Minua kiinnostaa supersankarien analysointi poliittisessa ja ideologisessa mielessä.
Alkuperäinen artikkeli.
Minusta supersankarit eivät muodosta hallitsevaa luokkaa, koska he eivät hallitse muita. Hehän ovat jopa typerän epäitsekkäitä, eivätkä ota valtaa itselleen. Olisi jännä nähdä sarjakuva jossa supersankarit ottaisivat vallan. 
Heikki, saitko luettua niitä sarjakuvia mitä Rami ja minä ehdotimme ? Lisää siihen listaan Toveri Teräsmies: Punatähden poika (Superman: The Red Son, Egmont julkaisi tämän pari vuotta sitten) ja Warren Ellisin ja Mark Millarin The Authority (jossa heikosti naamioitu JLA päättää tehdä sen, mikä on oikein riippumatta siitä, mitä mieltä "normaalit" asiasta ovat).
Supersankarit puolustavat status quoa, tai oikeastaan kapitalistisen lännen status quoa. Mutta eikö supersankarien antama hyöty ole oikeastaan plus miinus nolla? He torjuvat superrikollisten aikeet, mutta eivät tee juuri muuta hyvää. Tietysti joku Batman pieksää rikollisiin herran pelkoa kadulla, mutta eikö se ole todella tehoton keino taistella rikollisuutta vastaan?
Lisätään tähän vielä, että miltä sinusta tuntuisi, jos Batman (joka lentelee pitkin kaupunkia modatulla hävittäjällä ja ajelee formula-autolla) hengaisi ilman mitään vastuuta kotikaupungissa, hakaten tyyppejä sillä perusteella, että nämä muka tekivät jotain pahaa (mutta todistajia ei ole)? Naamiomiestä kun ei voi oikein oikeussaliin pyytää todistajaksi.
Suomen (ja Yhdysvaltain) lakikirjassa sanotaan aika selvästi, että oikeuden jako on poliisin yksinoikeus. Tämä ei kuitenkaan oikein välity supersankarisarjakuvista, ja siihen viittaavat jutut nähdään aina pahoina. Esimerkkinä Marvelin Sisällissota, jossa vastuuta painottaneesta osapuolesta piti tehdä täydellinen natsi; lentävä tyttö pistetään armeijaan ja opetetaan tark'ampujaksi, vaikka hän halusi vain lentää luvan kanssa.
Laajemmin voidaan todeta, että jos supersankarisarjakuvassa on organisaatio - oli se sitten yritys, valtion laitos tai yhdistys, se on aina paha, tai vähintäänkin korruptoitunut tai tehoton. Moraaliltaan puhdas sankari ei voi tehdä heidän kanssaan yhteistyötä; poikkeuksena DC:n S.T.A.R.Labs ja firmat, jotka sankari omistaa itse suoraan (ja siltikin; yritys pyrkii jatkuvasti pois sankarin hallinnasta ja/tai tekemään tuhmia juttuja; Stark on häädetty toistuvasti Stark Industriesista, SHIELDille kävi samoin, WayneTechille Dark Knightissa jne.).
Tältä kannalta supersankarisarjakuvat ovat aina erittäin oikeistolaisia jopa amerikkalaisesta näkökulmasta; auktoriteetti on ongelma, pieni ihminen vastaan suuret salaliitot. Heikompi ihminen olisi siirtynyt jo survival-leirille erämaahan, mutta siksi he ovat supersankareita; he välittävät. Jos sankarilla on oma firma, hän kehittää sen kautta kaupunkiaan, koska kaupunginhallitus ei siihen pysty (Batman). Vasemmistolaisia, tai yhteisöä korostavia sarjakuvia ei Amerikasta paljoa löydy. Paitsi kenties Ryhmä-X, ja sekin on "he vastaan me".