen:
"Lives in the shadows. Hides in a park.
Simon.Simon. Simon Dark.
If you're good he'll stay away.
If you're bad, he'll make you pay.
Lives in the shadows. Hides in a park.
Simon.Simon. Simon Dark.
"

Itse asiassa juuri vanhojen ideoiden fuusiointi on Simon Darkin etu.
Simon ei ole supersankari vaan kauhu ja pulpkuvaston normaaleihin vaatteisiin pukeutuva kummajaisveli jolla on enemmän yhteistä Michael Myersin kuin Bruce Waynen kanssa.
Tarinan mystinen okkultistinen salaseurakaan ei ole revitty DaVincikoodeista vaan enemmänkin Clive Barkerin versio Rosemaryn painajaisen hillityistä satanisteista.
Scott Hampton on yksi aliarvostetuimpia sarjakuvittajia koskaan. Rujo maalausjälki on likaisen sävyttämää kuvallista sinfoniaa jossa liike elää, mutta säilyttäen herkkyyden ja ajoittain pakahduttavan kauneuden.
Lopullinen silaus on hurmeen maksoittuneen mustan hirsipuuhuumorin ajoittaiset välkähykset.
Sivu 111 kirvoitti flunssantuskaisen naurun.

Erittäin hyvää peruskauraa.
"Somebody hurt KITTY.Can you help me put him back together?"

« Viimeksi muokattu: 07.09.2008 klo 18:48:05 kirjoittanut Curtvile »

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Luettua
« Vastaus #629 : 07.09.2008 klo 19:40:11 »
En jaksanut Simoneita seurata kuin jonnekin vitosnumeron kieppeille.
Ei oikein tuntunut siltä että etenisi suuntaan tai toiseen vaikkei Hamptonin jäljessä ole vikaa.

Antonio Jermanni taisi aikoinaan rutata hieman kovemmin sanankääntein Tähtivaeltajassaan.