Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasankarit => Aiheen aloitti: Rami Rautkorpi - 17.07.2004 klo 15:35:14

Otsikko: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 17.07.2004 klo 15:35:14
Tämä saattaa ilmestyä Katuojassa kolumnina, joskus Oton palattua lomilta. Otan vastaan lisähuomioita ja korjausehdotuksia, joten teillä kaikilla on siis nyt mahdollisuus toteuttaa suurin unelmanne, eli saada nimenne yhteen kolumneistani. Jos kommenttisi on typerä, en ota sitä mukaan. Erityisesti miekkoihin liittyvän terminologian korjaukset ja tarkennukset ovat tervetulleita.

Tarkastelussa on Rob Liefeldin piirtämä X-Force #1, joka on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa http://www.milehighcomics.com/firstlook/marvel/xforce1/cvrpage.html. Kaikki viittaukset ovat tähän nettiversioon, jonka resoluution pienuus saattaa vaikeuttaa pienimpien yksityiskohtien tulkintaa. Jos joku lähettää minulle fyysisen kappaleen tästä lehdestä, hän saattaa saada syytteen törkeän vahingonteon yrityksestä.

s. 2

1. ruutu: Sivulla 1 Cablen lantion takana näkyi kaksi miekkaa ja polven korkeudella yksi. Nyt vain yksi miekka näkyy. Tämä ei välttämättä ole virhe, sillä miekkojen näkyvyys voi muuttua hevosen liikkeiden mukana.

2. ruutu (upotus): Sivulla 1 näkyneet hevosen etujalkojen ympärillä olleet remmit ovat kadonneet.

s. 3

Tero Mäntylä huomauttaa: "Sivulla 3 parista kuvasta on vaikea sanoa onko Cablella oikean käden ympärillä nauhaa / remmiä vai. Tarkemmissa kuvissa remmi on paikoillaan."

1. ruutu: Sivulla 2 näkyneet hevosen lautasten yli kulkevat remmit ovat kadonneet. Keihäskotelon koko suhteessa keihäiden pituuteen on pienentynyt. Kotelon yli kulkeva remmi on kadonnut. Nuoliviinen paikka ja asento on muuttunut, mutta tämä saattaa johtua hevosen liikkeestä. Cablen oikeassa kädessä ei näy remmiä. (T.M.)

2. ruutu: Hevosen etujalkojen ympäri kulkevat remmit palasivat paikoilleen. Keihäskotelo on kadonnut. Nuoliviintä ei näy, mutta se saattaa olla vain piilossa Cablen jalan takana. Cablen oikeassa kädessä ei näy remmiä. (T.M.)

3. ruutu: Cablen oikeassa kädessä on taas remmi. (T.M.)

5. ruutu: Cablen käteen on ilmestynyt kirves. Tämä ei välttämättä ole virhe, sillä Cable saattoi kuljettaa kirvestä hevosen oikealla kyljellä. Huolellinen piirtäjä olisi kuitenkin asettanut kirveen näkyviin hevosen oikealle kyljelle, jottei se näyttäisi ilmestyvän tyhjästä.

s.4

1. ruutu: D'Narda näyttää hyvin pieneltä. Mikäli hän seisoisi Cablen vieressä, hänen päälakensa olisi jotakuinkin Cablen kyynärpään korkeudella. Tämä ei ole välttämättä virhe, sillä Liefeldin tuntien hahmojen kokoero saattaa hyvinkin olla tarkoituksellinen. Missään ruudussa Cable ja D'Narda eivät aivan kiistämättä seiso vierekkäin, joten luotettavaa vertailukohtaa ei ole. Tero Mäntylä huomauttaa: "Sivulla 4 (kuvassa 1) D'Narda on heittänyt edellisellä sivulla olleen kaulakorunsa jonnekin. Sivulla 5 kaulakoru on edelleen kateissa. Tosin kaulakoru on kadonnut siinä vaiheessa kun Cable on noussut hevosen selästä, riisunut viittansa ja ottanut aseensa ja tyttö on jostain kaivanut soihdun käteensä joten kai sinä aikana on yhden kaulakorunkin ehtinyt riisua."

s. 6

1. ruutu: Miekka on Cablen tekno-orgaanisessa vasemmassa kädessä. Aiemmilla sivuilla miekka oli oikeassa kädessä ja kirves vasemmassa.

s. 9

(Kirjoitushetkellä tällä sivulla on sivun 11 puhekuplat. Vaikka mieli tekisi, tästä ei ole reilua syyttää Liefeldiä.)

2. ruutu: Psimitar ilmestyy Cablen käteen. Edellisen kerran psimitar näkyi sivulla 6 lattialla Dominon edessä. Välissä olevilla sivuilla psimitaria ei näy lattialla. Lisäksi psimitar näyttää lävistävän Cablen peukalon tyven.

s. 10

5. ruutu: Cablella ei ole kädessään psimitaria. Ehkä hän vain pudotti sen hetkeksi, mutta kuvituksesta ei käy ilmi, miksi.

s. 11

1. ruutu: Psimitar on taas Cablen käsissä.

s. 13

1. ruutu: Pirstotähden vasemmassa kädessä oleva miekka on muuttunut kaksipuolisesta yksipuoliseksi. (en käytä tässä yhteydessä nimitystä kaksiteräinen, sillä se sopii intuitiivisemmin Pirstotähden oikeassa kädessä olevaan, kahdesta teräkappaleesta koostuvaan miekkaan. Toinen tätä miekkaa kuvaava nimitys on kewl.) Väistin on muuttunut levystä sormien yli kulkevaksi kaareksi, kuten oikean käden miekassa.

2. ruutu: Vasemman käden miekan väistimestä ovat kadonneet piikit.

3. ruutu: Myös oikean käden miekan väistimestä ovat kadonneet piikit. Toisin kuin aiemmissa ruuduissa, miekan terät kapenevat tyveä lähestyttäessä. Vasemman reiden ympärille on ilmestynyt remmi.

4. ruutu: Piikit ovat palanneet vasemman käden miekkaan. Oikean käden miekka on kadonnut. Palmikot ovat kadonneet.

s. 14

1. ruutu: Palmikot ovat palanneet. Oikeassa kädessä on jälleen miekka. Vasemman käden miekasta katosivat taas piikit. Vasemman käsivarren ympärille on ilmestynyt remmi.

3. ruutu: Nyt myös oikean käsivarren ympärille on ilmestynyt remmi.

s. 15

1. ruutu: Domino näyttää hyvin pieneltä Cablen rinnalla. Mikäli Domino seisoisi suorassa, hän päälakensa ylettäisi suurin piirtein Cablen kyynärpään korkeudelle. Pirstotähden miekan terien leveys ei enää muutu tyvessä. Väistin on vaihtanut väriä, mutta tästäkään ei ole reilua syyttää Liefeldiä. (Otan selvää, olisiko mahdollista muuttaa sääntöjä.)

5. ruutu: Dominon päälaki on suurin piirtein Cablen leuan korkeudella.

s. 16

1. ruutu: Hahmot ovat sisätiloihin siirtyessään ilmeisesti riisuneet varusteitaan. Näiden varusteiden katoamista ei lasketa virheeksi. Niiden joukkoon voidaan laskea Cablen selässä olleet aseet, Dominon oikessa käsivarressa ollut remmi, Pirstotähden vyö sekä hänen käsivarsissaan olleet remmit. Myös hänen reisissään olleet remmit ovat kadonneet, toistaiseksi. Cablen housujen reisiosan keltainen puoli on muuttunut siniseksi. Tämä on pelkästään värittäjän virhe, sillä Liefeld on piirtänyt näkyviin keltaisen ja sinisen osan välisen rajan.

4. ruutu: Sivulla 15 näkyvä Cablen kauluksen solkiosa on kadonnut. (Solkiosaa ei näy myöskään 2. ruudussa, mutta Cable saattaa vain kääntää kaulaansa todella omituisesti siinä. Tämähän on siis Rob Liefeldin piirtämä sarjakuva.)

5. ruutu: Solkiosa on palannut, ja nyt sillä on myös vastakappale kaulan toisella puolella.

s. 17

3. ruutu: Cablen kauluksen solkiosat ovat taas kadonneet.

s. 18

3. ruutu: Cablen käteen on ilmestynyt psimitar. Mitään aseita ei ollut näkyvillä edellisillä sivuilla.

4. ruutu: Cablen oikean käsivarren ympärillä ollut remmi on kadonnut.

6. ruutu: Pirstotähden käteen on ilmestynyt miekka. Tämä ei ole sama kuin hänen edellisellä sivulla esille ottamansa miekka, sillä siinä oli terän molemmilla puolilla miekanrikkojat, ja väistin oli erimuotoinen. (Myös terän väri on eri.) Miekka ei ole myöskään kumpikaan Pirstotähden aiemmassa taistelussaan käyttämistä miekoista, sillä se on kaksipuolinen. Kyseessä voisi olla sivujen 12 ja 13 välissä salaperäisesti kadonnut miekka, mutta siinä terän keskiharja ei jatkunut tyvessä olevassa kolmiossa.

s. 19

2. ruutu: Pirstotähdellä on oikeassa kädessään yksiteräinen miekka ja vasemmassa kädessään kaksiteräinen miekka. Kumpikaan niistä ei ole edellisellä sivulla nähty kaksipuolinen miekka. Vasemmassa kädessä oleva kaksiteräinen miekka ei myöskään ole sama kuin aiemmin nähty, sillä sen väistin ei jatkunut taaksepäin, kuten tämän miekan.

s. 20

3. ruutu: Nyt Pirstotähdellä on vasemmassa kädessään alkuperäinen kaksiteräinen miekkansa, piikittömässä tilassa. Sen sijaan oikeaan käteen on ilmestynyt taas aivan uusi miekka, joka on yksipuolinen, mutta siinä on väistimenä ristikappale, ja terän tyvessä on kolmio, jossa on keskiharja.

s. 21

1. ruutu: Miekat ovat vaihtaneet käsiä. Kummankin reiden ympärille on ilmestynyt remmi. Ilja Rautsi huomauttaa: "Lattialla ei ole enää lasinsiruja..."

s. 22

"...mikä selittyykin tällä sivulla kun näemme etteivät kattolasit olekaan hajonneet!" (I.R.) Tosin kuvassa ei näy kaikkia kattolaseja, joten rikkoutuneet osat saattavat vain olla rakennuksen toisella puolella, mutta fiksu piirtäjä olisi tietysti tuonut kerrontaan jatkuvuuden tuntua näyttämällä rikkoutuneet lasit myös taistelun loppupuolella.

Pirstotähden miekat vaihtoivat taas käsiä. Oikean käden miekasta on kadonnut terän tyvessä ollut kolmio. Vasemman käden miekassa on jälleen piikit, jotka nähtiin viimeksi sivulla 15. Cablen vasemmasta käsivarresta on kadonnut remmi.

s. 23

2. ruutu: Pirstotähden miekat vaihtoivat vielä kerran käsiä. Vasemman käden miekan terä näyttää taipuneen pahasti tyvestään.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.07.2004 klo 16:07:52
Mielestäni X-Force #1 ei ole täysin tyrmättävä tuotos, sillä kuten Rami niin ansiokkaasti osoitti, se tarjoaa mielenkiintoisia pulmia pähkäiltäväksi ja "löydä eroavaisuudet" -tyyppisiä tehtäviä ratkaistavaksi.

Edit: Ja siinä on lisäksi monia arvokkaita "älä tee näin" -neuvoja sellaisille harrastelijapiirtelijöille kuten minä.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 17.07.2004 klo 16:36:58
Sivulla 3 parista kuvasta on vaikea sanoa onko Cablella oikean käden ympärillä nauhaa / remmiä vai. Tarkemmissa kuvissa remmi on paikoillaan.

Sivulla 4 (kuvassa 1) punahiuksinen nainen (D'Nar??a) on heittänyt edellisellä sivulla olleen kaulakorunsa jonnekin. Sivulla 5 kaulakoru on edelleen kateissa. Tosin kaulakoru on kadonnut siinä vaiheessa kun Cable on noussut hevosen selästä, riisunut viittansa ja ottanut aseensa ja tyttö on jostain kaivanut soihdun käteensä joten kai sinä aikana on yhden kaulakorunkin ehtinyt riisua.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.07.2004 klo 16:40:04
Osa remmeistä ja myös miekkojen piikeistä on saattanut kadota värityksen yhteydessäkin. Tätähän ei ole tussattu ja ehkä Rob ei ole jaksanut tehdä aina yhtä selkeitä viivoja.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 17.07.2004 klo 17:06:38
Tero, hyviä huomioita. Päivitän listaa joskus myöhemmin, jos vaikka tulisi lisää kommentteja.

Osa remmeistä ja myös miekkojen piikeistä on saattanut kadota värityksen yhteydessäkin. Tätähän ei ole tussattu ja ehkä Rob ei ole jaksanut tehdä aina yhtä selkeitä viivoja.

Tai ehkä koira söi ne sivut, jotka Rob piirsi aivan oikein...
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.07.2004 klo 17:12:03
No sekin mahdollisuus on tietenkin olemassa. Onkohan Liefeldillä koiraa?
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: jokela - 17.07.2004 klo 17:25:31
Kiinnostavaahan se, tuollainen pikkutarkahko tutkinta. No, marvelukset ei oo saaneet mua vielä tähään ikään edes lämpeneen .. tosin saa tämäkin esimerkki ymmälleen ..

Mies joka toteaa: Rob Liefeld : everything (but) ei ookkaan mikään tusinatunari, vai mitä? Sääli vaan että omien taitojensa häikäisemänä (?) ei ole ottanut huomioon esim. (ei ehkä niinkään tärkeisiin) sopusuhtasuuksiin tahi anatoomisiin normeihin .. tai jospa herraa huvittaa piirrellä hernepäisiä ja kyttyräselkäisiä ukkoja (s.11) ..  

-- j --
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 17.07.2004 klo 17:54:10
Mies joka toteaa: Rob Liefeld : everything (but) ei ookkaan mikään tusinatunari, vai mitä?

Niin... siis häh?

EDIT: Ai, nyt tajusin. Robin krediitti on lehdessä "everything but..." Tosin toteamuksen takana on todennäköisesti kirjoittaja Fabian Nicieza, joten...
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rouhu - 17.07.2004 klo 18:45:53
Olen oikeasti odottanut tätä lehteä mielenkiinnolla sillä hyllystä löytyy X-forcen (ja X-statixin) kaikki ilmestyneet numerot ja erikoisjulkaisut.
  Nyt en vain tiedä kestänkö Liefeldin töherryksiä, kun Niciezakaan ei enää vakuuttanut luokattoman huonolla Cable & Deadpool minisarjallaan. Saas nähdä, ehkä tuota pitää pari numeroa ostaa kokeeksi.
 Oliko tuo tarina yhtään hyvä? Itse en jaksakoneen ruudulta oikein lukea paria sivua enempää.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.07.2004 klo 20:06:33
Nyt kun Robista puhutaan, niin miehellä on tosiaan jopa faneja. Tässä kaksi fanisivustoa, joista löytyy paljon Liefeltin kuvituksia ja myös foorumit.
http://www.youngbloodonline.cjb.net
http://perso.wanadoo.fr/extremegenesis/main.html
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 18.07.2004 klo 00:34:32
Ehkä tuo psimitar on jonkinlainen tehtävä lukijoille? Missä Jallu luuraa?
Joo, vähän turhan optimistista.

Tuossa kannessa Cablen oikean käden pituusero vasempaan on korvattu paksuudella.

Sivu 1: Minua pelottaa tuon hevosen puolesta, etujalkojen anatomisista eroista päätellen sen on pakko hyppiä tuolla lailla että pysyy ylipäänsä pystyssä. Ja ilmeisesti nuo kolme keihästä sojottavat sen takapuolessa.

Sivu 2: Cablen turkki/viitta on huomattavasti pienempi kuin sivulla 1. Ummetus ei ole kadonnut mihinkään, naama on edelleen nyrpeä.

Sivu 7 ruutu 1: Cablen metallikäsi kasvaa tyhjästä ilmasta ja on noin puolet isompi kuin oikea.

S. 8 ruutu 3: Cablen silmät ovat "lievästi" eri tasoilla.
ruutu 5: Kaksi alempaa punapukuista tusinatyyppiä loikkaavat ikkunan läpi patentoidussa Liefeld- asennossa; venytellen hartioita kesken ilmaloikan.

S. 9 ruutu 2: Cablen tyylikäs hihaton paita onnistuu samanaikaisesti olemaan niin tiukka että hänen lihaksensa pullottavat sen alta, mutta silti niin löysä että se roikkuu ja liehuaa hieman. Joko kyseessä ovat kuuluisat epävakaat molekyylit tai sitten Cable on laittanut liimaa metallilihaksiinsa.

S. 10: Dominon....en tiedä mistä aloittaa...asennoista, käsien koosta vai siitä että hänen päänsä on yhtä iso/pieni kuin tissinsä.

S. 15: Miksi Domino on polvillaan?

S. 17: Domino....tuo asento ei vain ole mahdollinen! Ei ole! Noissa tisseissä näköjään on se hyvä puoli että hän voi lepuuttaa käsiään niiden päällä.
Ei virhe, mutta kylläpäs Cable puristaa pakaroitaan tiukasti yhteen ensimmäisessä ruudussa.

S. 19 Cablen psimitar on vaihtanut kättä. Pirstotähti on menettänyt kaulansa kokonaan.

S. 20: Munkin vaatekangas on kestävämpää kuin hänen ihonsa ja lihansa (toki taisi Millerkin tehdä sen näin kun Napakymppi listi Elektran), on varmaan hyödyllistä kun elää noin ankarissa olosuhteissa.

S. 21: Munkki on läikyttänyt kahvinsa lattialle. Tästä ei toki voida syyttää Robia. Nicieza kantaa kortensa kekoon ja laittaa Pirstotähden ilmoittamaan että hän on "...weapon of mass destruction..." Sekä punainen tusinapahis että Pirstotähti keksivät samaan aikaan että ei tarvitse juosta tai hyppiä, koska ilmaa pitkin voi liukua kun koukistaa polvet. Lattialla ei ole enää lasinsiruja....

S. 22: ...mikä selittyykin tällä sivulla kun näemme etteivät kattolasit olekaan hajonneet!

S. 23: Pirstotähden kaula on taas kateissa, mutta ei se mitään, siitä viety pituus on liitetty hänen lantioonsa.

Tahtoo lisää ilmaista Liefeldiä!
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: O.K. - 18.07.2004 klo 01:26:17
Hilpeää, opettavaisia tarinoita ovat nämä.

Eikäkö tuli vaan mieleeni, että onko miekkosten puhuessaan aina pakko purra hampaat yhteen? Eikö puhe muutu kovin epäselväksi sössötykseksi moisesta. Tunnustettakoon kuitenkin ettei Liefeld ole ainoa joka tähän syyllistyy...

Ja sopii ihmettelemän myös sitä, miten nuo upean tasapainoiset teräaseet pysyvät omistajiensa käsissä, kun sormet eivät toisinaan tunnu yltävän edes kahvan ympäri.

Taas näemme kuinka monipuolinen ja palkitseva harrastus sarjakuvat ovat. Hallelujah.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 18.07.2004 klo 02:02:41
Hyviä huomioita, tosin haluan selventää, että Liefeldin idiosynkraattinen suhtautuminen anatomiaan ei ole tässä kiinnostukseni kohde. Hahmojen karrikoiminen on kuuluu kuvittajille sallittuihin keinoihin, ja toisin kuin katoavat ja muotoamuuttavat esineet, sitä voidaan pitää Liefeldin kuvituksessa tarkoituksenmukaisena, ja oikeastaan välttämättömänä, sillä ilman helposti tunnistettavaa tapaansa piirtää ihmiset väärin Liefeld ei erottuisi lainkaan muista lahjattomuuksista.

Tuossa kannessa Cablen oikean käden pituusero vasempaan on korvattu paksuudella.

Ikävä puolustaa Liefeldiä, mutta näennäinen pituusero johtuu oikean käden (huonosti toteutetusta) foreshorteningista, ja paksuuseroa on oikeastaan mahdoton todeta, koska kummankin käden toinen ääriviiva jää peittoon. Mutta huomasin yhden jutun lisää: Katso oikean käden sormia, ja mieti minkä suuntainen aseen kahva on... ja sitten katso tähtäimien asentoa. No, sehän on vain omalaatuisesti suunniteltu ase...

Sivu 2: Cablen turkki/viitta on huomattavasti pienempi kuin sivulla 1.

Tämän lisään listaani, mutta lisään huomautuksen, että viitan koko on laskostumisen ja perspektiivierojen takia hieman tulkinnanvarainen asia. Viitta kuitenkin selvästi näyttää muhkeammalta sivulla 1.

Sivu 7 ruutu 1: Cablen metallikäsi kasvaa tyhjästä ilmasta ja on noin puolet isompi kuin oikea.

Tässä tapauksessa Liefeldillä on jopa oikea syy piirtää käsi hullusti:

"My techno-organic mesh -- is fluctuating --?"

"-- but this sliced [...] the telekinetic sheath I use to keep the techno-organic virus in check."

Eli tekno-orgaanisen käden muoto muuttui "ihan oikeasti".

S. 15: Miksi Domino on polvillaan?

Muuten kuin siksi, että se on klassinen Frazetta-tyylinen asetelma? Varmaankin sen takia, että se antaa ymmärtää Dominon napanneen miekan suoraan ilmasta, koska polviasennosta on tukevampi kopata matalalla lentävä esine.

S. 19 Cablen psimitar on vaihtanut kättä.

Eli Cable on molempikätinen? Minusta aseen siirtyminen kädestä toiseen ei ole merkittävä asia, ellei molemmissa käsissä ole ase.

S. 20: Munkin vaatekangas on kestävämpää kuin hänen ihonsa ja lihansa (toki taisi Millerkin tehdä sen näin kun Napakymppi listi Elektran), on varmaan hyödyllistä kun elää noin ankarissa olosuhteissa.

Itse asiassa löysä vaate, kuten munkin kaapu, voisi ihan hyvin vain kohota kärjen mukana. Millerin ratkaisu oli vähemmän uskottava, sillä Elektran asu oli kireä.

S. 21: Munkki on läikyttänyt kahvinsa lattialle. Tästä ei toki voida syyttää Robia.

Omituisen värinen veri näkyy jo edellisen sivun 4. ruudussa. Ilmeisen tahallista.

Lattialla ei ole enää lasinsiruja....

S. 22: ...mikä selittyykin tällä sivulla kun näemme etteivät kattolasit olekaan hajonneet!

Lisään tämän listaan, mutta huomautan myös, että kuvassa ei näy kaikkia kattolaseja, joten rikkoutuneet osat saattavat vain olla rakennuksen toisella puolella. Fiksu piirtäjä olisi tietysti tehostanut kerronnan jatkuvuuden tuntua näyttämällä rikkoutuneet lasit myös tässä.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.07.2004 klo 02:09:46
Kattelin noita Liefeldin piirroksia noilla sivuilla, joille annoin linkin ja ihmettelen, että mikä vimma Robilla on viimesiään veteleviin miekkoihin? Esim. just tossa X-Forcen kannessa ton lettipään miekka on tollanen kolhunen ja tylsän näköinen. Ja kaiken lisäksi värittäjä on kuitenkin värittänyt sen ihan uuden veroiseksi kiiltoineen kaikkineen.
Onko se joku macho-juttu, että viipaloidaan vastustajat mahdollisimman ruosteisella ja tylsällä miekalla?
Tuohan se tietenkin vähän realismia mukaan, kun miekka näyttää käytetyltä, mutta rajansa kaikella...
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 18.07.2004 klo 13:03:28
Tämän innostamana kaivoin esiin Comics Journalin numeron 195 vuodelta 1997, siinä on Liefeld- haastattelu jossa kysytään ja vastataan aika kiertelemättä.

"I could probably blow your mind, by going and grabbing 200 life drawing sheets that I could show you."

"Sure, I look at some of the stuff that I do, and I go, "Wow, that was really terrible.""

Eikös jossain Youngbloodin numerossa ollut omistettu kokonainen aukeama kuvalle jossa joku avaa jääkaapin? Elämää suurempi hetki.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 19.07.2004 klo 21:34:33
Lisäsin listaan Teron ja Iljan huomiot. Juttu ilmestyy Katuojassa... ehkä joskus ennen Teräsmies-leffan ensi-iltaa.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: bgt - 20.07.2004 klo 09:01:04
Edit: Njaa... Tässä on ollut sama mies piirtämässä ja tussaamassa... No, ehkä ovat voimakkaita sivupersoonia. ;D

s. 9

2. ruutu: Psimitar ilmestyy Cablen käteen. Edellisen kerran psimitar näkyi sivulla 6 lattialla Dominon edessä. Välissä olevilla sivuilla psimitaria ei näy lattialla. Lisäksi psimitar näyttää lävistävän Cablen peukalon tyven.

Sivulla 7 ei lattiaa näytetä. Viimeisessä kuvassa Psimitar voisi olla jossain piirrettynä, mutta se ei oikein kuulu olla, koska se saisi liikaa huomiota osakseen. Oleellista kuvassa on Cable ja "tekno-organismin fluktuaatio". ;D

Sivulla 8 kuvissa 1 ja 2 se toki voisi olla. Kuvassa 1 itse asiassa pitäisi olla. Maassa makaavat mies ja keihäs olisivat sangen mahtipontinen asetelma.

Enemmän minua kuitenkin alkoi tässä hämätä se, että sivulla 7 ruudussa 2 talon ikkunoissa on 4 ruutua, joista kaikki 6 heijastuvat talon sisälle lattialle s6 ja s8 r1 ja r2. 8)

s. 10

5. ruutu: Cablella ei ole kädessään psimitaria. Ehkä hän vain pudotti sen hetkeksi, mutta kuvituksesta ei käy ilmi, miksi.

Voi olla, että se on piirretty tekno-orgaaniseen käteen, mutta ranteen tuossa asennossa keihäs menisi vatsan läpi, joten tussaaja on jättänyt sen pois..? Sivun 11 kuvan 1 asento sopisi sekä tähän ajatukseen, että toisaalta siihen, että Cable olisi juuri nykäissyt sen irti kaverin selästä, johon oli sen jättänyt, kun Domino s10 k1-4 esitteli epäanatomisia lihaksiaan. ;D

S. 9 ruutu 2: Cablen tyylikäs hihaton paita onnistuu samanaikaisesti olemaan niin tiukka että hänen lihaksensa pullottavat sen alta, mutta silti niin löysä että se roikkuu ja liehuaa hieman. Joko kyseessä ovat kuuluisat epävakaat molekyylit tai sitten Cable on laittanut liimaa metallilihaksiinsa.

No jaa. Kun Cablen lantio kuitenkin on puolet kapeampi kuin rintakehä, niin tuo minusta näyttää tuolta osin OK:lta. Näyttää vähän jopa siltä, että piirtäjä on tussaajalle jopa merkinnyt, missä kohtaa tuo raja menee. ::)
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 20.07.2004 klo 09:39:47
Edit: Njaa... Tässä on ollut sama mies piirtämässä ja tussaamassa...

Sitä ei edes ole tussattu. Värittäjä on täyttänyt mustat pinnat, mutta viivoille ei ole tehty mitään. Jos kuvasta puuttuu jotain, Rob ei ole vaivautunut piirtämään sitä edes yhtä ainoaa kertaa.

Enemmän minua kuitenkin alkoi tässä hämätä se, että sivulla 7 ruudussa 2 talon ikkunoissa on 4 ruutua, joista kaikki 6 heijastuvat talon sisälle lattialle s6 ja s8 r1 ja r2. 8)

Värittäjä on ilmeisesti heittäytynyt Liefeld-tuulelle. Robin viivoja ei niissä ristikoiden varjoissa näy, joten en syyttäisi häntä. Mutta...

Sivulla 10, ruudussa 3 ikkunassa ei ole ainoatakaan poikkipuuta! Musta on selvästi värittäjän tekosia, mutta pohjalla on täytynyt olla Robin viivat, sillä ikkunaruutujen ylä- ja alareunat eivät ole aivan linjassa...
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: VesaK - 20.07.2004 klo 10:21:09
Tuossa tuli Booktorilta hankittua Comics Journaleja 80-luvun alusta, ja niissä käydään ankaraa debattia Frank Millerin Daredevil-kompositioista puolesta ja vastaan. Kieltämättä jos ihan pilkunviilaten katsoo, niin Elektralla on kaksi vasenta jalkaa, DD on yhdessä kuvassa kaksimetrinen ja toisessa puolitoista metriä pitkä.

Curt Swanin klassikko taasen oli, että Clark Kent on 5 cm lyhyempi kuin Teris.

Ja meneehän se vieläkin pitemmälle, Will Eisner ja Milton Caniff jo totesivat että vähät anatomiasta kunhan piirros näyttää hyvältä. Ainakin mitä tuli naisten piirtämiseen.

Liefeldistä nyt ei enää kannata puhua samana päivänä, hiilipaperikopion kopio koko äijä vaikka olisikin joskus piirtänyt ihan mallista.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Samperi - 20.07.2004 klo 10:51:11
Liefeldin piirtämät viitat on klassikkokamaa.

Pitänee tonkia kyseinen lärpykkä esiin että voi tarkistaa kyseiset vajavaisuudet.
Itseasiassa olin kovakin fani kun Rob alkoi Marvelilla hommailla, mutta myöhemmin raaka totuus paljastui.
Lisäksi Rob edustaa minulle sitä Imagen huttu-osastoa, mitä ei voi hyväksyä huononakaan päivänä. Hyvä Image on sitten asia erikseen.

Niinhän se on, että Robille olisi pitänyt pienenä ostaa mieluummin rummut, niin yksi sarjakuvaharrastajasukupolvi olisi selvinnyt tältä vitsaukselta.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Otto Sinisalo - 20.07.2004 klo 14:00:38
Juttu ilmestyy Katuojassa... ehkä joskus ennen Teräsmies-leffan ensi-iltaa.

Älä yritä tukahduttaa Katuojaa "aikatauluillasi", FASISTI!

... niin, Ramillahan on jo jonkin aikaa istunut valmiina uusi kolumni, mutta en ole saanut persettäni penkkiin niin pitkäksi aikaa, että olisin saanut päivitettyä Katuojan kolumniosiota julkaisukuntoon. Teen sen joskus ennen Toista Tulemista.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 20.07.2004 klo 15:18:56
Ennen vuotta 2012 olisi ihan jees, maailma kuulemma loppuu silloin.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 20.07.2004 klo 20:16:04
Mä oon kuullu, että se loppuis vasta 2028.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 20.07.2004 klo 20:52:06
Mä oon kuullu, että se loppuis vasta 2028.

Joo, syyskuussa, päivää en tosin muista mutta teeaikaan brittiläisen laatutabloidin mukaan.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 20.07.2004 klo 21:34:52
Mä ajattelinkin, että muistin sen oikein. Ja eihän sillä tarkalla päivällä niin hirveetä väliä ole.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 20.07.2004 klo 22:29:23
Jos X- Force on kuukausittainen lehti niin siihen mennessä meillä pitäisi olla jo lähes 300 uutta Liefeld- sarjakuvaa.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 20.07.2004 klo 23:14:06
Mulla oli se käsitys, että Liefeld ei mikään ihan hirveän nopea ole. Eli eikö tuo ole vähän yläkanttiin arvioitu? Voisiko semmonen vuosikerta olla realistisempi? Tietenkin maailmanloppuhan siinä käsillä jo olisikin, jos tämmöistä sarjakuvaa tulisi 300 numeroa!
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: J.Salo - 25.07.2004 klo 11:22:01
Liefield "klassikko" on se, että hän ei muista edes omien hahmojensa statseja. Cablella (joka siis on Liefieldin luoma) on, kuten kaikki tietää, bioninen silmä, ja silmä, jonka ympärillä on arpia. Kun Liefield piirtää omaa Cableaan, niin arpi on kellon mukaan joko oikeassa tai vasemmassa silmässä, ja bionisen silmän "taskulamppu" toisessa. Tai sitten ei. Joskus se palava silmä on se arpinen.

Ja arpihan voi vaihtaa puolta, ainakin joissain numeroissa, jopa ruudun välein.

EDIT: ja kuuluisahan on myös Liefieldin Kapu "Heroes Reborn" universumista.  Ohessa kuvia. nämä ovat kaikki "normaaleja" ihmisiä, eivät mutantteja tai supersankareita (http://ape-law.com/GAF/Page06/capgaf7.JPG). Huomatkaa tyypin paksu käsivarsi, ja se tosiasia että toinen tyypeistä selkeästi seisoo kuopassa, tai toinen leijuu 50 cm ilmassa.

Ja tietenkin klassikko (http://members.aol.com/ddv106/dark/liefeld_cap.gif).
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Petteri Oja - 25.07.2004 klo 14:33:22
Ja tietenkin klassikko (http://members.aol.com/ddv106/dark/liefeld_cap.gif).

MIKÄ tämä kuva oikein on? Onhan Kapulla kuitenkin tuossa joku hätänä, ei kai edes Liefeldin kynä voi lipsahdella noin pahasti?!
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: jokela - 25.07.2004 klo 15:01:28
Toimisko "Heroes Reborn" paremmin -- http://ape-law.com/GAF/Page06/capgaf7.JPG? (http://ape-law.com/GAF/Page06/capgaf7.JPG?)
( Pah .. joskus näkyy vaan kysymysmerkin kanssa, joskus vaan ilman .. merkillistä !! )

No kapulla on kai mennyt ´sussunsa´ kans´ stereoidipurkit sekaisin, on kasvanu´ leukaperää sekä ( kö- höm .. ) ´keuhkoja´..
Toisaalta -- ihailtavaa tuollainen täydellinen itsekritiikin puute ... vai onko se kans´ yllämainittujen rohtojen omakohtaisen käytön sivuvaikutusta? ..

-- j --
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Samperi - 25.07.2004 klo 17:04:23
Ja tietenkin klassikko (http://members.aol.com/ddv106/dark/liefeld_cap.gif).

MIKÄ tämä kuva oikein on? Onhan Kapulla kuitenkin tuossa joku hätänä, ei kai edes Liefeldin kynä voi lipsahdella noin pahasti?!

Mikäli minulla olisi tuollaiset "lihakset" pysyisin vain kotona ja hiplaisin itseäni...
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.07.2004 klo 17:24:35
Toimisko "Heroes Reborn" paremmin -- http://ape-law.com/GAF/Page06/capgaf7.JPG? (http://ape-law.com/GAF/Page06/capgaf7.JPG?)Tosta urlista piti taas ottaa kysymysmerkki poies.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: J.Salo - 25.07.2004 klo 21:12:55
http://sunderlaw.chez.tiscali.fr/comics/rob/fond.jpg


Robin kuvitusta 90-luvun alkupuolelta. Vilkaiskaa hahmojen jalkaväliä. Se on oikeasti outoa, miten tytöillä on isommat pullistumat siellä kuin pojilla.  :o
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Samperi - 25.07.2004 klo 23:03:43
 :-X
tyly yllätys treffien päätteksi
 :'(
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 25.07.2004 klo 23:52:43
Jos ei tietäisi hahmoja, tuon perusteella voisi kestää hetki ennen kuin tajuaa ketkä ovat mitäkin sukupuolta.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Canard - 26.07.2004 klo 00:03:30
Niillon piänet jalat.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 26.07.2004 klo 08:08:37
Ja tietenkin klassikko (http://members.aol.com/ddv106/dark/liefeld_cap.gif).

Edellistä taideteosta hämmästellessäni voin jo kuvitella Kapun lausuvan toisen maailmansodan aikaiselle partnerilleen... "Bucky, my sweet darling! Take a look at these thingies, they are called boobies!"

Ja tästäkö Marvel-kustantamo maksoi Rob-poitsulle jopa kaksi, kolme miljoonaa dollaria 90-luvun puolivälissä? Ei siis mikään ihme, että konserni oli hetkeä myöhemmin konkurssin partaalla...


Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: VesaK - 26.07.2004 klo 08:49:21
Ha haa. Voi herttinen sentään - edes Nazi-pahikset eivät keksineet moisia kummajaisolentoja. Kyllä Marshall Law (ja Judge Dredd) olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ehkä edes joku piirtäjäpoju tuli järkiinsä eikä käy Liefeldin teit astumaan.
Sitten vielä päivän kummallinen sitaatti Hänninen/Kemppisen teoksesta Lähtöruutu sarjakuvaan (Yle 1994): "Hämähäkkimiestä uudella, pikkutarkalla tavalla piirtäneestä Todd McFarlanesta tuli myyntiennätykset rikkonut kulttiartisti" (s. 45).
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: J.Salo - 26.07.2004 klo 14:03:27
Olihan se pari vuotta tosi hitti. Mäki pidin Toddin tyylistä. Silloin ku olin siinä... 13-15 vuotias. Ne oli "kuuleja" nyt mä katon ja tajuan että eihä jätkä osaa piirtää ees naamoja.
Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.07.2004 klo 19:19:34
Luulen, että Robin ja Toddinkin kohdalla vaikuttaa se, että äijät tunkevat pientä viivaa tuhottomasti kuviinsa. Esim. taustan vauhtiviivat tai Robin silmänympärysjuovat.
Sellainen näyttää helposti työstetymmältä kuin joku perinteinen piirrostyyli, jossa haetaan ennen kaikkea selkeyttä, eikä välttämättä huomata niitä teknisiä virheitä... Vaikka muistan kyllä vieroksuneeni Robia jo silloin, kun Marvelissa Ja Ryhmä-X:ssä julkaistiin sen teinimutantteja. Vuosi taisi olla 1993.
Niihin aikoihin kyllä ostin jotain Robin ekoja Image-lehtiäkin (en Youngbloodia, vaan sitä naissankaria, jonka nimeä en muista) :-[
Otsikko: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 28.04.2005 klo 10:33:09
Voi kamala! USA:n parhas sarjakuvakustantamo on vajonnut todella alas, kun se on palkannut Liefeld-sedän kuvittamaan Teinititaaneja (http://www.newsarama.com/DC/liefeld/titans.htm).
Lisäksi Rob on avannut oman kotisivun (http://www.robliefeld.net/).
Mihin maailma on oikein menossa?
Otsikko: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 28.04.2005 klo 10:54:02
Rob tekee kaksi numeroa, ja ensimmäinen julkaistaan jo elokuussa... Toivottavasti hänellä on jo suurin osa piirrettynä. Onkos se Youngblood: Bloodsportin toinen numero jo ilmestynyt?
Otsikko: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 28.04.2005 klo 11:14:24
Onkos se Youngblood: Bloodsportin toinen numero jo ilmestynyt?
Mulla ei oo hajuakaan mikä se on, mutta ei ole ilmestynyt. Ainakin tuolla Liefeldin kotisivulla se on galleria-osiossa Upcoming projects -kyltin (http://www.robliefeld.net/projects.htm) alla. Näytteitäkin löytyy (http://www.robliefeld.net/yb20.htm).
Otsikko: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 02.05.2005 klo 22:08:46
Rob tekee kaksi numeroa, ja ensimmäinen julkaistaan jo elokuussa... Toivottavasti hänellä on jo suurin osa piirrettynä.

Hei, Rami! Noissa Teen Titans -lehdissähän seikkailevat myös Hawk ja Dove, joille omistettua minisarjaa Rob kuvitti aikoinaan. Maestrolta lienee jäänyt pölyttymään vino pino luonnoksia pöytälaatikoihin noilta ajoilta, ja herra kierrättänee tavoilleen uskollisena nuoruusvuosiensa töitä tässä uudessakin projektissa...


Otsikko: Re:Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jiksi - 03.05.2005 klo 23:38:17
Vaikka muistan kyllä vieroksuneeni Robia jo silloin, kun Marvelissa Ja Ryhmä-X:ssä julkaistiin sen teinimutantteja. Vuosi taisi olla 1993.
Niihin aikoihin kyllä ostin jotain Robin ekoja Image-lehtiäkin (en Youngbloodia, vaan sitä naissankaria, jonka nimeä en muista) :-[

Itse pidin Robia lähinnä mielenkiintoisena Uudet mutantit -aikoina ja X-Forcen alkaessa mies teki varsin jännää jälkeä. Miehen kehityksen kannalta Image sattui vain osumaan hankalaan hetkeen. Rob ei missään vaiheessa kehittynyt teknisesti, mikä ei Imagen alkuaikojen tahdilla ole edes mikään ihme. Kammottavimpina tuotoksina ovat jääneet mieleen mm. Blood Strike ja Brigade, jotka hävyttömän huonosti sutaistuja ja kirjoitettu vielä huonommin. Oli jo surkuhupaisaa, miten monesti noissa ja vastaavissa lehdissä Robin teksteissä toistuvat "I'll bring you down" ja "It would be a bona-fide miracle" -huudot.

Mutta summattuna olen sitä mieltä, ettei Robissa ollut alussa yhtään sen pahempaa vikaa kuin muissakaan aikansa piirtäjissa ja myöhemmin ansaitusti saatu leima on vain siirtynyt ihmisten mielissä tahraamaan hänen alkuaikojenkin tuotoksia.
Otsikko: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.05.2005 klo 00:04:37
Robin uudet X-Forcet ovat ihan samanlaisia kuin ennenkin. Ei tosiaan ole mihinkän kehittynyt.
Otsikko: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 23.05.2005 klo 23:21:57
Liefeld meni vain konkurssiin, myi hahmonsa pari kuukautta sitten Marvelille.

1. Mitä häh missä milloin?
2. Ensin pöllii ne Marvelilta, ja sitten myy ne takaisin Marvelille. Miehellä on planeetan kokoiset pallit.
Otsikko: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: J.Salo - 24.05.2005 klo 00:31:00
Näin minä olin jossain päin nettiä lukevinani. Yritin nyt googlata tarkempaa tietoa, mutta löysin vain alkuperäisen, lukemani topicin jossa puhuttiin että tälläistä olisi kuulemma menossa.

Eli todennäköisesti olin väärässä. Sori että iskin läpiä päähän.
Otsikko: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.12.2005 klo 21:36:43
Höh, kun Robbie päätti varastaa Namorin Marvelilta, hän keksi antaa kopiolleen nimeksi Roman (http://www.weirdspace.dk/Rob%20Liefeld/Roman.htm).

Vielä hassummaksi jutun tekee se, että kun 30-luvun lopulla Bill Everett mietti uuden sankarin nimeä, keksi hän kokeilla joitakin ylväitä nimiä takaperin ja sanasta Roman tuli Namor.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 07.12.2007 klo 10:55:19

"The 40 Worst Rob Liefeld Drawings":

http://progressiveboink.com/archive/robliefeld.html
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.12.2007 klo 11:11:07
Tuollapa vasta onkin anatomista epäkorrektiutta kerrakseen.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: pertti jarla - 07.12.2007 klo 11:31:29
Mainio havainto se, että Liefeld ei osaa piirtää muita kuin 90-luvun alun tyyppisiä föönattuja hiuksia. Jos haluaa piirtää muodikkaita hahmoja, kandee updeitata sitä muotia!
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 07.12.2007 klo 12:56:25
Herranjestas sentään... Tuohon on vaikea lisätä mitään. On vain puisteltava päätään epäuskon vallassa ja kysyttävä, löytyykö oikeasti ketään, joka voisi perustella moisen olennon suosiota.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Rac - 07.12.2007 klo 17:36:51
Haha, hyvät naurut sai taas Rob Liefeldistä!
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 03.07.2009 klo 23:52:32
Joen X-men ja muita mutantteja ketjussa(ei kvaakin käyttäjä X-men, vaan se sarjakuva..) kaipaili Rob Liefeldin perään.

Miksi te keskitytte noihin tyyliseikkavirheisiin?
miksette Robin huikeaan mielikuvitukseen.

Curt-setä näyttää(yleensä pelottava lause, mutta malttakaa)
New mutants 100
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/miller/mill_00.jpg)
Ronin 1
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/miller/mill_01.jpg)

vahinko?
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/yoshitomi/yos_01.jpg)
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/yoshitomi/yos_00.jpg)
ehkä Rob tykkäsi Yoshimista

(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/steranko/ste_01.jpg)
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/steranko/ste_00.jpg)

tai oli just lukenut Sterankon captain america 110n

Silence is Golden, Golden....lalallalaaaa
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/golden/gold_00.jpg)
Kevin Maguire JLA
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/maguire/mag_00.jpg)

Todd McFarlane
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/mcfarlane/mac_00.jpg)
ja sitten Byrneä
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/byrne01/byr_00.jpg)
(http://adlo.dreamers.com/estudios/comparativas/byrne02/byr_00.jpg)

Jatkanko vai alkaako piisata?
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 03.07.2009 klo 23:55:40
X-Force/She-Hulk, joka oli huumoria?
http://progressiveboink.com/archive/robliefeld.html

Ei näitä, Curt.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 04.07.2009 klo 00:12:56
Juu ei sitten.
itsestä vaan tyylikkäin oli ehkä hämähäkkimieslaina joka oli ripattu suoraan Ditkolta.

Silti tämä sarjakuvamaailman Tom Hanks saa aikuisten oikeasti tarjouksen Youngbloodin filmausoikeuksista.
Ja onneksi ohjaajaksi tarjotaan Brett Ratneria (http://scifiwire.com/2009/05/brett-ratner-to-helm-youn.php)

Karmaa?
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jiksi - 30.07.2010 klo 15:36:36
Ei ole tottakaan, että Liefeld ja Marat Mychaels ovat tuoneet takaisin Brigade-lehden. Meno näyttää olevan yhtä vasemmalla kädellä sutaistua väkivaltaista kakkaa viidessä minuutissa tekaistujen supersankarien voimin, eli tarkalleen samaa mitä se oli 1990-luvullakin. Tällaisenako lukijat sen todella haluavat?

Brigade edustaa minulle sitä kammottavinta jenkkisarjakuvaa, jota julkaistiin ennen suurta romahdusta. 1990-luvun alussa pikku-Jiksi silmät innosta tapittaen käytti 20 mk/kpl Imagen "suuruuksien", eli Jim Leen, Marc Silvestrin, Rob Liefeldin jne. tuotoksiin, ja kun näitä lehtiä oli pikku kätösissä puolisen tusinaa, nostin mopon rasvaan sotketut kätöset kohti taivaita ja vannoin etten ostaisi enää koskaan jenkkisarjakuvaa alkuperäiskielellä.

Hyvin on tuo päätös pitänytkin, olisiko ehkä yhden tai kahden käden sormilla laskettava määrä näiden vajaan parinkymmenen vuoden aikana tullut ostettua. Näin taaksepäin katsottuna se oli paras koskaan tekemäni päätös, kiitos Rob!
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 30.07.2010 klo 15:55:11
Olen aika varma että Jim Lee ja Marc Silvestri eivät halua kuulla lainkaan mitä Rob Liefeld tekee.

Bridage oli sitä mitä Mäk Farlane teki myös. Luodaan kauheesti kooleja hahmoja, ja palkataan pojat sitä piirtään.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 16.08.2011 klo 22:13:56
itse tuossa harkitsin The Infinite-sarjakuvaa, mutta lähinnä kirjoittajan Robert Kirkamnin ansiosta siinä kun on Rob Liefeld, joka..no liite kertonee kaiken
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Petteri Oja - 17.08.2011 klo 02:34:29
Ehkä Rob Liefeld löydetään joskus samoin kuin Fletcher Hanks.

Todennäköisimmin kyllä ei.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: JussiP - 17.08.2011 klo 09:36:47
Ehkä Rob Liefeld löydetään joskus samoin kuin Fletcher Hanks.

Rahattomana ja kuolleena puistonpenkiltä?
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 17.08.2011 klo 09:41:01
Rahattomana ja kuolleena puistonpenkiltä?

Hah... Kvaakkiin pitää saada se tykkää-painike.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: kaltsu - 07.10.2011 klo 16:31:20
http://robbieandbobby.com/crappy-library/
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.10.2011 klo 16:49:37
http://robbieandbobby.com/crappy-library/

Hehee.

Mutta The Infinite sekä Hawk & Dove tänä vuonna ovat olleet Liefeld-asteikolla ihan siedettäviä. Robbie osaa varmaan suomea, koska on ottanut tästäkin ketjusta opikseen. Ei paljon mutta vähän.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.01.2012 klo 21:23:30
Liefeld on ajautunut törmäyskurssille Robert Kirkmanin kanssa, eikä jatka enää Infinitessä.

http://robot6.comicbookresources.com/2012/01/rob-liefeld-says-the-infinite-is-over-due-to-creative-differences/
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: hatinufer - 24.01.2012 klo 17:08:48
Ei mene Liefeldillä hyvin, koska Dc52:sen Hawk and Dovekin on tappolistalla. Sinänsä Rob jatkaa samalla tasolla kuin ennen; sain sattumalta Infinite ykkösen ja kolmosen käsiini. Mies ei kehity. Mutta ei Rob ole ollut noissa Infiniteissä ollenkaan huono; päinvastoin. Ongelma saattaa olla siinä, että Rob junnaa paikoillaan.
Eikä Robilla ole enää samaa markkinamiesmeininkiä kuin Imagen alkuaikoina.
Toisaalta ei kyllä Kirkmankaan mikään järjen jättiläinen ollut Image-lehdessään, jota Robille kirjoitti.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.01.2012 klo 09:38:57
Hämmentävää. Syynä Infiniten loppumiseen on siis ilmeisesti se, että Liefeld teki sarjaan vain kevyen hahmottelun ja tussaaja viimeisteli yksityiskohdat. Lopputuloksena siis vähemmän Liefeldiltä näyttävää jälkeä. Tätä Kirkman ei pystynyt sulattamaan.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: koivisto - 02.02.2012 klo 13:35:42
Infinite on roskaa, mutta se ei ole Liefeldin vikaa. Liefeldin jälki oli ihan ookoo. Kyllä Robilla on vaikeiksia anatomisten yksityiskohtien kuvailussa, mutta niin on kyllä muillakin. Oliskohan kateus ja lapsellisuus loppusyy Liefeldin mollaamiseen. Pitää muistaa, että Liefeld piti Alan Moorea pystyssä, silloin kun tällä oli vaikeaa...

Itse aion siirtyä lukemaan Deatsrokea, kunhan Liefeld sitä alkaa kynäillä.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 29.07.2012 klo 22:11:32
no niin, oman ilmoituksensa mukaan Rob Liefeld jättää supersankarisarjakuvat 2013 (http://www.digitalspy.co.uk/comics/news/a395118/rob-liefeld-abandons-superheroes-in-2013.html)

tuolta(digitalspy) oli linkki Robin Twitteriin (https://twitter.com/robertliefeld/status/227787034591383552)

Se mitä Liefeldin omat tekijäomisteiset sarjakuvat sitten ovat en uskalla arvatakaan.

ajattelin että tuo jollekulle iloa:
Ehkä Rob Liefeld löydetään joskus samoin kuin Fletcher Hanks.
Rahattomana ja kuolleena puistonpenkiltä?
Hah... Kvaakkiin pitää saada se tykkää-painike.

Rob Liefeld piirtää systemaattisesti anatomiaa pieleen(mutta systemaattisesti, kaikki ovat samalla tavoin väärin piirrettyjä) ja pihistää toisten sommitteluja suruitta mutta ikävä kyllä kaikessa ADHDinnossaan on...erikoinen.
En ole vuosikymmeniin jaksanut innostua Liefeldin töistä kun miehen keskittymiskyky on kultakalan luokkaa, aloittaa neljä miljoonaa nimikettä jotka jättää kesken ja aina joskus joku muu jatkaa ja useimmiten paremmalla menestyksellä.
Mutten ihan ymmärrä Liefeld-vihaakaan. Hänhän on ikuinen Peter pan figuuri, joka ei ikinä kasva aikuiseksi, joka tahtoisi niin kovasti, niin järjettömän kovin olla yhtä taitava kuin idolinsa Jack "kuningas" Kirby mutta ei omaa samaa alkuvoimaa, samaa paloa.
Mutta jatkaa yhä. Usein yleisön pyynnöstä, usein siitä huolimatta.

Siksi en ihan luota lausuntoonsa lopettaakaan.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Gothicus - 30.07.2012 klo 07:58:07
^ Rob Liefeld on vähän sellainen sarjakuvamaailman Ed Wood.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 30.07.2012 klo 19:26:12
^ Rob Liefeld on vähän sellainen sarjakuvamaailman Ed Wood.

Paitsi että Ed Woodilla oli ystävänä yksi kaikkien aikojen parhaimmista näyttelijöistä, jota käytti parissakin elokuvassaan. Lisäksi Ed Woodilla oli intohimoa, ja hän ei jättänyt yhtäkään elokuvaa kesken. Hänellä oli myös visiota ja hän tiesi mitä teki. Ja häntä arvostettiin kollegoiden keskuudessa koska hän auttoi elokuvillaan useita työttömiä ja antoi arvoa kyvyille joita muut eivät huomanneet. Lisäksi Ed Wood ei koskaan saanut tunnustusta neroudestaan. Mutta hänet sentään muistetaan jostain yksittäisestä teoksesta (Plan 9 from outer space). Täytyy myös muistaa, että Ed Woodista on tehty Tim Burtonin ohjaama elokuva jossa häntä näyttelee Johnny Depp, kun taas Liefieldistä...ei, enkä usko että koskaan tehdään. Ja ennenkaikkea, Ed Wood on nero, Liefield ei.


Oikeastaan ainoa yhdistävä tekijä näillä taitaa olla se, että molemmilla oli suuret idolit (Ed Woodilla mm. Orson Welles, Liefieldillä mm. Jack Kirby)
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Tina DeMona - 31.07.2012 klo 00:04:39
Jos Liefeldistä tehtäisiin animaatioleffa. Sitten ne sen tuhannet tuherrukset voisi herätä henkiin siihen samannäköisinä kuin niissä sarjiksissa. Sitten voi näyttää kuinka maestro vääntää niitä tukka putkella hahmojen kieppuessa lihallisina pään ympärillä.

Minä katsoisin.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 31.07.2012 klo 00:28:36
Outoa kyllä Rob Liefeld Ed Wood vertailussa on enemmän yhteneväisyyksiä kuin uskoisikaan.

Rob jää silti elämään, jos ei muuten niin yhteisluomustensa kautta Cablesta Imagelle ja muille tehtyihin lukemattomiin hahmoihin mutta eritoten:
Deadpool.

parasta on miten "hahmo itse" on muistanut tehdä luojastaan kuolemattoman kaikilla oikeilla tavoin....
(http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7zsvrRiuG1qj34j2o1_500.png)
deadpool vol 1 #56

(http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7zsrwADG81qj34j2o1_500.jpg)
deadpool vol 2 #4
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Gothicus - 31.07.2012 klo 08:37:08
Paitsi että Ed Woodilla oli ystävänä yksi kaikkien aikojen parhaimmista näyttelijöistä, jota käytti parissakin elokuvassaan.
Tuohon täytyy kommentoida, että mikäli viittaat Lugosiin, niin ei hän mikään kovin kummoinen näyttelijä koskaan ollut ja kaukana kaikkien aikojen parhaimmista. Ikoninen hahmo hän toki on edelleen.
Lisäksi Ed Woodilla oli intohimoa, ja hän ei jättänyt yhtäkään elokuvaa kesken. Hänellä oli myös visiota ja hän tiesi mitä teki.
Kukaan ei voi väittää, etteikö Rob Liefeldillä olisi intohimoa tekemistään ja supersankarisarjakuvaa kohtaan. Visioita hänellä on varmasti myös vaikka millä mitalla, mutta ei kykyä toteuttaa niitä.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: VesaK - 31.07.2012 klo 09:38:51
Ed Woodin ohjauksessa kukkaansa puhjennut ruotsalainen Tor Johnson oli ehdottomasti aikansa parhaita luonnenäyttelijöitä.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Tina DeMona - 31.07.2012 klo 21:32:21
Ja Vampira. Pelottava täti.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 29.08.2012 klo 16:26:19
ystävät, vihamiehet ja ryhmä muut: Helsingin sarjakuvafestivaalit  lähestyy ja ohjelmistossa on mm. Otto Sinisalon luento profeettoja ja velhoja (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14793.msg380148.html#msg380148) joka lienee mikrolämmitetty versio mooremillermorrisonditkosim versiosta mutta siihen on toivoakseni lisä joka on kvaakissa sivuutettu tyystin:

Rob Liefeld - Miten käytän sosiaalista mediaa ihan omalla nimellä, (http://ohnotheydidnt.livejournal.com/71443953.html) tyylillä, taidolla ja hankin ystäviä (http://comics.cosmicbooknews.com/content/rob-liefeld-vs-batmans-scott-snyder-twitter-wars-wage)

Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: koivisto - 29.08.2012 klo 17:19:39
Ja häntä arvostettiin kollegoiden keskuudessa koska hän auttoi elokuvillaan useita työttömiä ja antoi arvoa kyvyille joita muut eivät huomanneet. Lisäksi Ed Wood ei koskaan saanut tunnustusta neroudestaan. Mutta hänet sentään muistetaan jostain yksittäisestä teoksesta (Plan 9 from outer space). Täytyy myös muistaa, että Ed Woodista on tehty Tim Burtonin ohjaama elokuva jossa häntä näyttelee Johnny Depp, kun taas Liefieldistä...ei, enkä usko että koskaan tehdään. Ja ennenkaikkea, Ed Wood on nero, Liefield ei.


Sainpahan hyvät naurut.
Ed Woodin älykkyys... ei pärjää edes kommentillesi. Mies oli tyhmempi kuin vasemman jalan saapas.

Eikä sarjakuvien parissa ole neroja. Ei sitä ole Liefeld, Frank Miller, tuskin Moorekaan. Viimeksimainittu tosin on erittäin hyvä parhaimmillaan.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 29.08.2012 klo 20:26:09
Näin uusimman/toiseksi uusimman Youngbloodin kannen netissä ja ajattellin että onpas Liefeldimäistä jälkeä ja kannessa ei näkynyt Liefeldin nimeä mutta näköjään tämä yhä piirtää Youngbloodia.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 29.08.2012 klo 20:52:24
Sainpahan hyvät naurut.
Ed Woodin älykkyys... ei pärjää edes kommentillesi. Mies oli tyhmempi kuin vasemman jalan saapas.

Eikä sarjakuvien parissa ole neroja. Ei sitä ole Liefeld, Frank Miller, tuskin Moorekaan. Viimeksimainittu tosin on erittäin hyvä parhaimmillaan.

En tiedä mistä ihmeestä olet saanut käsiisi Woodin älykkyysosamäärän, mutta minä haluaisin tietää sen myös. Ja ylipäätään jos tarkkoja ollaan, niin Woodista tiedetään melko vähän...lähinnä pieniä nippelitietoja. Joten en menisi arvioimaan hänen älykkyyttään sen pohjalta.

Mielestäsi sarjakuvien parissa ei ole neroja, mutta silti ylistät toisessa ketjussa kuuluvasti Stan Leetä? Ja annat ymmärtää että et pidä Mooresta, mutta sitten kuitenkin sanot pitäväsi? Ei millään pahalla, mutta sinä olet aika kummallinen mies. En oikein ymmärrä mitä ajat takaa näillä viesteillä. Ja onhan se mukavaa että sinua naurattaa, minusta on mukavaa että jollakin meistä on hauskaa.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Tina DeMona - 29.08.2012 klo 21:10:20
Eikä sarjakuvien parissa ole neroja. Ei sitä ole Liefeld, Frank Miller, tuskin Moorekaan. Viimeksimainittu tosin on erittäin hyvä parhaimmillaan.

Miksei? Mistä tiedät? Perustele.

Voin minäkin sanoa, että vasemmassa jalassasi oleva saapas on oikean jalan saapas, mutta ei se tee siitä sellaista.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ares B - 01.09.2012 klo 15:58:05
Minkähän takia muuten Cablen aseessa on systeemi, joka kääntää luodit pystyasentoon?

(http://assets.sbnation.com/assets/1070310/23.jpg)
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 01.09.2012 klo 16:31:13
Minkähän takia muuten Cablen aseessa on systeemi, joka kääntää luodit pystyasentoon?

vastaus löytyy Sean Howen Marvel comics:The Untold story kirjasta:
Lainaus
Marvel’s latest discovery was a twenty-one-year-old Anaheim, California, native named Rob Liefeld.
Liefeld’s father was a Baptist minister; his grandfather had been a Baptist minister; all that young Liefeld had ever wanted to do was draw Star Wars characters, ride his bike to the comic shop, and hide his stacks of X-Men from his mother.
Although he’d quickly gotten work doing pinups and covers at DC Comics, his narrative instincts were shakier than McFarlane’s.
But he was hardly timid: one editor was surprised to receive an entire story drawn sideways. Bob Harras liked the audacity, though, and after giving him fill-in assignments on X-Factor and Uncanny X-Men, he told Liefeld he wanted a new look for New Mutants, and a new character to replace Professor X as the leader of the team. Liefeld shot off pages and pages of costume designs and brand-new characters, along with a note: Bob—some future friends and/or foes for the Muties! If ya don’t like ’em, trash ’em! ’s okay with me—but if you’re interested—give me a call! One of the characters was submitted to be the new leader: a half-cyborg “man of mystery” with a glowing “cybernetic eye.” His name, the notes said, should be Cybrid…or Cable.

When Harras and writer Louise Simonson suggested other names, Liefeld took a page from the playbook of his new friend McFarlane, and stood his ground. “Bob said, ‘Let’s call him Quentin,’” Liefeld recalled. “I said, ‘Yucch!’ I had already put ‘Cable’ down as his name on the sketches. Then, in Louise’s plot, after being told his name was Cable, he was called Commander X throughout. I said, ‘If this guy is called Commander X, I want nothing to do with it.’ That seemed ridiculous to me.” Harras gave Liefeld his way.

The issue of New Mutants that introduced Cable—he wielded a giant gun; the New Mutants were depicted in crosshairs—was an instant hit, and marked a sudden turnaround for the title’s sales. But it was the beginning of the end for Simonson, who suddenly felt expendable. As Liefeld’s illustrations of muscles and artillery became more outrageous, as backgrounds disappeared and reappeared, as he discarded 180-degree rules, the readership only grew. Liefeld “would do square windows on the outside of the building, but round ones when you cut inside the building,” complained Simonson. “It took me about six months to figure out that Rob really wasn’t interested in the stories at all. He just wanted to do what he wanted to do, which was cool drawings of people posing in their costumes that would then sell for lots of money.”

kursivoinnit allekirjoittaneen ja vastaavat kysymykseesi
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 10.10.2013 klo 20:40:59
Tuli luettua Liefeldin tekemät Hawk & Dovet ja Liefeldin tyylissä pisti silmään erityisesti se että Doven (alter egon ainoastaan, jostain kumman syystä univormu päällä vaikutti normaalilta) ja Robinin yläruumis oli suhteettoman pitkä ja Robin näytti ikäistään vanhemmalta (enemmän Nightwingiltä kuin Damian Wayneltä).
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 03.02.2014 klo 20:09:38
Kukas tämä Liefeldin tekemä hahmo on? Ilmeisesti Bloodstriken jäsen mutta nimeä ei ole löytynyt.

http://i59.tinypic.com/2uppgfq.jpg
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: tmielone - 03.02.2014 klo 20:12:41
Aika osuva, etten sanoisi.

(http://25.media.tumblr.com/tumblr_lrw5ldTFxe1r343bco1_500.jpg)

Edit: linkki korjattu.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 03.02.2014 klo 20:37:06
Aika osuva, etten sanoisi.

Ei oikeastaan, hauska kumminkin muttei Liefeldiä (puuttu Cable-klooni ja  ......).
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Tina DeMona - 03.02.2014 klo 22:19:59
tmielosen linkki ei toiminut enää, minulla ainakaan. Mahdollinen hupaisuusvitsi meni ohi.

Kukas tämä Liefeldin tekemä hahmo on?

Oikeaa vastausta en tiedä, mutta voinemme nimetä hänet Wolverine-kopioksi #257234754.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: tmielone - 04.02.2014 klo 07:42:27
tmielosen linkki ei toiminut enää, minulla ainakaan. Mahdollinen hupaisuusvitsi meni ohi.

Se ei sitten pitkään pelittänyt. No, linkitin kuvan toisesta paikkaa, joten jospa tällä kertaa joku muukin ennättää sen nähdä.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Tina DeMona - 04.02.2014 klo 18:29:48
Aaah! Nyt ymmärrän hupaisuusvitsin.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 04.02.2014 klo 19:01:58
Kukas tämä Liefeldin tekemä hahmo on? Ilmeisesti Bloodstriken jäsen mutta nimeä ei ole löytynyt.

http://i59.tinypic.com/2uppgfq.jpg

eikös se ole Deadlock tjs. omat bloodstriket on jossain täällä kaaoksessa jota kämpäkseni kutsun mutta jos muistan/ehdin tsekkaan tuon.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 04.02.2014 klo 20:10:22
eikös se ole Deadlock tjs. omat bloodstriket on jossain täällä kaaoksessa jota kämpäkseni kutsun mutta jos muistan/ehdin tsekkaan tuon.

Näköjään on, sittemmin on muuttunut vähemmän Wolviemaiseksi.


Liefeldin lapset (ainakin jonkin verran) X-Force ja Youngblood tekivät 2 team-uppia mutta Liefeld itse toimi pelkästään editoijana, jos oli miehen oma valinta niin erikoinen valinta ja jos ei ollut niin vitutti varmaan jonkin verran.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.02.2014 klo 19:37:20
Mäk Farlane sanoi 90-luvulla Comics Journalissa että Liefeld on kova valehtelemaan, ihan nimensä mukaisesti. Molemmilta oli pitkät haastattelut riitoja koskien, haukkuivat ne enemmänkin toisiaan.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 11.05.2014 klo 20:51:36
Kävivätkö kaikki Imagen piirtäjät samaa piirtäjäkoulua kuin Liefeld? Olen satunnaisesti lukenut firman 90-luvun tuotoksia ja jälki oli kaikilla aika samanlaista.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.05.2014 klo 21:10:15
Kaikki muut ottivat etäisyyttä heti.

Virallinen tieto jota on toteltava, on että Rob Liefeldiä ei sovi matkia.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 13.05.2014 klo 00:55:11
Kaikki muut ottivat etäisyyttä heti.

Virallinen tieto jota on toteltava, on että Rob Liefeldiä ei sovi matkia.

No toki Liefeld on omaa luokkaansa mutta muuten oli samantapaista jälkeä.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.12.2014 klo 21:20:04
Ennen Rod ja Todd olivat näin hempeissä väleissä.

Siis Rob. Rob ei Rod.

(http://goodcomics.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2014/12/liefeld-and-mcfarlane.png)
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: kespa - 02.01.2015 klo 10:46:51
Tällaseen kuvaan juuri törmäsin netissä ;D
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Riffe - 02.01.2015 klo 11:14:04
Tällaseen kuvaan juuri törmäsin netissä ;D
Otsikko: Vs: Re: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jussi Tyni - 02.01.2015 klo 13:12:45
Edit: kännykkä taskussa ja näppäinlukko aukesi. Sori.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 02.01.2015 klo 20:13:26
Tällaseen kuvaan juuri törmäsin netissä ;D

No Liefeldin Capu ja Scarlet Witch olivat kuin 2 marjaa paitsi Capulla oli lihaksikkaammat kädet.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 12.04.2015 klo 19:39:53
Liefeldin piirtämässä kuvassa on Avengelyne ja Warwolf mutta yhtähyvin siinä voisi olla Kitty Pryde ja Sapelihammas vaikka jostain vaihtoehtotodellisuudesta.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.04.2015 klo 22:18:13
Onkos kukaan kuullut mitään paljonko $$$ Robbie saa Deadpool-leffasta?
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Vincent - 12.04.2015 klo 22:35:11
Onkos kukaan kuullut mitään paljonko $$$ Robbie saa Deadpool-leffasta?

Luultavasti yhtä paljon kuin Jim Starlin Infinity Warista.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 13.04.2015 klo 20:01:39
Onkos kukaan kuullut mitään paljonko $$$ Robbie saa Deadpool-leffasta?

Jos saa sarjakuvahahmosta vajaat 5 taalaa per vuosi (https://www.facebook.com/rob.liefeld/posts/10200929840550911:2?fref=nf) niin voi saada hiukan enemmän (on ollut vaitonainen mahd. rojalteista).

Luultavasti yhtä paljon kuin Jim Starlin Infinity Warista.

Starlin ja DisVel ovat taas enemmän tai vähemmän riidoissa joten Starlinin rojaltit IWstä lienevät neuvottelujen kohteena.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 14.04.2015 klo 12:16:46
Raha-asiansa Rob on hoitanut, mutta elämme hämmentäviä aikoja siinä vaiheessa kun Rob Liefeld alkaa kuulostaa järjen ääneltä sarjakuvakeskustelussa (http://www.theouthousers.com/index.php/news/131231-liefeld-campbell-chin-others-call-for-stand-against-artists-being-crucified-in-wake-of-frank-cho-spider-gwen-controversy.html?utm_content=buffer093af&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer)
joskin varsinainen liha lihaliemen sijasta tulee Joyce Chinilta.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.05.2015 klo 05:58:59
Rob Liefeld teki 90-luvulla sekä Marvelin että DC:n monista sarjoista niin Extremeä. Miten ihmeessä Robbyn vaikutteet ulottuivatkin näin laajalle ja tuostakin puuttuu paljon:

http://www.newsarama.com/24406-ten-times-marvel-and-dc-went-extreme.html
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jiksi - 06.05.2015 klo 20:00:23
Miten ihmeessä Robbyn vaikutteet ulottuivatkin näin laajalle

Totta, mitä tuossakin sanotaan: Rob teki ihan omaa juttuaan. Kyllähän se X-Force oli aikanaan niin hieno juttu, ettei sitä tämän päivän silmin voi käsittää. Niitä numeroja oli vain pakko tapittaa silmät ymmyrkäisinä.

Sittemmin Liefeldin tyyli on ymmärretty impressionistiseksi, mikä minusta on aika osuva oivallus. Ei niillä nilkoilla ja asennoilla ollutkaan niin väliä, selailemalla vain kokonaisvaikutelma ratkaisi. Isot pyssyt ja isot ryntäät, niistä on hyvä sarjakuva tehty, luulen Robin tuumineen. Kampaukset ja rantatyyli kruunasivat kaiken.

Liefeldin visuaalisia kikkoja ja muitakin juttuja oli sitten yhtäkkiä kaikkialla, mutta tuon ajan lehdissä - Marvel, DC ja Image - on minulla eniten aukkoja. Ei pystynyt silloin, ei pysty nyt.

Tiukka toimittaja kuria pitämään ja koko 1990-luku muistettaisiin nyt toisin.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jiksi - 22.05.2015 klo 23:26:40
Liefeld tuo ne kakkaisimmat Imagen sarjat (http://www.newsarama.com/24601-extreme-reunion-rob-liefeld-on-bloodstrike-brigade-revivals.html), eli Brigade ja Bloodstrike, takaisin.

Haastattelu itse on täysi helmi, kun Rob on rakastettavan aito, oma itsensä. Haastattelija lisää vielä oman kerroksen, mikäli se enää on mahdollista. Oli kyllä nauru herkässä tuota lukiessa.

Tuolla näyttää olevan linkki Liefeldin Raamattu-seikkailuun The Covenant, mutta ei samana päivänä enää yksinkertaisesti pysty.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jiksi - 25.07.2015 klo 02:24:51
En voi itselleni mitään. Rob, ota rahani!

Bloodstrike vuonna 2015 on samaa, ehtaa Robia. Juoni, dialogi ja kuvitus. Tässä on kaikki.

Ette kyllä usko tämän julkaisun juonikuvausta, mutta kyllä seuraava on jokaista sanaa myöten autenttinen, liioittelematon kuvaus Bloodstrike-lehden ensimmäisestä numerosta vuodelta 2015.

Tämä ei ole spoileri-tägissä, koska kyse on juonikuvauksesta samoin kuin Alien-elokuvan signaali oli hätäsanoma: "Pysykää kaukana."

Tämä onkin oikea teemanumero, ja Robia täytyy kehaista, ettei hän ole jumittunut kuin taitojensa osalta vuoteen 1995.

Teema tässä numerossa ovat kannibalismi ja "lerssi". Tämä on englanniksi JUNK! Eli iso "LERSSI"!

Bloodstrike on jokin Deadpool-kopio. Tämä on menettänyt lerssin, ei kun LERSSIN, ja samalla puolet kropasta. Loppu roikkuu kettingillä katosta. Ensimmäisenä Bloodstrike vapauttaa toisen kätensä syömällä sen irti olkapäästä. Tämän seurauksena hahmo roikkuu kahden käden sijaan yhdestä  kädestä kettingillä katossa pelastusta odottamassa.

Onhan tämä huumoria, onhan?

LERSSIN menetys esitetään takautuman kautta. Sitten esitellään KAIKKI tarinan mieshahmot alastomina. Erään hahmon LERSSI esitetään siluettina. Siluetti näyttää jaloistaan ripustetulta Kapteeni Amerikalta, siis Robin Kapteeni Amerikalta.

Naiset tässä numerossa... tai ei tätä voi enempää sanoin kuvata, mennään viimeiselle sivulle.

Viimeisellä sivulla LERSSI esitetään koko sivun kokoisena. LERSSI on säilötty purkkiin. Totta tosiaan, ei monella hevosta pienemmällä otuksella ole tuollaista LERSSIÄ.

Älä julkaise tätä enempää, en tahdo maksaa tästä, mutten kykene hillitsemään digi-impulssejani. Ennemmin maksaisin kuukausittain vaikka suojelurahaa suoraan tilille. En tahdo rahoilleni vastinetta, riittää että sinä saat rahani. Rob me, Rob!
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Lurker - 25.07.2015 klo 09:43:37
Tämä ei ole spoileri-tägissä, koska kyse on juonikuvauksesta samoin kuin Alien-elokuvan signaali oli hätäsanoma: "Pysykää kaukana."

Erinomainen arvostelu: ei muuta kuin etusivulle runsaan kuvituksen kera!
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Canard - 25.07.2015 klo 14:01:05
http://all-comic.com/2015/preview-bloodstrike-1/

Siinä on kuvitusta... siis ihan tosissaanko he käyttävät tässä kohtauksessa kissavideoista tuttua "nom nom nom" -ääniefektiä?
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 25.07.2015 klo 20:31:17
Allekirjoitan Jiksin arvostelun Bloodstrike #1stä.

Kuvitus oli taattua Liefeldiä.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.07.2015 klo 22:19:58
Minäkin luin tuon. Olin kyllä että siis mitä häh ja sviddu.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.11.2015 klo 23:34:44
Robby tekee Marvelille ensi vuonna "killeriprojektin". Ei kuulemma saa vielä kertoa enempää.

Mutta veikkaan että kyseessä on Deadpool. Elokuva on tulossa ja Robby on hahmon luoja.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 06.11.2015 klo 20:35:16
Robby tekee Marvelille ensi vuonna "killeriprojektin". Ei kuulemma saa vielä kertoa enempää.

Mutta veikkaan että kyseessä on Deadpool. Elokuva on tulossa ja Robby on hahmon luoja.

Jos on DP niin ei voi olla pahempi kuin nykyinen huumoripläjäys.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.11.2015 klo 23:01:31
No ei kauaa kestänyt kun paljastettiin. Deadpool-albumi on kyseessä.
http://www.comicbookresources.com/article/rob-liefeld-launches-new-deadpool-bad-blood-series-at-marvel
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 12.11.2015 klo 20:04:05
No ei kauaa kestänyt kun paljastettiin. Deadpool-albumi on kyseessä.
http://www.comicbookresources.com/article/rob-liefeld-launches-new-deadpool-bad-blood-series-at-marvel

Ja liuta Liefeldin Marvelille keksimiä hahmoja mukana (eli ainakin Cable ja Shatterstar). Kait se on luettava.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 25.08.2016 klo 21:50:52
Jos sääli tai pahoittelu kuuluisi tapoihini....
onneksi ei kuulu.

Image saa 25 vuotta täyteen joten kun aloitettiin Youngbloodilla jatketaan uudella Youngbloodilla ensi vuonna. Saatan jopa hankkiakin kuten tein ~25 vuotta sitten, mutta se miksi laitan tähän ketjuun?

Se miten Rob Liefeld myy Youngbloodia (https://www.youtube.com/watch?&v=uk4QuQMvYGI)

OBS! HUOM! внимание!
Yllä Rob Liefeld videolla vauhdissa, klikkaat omalla vastuullasi, minä tai kvaak emme pakota sinua emmekä vastaa mistään aiheutuvista psykologista (tai muista ) vaurioista.

Ensimmäistä kertaa eläessäni toivon että tähdet oisivat oikein ja Liefeld tulisi Helsingin sarjisfestarien vieraaksi joskus. Ei koska fanitan vaan... en osaa päättää olisiko kyseessä hallusinaatio, performanssiesitys tai todellisuuden murtuminen singulariteetin tavoin.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: VesaK - 15.03.2018 klo 02:59:22
Heh heh.

http://thehardtimes.net/harddrive/trump-meets-rob-liefeld-discuss-armor-design-high-school-teachers/
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 17.04.2018 klo 00:37:41
Edellinen on muitten vääntämää hyymöriä tai kuten täällä syöpään kuolevien keskellä tavataan sanoa huumorituumoria.
Liefeldin mamman Rob poika on sen sijaan ihan itseironian tajustaan saanut paljon anteeksi.
Oikeasti siinä vaiheessa kun kaveri itse kehittelee "eniten Rob Liefeld" sarjakuvahahmon ja se on Pouch
(https://78.media.tumblr.com/f17559d58d0a129e918a343b4713390c/tumblr_inline_p6fzmvdxyG1s7j9zv_540.jpg)

jalatkin on jo melkein oikein.
Tarinankerrontansa on yhä amfetamiinilla makeutettua sokerihumalaa isolta osin mutta kaveri osaa nauraa itselleen

http://comicbook.com/2018/03/30/rob-liefeld-the-pouch-cable-deadpool-marvel-90s/
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 17.05.2018 klo 19:52:10
Mitä turhaan keksimään uutta kun vanhaa voi kierrättää.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b2/Codename_Strykeforce_01_cover.jpg
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jiksi - 11.07.2018 klo 21:25:59
Taas robisee miljoonia tilille (https://www.newsarama.com/40768-rob-liefeld-s-prophet-optioed-for-live-action-film.html). Prophet-elokuva. Jos ette muista, niin ei se mitään. Hahmosta tehtiin sellainen vähän hallusinogeeninen scifi-Conan-versio joskus tällä vuosikymmenellä.

Sanotaan tuosta Liefeldistä sitten mitä tahansa, niin on siinä kuitenkin tosielämän esimerkki siitä, että kova työ palkitaan.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jiksi - 06.04.2019 klo 21:02:41
Taistelen koko tahdonvoimallani ostoimpulssia vastaan, mutta olo on kuin Kummelin kiekkovalmentajalla. Kamppailu on hävitty ennen kuin sitä on edes käyty.

Kyseessä on siis Major X. Katsokaa tuota hahmosuunnittelua. Siis katsokaa!

Tämä toki löytyisi jo loppuvuonna Unlimited-palvelusta, mutta eihän se nyt ole kuin viisi taalaa ja minisarja sekin vain kuusiosainen.

Kun joku kaunis päivä kohtaisin Robin livenä, niin työntäisin sille tuhdin tukun taaloja taskuun tai vyölaukkuun. Ihan vain nähdäkseni, muuttuvatko sormenpääni kullaksi, kun ne hipaisevat Robin (lompakon) nahkaa.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 07.04.2019 klo 21:51:42
Joo Liefeldiä ja Landia tulee aina silloin tällöin vastaan mutta ei se enää niin paljoa haittaa kuin ennen.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.04.2019 klo 11:48:23
Taistelen koko tahdonvoimallani ostoimpulssia vastaan, mutta olo on kuin Kummelin kiekkovalmentajalla. Kamppailu on hävitty ennen kuin sitä on edes käyty.
Nyt on taas oiva mahdollisuus kokeilla tahdonvoimaa: Comixologyssa on Marvelin Liefeld-ale. Näyttää keskittyvän Cable ja Deadpool -sarjoihin.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 12.04.2019 klo 19:47:40
Majuri Xssä ei ollut Liefeldin yhtä tavaramerkkiä eli tikkujalkoja mutta naamavärkit olivat tuttua Liefeldiä.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 23.04.2019 klo 19:40:19
Wanha tavaramerkki eli Wolverinen pitkät kynnet ovat kyllä yhä mukana, pituuden perusteella kynnet on jossain kyynärtaipeessa kun eivät ole ulkona.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 10.10.2019 klo 20:15:38
Liefeld aikoo/yrittää haastaa Marvel-kustantamon oikeuteen syystä tai toisesta.

https://www.bleedingcool.com/2019/10/08/rob-liefeld-sue-marvel-comics/

Kait se kohtapuolin kertoo minkä takia herne tällä kertaa meni nenään.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.10.2019 klo 21:23:01
Ensi viikolla on tulossa omnibus Robin Marvel-töistä. Johtuisiko siitä?
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.10.2019 klo 21:40:49
Ensi viikolla on tulossa omnibus Robin Marvel-töistä. Johtuisiko siitä?
Onko siinä Deadpoolia? Ilmeisesti liittyy Deadpooliin.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 11.10.2019 klo 19:34:01
Onko siinä Deadpoolia? Ilmeisesti liittyy Deadpooliin.

Tai Cable tai .........
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Curtvile - 12.10.2019 klo 17:54:24
tai Major X.
Tämä tämän vuoden Marveljulkaisu
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: Ares B - 16.01.2020 klo 12:50:04
Herra Liefeld näkyy piirtäneen myös Taisteluplaneetta Galacticaa. Montako Liefeld-klisettä näistäkin kansista voi bongata?

Vaan ainakin tämän blogistin mukaan  (https://www.bleedingcool.com/2014/08/01/did-you-like-the-battlestar-galactic-revival-series-thank-rob-liefeld/)häntä on kiittäminen sarjan henkiin herättämisestä.
Otsikko: Vs: Rob Liefeld, tunarien ruhtinas
Kirjoitti: X-men - 16.01.2020 klo 19:37:28
Naamavärkit ja miesten rintakehä (voisi sanoa että jopa Dolly Parton jää kakkoseksi) ja keskikeho on mutkalla kuin u-kirjain kyljellään.

Olen kait nuo Liefeldin BSGt lukenut mutta en tätä sarjan pelastajaksi sanoisi.