150 sarjakuva-albumia ja kirjaa. Suurin osa on hyviä, muutama on huono, ja moni parhaita...Häh? Onko joku muka päässyt lukemaan edes suurinta osaa noista kaikista? Tai siis ainakaan kukaan Suomessa asuva?
Ei kai täs ole muuta ratkaisua kuin että A.Banaani perustaa kokonaisen alamerkin pelkästään Sfarin suomentamiselle?
Onneks täällä Oulussa on innostuneita sarjisihmeisiä, joita voi houkutella mihin vaan kustannushommiin...
Jesus wept. Ja minä kans.
Onneks täällä Oulussa on innostuneita sarjisihmeisiä, joita voi houkutella mihin vaan kustannushommiin...
Miksei kukaan näistä IT-miljonääreistä tuhlaa rahojaan sarjakuvakustantamiseen? Rahaa saisi siihenkin palamaan tolkuttomasti mutta sellaisesta olisi jotain iloakin.
Mitkä kustantajat kustantaa Ranskan "Uutta aaltoa" englanniksi?
Luulin muuten pitkään, että Sfar on nainen. Äskettäisen googletuksen jälkeen tiedän hänen olevan myös varsin komea mies. Saman havainnon on saanut tehdä myös Blainista, Döpöstä & Pöpöstä jne. Pliis hei, voisko joillain sarjisfestareilla olla erityinen Ranska-teema, jolloin festarivieraiksi roudattaisiin edellä mainitut tyypit plus tukku muitakin ranskalaisia sarjakuvataiteilijoita. ;) Naisten osuus sarjakuvaharrastajien piireissä voisi kummasti lisääntyä tuollaisen tapahtuman myötä.
Heh heh, Outi uhosi keväällä aloittavansa ketjun hyvännäköisistä miespiirtäjistä. Ei kyllä haulla löytynyt. Ehkä sille siis kuitenkin olisi tarvetta.hmm... taitais tulla liian pitkä lista ;D
Heh heh, Outi uhosi keväällä aloittavansa ketjun hyvännäköisistä miespiirtäjistä. Ei kyllä haulla löytynyt. Ehkä sille siis kuitenkin olisi tarvetta.
Luulin muuten pitkään, että Sfar on nainen.
Rabbin katti pokkasi Eisnerin Jameriikan juhdusvalloissa.
Isolla kanteen kun tulee suomeksi, eiköstä niin VesaK ;)
Heh heh, Outi uhosi keväällä aloittavansa ketjun hyvännäköisistä miespiirtäjistä. Ei kyllä haulla löytynyt. Ehkä sille siis kuitenkin olisi tarvetta.
Sfaria lukee mielellään, esim. päiväkirjat kerran läpi, mutta ei mulla ole mitään tarvetta omistaa suurinta osaa sen kirjoista. Kirjasto ois hyvä.
Tarinattomuus, pienet hetket elämässä vetoavat. Niitä voi lukea hetken tai pidempään, ja ihan mistä kohdasta haluaa. Voiko ihmisläheisempää ja henkilökohtaisempaa sarjakuvaa olla kuin päiväkirjat?
Ahaa....nyyh...'Heittää kynän nurkaan ja alkaa kasaamaan autopommia -Vois se tonne USAn suurlätetyston eteen viedä huomenna. On tässä loma käynyt pitkäksi...'
En voi luvata mitään, sillä Arktinen Banaani ei aio julkaista Rabbin kattia.
Tuo on varmaan samaa formaattia kuin englanninkielinen versio eli sisältää useamman alkujaan 46-sivuisen albumin?Kyllä! Kolme ekaa kertomusta löytyy tästä pläjäyksestä.
Rabbin katti / Sfarin, Joann / Kustantaja: Egmont Kustannus Oy Ab
Hyvä Egmont!
Luin puoleen väliin ja uppoaa kyllä muillekin kuin juutalaisilleLuin lähes puoleen väliin eikä oikein uppoa. Pitkäpiimäistä juutalaisuuden pohdintaa.
Mutta tämä Ranskan uusi aalto ei ole mua varten. Ei, vaikka kuinka yrittäis olla avarakatseinen (No, Donjon on ihan jees). Tulee vaan niin ikävä Loiselia ja kumppaneita.
Jos viittaat Sfarin ja Trondheimin "luonnoksellisuus"-koulukuntaan joka suoltaa albumeita kuin makkaratehtaalta, niin jossain määrin jaan kantasi.
Siis tää L'Associationin aloittama "luonnoksellinen" aalto. (Trondheim jne...)
Luin lähes puoleen väliin eikä oikein uppoa.
Elkää odottako että tulee Rabbin kattia kirjastoon, ostakaa se!
Muuten yhdyn tuohon, että Sfar on epätasainen. Toisin sanoen se ei harrasta itsekritiikkiä. Se on sen periaatteellinen valinta. Se haluaa tehdä kivoja juttuja "pour les gosses" eli pikkupojille (ei tarkoita etteikö tytöt voisi lukea). Vampyyrialbumit ja tuo La Vallée des merveilles on kyllä todella huonoja. Hyvä ei ole myöskään Le Minuscule Mousquetaire, ja Donjonitkin on vetäisty "pour les gosses". Viihdettä! Mitä vikaa viihteessä, kun kerran irtoaa?
Kääk & johan nyt on markkinat:
Stokkan alepöydälle jäi vielä pari kappaletta Sfarin 848-sivuista sarjakuvapäiväkirjaa Caravan hintaan viisi euroa.
Aah, upeeta. (Olen sanonut [kuten jotkut muutkin] tämän ennenkin, mutta Yleltä tulee vaikka mitä nannaa!)Franquinia haluaisin minäkin, mutta uusia haastatteluja mieheltä saatta aika vaikea olla saada. ;D
Vaikkakin olisi saatu ottaa ehkä vähän klassisempia (Franquin, Herge, Kirby jne.), mutta tämän tarkoituksena on ilmeisestikin tuoda uusia tekijöitä tietoisuuteen. Hyvä se näinkin!
Joonas
On näiden kaikkien haastatteluja filmille tallentunut. Niitä voisi näyttää telkassa. Katsoin juuri kaksi Hergén tuotantoa esitellyttä pätkää VHS-arkistoistani.Barksin ja Franquinin tiesin, mutta että morris.
Franquinia haluaisin minäkin, mutta uusia haastatteluja mieheltä saatta aika vaikea olla saada. ;D
Morris ja Barksikin olisi kivoja.
Kun haluan lukea filosofista sarjakuvaa, sen pitää olla enemmän luonnosmaisempaa, kuin kliinistä ja tarkkaa.
Itseäni kuitenkin kiinnosti filosofia ja juutalaisuus. Huumorilla suhtaudutta, kivaa!
Samat syyt, eri tulos.
Juutalaisuudesta ja filosofiasta on kerrottu minusta monessa paikkaa vain moninverroin paremmin.
Esimerkkejä on helpoimmista kuten Pratt ja Eisner eteenpäin.
Muuten yhdyn tuohon, että Sfar on epätasainen. Toisin sanoen se ei harrasta itsekritiikkiä. Se on sen periaatteellinen valinta.
Vampyyrialbumit ja tuo La Vallée des merveilles on kyllä todella huonoja. Hyvä ei ole myöskään Le Minuscule Mousquetaire, ja Donjonitkin on vetäisty "pour les gosses".
Juutalaisuudesta ja filosofiasta on kerrottu minusta monessa paikkaa vain moninverroin paremmin.
Esimerkkejä on helpoimmista kuten Pratt ja Eisner eteenpäin.
Syvällisiä juutalaiskirjailijoita on kyllä paljon parempia ja paljon syvällisempiä kuin Eisner, kun hypätään pois tästä lapsenkenkäisestä taiteenlajista proosan puolelle. Isaac Bashevis Singer (USA), Elias Canetti (Itävalta?), Albert Cohen (Ranska), Saul Bellow (USA).........
Lukaisin lomalla tuon Pantheon Booksin englanninkielisen laitoksen joka ymmärtääkseni sisältää kolme alpparia.
Ainakin nopean nettisurffailun perusteella näin on. Jäikös tarina sellaiseen vaiheeseen, että jatkoa voisi tulla?
Luitko arvostelun loppuun? Sfar kertoo jopa seuraavan albumin nimen. Erotiikkaa tiedossa!
Yleisesti tunnustettua (tai kateutta), että Sfar ei pysähdy koskaan pohtimaan ideoitaan, vaan suoltaa ne heti ulos. Toisin kuin monet luulee, Sfar ei kuitenkaan improvisoi juttujaan, vaan tekee tarkan käsikirjoituksen ja sivusommitelmat albumeihinsa. Eikä (omien sanojensa mukaan) piirrä NOPEASTI, vaan tosi hitaasti. Mutta koko ajan.
...
Ja luonnoskirjat on jumalattoman kiinnostavia! Ehkä Sfar saakin parasta aikaan juuri silloin, kun se ei suunnittele senkään vertaa kuin normaalisti. Tai ehkäpä luonnoskirjat on sarjakuvan korkein olomuoto tällä hetkellä. Matkakertomukset on tylsiä, mutta arkielämän kuvaus Sfarin luonnoskirjoissa ON KIINNOSTAVAA. En voi sille mitään. Vaikka yrittäisin kuinka olla kriittinen. Enkä viitsi yrittääkään enää. Myönnettäköön tämä.
"Täytyy loputtomasti toistaa näitä pelisääntöjä, jotka tekevät julkisesta ilmastostamme siedettävän. Ihmisille täytyy kertoa, ettei sekularistinen valtio vastusta uskontoja. Ihmiset täytyy saada ymmärtämään, että jos joku sanomalehti tai joku elokuva ei miellytä jotakuta, niin sen voi ilmaista olla ostamatta sitä. Sitä ei kielletä. Sitä ei sytytetä tuleen. Sen tekijää ei murhata."
jaan kyllä sfarin kannan
harmi ettei pysty välittämään samaa tarinoissaan.
Yleisesti kaikille, jotka ymmärtävät ranskaa: Suosittelen lämpimästi Riad Sattoufin Pascal Brutal albumeja 1 ja 2.
Mutta että aidosti tykästyitte ykköseen?
Onko tietoa Rabbin katti 3:sta? Toivon että ensimmäiset kaksi kirjaa möivät riittävästi, että kolmonenkin suomennetaan.
ja saisi äijä vähitellen jo Suomessakin piipahtaa...Tämä olisi erityisen hienoa ja toivon että toteutuu pian.
Tämä olisi erityisen hienoa ja toivon että toteutuu pian.
Wink wink...
Joann Sfar ohjaa elokuvan Serge Gainsbourgin elämästä (http://www.suomenkuvalehti.fi/blogit/kuvien-takaa/seksitrubaduuri-gainsbourgin-elama.aspx)
Kauhunväreet kulkevat pitkin selkäpiitä kun ajattelee vaihtoehtotodellisuutta, jossa tämä kirja olisi julkaistu tietokonefontin kera.
Heli Montonen teki arvostelun Pasqinista.
http://www.sarjakuvanteko.fi/wiki/index.php?title=Sfar_Joann:_Pasqin
Kuten sen, että Joann Sfar onkin mies eikä nainen. Luulin naiseksi vielä kuukausi sitten, ja ihmettelin, että miksiköhän Wikipediassa puhutaan "he" eikä "she".
Itselle ei ole napnnut kuin Donjon Sfarin tuotannosta eikä sekään ihan täysille. Kunnioitan kaverin työmoraalia ja tuotteliaisuutta, mutta näyttö ei ole vakuuttanut.
selvästi omaa sanottavaa muttei ainakaan minulle sitä osaa tehdä.
On myönnettävä etten ole pascinia lukenut.
Sfarin leffa Serge Gainsbourgista tulee Suomeenkin kuulemma.
Cinema Mondon sivuilla ei ainakaan tulossa-osiossa puhuttu mitäänHmmm, oli viime vuoden R&An avajaiselokuva joten olisi sangen kummallista jos ei olisi tulossa levitykseen.
Näyttää hyvältä! Onkohan toi Suomeen eksymässä? Cinema Mondon sivuilla ei ainakaan tulossa-osiossa puhuttu mitään, ja he tuntuvat yleensä olevan syypäitä ranskalaisen elokuvan ja ei-amerikkalaisen animaation levitykseen.
Hmmm, oli viime vuoden R&An avajaiselokuva joten olisi sangen kummallista jos ei olisi tulossa levitykseen.
Minulla ei valitettavasti ole festarikatalookia josta voisi katsoa maahantuojan tms joista yleensä on voinut nähdä sen onko leffa tulossa myöhemmin meillä levitykseen vai ei.