Kirjoittaja Aihe: Rob Liefeld  (Luettu 53498 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Rami Rautkorpi

 • Siirtäjä ja vääntäjä
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 4 060
Rob Liefeld
« : 17.07.2004 klo 15:35:14 »
Tämä saattaa ilmestyä Katuojassa kolumnina, joskus Oton palattua lomilta. Otan vastaan lisähuomioita ja korjausehdotuksia, joten teillä kaikilla on siis nyt mahdollisuus toteuttaa suurin unelmanne, eli saada nimenne yhteen kolumneistani. Jos kommenttisi on typerä, en ota sitä mukaan. Erityisesti miekkoihin liittyvän terminologian korjaukset ja tarkennukset ovat tervetulleita.

Tarkastelussa on Rob Liefeldin piirtämä X-Force #1, joka on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa http://www.milehighcomics.com/firstlook/marvel/xforce1/cvrpage.html. Kaikki viittaukset ovat tähän nettiversioon, jonka resoluution pienuus saattaa vaikeuttaa pienimpien yksityiskohtien tulkintaa. Jos joku lähettää minulle fyysisen kappaleen tästä lehdestä, hän saattaa saada syytteen törkeän vahingonteon yrityksestä.

s. 2

1. ruutu: Sivulla 1 Cablen lantion takana näkyi kaksi miekkaa ja polven korkeudella yksi. Nyt vain yksi miekka näkyy. Tämä ei välttämättä ole virhe, sillä miekkojen näkyvyys voi muuttua hevosen liikkeiden mukana.

2. ruutu (upotus): Sivulla 1 näkyneet hevosen etujalkojen ympärillä olleet remmit ovat kadonneet.

s. 3

Tero Mäntylä huomauttaa: "Sivulla 3 parista kuvasta on vaikea sanoa onko Cablella oikean käden ympärillä nauhaa / remmiä vai. Tarkemmissa kuvissa remmi on paikoillaan."

1. ruutu: Sivulla 2 näkyneet hevosen lautasten yli kulkevat remmit ovat kadonneet. Keihäskotelon koko suhteessa keihäiden pituuteen on pienentynyt. Kotelon yli kulkeva remmi on kadonnut. Nuoliviinen paikka ja asento on muuttunut, mutta tämä saattaa johtua hevosen liikkeestä. Cablen oikeassa kädessä ei näy remmiä. (T.M.)

2. ruutu: Hevosen etujalkojen ympäri kulkevat remmit palasivat paikoilleen. Keihäskotelo on kadonnut. Nuoliviintä ei näy, mutta se saattaa olla vain piilossa Cablen jalan takana. Cablen oikeassa kädessä ei näy remmiä. (T.M.)

3. ruutu: Cablen oikeassa kädessä on taas remmi. (T.M.)

5. ruutu: Cablen käteen on ilmestynyt kirves. Tämä ei välttämättä ole virhe, sillä Cable saattoi kuljettaa kirvestä hevosen oikealla kyljellä. Huolellinen piirtäjä olisi kuitenkin asettanut kirveen näkyviin hevosen oikealle kyljelle, jottei se näyttäisi ilmestyvän tyhjästä.

s.4

1. ruutu: D'Narda näyttää hyvin pieneltä. Mikäli hän seisoisi Cablen vieressä, hänen päälakensa olisi jotakuinkin Cablen kyynärpään korkeudella. Tämä ei ole välttämättä virhe, sillä Liefeldin tuntien hahmojen kokoero saattaa hyvinkin olla tarkoituksellinen. Missään ruudussa Cable ja D'Narda eivät aivan kiistämättä seiso vierekkäin, joten luotettavaa vertailukohtaa ei ole. Tero Mäntylä huomauttaa: "Sivulla 4 (kuvassa 1) D'Narda on heittänyt edellisellä sivulla olleen kaulakorunsa jonnekin. Sivulla 5 kaulakoru on edelleen kateissa. Tosin kaulakoru on kadonnut siinä vaiheessa kun Cable on noussut hevosen selästä, riisunut viittansa ja ottanut aseensa ja tyttö on jostain kaivanut soihdun käteensä joten kai sinä aikana on yhden kaulakorunkin ehtinyt riisua."

s. 6

1. ruutu: Miekka on Cablen tekno-orgaanisessa vasemmassa kädessä. Aiemmilla sivuilla miekka oli oikeassa kädessä ja kirves vasemmassa.

s. 9

(Kirjoitushetkellä tällä sivulla on sivun 11 puhekuplat. Vaikka mieli tekisi, tästä ei ole reilua syyttää Liefeldiä.)

2. ruutu: Psimitar ilmestyy Cablen käteen. Edellisen kerran psimitar näkyi sivulla 6 lattialla Dominon edessä. Välissä olevilla sivuilla psimitaria ei näy lattialla. Lisäksi psimitar näyttää lävistävän Cablen peukalon tyven.

s. 10

5. ruutu: Cablella ei ole kädessään psimitaria. Ehkä hän vain pudotti sen hetkeksi, mutta kuvituksesta ei käy ilmi, miksi.

s. 11

1. ruutu: Psimitar on taas Cablen käsissä.

s. 13

1. ruutu: Pirstotähden vasemmassa kädessä oleva miekka on muuttunut kaksipuolisesta yksipuoliseksi. (en käytä tässä yhteydessä nimitystä kaksiteräinen, sillä se sopii intuitiivisemmin Pirstotähden oikeassa kädessä olevaan, kahdesta teräkappaleesta koostuvaan miekkaan. Toinen tätä miekkaa kuvaava nimitys on kewl.) Väistin on muuttunut levystä sormien yli kulkevaksi kaareksi, kuten oikean käden miekassa.

2. ruutu: Vasemman käden miekan väistimestä ovat kadonneet piikit.

3. ruutu: Myös oikean käden miekan väistimestä ovat kadonneet piikit. Toisin kuin aiemmissa ruuduissa, miekan terät kapenevat tyveä lähestyttäessä. Vasemman reiden ympärille on ilmestynyt remmi.

4. ruutu: Piikit ovat palanneet vasemman käden miekkaan. Oikean käden miekka on kadonnut. Palmikot ovat kadonneet.

s. 14

1. ruutu: Palmikot ovat palanneet. Oikeassa kädessä on jälleen miekka. Vasemman käden miekasta katosivat taas piikit. Vasemman käsivarren ympärille on ilmestynyt remmi.

3. ruutu: Nyt myös oikean käsivarren ympärille on ilmestynyt remmi.

s. 15

1. ruutu: Domino näyttää hyvin pieneltä Cablen rinnalla. Mikäli Domino seisoisi suorassa, hän päälakensa ylettäisi suurin piirtein Cablen kyynärpään korkeudelle. Pirstotähden miekan terien leveys ei enää muutu tyvessä. Väistin on vaihtanut väriä, mutta tästäkään ei ole reilua syyttää Liefeldiä. (Otan selvää, olisiko mahdollista muuttaa sääntöjä.)

5. ruutu: Dominon päälaki on suurin piirtein Cablen leuan korkeudella.

s. 16

1. ruutu: Hahmot ovat sisätiloihin siirtyessään ilmeisesti riisuneet varusteitaan. Näiden varusteiden katoamista ei lasketa virheeksi. Niiden joukkoon voidaan laskea Cablen selässä olleet aseet, Dominon oikessa käsivarressa ollut remmi, Pirstotähden vyö sekä hänen käsivarsissaan olleet remmit. Myös hänen reisissään olleet remmit ovat kadonneet, toistaiseksi. Cablen housujen reisiosan keltainen puoli on muuttunut siniseksi. Tämä on pelkästään värittäjän virhe, sillä Liefeld on piirtänyt näkyviin keltaisen ja sinisen osan välisen rajan.

4. ruutu: Sivulla 15 näkyvä Cablen kauluksen solkiosa on kadonnut. (Solkiosaa ei näy myöskään 2. ruudussa, mutta Cable saattaa vain kääntää kaulaansa todella omituisesti siinä. Tämähän on siis Rob Liefeldin piirtämä sarjakuva.)

5. ruutu: Solkiosa on palannut, ja nyt sillä on myös vastakappale kaulan toisella puolella.

s. 17

3. ruutu: Cablen kauluksen solkiosat ovat taas kadonneet.

s. 18

3. ruutu: Cablen käteen on ilmestynyt psimitar. Mitään aseita ei ollut näkyvillä edellisillä sivuilla.

4. ruutu: Cablen oikean käsivarren ympärillä ollut remmi on kadonnut.

6. ruutu: Pirstotähden käteen on ilmestynyt miekka. Tämä ei ole sama kuin hänen edellisellä sivulla esille ottamansa miekka, sillä siinä oli terän molemmilla puolilla miekanrikkojat, ja väistin oli erimuotoinen. (Myös terän väri on eri.) Miekka ei ole myöskään kumpikaan Pirstotähden aiemmassa taistelussaan käyttämistä miekoista, sillä se on kaksipuolinen. Kyseessä voisi olla sivujen 12 ja 13 välissä salaperäisesti kadonnut miekka, mutta siinä terän keskiharja ei jatkunut tyvessä olevassa kolmiossa.

s. 19

2. ruutu: Pirstotähdellä on oikeassa kädessään yksiteräinen miekka ja vasemmassa kädessään kaksiteräinen miekka. Kumpikaan niistä ei ole edellisellä sivulla nähty kaksipuolinen miekka. Vasemmassa kädessä oleva kaksiteräinen miekka ei myöskään ole sama kuin aiemmin nähty, sillä sen väistin ei jatkunut taaksepäin, kuten tämän miekan.

s. 20

3. ruutu: Nyt Pirstotähdellä on vasemmassa kädessään alkuperäinen kaksiteräinen miekkansa, piikittömässä tilassa. Sen sijaan oikeaan käteen on ilmestynyt taas aivan uusi miekka, joka on yksipuolinen, mutta siinä on väistimenä ristikappale, ja terän tyvessä on kolmio, jossa on keskiharja.

s. 21

1. ruutu: Miekat ovat vaihtaneet käsiä. Kummankin reiden ympärille on ilmestynyt remmi. Ilja Rautsi huomauttaa: "Lattialla ei ole enää lasinsiruja..."

s. 22

"...mikä selittyykin tällä sivulla kun näemme etteivät kattolasit olekaan hajonneet!" (I.R.) Tosin kuvassa ei näy kaikkia kattolaseja, joten rikkoutuneet osat saattavat vain olla rakennuksen toisella puolella, mutta fiksu piirtäjä olisi tietysti tuonut kerrontaan jatkuvuuden tuntua näyttämällä rikkoutuneet lasit myös taistelun loppupuolella.

Pirstotähden miekat vaihtoivat taas käsiä. Oikean käden miekasta on kadonnut terän tyvessä ollut kolmio. Vasemman käden miekassa on jälleen piikit, jotka nähtiin viimeksi sivulla 15. Cablen vasemmasta käsivarresta on kadonnut remmi.

s. 23

2. ruutu: Pirstotähden miekat vaihtoivat vielä kerran käsiä. Vasemman käden miekan terä näyttää taipuneen pahasti tyvestään.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2021 klo 01:08:43 kirjoittanut Jiksi, syy: Otsikkoa muokattu kunnioittavampaan muotoon. »
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 118
 • <><
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #1 : 17.07.2004 klo 16:07:52 »
Mielestäni X-Force #1 ei ole täysin tyrmättävä tuotos, sillä kuten Rami niin ansiokkaasti osoitti, se tarjoaa mielenkiintoisia pulmia pähkäiltäväksi ja "löydä eroavaisuudet" -tyyppisiä tehtäviä ratkaistavaksi.

Edit: Ja siinä on lisäksi monia arvokkaita "älä tee näin" -neuvoja sellaisille harrastelijapiirtelijöille kuten minä.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2004 klo 16:08:44 kirjoittanut Welzu »
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Tero Mäntylä

 • Peliohjelmoija?
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 1 102
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #2 : 17.07.2004 klo 16:36:58 »
Sivulla 3 parista kuvasta on vaikea sanoa onko Cablella oikean käden ympärillä nauhaa / remmiä vai. Tarkemmissa kuvissa remmi on paikoillaan.

Sivulla 4 (kuvassa 1) punahiuksinen nainen (D'Nar??a) on heittänyt edellisellä sivulla olleen kaulakorunsa jonnekin. Sivulla 5 kaulakoru on edelleen kateissa. Tosin kaulakoru on kadonnut siinä vaiheessa kun Cable on noussut hevosen selästä, riisunut viittansa ja ottanut aseensa ja tyttö on jostain kaivanut soihdun käteensä joten kai sinä aikana on yhden kaulakorunkin ehtinyt riisua.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 118
 • <><
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #3 : 17.07.2004 klo 16:40:04 »
Osa remmeistä ja myös miekkojen piikeistä on saattanut kadota värityksen yhteydessäkin. Tätähän ei ole tussattu ja ehkä Rob ei ole jaksanut tehdä aina yhtä selkeitä viivoja.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Rami Rautkorpi

 • Siirtäjä ja vääntäjä
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 4 060
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #4 : 17.07.2004 klo 17:06:38 »
Tero, hyviä huomioita. Päivitän listaa joskus myöhemmin, jos vaikka tulisi lisää kommentteja.

Osa remmeistä ja myös miekkojen piikeistä on saattanut kadota värityksen yhteydessäkin. Tätähän ei ole tussattu ja ehkä Rob ei ole jaksanut tehdä aina yhtä selkeitä viivoja.

Tai ehkä koira söi ne sivut, jotka Rob piirsi aivan oikein...
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 118
 • <><
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #5 : 17.07.2004 klo 17:12:03 »
No sekin mahdollisuus on tietenkin olemassa. Onkohan Liefeldillä koiraa?
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

jokela

 • sörsselsson
 • Jäsen
 • Viestejä: 790
 • .. I'm a devil in disguise ..
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #6 : 17.07.2004 klo 17:25:31 »
Kiinnostavaahan se, tuollainen pikkutarkahko tutkinta. No, marvelukset ei oo saaneet mua vielä tähään ikään edes lämpeneen .. tosin saa tämäkin esimerkki ymmälleen ..

Mies joka toteaa: Rob Liefeld : everything (but) ei ookkaan mikään tusinatunari, vai mitä? Sääli vaan että omien taitojensa häikäisemänä (?) ei ole ottanut huomioon esim. (ei ehkä niinkään tärkeisiin) sopusuhtasuuksiin tahi anatoomisiin normeihin .. tai jospa herraa huvittaa piirrellä hernepäisiä ja kyttyräselkäisiä ukkoja (s.11) ..  

-- j --
He may look like an idiot and talk like an idiot but don't let that fool you. He really is an idiot.

Rami Rautkorpi

 • Siirtäjä ja vääntäjä
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 4 060
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #7 : 17.07.2004 klo 17:54:10 »
Mies joka toteaa: Rob Liefeld : everything (but) ei ookkaan mikään tusinatunari, vai mitä?

Niin... siis häh?

EDIT: Ai, nyt tajusin. Robin krediitti on lehdessä "everything but..." Tosin toteamuksen takana on todennäköisesti kirjoittaja Fabian Nicieza, joten...
« Viimeksi muokattu: 17.07.2004 klo 18:01:31 kirjoittanut Rami Rautkorpi »
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Rouhu

 • Jäsen
 • Viestejä: 126
 • Fornit some fornus
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #8 : 17.07.2004 klo 18:45:53 »
Olen oikeasti odottanut tätä lehteä mielenkiinnolla sillä hyllystä löytyy X-forcen (ja X-statixin) kaikki ilmestyneet numerot ja erikoisjulkaisut.
  Nyt en vain tiedä kestänkö Liefeldin töherryksiä, kun Niciezakaan ei enää vakuuttanut luokattoman huonolla Cable & Deadpool minisarjallaan. Saas nähdä, ehkä tuota pitää pari numeroa ostaa kokeeksi.
 Oliko tuo tarina yhtään hyvä? Itse en jaksakoneen ruudulta oikein lukea paria sivua enempää.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 118
 • <><
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #9 : 17.07.2004 klo 20:06:33 »
Nyt kun Robista puhutaan, niin miehellä on tosiaan jopa faneja. Tässä kaksi fanisivustoa, joista löytyy paljon Liefeltin kuvituksia ja myös foorumit.
http://www.youngbloodonline.cjb.net
http://perso.wanadoo.fr/extremegenesis/main.html
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 651
 • Kvaak!
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #10 : 18.07.2004 klo 00:34:32 »
Ehkä tuo psimitar on jonkinlainen tehtävä lukijoille? Missä Jallu luuraa?
Joo, vähän turhan optimistista.

Tuossa kannessa Cablen oikean käden pituusero vasempaan on korvattu paksuudella.

Sivu 1: Minua pelottaa tuon hevosen puolesta, etujalkojen anatomisista eroista päätellen sen on pakko hyppiä tuolla lailla että pysyy ylipäänsä pystyssä. Ja ilmeisesti nuo kolme keihästä sojottavat sen takapuolessa.

Sivu 2: Cablen turkki/viitta on huomattavasti pienempi kuin sivulla 1. Ummetus ei ole kadonnut mihinkään, naama on edelleen nyrpeä.

Sivu 7 ruutu 1: Cablen metallikäsi kasvaa tyhjästä ilmasta ja on noin puolet isompi kuin oikea.

S. 8 ruutu 3: Cablen silmät ovat "lievästi" eri tasoilla.
ruutu 5: Kaksi alempaa punapukuista tusinatyyppiä loikkaavat ikkunan läpi patentoidussa Liefeld- asennossa; venytellen hartioita kesken ilmaloikan.

S. 9 ruutu 2: Cablen tyylikäs hihaton paita onnistuu samanaikaisesti olemaan niin tiukka että hänen lihaksensa pullottavat sen alta, mutta silti niin löysä että se roikkuu ja liehuaa hieman. Joko kyseessä ovat kuuluisat epävakaat molekyylit tai sitten Cable on laittanut liimaa metallilihaksiinsa.

S. 10: Dominon....en tiedä mistä aloittaa...asennoista, käsien koosta vai siitä että hänen päänsä on yhtä iso/pieni kuin tissinsä.

S. 15: Miksi Domino on polvillaan?

S. 17: Domino....tuo asento ei vain ole mahdollinen! Ei ole! Noissa tisseissä näköjään on se hyvä puoli että hän voi lepuuttaa käsiään niiden päällä.
Ei virhe, mutta kylläpäs Cable puristaa pakaroitaan tiukasti yhteen ensimmäisessä ruudussa.

S. 19 Cablen psimitar on vaihtanut kättä. Pirstotähti on menettänyt kaulansa kokonaan.

S. 20: Munkin vaatekangas on kestävämpää kuin hänen ihonsa ja lihansa (toki taisi Millerkin tehdä sen näin kun Napakymppi listi Elektran), on varmaan hyödyllistä kun elää noin ankarissa olosuhteissa.

S. 21: Munkki on läikyttänyt kahvinsa lattialle. Tästä ei toki voida syyttää Robia. Nicieza kantaa kortensa kekoon ja laittaa Pirstotähden ilmoittamaan että hän on "...weapon of mass destruction..." Sekä punainen tusinapahis että Pirstotähti keksivät samaan aikaan että ei tarvitse juosta tai hyppiä, koska ilmaa pitkin voi liukua kun koukistaa polvet. Lattialla ei ole enää lasinsiruja....

S. 22: ...mikä selittyykin tällä sivulla kun näemme etteivät kattolasit olekaan hajonneet!

S. 23: Pirstotähden kaula on taas kateissa, mutta ei se mitään, siitä viety pituus on liitetty hänen lantioonsa.

Tahtoo lisää ilmaista Liefeldiä!
« Viimeksi muokattu: 18.07.2004 klo 00:58:55 kirjoittanut Ilja Rautsi »
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

O.K.

 • Jäsen
 • Viestejä: 531
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #11 : 18.07.2004 klo 01:26:17 »
Hilpeää, opettavaisia tarinoita ovat nämä.

Eikäkö tuli vaan mieleeni, että onko miekkosten puhuessaan aina pakko purra hampaat yhteen? Eikö puhe muutu kovin epäselväksi sössötykseksi moisesta. Tunnustettakoon kuitenkin ettei Liefeld ole ainoa joka tähän syyllistyy...

Ja sopii ihmettelemän myös sitä, miten nuo upean tasapainoiset teräaseet pysyvät omistajiensa käsissä, kun sormet eivät toisinaan tunnu yltävän edes kahvan ympäri.

Taas näemme kuinka monipuolinen ja palkitseva harrastus sarjakuvat ovat. Hallelujah.

Rami Rautkorpi

 • Siirtäjä ja vääntäjä
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 4 060
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #12 : 18.07.2004 klo 02:02:41 »
Hyviä huomioita, tosin haluan selventää, että Liefeldin idiosynkraattinen suhtautuminen anatomiaan ei ole tässä kiinnostukseni kohde. Hahmojen karrikoiminen on kuuluu kuvittajille sallittuihin keinoihin, ja toisin kuin katoavat ja muotoamuuttavat esineet, sitä voidaan pitää Liefeldin kuvituksessa tarkoituksenmukaisena, ja oikeastaan välttämättömänä, sillä ilman helposti tunnistettavaa tapaansa piirtää ihmiset väärin Liefeld ei erottuisi lainkaan muista lahjattomuuksista.

Tuossa kannessa Cablen oikean käden pituusero vasempaan on korvattu paksuudella.

Ikävä puolustaa Liefeldiä, mutta näennäinen pituusero johtuu oikean käden (huonosti toteutetusta) foreshorteningista, ja paksuuseroa on oikeastaan mahdoton todeta, koska kummankin käden toinen ääriviiva jää peittoon. Mutta huomasin yhden jutun lisää: Katso oikean käden sormia, ja mieti minkä suuntainen aseen kahva on... ja sitten katso tähtäimien asentoa. No, sehän on vain omalaatuisesti suunniteltu ase...

Sivu 2: Cablen turkki/viitta on huomattavasti pienempi kuin sivulla 1.

Tämän lisään listaani, mutta lisään huomautuksen, että viitan koko on laskostumisen ja perspektiivierojen takia hieman tulkinnanvarainen asia. Viitta kuitenkin selvästi näyttää muhkeammalta sivulla 1.

Sivu 7 ruutu 1: Cablen metallikäsi kasvaa tyhjästä ilmasta ja on noin puolet isompi kuin oikea.

Tässä tapauksessa Liefeldillä on jopa oikea syy piirtää käsi hullusti:

"My techno-organic mesh -- is fluctuating --?"

"-- but this sliced [...] the telekinetic sheath I use to keep the techno-organic virus in check."

Eli tekno-orgaanisen käden muoto muuttui "ihan oikeasti".

S. 15: Miksi Domino on polvillaan?

Muuten kuin siksi, että se on klassinen Frazetta-tyylinen asetelma? Varmaankin sen takia, että se antaa ymmärtää Dominon napanneen miekan suoraan ilmasta, koska polviasennosta on tukevampi kopata matalalla lentävä esine.

S. 19 Cablen psimitar on vaihtanut kättä.

Eli Cable on molempikätinen? Minusta aseen siirtyminen kädestä toiseen ei ole merkittävä asia, ellei molemmissa käsissä ole ase.

S. 20: Munkin vaatekangas on kestävämpää kuin hänen ihonsa ja lihansa (toki taisi Millerkin tehdä sen näin kun Napakymppi listi Elektran), on varmaan hyödyllistä kun elää noin ankarissa olosuhteissa.

Itse asiassa löysä vaate, kuten munkin kaapu, voisi ihan hyvin vain kohota kärjen mukana. Millerin ratkaisu oli vähemmän uskottava, sillä Elektran asu oli kireä.

S. 21: Munkki on läikyttänyt kahvinsa lattialle. Tästä ei toki voida syyttää Robia.

Omituisen värinen veri näkyy jo edellisen sivun 4. ruudussa. Ilmeisen tahallista.

Lattialla ei ole enää lasinsiruja....

S. 22: ...mikä selittyykin tällä sivulla kun näemme etteivät kattolasit olekaan hajonneet!

Lisään tämän listaan, mutta huomautan myös, että kuvassa ei näy kaikkia kattolaseja, joten rikkoutuneet osat saattavat vain olla rakennuksen toisella puolella. Fiksu piirtäjä olisi tietysti tehostanut kerronnan jatkuvuuden tuntua näyttämällä rikkoutuneet lasit myös tässä.
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 118
 • <><
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #13 : 18.07.2004 klo 02:09:46 »
Kattelin noita Liefeldin piirroksia noilla sivuilla, joille annoin linkin ja ihmettelen, että mikä vimma Robilla on viimesiään veteleviin miekkoihin? Esim. just tossa X-Forcen kannessa ton lettipään miekka on tollanen kolhunen ja tylsän näköinen. Ja kaiken lisäksi värittäjä on kuitenkin värittänyt sen ihan uuden veroiseksi kiiltoineen kaikkineen.
Onko se joku macho-juttu, että viipaloidaan vastustajat mahdollisimman ruosteisella ja tylsällä miekalla?
Tuohan se tietenkin vähän realismia mukaan, kun miekka näyttää käytetyltä, mutta rajansa kaikella...
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 651
 • Kvaak!
Vs: Rob Liefeld
« Vastaus #14 : 18.07.2004 klo 13:03:28 »
Tämän innostamana kaivoin esiin Comics Journalin numeron 195 vuodelta 1997, siinä on Liefeld- haastattelu jossa kysytään ja vastataan aika kiertelemättä.

"I could probably blow your mind, by going and grabbing 200 life drawing sheets that I could show you."

"Sure, I look at some of the stuff that I do, and I go, "Wow, that was really terrible.""

Eikös jossain Youngbloodin numerossa ollut omistettu kokonainen aukeama kuvalle jossa joku avaa jääkaapin? Elämää suurempi hetki.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2004 klo 13:04:59 kirjoittanut Ilja Rautsi »
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista