Kirjoittaja Aihe: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?  (Luettu 82785 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #120 : 13.06.2010 klo 22:43:59 »
Mouse Guard Legends of the Guard #1
-Jeremy Bastian, Alex Sheikman, Ted Naifeh ja David Petersen saivat aikaiseksi kiinnostavan ja hauskan antologian.
Jätin tämän laiskuuttani tämän viikon listalta.

Tosiaan sangen onnistunut.
Eikä Ted Naifehin piirtämiä juttuja ole koskaan liikaa.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #121 : 21.07.2010 klo 18:05:57 »
Keäslomien vuoksi on jäänyt vähän väliin mutta tämän viikon ehdottomasti kovin juttu on viimeinen eli kuudes Scott Pilgrim alppari (Oni Press)!

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #122 : 25.07.2010 klo 02:48:15 »
Edelliset viikot: (Ke 23.6-Ke 21.7 2010)

Supersankari puolella mieluisinta on ollut Green Arrow lehden paluu, ja Jokers Asylum 2, Jokerin tarinatuokion jatko-osa. Superman #700:ssa kevyesti alkanut J.M.S.:n tarinointi ei ole näyttänyt yhtään pahalta. Itseasiassa melko näppärältä ja hauskalta tarinalta. Spider-Hamin 25 vuotisjuhla julkaisu oli mukava yllätys, varmasti myös niille jotka ovat jaksaneet lukea SH:ta jo 25 vuotta, ja itsekin pidin. Wonder Womanin 600 numero oli melkoinen pettymys, mutta pääsin ainakin vihdoin hahmoon kiinni. Bendisin Scarlet maistuu kuin suklaa, ja Batman Odyssey oli odottamisen arvoinen. Blackest Night HC tuli jo myyntiin, joten se tulisi olla jo kaikkien kourassa ja vähän äkkiä. Stuff of Legend the Jungle #1 on vieläkin lukematta, mutta hankinta on ehdottomasti sen arvoinen. Charmed #1 tuli menneellä viikolla. En ole kerennyt lukea, mutta toivon hyviä tarinoita ja menestystä sarjalle, koska tv-sarjaa on ollut ikävä, ja jos sarjakuva on ainoa muoto saada jatkoa, niin ei muu auta.


Jurassic Park Redemption #1
Bob Schreck, Nate Van Dyke, Tom Yeates ja Frank Miller (kansi, mutta miksi?) ovat vastuussa tästä IDW:n tuotoksesta. Tarinassa yksinkertaisesti avataan puisto uudestaan, ja se synnyttää karmean häslingin, jonka takia on taas pakko juosta dinojen syötäväksi. Kuvitus oli hiukan muovisen oloista, vaikka joissakin kohti kyllä pisti suun auki hienoudellaan. Yksityiskohdat pelaavat, vaikka itse isompi kuva näyttääkin karmealta. Nostalgiana leffojen ja kirjojen fanina tämä kyllä minulle kolahti, mutta en silti lähtisi suosittelemaan kenellekään muusta syystä kuin ilmeisesti Millerin omituisen ja sotkuisen kannen takia. Kansi on läheltä katsottuna melko sotkuisen oloinen, mutta on ehkä hienoin Millerin saavutus viime vuosina. Näytettä sekä mainittu kansi.
Sea Bear and Grizzly Shark #1
Mietin aluksi, että tässä tekeleessä ei ole mitään muuta hyvää kuin kekseliäs ja hauska nimi. Mutta luettuani tämän, ennakkomielipiteeni muuttui hiukan. Harmaa karhu ja meri hai sekoittuvat keskenään. Harmaa hai (tässäpä mahdolliselle suomentajalle päänsärkyä.) lurkkii pitkin metsiä ja meri karhu uiskentelee vedessä.
Vastuussa tekeleestä olivat INVINCIBLE:stä tuttu RYAN OTTLEY ja täälläkin mainitun THE ASTOUNDING WOLF-MANin ääressä häärännyt JASON HOWARD. Origin tarinasta vastasi ROBERT KIRKMAN. Tämä ei ole pahinta mitä Image on suoltanut, mutta tämmöinen kuvitus ei minuun iske. Paikoitellen ihan hauskan näköistä kieltämättä. Näytettä.
Dingo TPB volume 01
Kun lähtee miettimään sitä tosiaan, miten järkyttäviä nämä wannabe-Bruce Willisit ja muut anti-sankarit ovat viimeaikoina olleet, on tämä posittivinen ylläri sarjassa. Boom! Studios tuntuu osaavan alan kuin alan. Tällä kertaa kirjoittajana häärii Michael Alan Nelson ja piirtäjänä Francesco Biagini. Kyse on miehestä nimeltä Dingo, joka yrittää saada takaisin häneltä varastetun boxin, eikä mikään voi pysäyttää miestä tässä. Mutta yrittäjiä, kuten ex-vaimo ja planeetan suurin koira, löytyy. Hauskaa ja näppärää, kuvituskaan ei rasita silmää. Näytettä.
Spider-man And Secret Wars TPB
Tästähän onkin jo ollut tuolla Salatut Sodat ketjussa puhetta. Tarina oli tasoltaan sitä luokkaa, että kyllä tämän kehtasi hyllyyn pistää. Spider-Manillä menee nykyään lujaa.
After Dark #0
PETER MILLIGAN ja Jeff Nentrup työstivät tämän Antoine Fuquan ja Wesley Snipesin luoman synkän sci-fi stoorin jossa vaellellaan autioituneen planeetan synkimmissä kolkissa. Kyse on maailman pelastamiseen kykenevän naisen käsiin saamisesta. Teemana on, että ansaitseeko ihmiskunta tuota kyseistä pelastusta. Itse en näistä "Iiik, ihmiset on kuollut, pelastetaan ne!" tarinoista tykkää, mutta tämä oli kieltämättä näyttävän näköistä elokuvamaisella meiningillä. Näytettä.
Mindfield #1
Tlepatiaa hallitsevat agentit taistelevat terrorismia vastaan. Viimeinen sana oli se joka tuotti valtavan "Ei kai taas" huokauksen. Mutta yllättäen J.T. Krul ja Alex Konat kääntävät tarinaan toiseen suuntaan. Jos ei yksityiskohtia lasketa, on kuvitus kuitenkin melko jähmeää. Näytettä.
Zombies Vs Cheerleaders #1
Kun otin tämän luettavaksi, ajattelin että "Jes! Tissejä ja zombeja!". Petyin kuitenkin hieman. En zombien takia, vaan koska tässä oli aivan liian vähän tissejä. Steven L. Frankin tarina on kuitenkin ihan mukava, eikä yllättäen tissien vähästä määrästä huolimatta kuvituksessakaan ollut valittamista. Tämä perustuu kuulemma johonkin keräilykortti touhuun, josta vastasi 5FINITY Productions. Kuvittajina Benjamin Glendenning, Jessica Hickman, Frankie B. Washington ja David Namisato. Tissejä...ei kun siis näytettä, löytyy täältä.
Ghostopolis TPB
Kuvitus ei itseeni iske, mutta kyllä tämä kolahti. Huomioonottaen käsikirjoituksen Hollywoodmaisuuden, en ihmettele miksi tästä on jo tekeillä elokuva.

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 080
  • <><
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #123 : 26.07.2010 klo 11:21:42 »
Jurassic Park Redemption #1
Bob Schreck, Nate Van Dyke, Tom Yeates ja Frank Miller (kansi, mutta miksi?) ovat vastuussa tästä IDW:n tuotoksesta.
Ei nyt liity ketjun aiheeseen, mutta pitää mainita, että Byrnen syksyn ja talven uutuuksia on Jurassic Park -minisarja (kolme osaa). Ei avata saarta, vaan seikkaillaan jossakin autiomaassa. Tai jotain.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #124 : 27.07.2010 klo 21:21:32 »
Ei nyt liity ketjun aiheeseen, mutta pitää mainita, että Byrnen syksyn ja talven uutuuksia on Jurassic Park -minisarja (kolme osaa). Ei avata saarta, vaan seikkaillaan jossakin autiomaassa. Tai jotain.

Tuommoisen informaation ilmoittaminen ei ole koskaan off-topic, vaikka puhuttaisiin säästä. Ja kyllähän Miller ja Byrne kuuluvat samaan aikakauteen ja keskusteluun. Tuosta saa vaikutelman että aikoisivat ihan tosissaan tuota JP:tä tuottaa sarjakuvana. Kyllä se täytyy sitten pitää silmä terällä tuon varalta. Jos Byrne on tarpeeksi kovassa terässä, voi hänen JP tulkinnasta tulla ainakin huomion arvoinen. Mutta hetkinen, eikös Byrne ole aiemminkin suunnitellut aiheen tiimoilta 90-luvulla jotain kun hänellä oli se n. 80-luvulta alkanut elokuvasarjakuvavaihe?
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #125 : 06.08.2010 klo 01:15:46 »
Ohessa reilun puolentoista kuukauden "uutuudet" pikakäsiteltynä. Myöhästymisestä syytän kesälomaa ja sen jälkeistä palautumista normaalielämään. Joten ei kun välittönmästi pitämään toinenkin puoli lomasta!


New Avengers 1 (Marvel) Bendiksen kässäämän ja Immosen kynäilemän lehden olisi kuvitellut toimivan paremmin kuin tämä, ei toistaiseksi iskenyt siis kovin lujaa vaikken ole vielä valmis heittämään hanskoja naulaan. Näytettä

Seven Psychopaths 2 ja 3 (Boom!) Ei pysynyt ihan oivan ykkösnumeron tasalla, mutta ihan viihdyttävä pläjäys tämäkin oli. Etenkin loppu oli sangen hupaisa. Kokooman pitäisi ilmestyä hyvin pian. Näytettä kakkosesta ja kolmosesta.

Sea Bear & Grizzly Shark 1 (Image) toimi one offina ihan kivasti, mutta ei tätä kovin pitkään jaksaisi seurata. Näytettä

Abe Sapien: The Abyssal Plain (Dark Horse) oli ihan onnistunut kaksiosainen lyhäri jonka kuvituksesta vastaa Tanskan Peter Snejbjerg. Sangen rauhallinen ja melankolinen tarina. Näytettä ykkösestä ja kakkosesta.

Turf 2 (Image) Gangstereiden, vampyyrien ja alieneiden sekoitus toimii edelleen sangen hyvin. Tommy Lee Edwardsin huima kuvitus toki auttaa... Näytettä

Batman Odyssey 1 (DC) Veteraani Neal Adamsin uusi minisarja oli valitettavasti kovin väsynyttä lätinää.  Näytettä

Casanova 1 (Icon/Marvel) Juuri kun tulin hankkineeksi loputkin alkuperäiset kaksiväriset Casanovat ja lukeneeksi ne lomilla niin eikö Marvelin ketaleet pukkaa sarjan uudelleen pihalle väritettynä. Vaikka värit eivät varsinaiseti torpedoi Gabrien Bán taidetta niin alkuperäinen asu oli kyllä parempi. Jokusen sivun mittainen uusi lyhäri oli bonuksena mukana. Sangen huimahan etenkin tämä ensimmäinen Luxuria -tarina on. Näytettä

Hellboy: The Storm 1 (Dark Horse) Väittävät että tässä olisi lopun alku eli Hellboyn viimeisen kolmanneksenko se aloitus oli kyseessä? Mieluustihan tätä lukee kuten aina! Näytettä

Scarlet 1 (Icon/Marvel) Bendisin ja Maleevin uusi yhteistyö käsittelee yksilön kamppailua valtiokoneistoa vastaan. Onnistuuko yksilötason vääryyksien oikomisesta alkava vallankumous? Ensimmäisen numeron jälkeen jäi kieli pitkällä odottamaan lisää. Näytettä

Smurfnapper (Papercutz/NBM) Non-Stopista tutun Strumffivarkaan jenkkiversio ei ollut laisinkaan niin huono kun pelkäsin vaan peräti onnistunut. Tämä dollarin lehti pohjustaa teitä pian ilmestyville alppareille. Jotain hyvää siis tulevasta leffasta!

X-Women 1 (Marvel) Enpä olisi uskonut että Chris Claremontin kynästä lähtee näin pahaa schaibaa. Kuvittajana toimiva Manara komppaa kässääjäänsä piirtelemällä sangen innottomasti X-Vosuja. En nyt varsinaisesti odottanut tissejä ja tussuja, mutta jonkinnäköistä eroottista latausta olisi kyllä saanut mahtua mukaan. Nyt isoin tunne oli myötähäpeä ja väsymys. Näytettä

Officer Downe One Shot (Image) Yhä uudelleen ja uudelleen henkiin herätetty kovin Tom of Finland -heppumainen Officer Downe pistää viranomaisen pelkoa rikollisnilkkeihin parhaseen Marshal Law tapaan. Chris Burnhamin piirros tuo mieleen Geoff Darrowin. Positiivinen yllättäjä! Näytettä

Richard Stark's Parker: The Man with the Getaway Face (IDW) Alihinnoiteltu ylikokoinen Darwyn Cooken tolkuttoman komeasti sovittama ja taiteilema stoori on varmaankin kesän Tapaus. Lienee tehty markkinoimaan seuraavaa pitkää Parkeria eli Outfitia. Vaihdetaanpa tämän kunniaksi avataria tästä lehdestä otetuksi. Näytettä

Sixth Gun 1 ja 2 (Oni Press) Mielenkiintoinen yliluonnollista ja westerniä yhdistelevä tarina jossa kuvittajana mainion Damnedin Brian Hurtt. Koko Sixth Gunin Free Comic Book Day -lehti

Strange Science Fantasy 1 (IDW) Aina ei tekijämieheltäkään synny pelkkää timangia; Scott Morsen uusi lehti ei kyllä jaksanut pahemmin vakuuttaa. Toivottavasti petraa jatkossa. Näytettä

CBGB 1 (Boom!) Kuuluisan punk-räkälän historiikki sarjakuvanovelleina kuulostaa aika nuivalta idealta, mutta ihan positiiviset vibat jäi ekasta numerosta. Rob Gn kuvittama tarina (Helsinki Syndrome) toimi sangen hyvin ja Marc Ellerbynkään nuiva jälki ei totaalisesti torpedoinut ekan numeron toista stooria. Jaimen kansi on aina kiva bonari. Valitettavasti näytteenä on tuota Ellerbyä. Näytettä

Neonomicon 1 (Avatar) Alan Mooren nykypäivän Cthulhutarina jatkaa Innsmouthin tutkimista. Tarina on tupattu oikeastaan nolostuttavan täyteen HPL viitteitä, mutta tätä Jacen “Crossed” Burrowin kuvittamaa tarinaa lukee silti ihan mieluusti. Näytettä

Moomin: Compelete Tove Janson Comic Strip 5 (Drawn & Quarterly) Nuorempana en vaan päässyt näistä jyvälle vaikka aina silloin tällöin Iltalehdessä strippiä näkikin, mutta ovathan nämä ihan mahtavia!

Ja lopuksi jotain vieläkin lyhyempiä kommentteja:
American Vampiren taso on hieman notkahtanut kohtalaisen onnistuneen alun jälkeen eikä Detective Comicskaan ole toiminut lähellekään yhtä hyvin ilman Batwomania. Power Girlin seuraaminen loppui Amanda Connerin lähtöön kun Sami Basrin kuvitus ei vaan yllä samalle tasolle ja eihän tätä lehteä juonen takia ole ostettu. Myös Black Widown ostaminen loppuu samalla hetkellä kun Daniel Acuna lopettaa kuvittamisen jokusen numeron jälkeen. Warren Elisin kakkososa Captain Swingiin oli vahvan ykkösnumeron jälkeen jonkinmoinen pettymys ja sama pätee myös pienemmässä määrin Rob Zombien Whatever Happened to Baron Von Shockiin. Radicalilta tuli hankittua muutamia uusia ykkösnumeroita (After Dark, Time Bomb, Driver for the Dead) ja täytyypä kyllä todeta että enin osa näistä on ihan tolkutonta kuraa, joissa tärkeintä tuntuu olevan se että sarjakuva on maalattu, ja parhaimmillaankin nämä ovat vain mitäänsanomattomia.


Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #126 : 07.09.2010 klo 23:23:00 »
Lucid 1 (Archaia) Hieman mangavaikutteista jälkeä (vrt esmes vaikka Freakangels) näyttäisi olevan, mutta mielenkiintoiseksi tekee se että piirtäjä on 19 vuotias polakkitytsy. Näytettä

Simon & Kirby Superheroes (Titan Books) Massiivinen jättikokoinen liki 500 sivuinen alppu kokoaa nähtävästi kaikki Simon & Kirbyn ei DC/Marvel supersankaristoorit yksiin kansiin. Koska edellinen Best of Simon & Kirby oli niin julmetun hieno niin tämä on kyllä pakkohankinta vaikka enin osa materiaalista löytyykin jo. Juttua Kirbymuseumin sivuilla.

Weird War Tales 1 (DC) Tämä oneoff kokooma on tietenkin pakkohankinta koska Darwyn Cooke on mukana sekä kässäämässä että taiteilemassa.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #127 : 07.09.2010 klo 23:52:07 »
Simon & Kirby Superheroes (Titan Books) Massiivinen jättikokoinen liki 500 sivuinen alppu kokoaa nähtävästi kaikki Simon & Kirbyn ei DC/Marvel supersankaristoorit yksiin kansiin. Koska edellinen Best of Simon & Kirby oli niin julmetun hieno niin tämä on kyllä pakkohankinta vaikka enin osa materiaalista löytyykin jo. Juttua Kirbymuseumin sivuilla.

montako €€roa lähemmäs vaivaistaloa tuo vie? vaikuttaa melko helmeltä

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #128 : 08.09.2010 klo 00:28:19 »
Kesäloman toisen puoliskon ja hieman senkin jälkeen ilmestyneitä juttuja käydään tavallistakin tehokaammalla pikakelauksella läpi.


Baltimore the Plague Ships 1 & 2 (Dark Horse) Ben Stenbeck kuvittaa komeasti Mike Mignolan ja Christopher Goldenin romaania ekan maailmansodan ajan vampyyrintappajasta. Väreissä tietenkin Dave Stewart. Näytettä ykkösestä ja kakkosesta.

Scarlet 2 (Marvel) Bendiksen ja Maleevin eka osa vakuutti sen verran tehokkaasti että pakko on tämänkin toimia. Näytettä

Stumptown 4 (Oni) Saatiinpa tämäkin Ruckan sarja nippuun vihdoin ja viimen. Syynä kaiketi oli taiteesta vastaavan Matthew Southworthin ongelmat tarttua kynään mikä valitettavasti näkyy aika ankeana jälkenä. Parasta antia numerossa on Matthewn parisivuinen jälkikirjoitus jossa hän poraa elämän ja piirtämisen vaikeutta. Kyseessä kuitenkin oli perskeles vain vajaa 90 sivua ja nöösipojalla meni pitkälle toista vuotta hoita homma kotiin; Kirby hoiteli 60-luvulla moisia sivumääriä kuukaudessa... Näytettä

Thor: For Asgard 1 (Marvel) Simone Bianchin ihan kivasti kuvittama tarina on liki kelvollinen. Olisi vaan jotain tajunnut tilanteesta kun ei ole tullut näitä Marvelin juonia suuremmin seurailtua... Näytettä

Science Dog Special 1 (Image) Robert Kirkmanin juttuja lukee useimmiten ihan mielellään. Tämän kanssa oli tavallistakin helpompaa kun kynänvarressa oli Corey Walker ja väreistä vastasi Dave Stewart Näytettä

Namor: First Mutant 1 (Marvel) Namor etsii merenpohjaan upotettua Draculaa kamppaillen vesihiisiä vastaan. Ilman Ariel Olivetti ei nappaisi laisinkaan.. Näytettä

Uudelta CG Studiosilta on tullut jenkkilässä ulos jokunen sarja eurooppalaista käännösmatskua. Toimivimpia ovat tukevasti tits & asses linjalla ratsastavat Mediterranea 1 sekä Route Des Maisons Rouges 1. Etenkin ensimmäinen on kyllä aikamoista diibadaabaa. Näytettä Mediterraneasta ja Route Des Maisons Rougesta

Morning Glories 1 (Image) Huippusisäoppilaitoksessa ei ole kaikki ihan kuten pitäisi vaan pinnan alla tapahtuu outoja. Vaikea sanoa ekan numeron pohjalta onko kökköä vai jopa ihan luettavaa. Näytettä

Hellboy: The Storm 2 & 3 (Dark Horse) Eipä nykypäivänä Duncan Fegredon piirrokselta juuri Mignolaa jää kaipaamaan. Näytettä

Nancy in Hell 1 & 2 (Image) heittää Alan Mooren Avatarille tekemistä sarjoista tutun Juan Jose Rypin kuvittaman vosun poukkoilemaan helvettiin, jossa Lucifer onkin onneton koulukiusattu emonörtti. Ainakin ekassa numerossa tuli fiilis että Imagella on saatettu hieman kaipailla lisävaatetusta joihinkin kohtiin. Näytettä ykkösestä ja
kakkosesta.

Radical Premiere: Mata Hari (Radical) Taannoisen Radical lyttäyksen jälkeen tämä ensi vuonna ilmestyvän alpun näytenumero oli positiivinen yllätys vaikkei kovin kummonen ollutkaan. Näytettä


Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #129 : 08.09.2010 klo 00:31:49 »
montako €€roa lähemmäs vaivaistaloa tuo vie? vaikuttaa melko helmeltä
50 taaleria siirtokunnissa ja 35 puntaa jos hankkii sen emämaasta.
Täällä pohjan perukoilla hinta lienee lähempänä tuota ensimmäistä.

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #130 : 23.10.2010 klo 04:23:44 »
Sarjakuvat Aikavälillä 28.7.-20.10.2010:

Felix the Cats Greatest Comic Book Tails HC ei liiemmin esittelyitä kaipaa. Näitä on sitten mukava lukea sade päivinä tai vanhainkodissa. The Mask Omnibus Vol 1 sopii hyvin samaan kastiin vaikka tarinat on tuttuja ja luettuja. Superman the Last Family of Krypton on ehkä parhaimpia elseworld tarinoita vähään aikaan. Johonkin Ipod juttuun perustuva Pocket God #1 oli ihan kiva.

Scourge #0-1
-Elokuvatuottaja Gale Anne Hurd ja kirjoittaja Scot Lo bdell yhdistävät voimansa tässä virus tarinassa. Tulos on vain juuri ja juuri siedettävä kuvitus vain juuri ja juuri siedettävällä käsikirjoituksella. Kovat mainoslauseet eivät puhuneet totta laadussa. Jos Legion leffa oli mielestäsi kunnon viihdettä, mikäpä siinä, kai tämäkin uppoaa. Näyte.
The Rising #0
-E. Max Frye (HBO:n Band of Brothers) ja J.P. Targete (John Carter of Mars, Pixar) esittelevät jälleen uuden tulevaisuuden kuvan, jossa alienit ovat vallanneet maapallon. Ja taas mukana on virus. Ja gladiaattori touhuja. Ja yksi syvää huokaiseva lukija. Minä. Kuvitus on ihan kivaa. Oikeastaan todella kivaa. Ainoa syy ostaa seuraavat numerot.Näyte 1:stä.
Vampire PA #1
J.C. Vaughn, Brendon & Brian Fraim vauhdissa ja...ei hemmetti, taas vampyyreitä. Tällä kertaa suburbiassa. Ja taas korni heebo joka ei aluksi uskonut niihin ja on nyt vampyyri metsästäjä. Huokaus. Ja kuvitus? Se on kamalaa. Se näyttää tältä.
Four Eyes TPB volume 01
-Tämä sen sijaan oli mukava paketti. Joe Kellyn tuotantoa. Hyvin mielikuvituksellinen meininki, ja herättää kiinnostuksen jo heti alussa. Mahtavaa. Juuri tämmöistä sarjakuvan pitää olla. Eletään maailmassa jossa harrastetaan lohikäärme taisteluita kukkotappeluiden sijaan. Pieni poika näkee isänsä kuolevan lohikäärmeen käsiin, ja hän alkaa vihaamaan lohikäärmeitä. Lisätietoja, arvostelu ja näytettä täällä.
Friendly Game GN
-No tämäpä oli mielnkiintoinen tuttavuus. Lukisin kyllä uudestaan, mutta enpä oikein tiedä silti mitä ajatella. Lukekaa ihmeessä. Hämmentävä kokemus. Piirrosjälki on ihan mukavaa. Spoilaava arvostelu ja näytettä.
Phoenix without Ashes #1
-Tässä tekeleessä on taas se häiritsevä piirre, että sen käsikirjoitus on parempi kuin kuvitus. Kuvitus ei itseasiassa tunnu olevan oikeassa paikassa ollenkaan. Tämä on tosin yleinen ongelma näissä. Ei tule hankittua jatkossa. Näyte.
Sixsmiths #1
-Tämä tapaus jää taas joukkoon "Unohdetut surkean huumorin sarjakuvat". Kyse siis on muuten tavallisesta perheestä, joka käy joka sunnuntai kirkossa, mutta Jumalan sijaan he uskovat Saatanaan, ja käyvät palvomassa tätä kirkossa. Idea herättää pienet naurut, mutta jotenkin hommasta ei taas oteta kaikkea irti. Näytettä.
5 Days to Die #1-5
-Nimi kertoo juonesta kaiken. Miehellä on viisi päivää elinaikaa, ja se pitäisi kuluttaa järkevästi. Joko viettää tämä aika pikku tytön kanssa tai jäljittää kyseisen elinajan määrän aiheuttaja ja tämän vaimon tappaja. Kello käy! Ja perhana että onkin jännä. Suhtauduin aluksi pilke silmäkulmassa mutta pienellä skeptisyydellä tähän. Se kuitenkin osoittautui etenkin vaikuttavan kuvituksensa ja sitä koskevien yllättävien ratkaisujensa puolesta parhaaksi lukemakseni yksittäiseksi tämän tyyppisen tarinan numeroksi vähään aikaan. Hankin sarjan loppuun asti, enkä katunut hetkeäkään. Ja täältä pesee näytettä, olkaa hyvät.
Kodiak #1
-Tämä mies, Joe Hill, se vaan tuntuu hallitsevan hommansa. Kuvitus pelittää myös. Ei lisättävää. Tässä näytettä.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #131 : 16.12.2010 klo 19:52:31 »
Jospa sitä koettaisi taas ottaa itsestään kiinni ja jatkaa näiden kirjoitteluja...


Charley's War 7: The Great Mutiny (Titan) Lisää Pat Millsin mahtavaa 1. Maailmansodan sarjakuvaa. Näytettä sarjasta noin yleisesti

Deadpool Max 3 (Marvel) David Laphamin kässäämä ja Kyle Bakerin kuvittama häröily jatkuu. Etenkin kakkosnumero oli hulvaton! Näytettä
                     
Madwoman of the Sacred Heart (Humanoids) Jodorowskyn ja Moebiuksen alppari vihdoin kokonaan englanniksi; aiempi pienikokoinen Dark Horsen alppuhan sisälsi vain osan tästä tuhdista 192 sivuisesta alpparista. Näytettä ranskankielisestä alkuperäisteoksesta

Motel Art Improvement Service (Dark Horse) Jason Littlen uusi komea alppari. Nuoren Been fillarimatka halki USAn muuttuu radikaalisti kun pyörä romuttuu. Näytettä

Tank Girl: Bad Wind Rising 1 (Titan) Parisuhdeongelmia Tank Girlin tapaan. Traileri Youtubessa

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #132 : 18.12.2010 klo 19:32:50 »
Joitain poimintoja syyskuun- ja joulukuun laun välisestä ajasta.


Love and Rockets New Stories 3 (Fantagraphics) Mainioitahan Hernandezin veljekset aina ovat mutta Jaimen takauma Browntown oli järisyttävä ja nivoutui upeasti myös nykypäivän Love Bunglers tarinaan. Näytettä

Smurfs 1-3 (Papercutz) NBMn alanimike on julkaissut tulevaa leffaa ennakoiden jo kolme strumffit alppua, jotka 70-luvulla tarinoita lueskelleille suomalaisille on toki tuttuja. Ehkäpä jossain vaiheessa julkaisevat suomalaisillekin ennenäkemätöntä matskua (tosin ekan alpun Smurf and his Neighbors ei vaikuttanut tutulta). Valitettavasti alput olisivat toki voineet olla kookkaampia, mutta eivätpä nuo kalliita ole...

Richard Stark's Parker: The Outfit (IDW) Darwyn Cooken järjettömän hieno noir klassikkojen sovitus jatkuu. Tämän kanssa ollaan ns. Parhauden äärellä. Näytettä

Strange Tales II: 1-2 (Marvel) Marvel päästi taas indiepuolen väkeä hahmojensa kimppuun ja jälki on pääosin oikein mukavaa. Kakkoslehti on ihan must sisältäen sekä Jaime että Gilbert Hernandezin tarinat. Näytettä kakkosnumerosta sekä ykkösestä.

Kick Ass II: 1 (Marvel) Uusi Kick Ass ei ihmeemmin jaksanut säväyttää vaikka ihan luettavahan tuo oli. Katsotaan miten kehittyy, mutta Iisakin kirkkoa taidetaan tämänkin kanssa rakentaa. Näytettä

Beasts of Burden/Hellboy (Dark Horse) Migonolan ja Evan Dorkinin kässäämä crossover toimii todella hienosti, eikä vähiten Jill Thompsonin komean vesivärikuvituksen ansiosta. Näytettä    

Berlin 17 (Drawn & Quarterly) Jason Lutesilta tuli taas pitkästä aikaa uusi numero Berliiniä.

Bart Simpson's Treehouse of 16 (Bongo Comics) Jos tekijöinä on mm .Evan Dorkin ja Lemmy niin pakkohan tämmöinen on ostaa. Valitettavasti jälki oli kovin tavanomaista. Niin ja XXX oli kirjoittanut tuon yhden tarinan Lemmyn stoorin pohjalta eli ei ollut puhdas Lemmyn tuotos.

William Shatner's Quest for Tomorrow 1 (Bluewater Comics) Joey Masonin letkeän kuvituksen takia tämä tuli ostettua ja lehtihän paljastui oikein hienoksi, joskin sangen kliseiseksi. Eipä silti ilokseen tätä (yllätteän) lukee. Onneksi Shatnerilla ei näytä olevan mitään tämän kanssa vaan kässääjänä toimii David McIntree. Näytettä

Grandville: Mon Amour (Dark Horse) Maestro Talbotin mäyräseikkailu sai sangen nopeasti jatkoa ja oivahan tämä on. Näytettä

Clint 1 (Titan) Mark Millarin kehittelemä sarjisaiheinen (aikakaustyyppinen)lehti jätti kyllä todella kylmäksi. Mukana oli väljähtyneitä artikkeleita ja aiemmin julkaistuja sarjakuvia (Tommy Lee Edwardsin Turfia ja Millarin omaa Kick Ass kakkosta).

Batwoman 0 (DC) J.H. Williams III:n Detective Comicsissa pyörinyt Batwoman aloitti oman lehden jameno on yhtä laadukasta. Näytettä

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #133 : 19.12.2010 klo 00:37:48 »
Sarjakuvat Aikavälillä 27.10.- 15.12.2010:

Grant Morrisonin Vampirella Masters Series volume 01 ja 18 Days tarttuivat mukaan, ja sitä on ilo lukea. Bedtimes Stories for Impressionable Children #1 oli ihan kiva antologia. Mouse Guard Black Axe #1 kolahti hyvin, aivan kuten edeltäjänsäkin.

Abattoir #1
-Rob Levin, Troy Peteri ja Bing Cansino kertovat yhdessä Saw elokuvista tutun Darren Lynn Bousmanin kanssa 80-luvulle sijoittuvan synkän thrilleri tarinan. Tarinan pääosaa näyttelee mies joka yrittää myydä talon jossa on tapahtunut brutaali verilöyly. Talon tarjoutuu ostamaan vanha mies, mutta jokin miehessä on pielessä. Kuvitus tarinassa miellyttää ainakin minua, vaikka tarina ei niinkään kiinnosta. Tässä näytettä.
Astonishing Thor #1
-Tämä herätti minulla pitkästä aikaa kiinnostuksen Thoriin. Ja kuvituskin oli kerrankin minua miellyttävää. Näytettä.
Stan Lee Traveler #1
- Paul Cornell, Javier Pina ja Stan Lee saivat aikaan ihan mukavan ja luettavan paketin kelpo kuvituksella, joka tuo mieleen supersankari sarjakuvien parhaat puolet ja ajat. Näytettä.
Dead Space Salvage TPB
-Dialogia menettelee ja kuvitus miellyttää, mutta tarina ei jaksa kiinnostaa paljonkaan. Niille joita kiinnostaa, hankkikaa. Näytettä.
Heroes for Hire #1
-Ehkä mielenkiintoisin Marvel julkaisu vähään aikaan. Jäi kiinnostusta lukea jatkoa. Ei tosin johdu käsikirjoituksesta niinkään, vaan asetelmasta. Kuvitus ei ole parasta mahdollista, mutta riittävää.
Night of the Living Dead Holiday Special #1
-Ehkä erikoisin joulu-spesiaali jo pelkän nimensä puolesta. Mutta homman nimi ei oikeastaan ole nimessä esiintyvä leffa, vaan slasher. Ja vielä ihan kohtuu hyvä semmoinen. Aivot narikkaan ja lukemaan.
Lady Mechanika #1
-Joe Benitezin tuottama tekele on yllättäen melko kiinnostava. Kuvitus on hiukan keskivertoa parempaa, joten tätä jaksaa lukeakin. Kuvailisin tarinaa eräänlaiseksi steampunk Frankenstein touhuksi. Ehdottomasti kuukauden yllättäjä. Näytettä.
Stan Lees Starborn #1
-Stan Lee on tainnut olla kovassakin vauhdissa viimeaikoina, kun pyörittää kolmea sarjaa yhtä aikaa. Tämä ei ollut niin hyvä kuin Traveler. Eikä tarina kiinnosta yhtään. Kuvituskin on löysempää. Stanin vahvuudet eivät nouse esille lainkaan. Näytettä.
Orc Stain Vol 1 TPB
-Perin merkillinen örkki tekele, ei voi muuta sanoa. Ei hyvää, mutta ei huonoakaan. Mutta kiinnostavaa ehdottomasti. Näytettä.
Doc Macabre #1
-Hölynpöly osasto jatkuu. Tällä kertaa Steve Nilesin ja Bernie Wrightsonin voimin. Kertoo tohtorista, joka hoitaa zombiet ja haamut käden käänteessä robotti apurinsa kanssa. Ihan kelpo hölynpölyä ja kuvituksessa ei liiemmin valittamista. Näytettä.

Ensi viikolla kotiin kantoon lähtee seuraavaa:

Mukaan lähtee Marvelilta What If Dark Reign #1 ja DC:ltä jouluinen, oman suosikkihahmon spesiaali Green Lantern Larfleeze Christmas Special #1. Erikoisena tuttavuutena matkaan lähtee Axe Cop TPB volume 01, ja sarjasta "tiedän mitä odottaa" löytyy  Gullivers Travels HC volume 01 ja On the Case with Homes & Watson GN volume 01, joista viimeisimmästä on mainittukin Kvaakissa jossain yhteydessä.

Kick Ass II: 1 (Marvel) Uusi Kick Ass ei ihmeemmin jaksanut säväyttää vaikka ihan luettavahan tuo oli. Katsotaan miten kehittyy, mutta Iisakin kirkkoa taidetaan tämänkin kanssa rakentaa. Näytettä

Joo, ei ole ykkösen veroinen tämä jatko-osa. Ainakaan ekan numeron perusteella. Liian sekavaa kerrontaa, ja spoilataan tapahtumia. Juuri tämä on näissä "Kerronpa teille nyt tarinan..." tyyppisellä kerronnalla porskuttavissa vikana, että tietää koko tarinan ajan miten hommassa käy, kun alussa näytetään mihin asti hahmo on selvinnyt. Jää jäljelle vain muut tarinan tarjoamat yllätykset, kuten tässä tapauksessa visuaalisesti mielenkiintoiset jutut, kuten se lopussa ollut hemmetin iso koira.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Viikon sarjakuvat...mitä kannattaa lukea?
« Vastaus #134 : 19.12.2010 klo 17:30:35 »
Orc Stain Vol 1 TPB
-Perin merkillinen örkki tekele, ei voi muuta sanoa. Ei hyvää, mutta ei huonoakaan. Mutta kiinnostavaa ehdottomasti. Näytettä.
Orc Stain on minusta eri hieno, epäkliseinen ja suositetava fantasiasarja.

Valitettavasti vaan viime aikoina julkaisutahti on notkahtanut sangen pahasti.
Noh, hyvää kannattaa odotella...
« Viimeksi muokattu: 02.01.2011 klo 19:23:54 kirjoittanut Lönkka »