Tuohon sarjaan kannattaa tutustua vaikka pelkästään uteliaisuuttaan.Minulle ei oikein tuon sarjan ihanuus avautunut. Katsoin neljä ensimmäistä jaksoa ja tylsistytti niin, etten jaksanut vaivautua enempään väkisinkatsomiseen. Hassu juttu, kun kyseessä on megasuosittu ja yhdeksi parhaimmiksi koskaan rankatuista sarjoista. Kyllä yleensä massaviihde puree, muttei tämän kohdalla. Missä vika? Etenkin kun pidän huumorista, sci-fistä, fantasiasta, seikkailuista, toiminnasta, kauhusta, draamasta ja yliluonnollisista elementeistä (the list goes on). Ehkäpä olen vain liian ikärasisti nauttiakseni esiteinien epäromanttisista edesottamuksista. CCS:kin olisi voinut kolahtaa, jos päähenkilö ei olisi ollut 10-vuotias...
Minulle ei oikein tuon sarjan ihanuus avautunut. ... Ehkäpä olen vain liian ikärasisti nauttiakseni esiteinien epäromanttisista edesottamuksista. CCS:kin olisi voinut kolahtaa, jos päähenkilö ei olisi ollut 10-vuotias...
Subin uutuus tällä saralla on Fullmetal Alchemist, josta Bonnier lanseeraa kirjan samoihin aikoihin.
Juu suomeksi tuo manga tulee Sangatsun kääntämänä, mutta tuen vizin enkkukäännöksiä. Kyllä noita voi sitten vilasta ja sitten kritisoida, tarviiko hävetä silmiään päästään. :)
Mitenkäs tämä muuten on hoidettu rapakon takana käännöksissä, onko kenelläkään tietoa?
Minkä ikäisille FMA on tarkoitettu? Jos vaikka telkusta tulisi joskus sellainenkin anime, jota voisi lapsille näyttää...Päähenkilö on 16-vuotias (ja käsittääkseni vanhenee sarjan myötä). Jutut ovat tarkoitettu aika pitkälti samaa ikäluokkaa edustaville. Väkivaltaa ja irallisia ruumiinkappaleita löytyy myös (ei mitään järin graafista kuitenkaan).
Päähenkilö on 16-vuotias (ja käsittääkseni vanhenee sarjan myötä). Jutut ovat tarkoitettu aika pitkälti samaa ikäluokkaa edustaville. Väkivaltaa ja irallisia ruumiinkappaleita löytyy myös (ei mitään järin graafista kuitenkaan).
Sarja on kyllä hyvä pitkäksi animeksi.
Katsoin tänään televisiosta eka osan. (Olen nähnyt sarjan 2 kertaa jo) Oli aika yllättävää huomata, että muutamia virheitä sieltä löytyi. Kuten Al sanoi Nii-san, niin suomeksi oli vedetty Edward, eikä veli.En pitäisi "nii-sanin" kääntämistä Edwardiksi virheenä. Itsestäni sisaren puhuttelu nimeltä on Suomessa luontevampaa kuin taas Japanissa.
En pitäisi "nii-sanin" kääntämistä Edwardiksi virheenä. Itsestäni sisaren puhuttelu nimeltä on Suomessa luontevampaa kuin taas Japanissa.
täydellisen erilainen kuin joku Neon genesis evangelion, joka masentaa joka katselukerralla niin että etsii automaattisesti silmillään pihamännyn tukevaa oksaa, jossa sitä olisi niin rauhallista roikkua jojona.
klassiselta "omena-appelsiini" suhteelta manga ja animen välillä.
Mutta kunhan ehdin lukea (ajatuksella??) niin ehkä osoittautuu että olin väärässä.
Miksi näiden animesarjojen nimiä ei muuten ylipäätään käännetä suomeksi? Ja miksi niiden pitää olla täällä englanniksi?
Paskaa touhua.
Tuo näyttää lähinnä siltä kuin kääntelisi manga-albumin sivuja kameran edessä, ja manga olsi luultavasti paljon parempi. Ainakin vähemmän ärsyttävä kun tietää, ettei sivuilla kuulu olla liikettä, toisin kuin screenillä.
Ja jos haluaa nähdä, milloin anime näyttää siltä kuin joku kääntelisi manga-sivuja kameran edessä, niin sitten voi katsoa Berserk-animea. (Minulta saa muuten kolme ensimmäistä DVD:tä 5 euroa kappale. Kakkonen ja kolmonen ovat vielä avaamattomissa muovikuorissakin.) Berserk-manga oli mainiota luettavaa, mutta anime... yögh...
Animen alkutekstien aikana ruudulla kulkee karaoketyylisesti tunnusbiisin sanat, jotka vaihtavat väriään biisin mukana. Koska nämä tekstit ovat kirjoitettu latinalaisin kirjaimin, ovat ne tuskin alkuperäisestä japanilaisesta versiosta. Vai olenko väärässä?Aivan oikein olet ymmärtänyt. Opening-laulun on romanisoinut karaokeksi italialaislevittäjä, jolta animaatio on hankittu. Sitä en tosin ymmärrä, miksi uutta avauskappaletta ei ole käännetty suomeksi, kuten ensimmäisen kanssa toimittiin?
Fullmetal Alchemist -mangan raskassarjalaisten joukostaKiinnostaisi tietää, mitä lasket raskassarjalaisiksi ja millä perusteella?
Kiinnostaisi tietää, mitä lasket raskassarjalaisiksi ja millä perusteella?
Raskassarjalaiset viipyilevät mielen perukoilla pitkään lukemisen jälkeen, ja pysyvät lopulta mielessä läpi vuosien. Tuoreempia esimerkkejäkin olisi, mutta valitessani esimerkit 90-luvun puolivälin tienoilta osoitan varmaankin parhaiten mitä tarkoitan: Maison Ikkoku ja pian julkaistava Tuulen laakson Nausicaä.Tekstini voi näköjän voi ymmärtää monella tavalla. Halusin lähinnnä keskustella arviointiperusteista.
Nimikkeitä voisi listata enemmänkin, mutta arvelen että kysymys on tarkoitettu kartoittamaan, kuinka pitkältä ajalta ja kuinka kattavasti tunnen mangaa.Ei, kiinnostaa vaan että mitä muita hyviä sarjoja olet löytänyt.
Syy miksi en sitä raskassarjalaisiin laske on se, että lopulta kyse on vain älykkäästä ja monipuolisesta supersankarisarjakuvasta.Parhaan löytäminen on vaikeata tai oikeastaan mahdotonta sillä ihan relevantteja perusteita on kuitenkin niin paljon. Joskus opetushommiin liittyen listasin niitä jotain 20 kpl. Ymmärrän tuon ylläolevan pointtisi hyvin. Siis kysymyksen viihde/keveys versus vakavat teemat. Ja on totta että FMA ei ole teemoiltaan sieltä syvällisimmästä päästä - joskaan se ei myöskään ole mikään heppoinen teos. Siinä on esimerkiksi paras kuvaus sodasta mitä muistan sarjiksista lukeneeni. Olen pitkään (tai no siitä asti kun sain sarjan luettua) miettiny että voisinko tosiaan pitää sitä parhaana? Ohittaisiko se Mausin, Epilepticin ja Hiroshiman pojan kaltaiset järkäleet. Tezukan parhaista töistä puhumattakaan. Pitäisi varmaan lukea FMA vielä uudelleen, mutta vahvin peruste sen nostamiseen muiden ohi on (jo mainittu) tekninen suvereniteetti. Piirtäjänä Arakawa ei ole maailman huippua mutta kertojana on.
Ei, kiinnostaa vaan että mitä muita hyviä sarjoja olet löytänyt.
Siinä on esimerkiksi paras kuvaus sodasta mitä muistan sarjiksista lukeneeni.
vai meneekö tarina lopulta pitkitetyksi vesitykseksi?
Mangan toinen perinteinen tyylihän tuntuu olevan jatkaa ja laajentaa tarinaa juuri tuomalla lisää hahmoja. (Se toinen on tuoda lisää vihollisia ja taisteluita)
Olennaisempaa on se fasistinen tyyli ja meininki
Mutta eksymättä tämän pidemmälle minusta tuntuu että japanilaiset piirtäjät/kertojat käyttävät näitä historiaelementtejä ja ylipäätään kaikkia viittauksia vapaammin kuin länkkärit.
Stempunkista tuli mieleen että tässä on mielestäni hauskaa myös välimatkojen tuntu. Eli se miten kommunikaatio ja liikkuminen on alkeellista.
Onko Arakawa itse vihjaissutkaan näihin kytköksiin?
When creating the fictional world of Fullmetal Alchemist, Arakawa was inspired after reading about Europe during the Industrial Revolution period; she was amazed by how different the people from different countries were, in terms of their culture, architecture and clothes. She was especially interested in England during this period and "added to it her own original flavor to turn it into a fantasy world".
Englanninkielinen versio tuosta artikkelista taustoittaa asiaa summittaisesti (http://en.wikipedia.org/wiki/Fullmetal_Alchemist#Production):
Eli teollisen vallankumouksen aika ja etenkin silloinen Englanti ovat olleet Arakawan mielessä.
Tarvitaanko todellakin nainen kirjoittamaan pojille suunnattua mangaa niin, että lopputuloksena on tyhjää macho-pullistelua älykkäämpää luettavaa?
Ja voisiko olla jopa niin että vaikutteet näkyvä selkeimmin alussa (eka pokkari), missä homma on monessa mielessä aika kehittymätöntä vielä.
Erityisen hienoa on, että suomalaisjulkaisut ovat aivan japanilaisten kannoissa kiinni, englanninkielisiä versioita odottavat poloiset ovat pahasti jäljessä, enpä tahtoisi olla nyt heidän sijassaan.Mitä oikein olet polttanut?
Lisäviivettä tulee vielä siitäkin, että opukset rahdataan Atlantin yli.Näiunpä.
En tosiaan tahtoisi olla heidän sijassaan...Ymmärrän yhä vain entistä vähemmän sinua.
108 chapteria kaikenkaikkiaan, joista 101 on julkaistu 25 pokkarissa eli eiköhän tosta tule yhteensä 27?
on se vaan herkullisempaa ihan ihka aidosti suomenkielellä.
Kun tästäkin nyt tuli tuo 27 ja viimeinen osa, täytyy kyllä sanoa, että oli kyllä mainio sarja.
Olipas kokemus tämä 2017 valmistunut Fullmetal Alchemist -elokuva.Kiinnostaisi kyllä nähdä. Eihän se huonompi voi olla kuin supersankarifilmatisoinnit. :)
Suositellaan vain mangan kovimmille ystäville, fanituotteena.