Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 412364 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Re: Luettua
« Vastaus #450 : 31.12.2006 klo 23:42:26 »
Sain juuri nippuun Fantastic Four: World's Greatest Comics Magazine! 12-osaisen Kirby/Lee tribuuttiminisarjan. Aika eeppinen juttuhan tuo oli (tavallistakin megalommanisempi Doom varastaa aivan kaiken itselleen -Surffarin voimien pölliminen oli namusten viemistä tähän verrattuna!) mutta paikoitellen oikein viihdyttävä ja enimmäkseen eriomaisen onnistunut tribuutti. Erik Larsenhan tuon päävastuullinen oli mutta piirroksesta ja tussauksesta vastaa iso kasa eri tekijöitä. Tästä huolimatta muutamia valitettavan silmäänpistäviä poikkeuksia lukuunottamatta piirros on sangen yhtenäistä ja Kirbymäistä.

Bruce Timmin vuoksihan tuo tuli ostettua mutta aikamoista herkkua olivat Mike Royerin ja etenkin Joe Sinottin tussaamat osiot. Näkee että kaverit tietävät mitä jäljeltä vaaditaan kun emuloidaan Kirbyä.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Re: Luettua
« Vastaus #451 : 03.01.2007 klo 20:05:07 »
Vastikään tuli luettua DC:n varsinaisen uuden Spirit sarjan avausosa.

Ai jai, mitä namia tarjoillaankaan!
Koko hommasta vastaa Darwyn Cooke tosin tussauksesta J. Bone ja komioista väreistä Dave Stewart. Tunnelma on, ainakin minusta, kovin alkuperäisen henkeä (hups, heh heh, oli kyllä tahaton) vaaliva ja kunnioittava Spiritin pelastaessa urahakuista uutisankkuria kidnappaajien kynsistä.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 080
  • <><
Re: Luettua
« Vastaus #452 : 05.01.2007 klo 10:42:02 »
Divarista ostin eilen Green Lantern the Emerald Dawn -kokooman ja lukaisinkin sen heti. Olin sitä pitempään jo kattellu tuolla Lukulaarissa, mutta en ollu raaskinu ostaa tätä ennen. Vähän se ulkoasu (huono paperi ja siitä johtuva suttuinen väritys) oli semmonen luotaantyöntävä.
Mutta kun sitä aloitti lukemaan, niin eihän sitä voinutkaan lopettaa kesken. Tarina oli hyvä ja kuvitus oli hyvä. Tykkään tommosista vähän kosmisista jutuista (aikoinaan Reed Richardsin oikeudenkäynti oli yksi mun suosikkejani). Välillä vähän hämäsi se, että asioita ei selitetty, vaan viitattiin vain joihinkin aikaisempiin keskusteluihin (joita ei kokoomassa tietenkään ole). Tietenkin sillä päästiin vähän oikomaan asioissa, jotka jokainen Lyhty-fani jo tietää (esim. sormusten heikkous keltaiseen), mutta oli se silti vähän töksähtelevää. Etenkin se, että sarjan pääpahis nimetään vasta puolivälissä ja silloinkin se käy ilmi siitä, että Vihreä Lyhty pohtii itsekseen, että mikäs tää Legioonaksi itseään kutsuva onkaan. Sitä ennen Legioona oli moneen kertaan yrittänyt kertoa nimensä, mutta ei onnistunut.
Mutta näistä huolimatta oikein oivallinen sarja ja sellainen aloitus Vihreälle Lyhdylle, joka pistää kaipaamaan lisää (täytynee tyytyä kuitenkin vain Showcaseen ja odotella DC spesiaalia, vaikka ne ei jatkoa tälle olekaan) ja kyllä tää vertailussa kestää Byrnen Teriksen uusinnalle.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Flemming Andersen

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #453 : 13.01.2007 klo 00:18:44 »
Ensimmäinen Valerian -albumi (Paluu Alflololille) ei vielä saanut minua koukkuun mutta toinen ( Suuren tyhjyyden reunalla)sai... Tosin aikaeroa noilla on lienee parin vuosikymmenen ja -kymmenen albbarin verran. Eli paljon on vielä luettavaa.

Dialogi toimii noissa molemmissa, mutta jälkimmäiseen on vihodinkin saatu kiinnostava juoni. Kuvitus tosin näyttää vaatimattomammalta kuin vanhoissa Valerianeissa.

Hanna

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 443
Re: Luettua
« Vastaus #454 : 04.02.2007 klo 23:37:40 »
Viimeinkin sain kolme jo hyvin riippunutta tekelettä luettua. Varsin erilaisia kaikki keskenään.

Goldi: LEPAKKO! Viikonlopun rakkautta

Olin hieman yllättynyt tästä omakustanteesta, luulin sen nimittäin olevan jonkinlainen novelli draamalla höystettynä. Kyseessä oli kuitenkin huumorihenkinen yhdestä muutamaan sivuun pikkutarinoiden ja strippien kokoelma pienen lesboystävysjoukon elämästä, ja toimi tuolla tavalla oikein mainiosti. Henkilöt jäivät vähän etäisiksi eikä juontakaan ollut mielestäni aina tarpeeksi kannattelemaan näitä tarinoita, mutta toisaalta monet jutut saivat kyllä hymyn suupieliin. Voisin ostaa tämän tuparilahjaksi eräälle sarjakuvan kohderyhmään kuuluvalle ystävälleni, luulenpa että hän pitäisi näistä jutuista kovasti ja löytäisi niistä myös paljon yhtymäkohtia omaan elämäänsä.

Petri Hiltunen: Riutta

Uskokaa tai älkää, mutta tämä oli ensimmäinen Hiltuseni. Viihdyttävä ja suoraviivainen paketti vailla elämää suurempaa filosofointia, aika meni oikein rattoisasti vaikka jotain jäinkin kaipaamaan. Avaruusmiehistön reaktiot olivat hiukan laimeita esim. retkueen jäsenen menehtyessä samoin kuin the first contactin hetkelläkin, tosin tummaihoinen suomalainen (hieno idea muuten!) vaikutti hieman muita tunteellisemmalta. Piirrostyö oli kyllä hienoa ja mustan käyttö todella taitavaa, ei voi kuin kadehtia. Myös alienien kommunikointiyritykset ihmisten kanssa olivat mielenkiintoista luettavaa. Kevyehköä mutta mukiinmenevää viihdettä tämä tarina siis!

Michel Rabagliati: Paul Has A Summer Job

Now we're talking!
Joku kehuikin tätä jo jollakin tuolla aiemmalla sivulla, eikä kyllä yhtään turhaan. Harvinaisen kaunista piirrosjälkeä (sanoisin jopa että herkkää jos en inhoisi sitä sanaa muissa yhteyksissä kuin luonteesta puhuttaessa), erityisesti leiripaikkaa ympäröivä luonto oli todella kauniisti toteutettu, puut ja järven ja auringon saattoi melkein haistaa. Tyylistä tuli kovasti mieleen 50-luvun grafiikka, ja tätä olisi ollut ihastuttava nähdä myös väreissä hehkuvan vihreän eri sävyissä. Tarinassa itsessään ei tapahtunut kovin ihmeellistä, tyypillinen kasvukertomus pojasta josta kasvaa kesäleirin ryhmänjohtajan vastuullisessa tehtävässä ja lasten myötävaikutuksella hieman aikuisempi kuin hän oli leirille tullessaan. Toisaalta juuri tämä tarinan verkkaisuus ja raukeus oli koko homman ydin; miellyttävä ja suorastaan rentouttava kertomus, joka osoittaa että vähäisilläkin elementeillä saa paljon aikaiseksi ja usein vielä enemmänkin. Kaiken lisäksi loppu oli erinomainen ja hieman koskettavakin - sopii siis minulle ;)
Klik klik --> Sarjisblogini

Niko D

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 4
Re: Luettua
« Vastaus #455 : 08.02.2007 klo 11:51:21 »
Aloitettuani tämän uuden uljaan sarjakuvienluku-urani, täytynee myös alkaa kirjata, mitä kaikkea mielenkiintoista sitä tulee luetuksi. Eli ihan perusteista lähdetään. Tarkoituksenani on lukea aikuismaisempaa, ei supersankareista vaan ensisijaisesti mielellään ihan tavallisista ihmisistä ja ihmiskohtaloista kertovaa draamallisempaa sarjakuvaa.

Jeff Smith: Bone
Ensimmäinen poikkeus. Seikkailutarinoita on aina yhtä kiva lukea ja etenkin jotain näinkin eeppistä, pitkää ja isoa kuin Bone. Olin aika vaikuttunut: alun huumoripitoisuus toimi hienona kontrastina lopun synkkyydelle ja vakavuudelle. Huumori hävisi kerronnasta jossain vaiheessa hetkeksi kokonaan, mikä vaikeutti hiukan synkempiin sävyihin sopeutumista, mutta perusasennettaan ja kerrontatapaansa Smith ei missään vaiheessa hukannut; etenkin Ghost Circles oli kirjoista ihan parhaita karuudessaan ja armottomuudessaan. Tarina meinasi hiukan seisahtua Rock Jaw'ssa ja Old Man Cave'ssa, mutta pysyi kuitenkin henkilökuvauksellisesti mielenkiintoisena koko ajan. Loppuratkaisun äkkinäisyyttä voisi kai kritisoida myös, mutta toisaalta enemmänhän tuossa oli kyse henkilöhahmoista kuin itse juonesta - ja loppuratkaisukin toimii ihan hyvin, ehkä siihen olisi kaivannut vielä jotain lisäsuuruutta, en tiedä. Ehkä toinen lukemiskerta aikanaan kertoo lisää. Mutta hieno, hieno kirja, kaiken kaikkiaan.

Craig Thompson: Blankets
Toisena kirjana luin upean Blanketsin, joka on rehellisesti sanottuna paras koskaan lukemani sarjakuva - ainakin toistaiseksi. Syvällinen, persoonallinen ja tarkkakatseinen kuvaus ihmissuhteista: niin suhteista veljeen, vanhempiin kuin ensimmäiseen rakastettuunkin. Rehellistä ja suorapuheista tekstiä asioista, jotka ovat varmaan monelle tuttuja, enemmän tai vähemmän. Upeaa taidetta täydensi miellyttävän asenteellinen ja erottuva kerrontatapa, joka liikkui hienosti eri aikatasoissa ja hienosti tehdyissä vertauskuvissa. Myös uskonnon käsittely oli taitavaa työtä. Mieletön teos. Lisää tällaista.

Jason Lutes: Jar of Fools
Kolmas lukemani teos, Jason Lutesin Jar of Fools oli kolmikosta selvästi erilaisin enkä ihan heti tiennyt miten siihen suhtautuisin. Ensimmäisenä silmään pisti Lutesin kovin pelkistetty ja realistinen taide ja varsinkin ensimmäisen osan säntillinen, tiukka ja ehkä myös vähän tylsä ruutujako. Kirjan ensimmäinen osa oli hiukan hidastempoinen ja tapahtumaköyhä, mutta sen korjasi toinen osa, joka otti härkää sarvista ja vei tarinaa ja ennen kaikkea sen ihmisiä kohti kohtaloitaan. Loppuratkaisu ja koko tarina oli loppujen lopuksi oikeinkin hyvä ja piirrosjälkikin tuntui parantuvan toisessa osassa. Silti en ainakaan ensimmäisellä lukukerralla ihastunut hirveästi Lutesin kynänjälkeen, mutta katsotaan; ehkä kontrasti Thomsonin ja Lutesin välillä vain oli niin suuri.

Tilauksessa on jo Chris Waren Jimmy Corrigan ja sen jälkeen olisi tarkoituksena tutustua ainakin Kim Deitschin The Boulevard of Broken Dreamsiin ja Brian K. Vaughanin Pride of Baghdadiin. Daniel Clowesista en ole vielä varma. Suosituksia otetaan vastaan.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Re: Luettua
« Vastaus #456 : 11.02.2007 klo 15:46:56 »
Jotta sarjakuvafoorumilla olisi asiaa sarjakuvistakin:
Tuli hiljattain luettua parivaljakon Denys/Dugand DISTRICT 77 : Lili.
Tämä ranskalaissarjis oli outolintu. Juoni seuraa pähenkilöä Lili Lafayettea ja hänen alkutaivaltaan nimeämättömän amerikkalaisen suurkaupungin (New Yorkihtavan sellaisen) poliisipiirissä 77.
Lilillä on synkkä menneisyys ja vahva moraalinen selkäranka, eli periaatteessa se kulunein klisee mitä seikkailu/toiminta/poliisisarjoista löytää.
Poliisipiiri on repäisty kuin suoraan tv-sarjoista Shield, Nypd blue, brooklyn south, Langalla, tai elokuvista kuten Hyökkäys poliisiasemalle(assault on precint 13 , kumpi versio vaan).

Yhdellä isolla erolla.
Tämä on ranskalainen.

Ihmiset ovat enemmän kuin klisesumppuja, ei paljoa mutta silti, ja nihilistisyysasteikko on jo jättänyt richterin taulukon aikaa sitten.
Rikollispomo Big bossin kautta ja mm. Carpenter-sairaalan myötä sarjaan tulee myös vivahde 2yli-luonnollista? mutta tv-sarjoissa pysyäksemme se on kuten Millennium sarjassa, ei salaiset kansiot tyyliin.
Sarja on brutaali ja ruumiita syntyy, mutta väkivaltaa ei ihannoida, aivoilla varustetulle lukijalle on selvää ettei siitä ole ratkaisumalliksi.
Maailmaa ei teos kaunistele: lukijaa ennakkoarvauksineen ei säälitä, eikä naissankarille käy hyvin. Kolleegatkin tekevät hyvin selväksi että naisen paikka on kotona hellan ja nyrkin välissä.
Tylymmin kuin feminismin nimeen vannovat sarjakuvat.

Jotain hyvin ranskalaista on siinäkin että vain päähenkilö Lili polttaa.

Denysin piirrosjälki ei ole yhtä huokoista viivaa kuin monella ranskailaisella realistisen koulukunnan käyttäjällä vaan muistuttaa Tony Harrisin jälkeä vahvoine sivellin ja varjopintoineen. Jaimen väritys tukee painostavaa tunnelmaa.
Tämä on sarjan aloitusalbumi, jatkoa on tulossa. Jos alkuasetelmista vielä parannetaan on kyseessä kelpo trillerisarja.

ISBN 2-80362-190-8



Matti Karjalainen

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 934
  • Friendly Neighborhood Librarian
Re: Luettua
« Vastaus #457 : 12.02.2007 klo 10:36:35 »
F. Paul Wilson & Matthew Smith: F. Paul Wilson's The Keep
IDW Publishing, 2006. ISBN 193323945X

Luin jokunen vuosi sitten kohtalaisen mainion kauhuromaanin The Keep, ja kun luin Tähtivaeltajasta, että siitä on tehty sarjakuvasovituskin, niin täytyihän se hankkia myös omiin hyppysiin.

Sarjakuvan esipuheessa kirjailija F. Paul Wilson kertoo melko suorasukaisesti inhonneensa romaanin pohjalta tehtyä, Michael Mannin (!!!) ohjaamaa elokuvaa, ja halunneensa tehdä sarjakuvasovituksen sen takia, että romaani voitaisiin edes kerran siirtää kunnolla visuaaliseen muotoon.

Suoraan romaaniin perustuvan The Keepin tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan aikaiseen romanialaiseen linnakkeeseen, jota miehittävät saksalaiset saavat ikäväkseen huomata, että heidän miehitysvaltaansa kyseenalaistaa jokin yliluonnollinen, jolla on aika kiusallinen tapa tehdä sotilaiden kurkuista selvää. Vampyyri? Kuolemantapausten lisääntyessä soppaan sotketaan mukaan myös salaperäinen muukalainen, fanaattinen SS-upseeri (onko populaarikulttuurissa edes muunlaisia?), okkultismin asiantuntijaksi osoittautuva juutalaisvanhus sekä tämän kaunis sukulaistyttö.

Sarjakuvalle käy vähän samalla tavalla kuin romaanillekin, eli se heikentyy loppua kohti, jolloin tapahtumat siirtyvät perinteisemmästä vampyyritarinasta astetta kosmisempaan suuntaan. Lisäksi henkilöhahmot jäävät sarjakuvassa selvästi torsommiksi. Pahiten tämä koskee saksalaisia, eikä Wehrmachtin ja SS:n upseerien kiinnostavasta vastakkainasettelusta saada oikeastaan mitään irti.

Smithin kuvitus muistuttaa pikkuisen Mignolan Hellboyta, kuten muistaakseni Tähtivaeltajan arvostelussakin mainittiin, mikä nyt sinänsä sopii tämmöiseen kauhisteluun, mutta omaperäisempikin jälki olisi kyllä kelvannut.

Arvosanaksi keskinkertainen.
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

roju

  • sarjispelle
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 738
Re: Luettua
« Vastaus #458 : 12.02.2007 klo 11:30:57 »
Tilauksessa on jo Chris Waren Jimmy Corrigan ja sen jälkeen olisi tarkoituksena tutustua ainakin Kim Deitschin The Boulevard of Broken Dreamsiin ja Brian K. Vaughanin Pride of Baghdadiin. Daniel Clowesista en ole vielä varma. Suosituksia otetaan vastaan.

Kertomasi perusteella saattaisit tykätä Clowesin David Boringista ja varsinkin Ice Havenista kovastikin. Deitchin Boulevard on hyvä mutta ehkä raskaslukuinen. Myös Gilbert Hernadezin jutut saattaisivat miellyttää, niistä löytynee jotain kirjastostakin. Mieleen tulee myös Sfarin Rabbin katti, mutta Sfar on noin ylipäätään vähintäänkin epätasainen. Kun on niin tuotteliaskin. 
 
Sitten on tietysti unohdettu NERO Lynda Barry, joka siirtyi juuri Drawn&Quarterly -laatukustantamolle. Toivottavasti saa sitä kautta enemmän ansaitsemaansa näkyvyttä.

Hyviä lukuvinkkejä löytyy myös Paul Gravettin Graphic novels-kirjasta. Kirjan oivallus on esitellä teoksia aihepiireittäin (eikä esim. aikakausittain tai tyylisuunnittain). Kirja on kaiketi tulossa syksyllä suomeksi...
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 557
  • Kuka mitä häh?
Re: Luettua
« Vastaus #459 : 12.02.2007 klo 11:48:06 »
Warren Ellis & JH Williamsin & co:n Desolation Jones - kooste.
Alkuun jotenkin tuumautti, että joko taas hellblazreilua, mutta ei sentään. Mukavan pervo juoni ja nihilismiä vielä astetta enemmän kuin Constantinuksella consanaan.
Lopunajan lohtulukemisto.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

JV

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 048
Re: Luettua
« Vastaus #460 : 12.02.2007 klo 12:05:45 »

Hyviä lukuvinkkejä löytyy myös Paul Gravettin Graphic novels-kirjasta. Kirjan oivallus on esitellä teoksia aihepiireittäin (eikä esim. aikakausittain tai tyylisuunnittain). Kirja on kaiketi tulossa syksyllä suomeksi...

Julkaisisivat niitä sarjiksia, eikä pallopää-Gravesin kirjoja sarjiksista. No sentään Charles Burnsin Black Hole on tulossa suomeksi.

roju

  • sarjispelle
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 738
Re: Luettua
« Vastaus #461 : 12.02.2007 klo 12:29:18 »
Julkaisisivat niitä sarjiksia, eikä pallopää-Gravesin kirjoja sarjiksista. No sentään Charles Burnsin Black Hole on tulossa suomeksi.

Sas muuta. Mutta jospa tämä innostais osaltaan. Edes sitten kirjastoja hankkimaan ko. sarjakuvia alkukielisinä. Hankalaa järjestää edes mitään lukupiirejä kun ei teoksia ole saatavilla. Esim. Helmet:in kautta selvisi että MISSÄÄN  pääkaupunkiseudun kirjastossa ei ole MITÄÄN Jim Woodringia. Olen kuitenkin aika yllättynyt. Kai ne ostaa sit vaan mangaa vähentyneillä rahoillaan.

Ennen aina valikoimasta näki missä kirjastossa oli ollut hyvä sivari.
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

roju

  • sarjispelle
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 738
Re: Luettua
« Vastaus #462 : 13.02.2007 klo 12:38:05 »
Sivari? Kirjastoihin työllistetään työttömiä nuoria puoleksi vuodeksi kerrallaan. Meillä oli kirjaston musiikkiosastolla nykyinen poptähti Samae Koskinen töissä kahteen kertaan. Hänen aikanaan kirjastoon tuli mainioita levyjä. On niitä tullut muutenkin, etten minä sitä...

Vaude! Vielä parempaa. Kyllä kirjastoihin muutenkin tulee hyvää tavaraa. Joskus 80-l kun täti oli nuori, nuo sarjakuvat ja poppilevyt oli enempi nuoriso(n ala)kulttuuria ja silloin ei vielä ollut ammattissa niin paljoa sitä osastoa opiskelleita.
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

JV

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 048
Re: Luettua
« Vastaus #463 : 13.02.2007 klo 12:54:09 »
Kyllähän se Samae suoritti siellä sivarinsakin...

Riksun kirjastossa kuten muissakin "pienemmissä" pitäjissä, on itselle ihan edullista se, että kaikki kiinnostavin matsku on yleensä paikalla, ja sarjiksista uutusalbumeja ei tarvitse lainausjonojen takia pitkään odotella. Vähän harmittaakin se kuinka loistomatsku vaan nyhjöttää siellä hyllyllä käyttämättömänä. Musiikkiosastolla kiinnostavin osasto minulle on "Musiikkikulttuurien sulautumat", muihin nakataan kaikki fakkiutuneiden genrejen ulkopuolelle jäävä kokeellishenkinen musiikki - ja joskus tuntuu että olen ainoa joka Riihimäellä sitä riviä plärää.

Mutta kai aina joku uskalias eksyy niitäkin tutkimaan - ja silloin on oleellista, että Britney Spearsien ja PMMP:iden vaihtoehdoksi voi lainata Supersilentia, Foodia ja Susumu Yokotaa..

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Re: Luettua
« Vastaus #464 : 13.02.2007 klo 22:40:51 »
Joskus 80-l kun täti oli nuori
Eh?
Onko 30-jotain vuotias täti?

Varmaan kai, mutta tuntuu jotenkin niin kummalta täteillä ainakin kvaakissa jossa keski-ikä oli muistaakseni kohtalaisen korkea.

Oh well...