Viime kuukauden osumat ja hudit. Keskitason matskusta tietenkin vaietaan.
HYVÄT
--------
Butternut Squash (Speakeasy)
Ei niin ihmeellistä strippiä, mutta enimmäkseen värien käyttö toimii hienosti. Strippejä myös netissä:
www.butternutsquash.net/Kustantaja meni muuten juuri nurin, mikä enempi harmittaa kelvollisen Grimoire -sarjan vuoksi
Catwoman (DC)
Pete Woodsin taide toimii edelleen. Pääsyy listalle pääsyyn kuitenkin on se että lopussa vaikuttaisi siltä että Selina snuffaisi erään pahiksen ampumalla tätä päähän -uskaltavatkohan oikeasti nollata hahmoja va onko vain "supersankarikuollut"?. Saapa nähdä miten seuraavan numeron 1 year later -juttu toimii; se tuntuu jotenkin gimmickiltä...
Hellboy: Makoma 2 (Dark Horse)
3 sanaa riittää kuvaamaan tätä: Mignola, Corben, Hellboy.
Mmmmm!
Marvel AI (Marvel)
Kolme AI mangatarinaa Marvelin universumista. Kostajien stoori ei innosta, Kei Kobayashin maalaama epäinhimilliset stoori näyttää ihan kivalta mutta ei ole kuitenkaan niin ihmeellinen. Mielenkiintoisin oli kuitenkin Daredevil tarina jossa pirulaisen eri tyttöystävät ottavat toisistaan mittaa sanattomassa stoorissa. Mangan taistelukuvausten vauhtiviivat näyttävät mielenkiintoisen erilaisilta väreissä (valkoiset viivat oranssinkeltaisella taustalla).
Nextwave 2 (Marvel)
Mccaigin upeat värit ja Immosen piirros toimivat kerrassaan mainiosti. Tarinan puolella Ellis ei kuitenkaan vieläkään juuri vakuuta paitsi että onnistuu saamaan lukijan tuntemaan empatiaa lahdattavaa monsteria (Fin Fang Foom) kohtaan ja tuntemaan pahoin kun tätä kurmootetaan.
Riutta (Jalava)
Hiltusen scifi -tarina toimii oiekin hyvin todistaen ettei kaiken scifin tarvitse olla toiminnallista avaruusoopperaa. Ainoastaan neljässä panelissa oli tekstipalkki mikä pisti pohtimaan että olisiko voitu vetää tiukempaa linjaa ja pärjätätyystin ilman.
Seven Soldiers: Mister Miracle 4 (DC)
Ei mikään erityisen ihmeellinen sarjis, mutta etenkin edellisen numeron heikon esityksen jälkeen tuntui kuitenkin ihan onnistuneelta päätökseltä sarjalle. Ja jälleen lehti jossa todella toimivat värit, mutta vastuussa niistä näyttää jälleen olevan Dave Mccaig.
Tom Strong 36 (ABC/Wildstorm/DC)
Sarjan vika numero ja Moore taas mukana kässäämässä. Käsittelee Promethean lopun tapahtumat toisesta perspektiivistä. Aika erilainen Tompan numero -kun aiemmat ovat olleet kaikki oikeastaan puhdasveristä seikkailusarjakuvaa niin tämä on haikeiden jäähyväisten pitkää jättämistä.
HUONOT
----------
Jonkinsortin pettymyksiä olikin sitten tällä kertaa reilusti enempi.
American Virgin 1 (Vertigo/DC)
Söpö kundi opettaa muille pidättyväisyyden hyveitä kamppaillen omien ihmissuhteidensa ongelmien kanssa. Liekö putoaa Amerikkalaisille paremmin kuin vapaamielisemmille Skandeille sillä ainakaan toistaiseksi ei juuri vakuuta? Becky Cloonanin kynäily muistuttaa kyllä parhaimmillaan kovasti Paul Popea (jolta tuli juuri eka outo osa barman Year 100 -sarjasta). Epäilen ettei ole pitkään kuvioissa mukana, mutta toisaalta Losersin ja Y.n kaltainen mössökin porskuttaa joten ans kattoo.
Batman: Secrets 1 (DC)
Sam Kiethin jälki näyttää paikoitellen eri komealta mutta minulla on edelleen ongelmia lämmetä äijän töihin.
Blood of the Demon 13 (DC)
DC:n 1 year later -tarinalinja imee urakalla. Jos lehden taso on aiemmin heitellyt aika pahasti niin nyt ryvetään pohjamudissa.
Down 4 (Image)
Vika osa rikollisuuden maailmaan soluttautuvasta poliisista. Ei varsinaiseti erityisen huono sarja, mutta ei jotenkin saanut ilmaa siipiensä alle aivan kuten useat muutkin Ellisin lyhärit ja jäi väin raapaisuksi.
Fell 4 (Image)
Eka heikko Fellin numero. Vedessä viruneet raadot tarinan aiheena eivät vain jaksa kantaa. Templesmithin taide toimii kuitenkin entiseen tapaansa. Hienoin juttu on Ellisin matalalle vetämä hinta eli $1.99.
In the Blood 1 (Boom! Studios)
Steve Niles yrittää kaiketi tehdä tällä uudet 30 Days on Nightit. Hirviönä nyt ihmissusi. Kovasti Templesmithin jälkeä jäljittelevä Josh Medors ei loppupeleissä vakuuta jäykähköllä taiteellaan. Ei taida onnistua.
Jonah Hex 5 (DC)
Greyn ja Palmiotin mielenkiinnottoman tarinan kruunaa DeZungan pääosin luvattoman heikko kuvitus. Ihan eri tasoa kuin vaikkapa sarjan eka osa. Tämänkö takia puita kaadetaan? Jäi kyllä vikaksi Hexiksi minulle!
Kabuki: the Alchemy 6 (Icon/Marvel)
David Mack on jo vuosia ollut jämähtäneenä paikoilleen pyörittäen yhtä ja samaa kuvallista ideaa riippumatta mitä sarjista tekee. Kabukissa ongelmana on myös se että juoni ei etene enää juuri minnekään. Ainoastaan Mignolan upea kansi tekee tästä numerosta ostamisen arvoisen ollen siten kuitenkin kallista hupia.
Luba's Comics and Stories 7 (Fantagraphics)
Beto Hernandezin sarjat ovat viime aikoina jääneet pyörimään innottomasti paikoilleen keskittyen pitkälti hahmojen seksielämän ja sen ongelmien vatvomiseen. Kerronnan tahti toimii hyvin mutta uusia ideoita voisi heittää kehään.
Matador 6 (Wildstorm/DC)
Roimasti myöhässä ilmestynyt vika numero pettää sille annetut odotukset. Muuten aika hyvin toiminut sarja lässähtää lopuksi autistisine tappajineen.
Paris 3 (SLG)
Andi Watsonin kässäämä ja Simon Ganen rosoisesti taiteilema Pariisiin sijoittuva taiteilijaelämän kuvaus ei oikein jaksa innostaa.
Sizzle 29 (NBM)
Muuten tämä jatkisantologian numero on mielenkiinnotonta ja huonosti tehtyä pornosarjakuvaa mutta mukana on joitain sivuja vanhan klassikon uusia stooreja eli Omahaa. OK, lopusta löytyy kyllä myös pari sivua Richard Mooren pin uppeja mutta ei ihmeempää tavaraa Mooreksi. Valitettavasti ei tämä Omahan paluu ainakaan näin pienissä määrin toimi niin hyvin kuin aiemmin.