Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Välineet ja oppaat => : JussiP 01.12.2003 klo 14:50:32
-
Freehand-threadissa tuli puhetta erilaisista softista niin Linuxille kuin Windowsillekin. Ajattelin aloittaa oman threadin ilmaisista sarjakuvanteossa tarpeellisista/hyödyllisistä softista. Muita softia ja omia kokemuksia saa laittaa alle.
Gimp (http://gimp.org/) - rasteripiirto-ohjelma (vähän kuin Photoshop)
Monipuolinen ja tehokas piirtosofta. Käyttöliittymä varsin omalaatuinen (joidenkin mielestä kauhea), mutta se on tehty uusiksi joulukuun aikana ilmestyvässä kakkosversiossa. Toimii Linuxissa loistavasti, Windows-versiossa kuulemma jonkin verran stabiilisuusongelmia.
Scribus (http://web2.altmuehlnet.de/fschmid/) - taitto-ohjelma
En ole käyttänyt, mutta kuulemma oikein hyvä. Vain Linuxille.
Sodipodi (http://www.sodipodi.com/) - vektoripiirto-ohjelma
Tätäkään en ole kokeillut. Toimii, mutta kehitystyö on vielä kesken. Linux-versio ok, Windowsille vasta beta.
Open Office (http://www.openoffice.org/) - toimisto-ohjelmisto
Tekee miltei kaiken sen, mitä MS Officekin. Lisäherkkuina mm suora PDF-eksporttaus. Lukee ja kirjoittaa MS Officen tiedostoformaatteja varsin hyvin. Windows / Linux / Mac OS X / Solaris.
-
http://www.planetside.co.uk/terragen - 3D-ohjelma (vuoristo/järvimaisemia etc.)
http://www.blender.org - 3D-mallinnusta
http://autotrace.sourceforge.net - Autotrace, eli ohjelma joka muuttaa bitmapit helposti vektorigrafiikaksi (En ole vielä kokeillut)
http://www.portalgraphics.net/oC20/download.html - OpenCanvas, eli yksi lähinnä viivapiirustuksien värittämiseen tarkoitettu ohjelma. Toimii parhaiten kai piirtotabletin kanssa.
http://www.geocities.com/murakuma/mmplugins.html - Comic tone plugin esim. Photoshoppiin
http://www.ab.wakwak.com/~knight - Pixia: Painterin/Open canvasin tyyppinen freewareohjelma
-
http://www.geocities.com/murakuma/mmplugins.html - Comic tone plugin esim. Photoshoppiin
"This makes tone patterns. It's useful for making comic tone."
Öööh... mutta Photoshopissa on jo tuommoinen mahdollisuus itsessään valmiina. Mihin tarvita???
Timo
-
Tämä Timon esittelemä Linux -osastohan vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, ja oikeasti jo varteen- eli harkintaan otettavalta. Käsittämätöntä, miten jengi pystyy tekemään tollasta softaa harrastuksekseen!
Sellainen pieni pyyntö olisi, että mainitsisitte (Timon esimerkin mukaan) mille käyttiksille nuo esittelemänne softat löytyvät. Lisäksi voisi olla ehkä parempi käyttää englanninkielisiä termejä kuten freeware, public domain, openware, jne, koska näitä on niin monella lailla lisensoitavia.
Onko kukaan kuullut ilmaisista Mac ohjelmista?
-
Enhän minä täällä mitään ohjelmia esitellyt, JussiP se oli.
Timo
-
Mac OS X on miltei täysiverinen Unix, joten monet Linux-ohjelmista saa pyörimään sillä. Lisätietoja saa vaikka täältä (http://fink.sourceforge.net/). OS X on pikakokeen perusteella tosi mukava. Voisin jopa harkita sen hankkimista, jos se pyörisi muullakin kuin sikakalliilla mäkkiraudalla, eikä pelikäyttö vaatisi Wintendoa. :(
Gimp toimii mäkissä (http://www.macgimp.org/), mutta näyttäisi olevan vähän purkkaviritys.
Blenderistä voisin todeta, että sen käyttöliittymä on erilaisempi kuin mikään. Ei kannata masentua, jos ei saa siitä aluksi mitään tolkkua.
-
Ilmaisia Mac-ohjelmia ei kovin paljoa kuvahommiin löydy. Ja OS X:lle vielä vähemmän. Täältä löytyy jotain http://graphicssoft.about.com/cs/imageeditfreemac/ .Itse olen käyttänyt Future Paintia http://www.stazsoftware.com/futurepaint/ ja Compositoria http://www.artlythere.com/compositor.shtml josta löytyy ilmainen versio, ja onkin mielenkiintoinen ohjelma.
Joku vanhempi Corel Draw -versio on ollut ladattavissa ilmaiseksi macille , liekö enää.
lapsille on ainakin "Palette" ja "Tux Paint"(Win,Mac) jossa myös äänitehosteet.
Holle
-
Ilmainen piirto-ohjelma:
http://www.tacmi.co.jp/pixia/
ja hyvä kuvien katselu, kuvakaappaus/monitoimi ohjelma.
http://www.xnview.com/
-
Sattumalta törmäsin tämmöiseen ohjelmaan: http://www.ambientdesign.com/artrage.html
Artrage on ilmainen Windows-ohjelma, jolla voi maalailla öljyvärejä ja liituja jäljittelevällä tyylillä. Ei vetäne vertoja kaupallisille ohjelmille, mutta ehkä joku saisi sillä ihan hauskoja maalauksia aikaan.
-
Artrage on ilmainen Windows-ohjelma, jolla voi maalailla öljyvärejä ja liituja jäljittelevällä tyylillä.
Ihan kiva leikkikalu, jolla ei kuitenkaan saa kovin isoja kuvia aikaiseksi. Näytölle sillä voi tehdä jotain, mutta painokelposten kuvien koko jää pieneksi, koska maksimikoko on asetettu 1280x930 pikseliin. Painettuna 300 dpi resolla kuvat jäävät n. 10x7 cm kokoisiksi. Sitten työskentelytilassa ei ole zoomausmahdollisuutta. Hyvänä puolena oli jännät paletit jotka jättivät suurimman osan piirrosalasta näkyviin. Maalausjälki melko aidon näköistä. Kyllä tällä vaikka nettiin väsää jotain jännää. Paras puoli oli tietenkin "hinta".
Timo
-
Koska tämä vanha threadi kaivautui esiin, niin lisättäköön vielä pari softaa.
Irfan viewer (http://www.irfanview.com/) - Tosi näpsäkkä kuvienkatselusofta Windowsille. Vielä ei ole tullut vastaan kuvatiedostoa, joka ei tällä aukeaisi.
Pov-ray (http://povray.org/) - Järisyttävän monipuolinen raytraceri.
Open CD (http://theopencd.sunsite.dk/) - CD:llinen ilmaissoftaa Windowsille. Sisältää osan tässä threadissa mainituissa ohjelmista sekä paljon muuta. Käyttökin on helppoa: imuttaa vaan iso-imagen ja polttaa CD:lle.
Bonusvihjeenä vielä sarjakuviin liittymätön Mozilla Firefox (http://mozilla.org/products/firefox/), joka on kenties maailman paras nettiselain. Kun kerran kokeilee välilehtiä ja sisäänrakennettua mainosblokkeria, ei IE:hen halua enää palata. Ihan tosi. :) Win / Linux / Mac OS X
-
Kyselisin tässä jotain halpaa tai jopa ilmaista ohjelmaa jolla voisi helposti tehdä sarjakuvan sivun. Elikkä olen tekemässä sarjakuva ruutuja a6 kokoisille papereille eli yksi ruutu per yksi paperi ja sitten myöhemmin tietokoneella ne yhdistää.
Syy tähän on että en saa pöydän ääressä mitään aikaiseksi ja parhaiten piirroksia syntyy sängyllä maaten ja pieni lehtiö sylissä.
-
Tota Gimpiä vois varmaan kokeilla. Tietokonelehtiäkin kannattaa tutkailla, niissä usein (etenkin ulkolaisissa) on hyviä ohjelmia kokonaisversioina (ite oon sitä kautta saanut mm. Paintshop pro viitosen kokoversion).
-
Hei... pitäämä muistaessani sanoa että uuden Kotimikron 5/06 mukana tulee täysversio Canvas -ohjelmasta. Vanha 8.0, mutta kumminkin toistasataa maksava ohjelma!
Timo
-
Tota Gimpiä vois varmaan kokeilla. Tietokonelehtiäkin kannattaa tutkailla, niissä usein (etenkin ulkolaisissa) on hyviä ohjelmia kokonaisversioina (ite oon sitä kautta saanut mm. Paintshop pro viitosen kokoversion).
Gimp on ihan ok, mutta ei aina aivan yhteensopiva windows-käyttöjärjestelmässä.
Tai sitten olen liiaksi tottunut Paintshop pro 9iin. Kyllä Gimpillä ihan hauskaa jälkeä aikaan saa. Millainen tämä Canvas on?
-
Pyörittäisiköhän tuo XnView ostettuja dvd:itä... Itselläni ei tällä hetkellä ole mitään ohjelmaa, jolla niistä saisi kuvankaappauksia. WinDVD oli, mutta sen kuvankaappaustoiminto oli jostain syystä disabletettu.
-
Videolan client (http://www.videolan.org/) toistaa DVD:t ja tekee kaappaukset jne. Se saattaa vaatia libdvdcss:n, mutta se tulee muistaakseni windows-paketin mukana. Jos ei tule niin sen saa imuroitua jostain päin niiden saittia.
-
Gimp on ihan ok, mutta ei aina aivan yhteensopiva windows-käyttöjärjestelmässä.
Tai sitten olen liiaksi tottunut Paintshop pro 9iin. Kyllä Gimpillä ihan hauskaa jälkeä aikaan saa. Millainen tämä Canvas on?
Omien kokemusten perusteella Windows Gimp on aivan kammottava. En tiedä onko parempia versioita tai saisiko sen toimimaan jotenkin paremmin mutta nyt kaikki aukeaa omaksi ikkunakseen mikä on todella ärsyttävää. Yleensä vielä joutuu käsittelemään lukuisia kuvia joihin tekee ihan pieniä muutoksia tai sitten tekemään jotain sinne päin ennen kuin saa graaffikoilta lopulliset versiot. Tai no niitäkin joutuu joskus vähän säätämään. Se on "kiva" säätää kymmentä pientä kuvaa kun jokaisesta aukeaa oma ikkuna, jokaisesta aukeaa oma työkaluikkuna, jokaisesta aukeaa oma... No graaffikot on nykyään niin nopeita ettei enää itse onneksi tarvitse tehdä välaikaistatauhkaa eikä siis tarvitse kärsiä Gimpistä.
Linux Gimpi tuntui (muistaakseni) aikoinaan paljon miellytävämmältä käyttää. Mutta jos win Gimp tajuaisi pysyä yhdessä ikkunassa jonka sisään kuvat aukeisivat eri ikkunoihin mutta se ei avaisi jokaista kuvaa varten omaa toolbaria jne niin siinä olisi kyllä oikein mukavasti jo ominaisuuksia.
-
Jos Gimpin käyttöliittymä ei tunnu kivalta, niin kannattaa kokeilla Gimpshoppia (http://plasticbugs.com/?page_id=294), joka on vähän kuin Gimp fotarimaisella käyttöliittymällä.
-
Millainen tämä Canvas on?
Jaa-a, en ole vielä kerennyt kokeilemaan kunnolla. Ostin vasta lehden ja sain sen pari päivää sitten asennettua koneelle. Pikkuisen vasta vilkuillut. Kaikkea muuta kun tässä joutuu tekemään.
Canvas 10 eli X on uusin versio, Kotimikron mukana tulleen kasin voi päivittää tavallista edullisemmin tohon kymppiin. Se on se juju tuossa.
http://www.acdamerica.com/products-x/x/default.html
Tutoriaaleista löytää jotain esimerkkejä:
http://www.acdamerica.com/support-canvas/tutorials/tutorials.html
Timo
-
Liekkö jotain ilmaisia taittoohjelmia tai jotain halpoja taittoohjelmia?
-
Liekkö jotain ilmaisia taittoohjelmia tai jotain halpoja taittoohjelmia?
Serifin Page Plus mainittiin jossain. Ei se ilmainen ole, mutta ihan kuin olis joskus noissa mikrolehdissä olis ollu vanhempia versioita ilmaiseksi.
Timo
-
Joo, Serifin Page plussaa on usein ollut Kompuutterilehdessä (mikäs sen nimi nykyisin on?) ja monessa muussakin. Ihan kiva ohjelma.
-
Aiemmin mainitusta Scribuksesta on nykyään myös Windows-versio (http://windows.scribus.net/). Se ei tosin ole vielä aivan satavakaa.
-
Joo, Serifin Page plussaa on usein ollut Kompuutterilehdessä (mikäs sen nimi nykyisin on?) ja monessa muussakin. Ihan kiva ohjelma.
Vinkkinä tähän, että kannattaa katsella kirppareilla yms paikoissa cd-lootat ja muut läpi, niissä on usein näitä lehdissä olleita romppuja 50 centin - euron hintaan. Näin olen saanut mm. täysversion Flashista (no versio 2.0, mutta kun sen saa eurolla)... Eikä tarvi maksaa 8 - 12 euroa turhasta lehdestä.
Timo
-
Jos Gimpin käyttöliittymä ei tunnu kivalta, niin kannattaa kokeilla Gimpshoppia (http://plasticbugs.com/?page_id=294), joka on vähän kuin Gimp fotarimaisella käyttöliittymällä.
Thanks man. Ehdottomasti mukavampi käyttää.
-
Jos pitää saada kuvagalleria nettiin, JAlbum (http://jalbum.net/) on pätevä ohjelma... Helppokäyttöinenkin...
-
Ainakaan linuxilla Gimp ei aukaise omia toolbareja joka kuvalle, kunhan ensin avaa Gimpin ja avaa kuvat sitten valikon kautta.
-
Testasin tota gimpshoppia ja vaikuttikin ihan hyvältä ilmais ohjelmalta kunnes alkoi hidastelemaan ja tilttas. Liekkö vaatii sitten niin paljon muistia koneesta.
Ainiin ja aika outo oli tuo toolbar juttu kun aina kun esim piirsi niin se meni piiloon vaikka ruksasin asennuksessa ne kummatkin kohdat.
-
Olenpa tyhmä ;D Miten toi Gimp ladataan tuolta Windowsille?
-
Gimpshop:
http://www.plasticbugs.com/blogimg/GIMPshop_0.1beta_Setup.exe
Gimp:
http://prdownloads.sourceforge.net/gimp-win/gimp-2.2.12-i586-setup.zip?use_mirror=kent
-
Jos haluatte tehdä mahottoman hienoja taustakuvia tai muiden kuvien taustoja fraktaaleilla parissa sekunnissa, kokeilkaa tätä:
www.apophysis.org (http://www.apophysis.org)
-
Tuli vastaan ilmainen vektoriohjelma Inkscape (http://www.inkscape.org/), jolla ainakin ensitestien perusteella tulee ihan hienoa jälkeä. Kokeilin tussata lyijykynäluonnoksia, ja muutamilla Calligraphy Penin säädöillä sai jo aika eläväistä viivaa.
Piirrosten vektorointiominaisuudetkin ovat melkoisen toimivia... Itse ainakin sain hyvää jälkeä jopa luonnoksesta jonka leveleitä on ensin vähän Photoshopissa säädetty. Pistin esimerkinkin ;):
http://www.jouniahola.net/aivovamma/meininki/seko/kvaak/pyssynoita_luonnoksesta_vek.jpg
Muutenkin vaikuttaa aika monipuoliselta ohjelmalta, ja lisää ominaisuuksia tulee koko ajan, avoimen lähdekoodin softa kun on.
-
Tuli vastaan ilmainen vektoriohjelma Inkscape (http://www.inkscape.org/), jolla
Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Kotisivu kertoo:
It imports formats such as JPEG, PNG, TIFF, and others and exports PNG as well as multiple vector-based formats.
Importti on siis kunnossa, mutta exporttaaks tää esim. corel tai illu-fileitä? Toki "Scalable Vector Graphics (SVG) eli XML Graphics for the Web" mutta printtipuolen työskentelyyn olisi hyvä ehkä saada tuloksia muotoon jos toiseenkin. Oletko kokeillut tai näkeekö sieltä ohjelmasta jostain helposti vastauksen?
-
Google o n ystävä (http://tavmjong.free.fr/INKSCAPE/MANUAL/html/ch03s03.html).
SVG on myös kohtuullisen hyvin tuettu formaatti muissa softissa.
-
Näyttäisi tukevan illua ja postaria sekä Autocadia (kuka semmoista tarttee)
.ai (Adobe Illustrator). Requires $ghostscript; to be installed. The Adobe Illustrator file format is a modified version of the EPS level 2 format.
Ja sitten lisää selitystä $ghostscriptistä (http://www.cs.wisc.edu/~ghost/doc/AFPL/index.htm)
Vaiheikkaaksi menee installointi. Noin muuten näyttää lupaavalta, jos vain jaksaisi säätää. Huvittavaa (myös sanan positiivisessa merkityksessä) on tuo Pov-ray tuki.
-
Löytyi ilmainen Painter-klooni nimeltään Artweaver.
http://www.artweaver.de
Jos omistat jo Painterin, ei tässä ole mitään uutta. Mutta ilmaiseksi softaksi aika vinkeä.
-
Fotarikäyttäjänä en kyllä oikein muuta ominaisuutta osaa kaivata kuin mahdollisuutta käännellä "paperia" jouhevasti. Mutta ainakaan nopean silmäyksen ja tuon linkin perusteella tämä Artweaver ei sitä tue?
-
Artweaverissa taitaa olla layerit eli tasot? Mulla kun on piirtolaudan mukana tullut Painterin vanha versio, jossa ei niitä ole. Tämä saattaisi olla hyvä vaihtoehto tilalle. Mikäli ei eroa liiaksi Painterista, ei jaksaisi opetella aina uusia...
Timo
-
Rotate ei ole niin kätsy kuin Painterissa, Layerit löytyy.
Perspective Grid on hauska.
-
Rotate ei ole niin kätsy kuin Painterissa, Layerit löytyy.
No tulipa kokeiltua. Toimi tosi paljon hitaammin kuin Painter, vaikka 2,8 gigahertsiä olis vauhtia. Ei jaksa odottaa yli kolmea sekuntia että vetämäni viiva ilmaantuu ruudulle. Pieniä webbikokoon sopivia kuvia tehdessä oli vikkelä ja vaikutti mielenkiintoiselta.
Mutta tahmasi pahemman kerran A4-kokoista 300 dpi -kuvaa sutatessa. Eli pois lähti heti.
Timo
-
Tahmaukseen voi vaikuttaa eri pituiset sivellinvälitykset. En kyseisiä ohjelmia käytä, mutta ainakin Gimpille ehdin kertaalleen kettuuntua, kun ei isojen kuvien maalaamisesta meinannut tulla mitään. Sitten huomasi välityksen olevan 1% 20 pikselin siveltimestä, joka on hieman turhan tarkka. Näkyvä ero tulee vasta >50% välityksellä, ja silloinkin vain liian lähelle zoomatessa.
Eli kannaattaa tarkistaa, saako välitystä säädettyä.
-
"Välitys"? Mitähän se on englanniksi, jotta löytäisi ohjelmasta?
Timo
-
Spacing.
Se tarkoittaa siis sitä, minkä verran pitää kursorin liikkua, ennen kuin jälki piirretään. Voi siis olla myös jollain muulla nimellä esim. tarkkuus (accuracy?).
*Jeps, spacing löytyy:
http://www.artweaver.de/content/images/e7584cf21e266de1edd3323aad72eb34.jpg
-
Jeeps, kiitos. Annetaan Artweaverille vielä mahdollisuus. :)
Timo
-
Näppärä ilmaisohjelma, harmi vain ettei ole watercolorseja ollenkaan, nekun sattuu olemaan painterissa parasta
-
En haulla löytänyt Paint.NET:iä täältä, joten suosittelen niille, jotka tarvivat simppeliä ilmaista piirrosohjelmaa. Layerit yms. löytyy. Ei tosin mitään uutta Photoshopin tai Paint Shop Pron omistajille. Vaatii .NET 2.0:n ja toimii vain XP SP2:ssa tai tuoreemmassa.
http://www.getpaint.net/download.html
-
http://www.getpaint.net/download.html
Paineentunnistusta Wacomille ei ole joten rajallista on käyttö. Tablet-pc:n paineentunnistus taas tarjotaan, mikä tekee siitä ainoan mun tietämän maksullisen Miragen vai mikähän se oli, lisäksi.
Ja suomenkielisenä.
-
Täällä on jo eri puolilla puhuttukin Inkscapesta, mutta testailin tuota 0.45 versiota ja innostuin. Helkkari, tämä pesee jo muutaman kaupallisen ja on vielä joiltakin osin mukavampi kuin Illu! Xara Xtremen kanssa paljon samaa.
http://www.inkscape.org/
Kokeiluni. (http://www.deviantart.com/deviation/51319330/)Ei häävi, mutta se ei ole työkalun vika...
Edit. Niin tämä on ilmainen ja open source...
-
Sevverta siivon näköne kuva että innostutit kiinnostumaan.
-
Itsekkin tuolla raapustelin yhessä välissä aika paljon, nyt kun ostin uuden piirtopöydän niin ei enää toimi paineentunnistus jostain syystä vaikka päällä se siinä ohjelmassa on ja muissa ohjelmissa toimii.
Näppärää jälkeä saa aikaan tuolla. Värityksessä en onnistunut kyllä kovin hyvin. Tein a4 kokoon sivun tuolla joka oli skannattu 600 resolla ja loppu vaiheessa rupesi vähän tahmaamaan jo kuvan zoomaus vaikka muistia on kaksi kikaa.
Tulipas paskoja lauseita...no joo.
-
Sika, kai huomasit painaa täppää Tremor, Wiggle, Mass arvojen oikealla puolella? Ilman sitä paineentunnistus ei tee mitään. (Siis kalligrafiatyökalun ollessa päällä.)
-
Kyllä muistin....mut ehkä vielä joskus paneudun ongelmaan.
-
Kyllä muistin....mut ehkä vielä joskus paneudun ongelmaan.
Toimii varmaan, jos paneudut juttuun perinpohjaisesti. Tai etsi netistä tietoa.
-
Jos Inkscape on viela tuntematon niin kannattaa katsoa esimerkkikuvia (http://inkscape.org/screenshots/).
-
Vaikuttaisi ihan varteenotettavalta Linux vektorisoftalta! Jäähyväiset Windowsille on taas askelen lähempänä. :)
Ehtikö kukaan tsekata exporttereita, eli saako Inkscapella tehtyä yhteensopivia ai-filejä?
-
Ei taida .ai:ta saada, mutta .pdf:ää saa...
-
Vastaus on Reima niinkin kaukana kuin edellisella sivulla. Huomaa myos kuka asiaa viimeksi kysyi...
-
Minulla olisi tämmönen kysymys, että miten saa värin tasaiseksi tietokoneella? Ainaa huomaa, että skannauksessa on tullut sarjakuvaan nk. valkoisille alueille harmaan sävyjä, jolloin täyttövärityksestä tulee hirvittävän ongelmallista. Miten voisi tästä ongelmasta päästä eroon? Myöskin tussilla mustatut alueet huomaa jälkenpäin ioletin sävyisiksi. Silloin niitä täytyy alkaa muokkaamaan, jos aikoo levittää netissä.
-
Minulla olisi tämmönen kysymys, että miten saa värin tasaiseksi tietokoneella? Ainaa huomaa, että skannauksessa on tullut sarjakuvaan nk. valkoisille alueille harmaan sävyjä, jolloin täyttövärityksestä tulee hirvittävän ongelmallista. Miten voisi tästä ongelmasta päästä eroon? Myöskin tussilla mustatut alueet huomaa jälkenpäin ioletin sävyisiksi. Silloin niitä täytyy alkaa muokkaamaan, jos aikoo levittää netissä.
Säätämällä sävyjä .
Kuvankäsittelyohjemlastasi löytynee esim
Brightness, Contrast , Gamma , Histogram, Levels, Curves, Treshold jne...
joku noista toimii ja tekee sen mitä haluat. Skannaus väreissä tai harmaasävynä.
Tsägällä skanneri voi lukea kuvan siististi suoraan 1-bittisenä . ( asetuksissa ehkä Lineart, Mustavalkopiirros tms ).
-
Minulla olisi tämmönen kysymys, että miten saa värin tasaiseksi tietokoneella? Ainaa huomaa, että skannauksessa on tullut sarjakuvaan nk. valkoisille alueille harmaan sävyjä, jolloin täyttövärityksestä tulee hirvittävän ongelmallista. Miten voisi tästä ongelmasta päästä eroon? Myöskin tussilla mustatut alueet huomaa jälkenpäin ioletin sävyisiksi. Silloin niitä täytyy alkaa muokkaamaan, jos aikoo levittää netissä.
Noh.. riippuu sekä skannerista, käytettävästä ohjelmasta, että skannaamistasi kuvista. Mikäli kuvasi ovat pelkkiä tussattuja ääriviivoja, kannattaa skannata ne 1-bittisinä. Eli et skannaa vakioasetuksilla, vaan valitset customize/professional tai jotain sen suuntaista. Yleensä skannerista löytyy sieltä valinta, skannaatko mustavalkoisena, harmaasävyillä vai väreissä. Nämä asiat on saatettu ilmoittaa eri tavoin skannerista riippuen: hakemasi asetus saattaa olla black&white (bw), 1-bit tai vaikkapa line art. Sävykuvissa pääset harmaat valkoiset säätämäään puhtaan valkoisiksi esim. levelsillä tai curvesilla. Tätä voi käyttää myös ääriviivakuviin, jotka olet ehtinyt skannata jo harmaasävyillä.
Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti valita magic wandilla kaikki ääriviivat (katsot ettei wandissa ole liikaa/liian vähän tolerancea ja photoshopissa contiguous pois päältä, jolloin klikkaamalla yhtä kohtaa se valitsee kuvasta kaikki samankaltaiset värit), valitset select inverse hiiren oikealla napilla, jolloin valituksi tulevatkin kaikki muut kuin ääriviivat ja painat delete-näppäintä niin että pohjaväriksi on valittu valkoinen. Tällöin ei tarvitse ymmärtää mitään curveseista tai levelseistä.
Tai sitten valitset magic wandilla kaikki ääriviivat edelliseen tapaan, painat copy (ctrl+c), avaat uuden tyhjän tiedoston, jossa pohjavärinä on valkoinen ja painat paste. Ääriviivojen värin voit muuttaa vaikkapa valitsemalla ne siten että ne on valittuna magic wandilla ja värität ne maalitörpöllä tolerancen ollessa sata. Ei tarvitse kuin klikata yhteen kohtaan ja kaikki ääriviivat värittyvät uudelleen, jos contiguous on pois päältä työkalusta.
Ohois, Jukka ehtikin jo kirjoittelemaan. Jukan ohjeet ovat kyllä parempia, jos tahdot oppia muutenkin käyttämään kuvankäsittelyohjelmaasi, mutta näin olen opettanut esimerkiksi vaimolleni, joka ei syvemmällä tietämyksellä tee mitään :P
-
Toimiikohan nuo sinun ohjeet (JanneT) GIMPissä, nuo vaikutti hieman photarijutuilta, itselläni ei ole oikein varaa näihin juttuihin, mutta oikeastaan nuita ohjeita voisi kyllä kokeilla.
-
Toimiikohan nuo sinun ohjeet (JanneT) GIMPissä, nuo vaikutti hieman photarijutuilta, itselläni ei ole oikein varaa näihin juttuihin, mutta oikeastaan nuita ohjeita voisi kyllä kokeilla.
Kai Gimpistäkin valintatyökalu löytyy? Silloin pitäisi toimia :)
-
Kameran mukana tulleella ohjelmalla siirsin valokuvia koneelle, eikä GIMP suostunut niitä kuvia avaamaan. Koulun kalliilla ohjelmilla aukesivat kyllä. No, nyt ei omalla koneella Gimp käynnisty enää ollenkaan, ehdottelee uudelleenasennusta. Mitäköhän taas olen tehnyt väärin? Ei ole tietokoneneroja kavereitakaan, joille voisin tästä avautua...
-
Sen verran vielä GIMPistä, että ne jotka omistavat piirtopöydän, varsinkin wacomin uusimpia, ovat varmaankin huomanneet, että GIMP ei tue sitten minkäänlaista piirtopöytää eikä muuten tue Inskapekaan. Itselläni on Bamboo ja kun yritin käydä etsimässä tietoa ja neuvoa asiaan eräiseltä foorumilta, niin sain selville, että muillakin on ollut samanlaisia ongelmia - jo kolme kuukautta - eikä siihen ole saatu korjausta aikaan. Ei ymmärtääkseni ole GIMPin tekijöistä kiinni vaan jostain muusta tahosta. Että varauksella sitten.
-
Millä alustalla, win/lin?
Eikös Gimpissä ole jokin raksikin työkaluissa paineentunnistukseen ja perusohjaus on kai ajureiden hommia.
Vai mitä tarkalleen tarkoitit tukemisella. Bamboo voi olla sen verran uusi, ettei sille ainakaan linuxilla vielä ole saatu aikaan kunnon tukea.
Kiinnostaa vain, kun itsekin olen juuri hankkimassa linux-käyttöön halpaa Wacomia.
-
Gimpin ohella Photosopin kaltainen ilmaisohjelma on GetPaint (http://www.getpaint.net/). Kehuvat hyväksi. En ole kokeillut. Vielä. (älkää vahingossa painako niitä Googlen mainoksia siinä etusivulla).
Timo
-
Nyt innostuin koklaamaan GimpShopiakin kun tuo Inkscape toimi hyvin.
Ei toiminut Gimp. Mitä nää meinaa:
Tuote
gimp-2.2.exe
Ongelma
Toiminta keskeytyi
Päivämäärä ja aika
3.4.2008 0:54
Tila
Ratkaisu saatavilla
Ongelman kuvaus
Ongelmatapahtuman nimi: APPCRASH
Sovelluksen nimi: gimp-2.2.exe
Sovelluksen versio: 0.0.0.0
Sovelluksen aikaleima: 434de987
Vikamoduulin nimi: libglib-2.0-0.dll
Vikamoduulin versio: 2.6.6.0
Vikamoduulin aikaleima: 42ee7027
Poikkeuskoodi: 40000015
Poikkeuksen poikkeama: 0001ee25
Käyttöjärjestelmän versio: 6.0.6000.2.0.0.768.3
Lokaalin tunnus: 1035
Lisätietoja 1: ec7c
Lisätietoja 2: 9741f8eaf7d73b8adc3ab29e6fcc4ee2
Lisätietoja 3: fe7d
Lisätietoja 4: cc4b9b4f5f22618d9a79423e7ca33332
Lisää tietoja ongelmasta
Bucket-tunnus: 310435547
Aina sama juttu: Ratkaisu on saatavilla -->klik---> ratkaisua ei ole kielelläsi ---> englanniksi ---> ja sitten ei mitään...
-
Sen verran vielä GIMPistä, että ne jotka omistavat piirtopöydän, varsinkin wacomin uusimpia, ovat varmaankin huomanneet, että GIMP ei tue sitten minkäänlaista piirtopöytää eikä muuten tue Inskapekaan.
GIMP tukee kyllä ainakin Linuxissa Wacomin tuotteita osittain (ainakin paineentunnistus toimii). "Kumipää" ei toimi, ja kynän kallistuskulmasta en ole ihan varma.
-
Pango on se osa Gimppiä, joka käsittelee fontteja. Todennäköisesti tuo screenshotissasi näkyvä "plasticbugs.com" -fontti on jollain luovalla tavalla rikki ja saa aikaan kaatumisen.
Kokeile poistaa tuo fontti tilapäisesti järjestelmän fonts-kansiosta ja yritä uudelleen.
-
Pango on se osa Gimppiä, joka käsittelee fontteja. Todennäköisesti tuo screenshotissasi näkyvä "plasticbugs.com" -fontti on jollain luovalla tavalla rikki
Plasticbugs ei ole fontti, se tarjoaa GimpShopia ladattavaksi:
http://plasticbugs.com/?p=241 (http://plasticbugs.com/?p=241)
Timo
Edit: plääh, jos sen pitää olla näin vaikeaa, poistan paskan.
Timo
-
Gimpshop on kaksivuotta vanha paska. Kokeile rohkeasti oikeaa Gimppiä, ei se niin kauhea ole.
http://www.gimp.org/
-
Täsmennettäköön tämä vielä varmuuden vuoksi ettei kukaan tuhlaa aikaansa ja pety:
Gimp ei tue yli kasibittisiä väriavaruuksia eikä kunnollista väriprofilointia.
Molemmat näistä ovat kyllä tulossa. Joskus.
-
Kokeilin Artweaver 0.4:sta, eikä kokemus ollut mitenkään mieltäylentävä. Syynä oli ohjelman vakaus, tai siis epäväkaus. Se aiheutti hammastenkiristelyä aivan liian usein. Ohjelma kun saattoi jumittaa jo parin minuutin käytön jälkeen, jos erehdyit vaihtamaan layeriä tai mokan sattuessa palasit pari askelta historialistassa taaksepäin. Muistiakin se rohmusi mielettömästi.
Lisäksi versio 0.4 tukee layereitä vain omassa tiedostoformaatissaan ja tämän ominaisuuden havaitseminen jälkikäteen oli tuhota parin tunnin työn. Ja kun yleensä on hyvä tallentaa työt melko usein, ArtWeaverissa se on tehty helvetilliseksi suoritukseksi. Tallennus kun saattoi kestää useamman minuutin. >:(
Wacomin piirtopöydän kanssa Artweaverilla oli helppo työskennellä (silloin kun sillä pystyi työskentelemään), mutta jo muutamassa päivässä kyrsiinnyin niin totaalisesti ohjelman bugeihin, että tallensin duunin jokaisen layerin erilliseksi tiedostoksi ja siirryin takaisin Photoshopiin.
-
Asentelin Gimpin Windows-koneelleni tossa joku aika sitten, koska olin onnistunut sössimään osan png-skanneistani sellaisiksi, etteivät ne yllättäen avautuneet enää fotarilla. Pitkä juttu... No, haave oli että voisin alkaa käyttää Gimppiä fotarin sijaan, mutta se ajatus hautautui yritettyäni taistella päivän ajan tulostusta toimimaan. Gimp ei vaan jostain syystä suostu uskomaan kuvan dimensioita tulostaessa, vaan tulostaa joka kuvan jollain ihmeellisellä jättiresoluutiolla. Tulostimeni on verraten hintava Epson-mustesuihku ja tulostus fotarista toimii erinomaisesti.
Olenkin sitten käyttänyt Gimppiä vain siihen, että fiksaan nuo rikkinäiset png:t sellaisiksi, että fotari suostuu ne taas avaamaan.
Onko kukaan törmännyt vastaaviin tulostusongelmiin?
-
Varmaa on että normaali-Gimpissä toimii Wacom Intuos3 paineentunnistuksineen. Lieneekö niin että Bamboo-malliston ajurit on täysin erilaisia?
-
Gimp ei vaan jostain syystä suostu uskomaan kuvan dimensioita tulostaessa, vaan tulostaa joka kuvan jollain ihmeellisellä jättiresoluutiolla.
Gimpin kautta en ole koskaan muistaakseni tulostanut, mutta ainakin Photoshopissa voi tulostaa esikatsellen (Print with preview), jolloin ei tarvitse välittää kuvan todellisesta koosta mitään, vaan voi määritellä leveyden ja korkeuden uudestaan.
Gimp kuitenkin avaa ja näyttää nuo kuvat ihan normaalista, vai?
-
Gimpin kautta en ole koskaan muistaakseni tulostanut, mutta ainakin Photoshopissa voi tulostaa esikatsellen (Print with preview), jolloin ei tarvitse välittää kuvan todellisesta koosta mitään, vaan voi määritellä leveyden ja korkeuden uudestaan.
Gimp kuitenkin avaa ja näyttää nuo kuvat ihan normaalista, vai?
Avaa ja näyttää joo, ja preview muistaakseni toimii normaalisti, tulostus vain sitten menee pahemman kanssa pieleen.
No, ken tietää mistä oli kyse. Photoshop vitosen käyttämistä jatkan. Vidudaa vain se png-kuvien korjailun tarve. Kaikki muut softat avaa ne png:t ihan normaalisti mutta Photoshop ei ennen kuin olen uudelleenprosessoinut ne jossain muussa kuvankäsittelysoftassa, vaikka ne on fotarilla itsellään talletettuja. (Kertoakseni nyt loputkin tarinasta, niin sössiintyminen johtui siitä, että mulla oli ollut fotarin oma png-plugin ja SuperPNG-plugin molemmat fotarin plugin-folderissa. Viimeisimmän Windows-päivityksen jälkeen lähes mitkään fotarilla tehdyt png:t eivät sitten enää auenneetkaan. Eläköön tietokoneet.)
-
Gimpissä on oletuksena jokin letter tai vastaava pikkupaperi tulostuksessa. Siinä saa kyllä määrittää itse leveydet, korkeudet ja muut.
-
legal letter on amerikkalaisten A4. Hulluja nuo...
Timo
-
legal letter on amerikkalaisten A4. Hulluja nuo...
Vielä monimutkaisemmin: Legal sheet on 8 1/2 kertaa 14 tuumaa, ja Letter on kolme tuumaa matalampi. A4 siis menisi korkeutensa puolesta noiden kahden välille.
Hulluja ovat.
Gimpissä on oletuksena jokin letter tai vastaava pikkupaperi tulostuksessa. Siinä saa kyllä määrittää itse leveydet, korkeudet ja muut.
Siis joudutaanko kahdesti peräkkäin määräämään printin koko: ensin työnteko-ohjelman puolella ja sitten uudestaan tulostusohjelman? Ja ne sotkevat toistensa pasmat?
-
Siis joudutaanko kahdesti peräkkäin määräämään printin koko: ensin työnteko-ohjelman puolella ja sitten uudestaan tulostusohjelman? Ja ne sotkevat toistensa pasmat?
On siellä näköjään nappi "use original image size", jolla se laittaa sen oikein. Paperi pitää vain valita, sillä liian pienelle se tuollakin skaalaa. Tulostus on plugin, joten ainakin tämä versio on englanninkielinen ja siten tyrkyttää oletuksena tuota letteriä ja tuumia.
Vaatii siis vain hieman enemmän valppautta, mutta toisaalta säätövaraa löytyy.
-
Gimpissä on oletuksena jokin letter tai vastaava pikkupaperi tulostuksessa. Siinä saa kyllä määrittää itse leveydet, korkeudet ja muut.
Kyse oli siis siitä että kuvan tulostuskooksi oli asetettu esim. 230 x 100 mm ja Gimp yritti tulostaa sen jotakuinkin kokoon 2300 x 1000 mm. Paperin kokokin oli kyllä kohdilleen asetettu. Tulostelen luonnosskanneja valopöydällä sarjikseen läpipiirtoa varten joten kuvan koon on oltava jotakuinkin millilleen oikea.
Joko siis Gimpin tulostus ei toiminut printterilläni, Gimpin käli oli huono, tai minä olin huono enkä erottanut millejä senttimetreistä.
Mainitsin tästä jollekulle keskustelussa ja sain vastaukseksi että "no noi tulostusongelmathan on yksi syy miksei kukaan oikeasti Gimppiä mihinkään käytä". Täten totean anonyymin auktoriteetin nojalla että Gimp on hanurista ;-)
-
Joko siis Gimpin tulostus ei toiminut printterilläni, Gimpin käli oli huono, tai minä olin huono enkä erottanut millejä senttimetreistä.
Paha mennä sanomaan, mutta epäilen yksikkövirhettä.
Uusi tulostuskäli on nähtävästi huomattavasti "selkeämpi", eli lähempänä windows- kuin insinööri-ideologiaa. (Tulevassa Ubuntu 8.04, en tiedä miten windowspuolella tulostus hoidetaan.)
-
Paha mennä sanomaan, mutta epäilen yksikkövirhettä.
Uusi tulostuskäli on nähtävästi huomattavasti "selkeämpi", eli lähempänä windows- kuin insinööri-ideologiaa. (Tulevassa Ubuntu 8.04, en tiedä miten windowspuolella tulostus hoidetaan.)
Onhan Gimpissä ollut jo iät ja ajat se kraahvinen tulostusdialogi esikatselulla ja kaikella. Jos printteristä tulee ulos erilaista kuin siitä niin softassa on bugi.
Jos esikatseludialogia ei ole niin ei kun päivittämään.
-
Onhan Gimpissä ollut jo iät ja ajat se kraahvinen tulostusdialogi esikatselulla ja kaikella. Jos printteristä tulee ulos erilaista kuin siitä niin softassa on bugi.
On toki, mutta se on kuulemma liian monimutkainen ja sekaisa tavisten mieleen.
-
Se millihomma oli vitsi. Itsekin koodarina olen taipuvainen aina epäilemään ensimmäisenä inhimillistä virhettä, mutta jos en kahdessa tunnissa saa yhtä kuvaa tulostettua oikein, niin uskallan väittää että vika on tavalla tai toisella softassa. No, whatever, tulipa jauhettua tästäkin asiasta enemmän kuin ketään kiinnosti.
-
(...)
Vai mitä tarkalleen tarkoitit tukemisella. Bamboo voi olla sen verran uusi, ettei sille ainakaan linuxilla vielä ole saatu aikaan kunnon tukea.
Kiinnostaa vain, kun itsekin olen juuri hankkimassa linux-käyttöön halpaa Wacomia.
Ajattelin nostaa tämän taas esille, kun olen vähän itsekin tuuminut tuon Wacom Bamboo-levyn hankintaa, ja mieluiten piirtelisin Gimpillä/Inkscapella Ubuntussa.. eli oisko kukaan saanut toimimaan, vai kannattaako jättää toistaiseksi sikseen.
-
Ajattelin nostaa tämän taas esille, kun olen vähän itsekin tuuminut tuon Wacom Bamboo-levyn hankintaa, ja mieluiten piirtelisin Gimpillä/Inkscapella Ubuntussa.. eli oisko kukaan saanut toimimaan, vai kannattaako jättää toistaiseksi sikseen.
Näyttäisi olevan tuettu. Lisätietoja (http://linuxwacom.sourceforge.net/). Tosin näyttäisi olevan Bamboo-tuki sen verran tuore, että varmaan vasta Ubuntun 8/04 -versiosta (joka julkaistiin eilen) löytyy ajuri ilman erillistä konffausta.
Vanhempiinkin versioihin tuen saa, mutta se vaatii konffausta. Helpompaa on päivittää Ubuntu uusimpaan versioon.
-
Ostin sitten halvimman, eli Bamboo Onen. Ubuntu 8.04/Hardy kyllä tunnisti vehkeen, mutta ilman säätöä ei tällä kertaa selvitty. Onneksi löytyi hyvät ohjeet, joilla sain pelaamaan:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=765915 (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=765915)
-
Moi,
Selailin tätä ketjua siinä toivossa että Gimpin tulostusongelmiin olisi ollut joku ratkaisu...mä joudun sitä opettamaan ja kertaakaan en ole saanut kuvaa ulos sen kokoisena kuin olisin halunnut, vaikka sama kuva esim. Photoshopista tulostuu ihan normaalisti ja oikein.
Mutta. varsinainen kysymys: Onko Windowsiin siis olemassa joku plug-in, jolla tulostusta voisi hallita? Mistä sen saisi?
Kiitos jo etukäteen jos jollain tietoa on.
-
Tämmöistä löysin nopsasti, en ole Gimpin käyttäjä, joten en voi kuin toivoa että tämä vastaa kysymykseesi:
Printing with the GIMP on Windows
The GIMP's print plug-in only prints the active layer, so make sure to flatten the image before printing in its natural size. To adjust the size of the image on paper use the Image:Scale:Print Size & Display Unit dialog. (This doesn't change the image pixels in any way, just its logical size.)
In order to look at an image on the monitor at its natural size, measure your monitor's size, set the pixels-per-inch (or pixels-per-millimeter) value in the File:Preferences:Monitor dialog, and uncheck the Dot-for-dot entry in the image's View menu.
www.wingimp.org/about.php
Timo
-
Uusimmassa Kotimikro (http://www.kotimikro.fi/Crosslink.jsp?d=429)-lehdessä on PD-artist (http://www.thebest3d.com/pda/index.html) niminen piirrosohjelma, ilmeisesti täysversio. Ohjelmahan on shareware, joten sen saa verkostakin ihan ilman lehden ostamista EDIT: eipäskun maksaahan se sentään sittenkin 29 dollaria, mutta tulee vissiin lehden hinnalla tässä tapauksessa. Ohjelma on kaiketi Dogwafflen "perillisiä". Tarkoitettu nimenomaan maalaukseen ja piirtämiseen. Pitänee kokeilla jossain välissä.
Timo
-
Tuli sitten Gimp 2.6.0. Olen sitä sun tätä asennellut ja kumma homma: Gimpin paineentunnistus ei toimi, ennenkuin käytän ensin jotain muuta ohjelmaa, jolla on paineentunnistus käytössä. Sitten toimii Gimpissäkin.
Käyttöjärjestelmänä tässä tapauksessa on Windows XP. Ubuntussa (samalla koneella) ei ole ongelmia, mutta siellä onkin toiset kuviot ja Gimp 2.4.6.
Ja kynä on Wacomin Intuos 3.
Muutoin homma toimii hienosti ja Ink Toolilla on todella kiva tussailla.
Yleistason kommenttina täytyy sanoa että Gimp sopii kyllä monenlaiseen väkerrykseen...
-
Löytyi tämmöinen MyPaint:
http://mypaint.intilinux.com/ (http://mypaint.intilinux.com/)
Toimii ainakin Linux- ja Windows-käyttiksissä. Vaatii täyteen tehoon kyllä tabletin, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kaikille. Vinkeää tussijälkeä tekee. Ja väritykseen erinomainen.
GIMPin ystäville: 2.6.6 on kyllä sitten niin hyvä, että tussaan sillä nyt vallan. Ominaisuuksista joita voisi sarjakuvantekijä hyödyntää saisi jo kirjan.
(Hm. Siinä olisi idea jollekin. Kirja siitä kuinka teen ja taitan sarjakuvalehden ilmaistyökaluilla. Sarjakuvakeskuksella on kai jo kurssi Hesalaisille, mutta entäs me muut?)
-
(Hm. Siinä olisi idea jollekin. Kirja siitä kuinka teen ja taitan sarjakuvalehden ilmaistyökaluilla. Sarjakuvakeskuksella on kai jo kurssi Hesalaisille, mutta entäs me muut?)
Ostaisin.
-
Uusimmassa Kotimikro (http://www.kotimikro.fi/Crosslink.jsp?d=429)-lehdessä on PD-artist (http://www.thebest3d.com/pda/index.html) niminen piirrosohjelma, ilmeisesti täysversio. Ohjelmahan on shareware, joten sen saa verkostakin ihan ilman lehden ostamista EDIT: eipäskun maksaahan se sentään sittenkin 29 dollaria, mutta tulee vissiin lehden hinnalla tässä tapauksessa. Ohjelma on kaiketi Dogwafflen "perillisiä". Tarkoitettu nimenomaan maalaukseen ja piirtämiseen. Pitänee kokeilla jossain välissä.
Timo
Dogwafle on kyllä pelottavan hyvä ilmas tuotteeksi.
-
Uudessa Inkscapen 0.47:ssa on mahdollisuus käyttää vaihtelevan levyistä viivaa vektoreissa. Toimii aivan tolkuttoman kivasti, kun oppii uuden systeemin. Ilmainen & open source.
En muista olenko kehunut MyPainttia? Sekin on ilmainen, vähän beta, mutta muutama juttu sillä onnistuu mitä en muuten helposti osaa tehdä. Ilmainen & open source.
Cartoon Bubble (http://digitalanarchy.com/demos/bubble.html) on Photoshop plugin jolla voi tehdä puhekuplia. Ilmainen.
-
Löytyi tämmöinen MyPaint:
http://mypaint.intilinux.com/ (http://mypaint.intilinux.com/)
Toimii ainakin Linux- ja Windows-käyttiksissä. Vaatii täyteen tehoon kyllä tabletin, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kaikille. Vinkeää tussijälkeä tekee. Ja väritykseen erinomainen.
GIMPin ystäville: 2.6.6 on kyllä sitten niin hyvä, että tussaan sillä nyt vallan. Ominaisuuksista joita voisi sarjakuvantekijä hyödyntää saisi jo kirjan.
(Hm. Siinä olisi idea jollekin. Kirja siitä kuinka teen ja taitan sarjakuvalehden ilmaistyökaluilla. Sarjakuvakeskuksella on kai jo kurssi Hesalaisille, mutta entäs me muut?)
MyPaintia en ole vielä kokeillut, mutta testataan. Gimppiin olen kyllä aika tyytyväinen. Sillä olen tehnyt jo yhtä ja toista. Ainoa mistä en oikein pidä, on sen hitaus. Jos mennään suurempiin resoluutioihin (yli 600 dpi) alkaa tulla viiveitä aika paljon. Photoshopilla voi piirtää vielä 1200 dpi, mutta Gimpillä se on jo aika takkuista. Tosin itselläni on vain tuplaydinprossu, joten mahdollisesti asia korjaantuu neliytimisellä. Kenelläkään tietoa?
-
Tosin itselläni on vain tuplaydinprossu, joten mahdollisesti asia korjaantuu neliytimisellä. Kenelläkään tietoa?
Jaa-a. Jos piirtotyökalu lagaa, tulee mieleen, että noinkohan se on tehtävä, joka on kaikkein triviaaleimmin saadaa pilkottua säikeiksi. Saattaa siis olla, että se pyörisi tälläkin hetkellä vain yhdellä corella. (saattaa olla että ei)
-
Jaa-a. Jos piirtotyökalu lagaa, tulee mieleen, että noinkohan se on tehtävä, joka on kaikkein triviaaleimmin saadaa pilkottua säikeiksi. Saattaa siis olla, että se pyörisi tälläkin hetkellä vain yhdellä corella. (saattaa olla että ei)
Olen itsekin vähän epäillyt samaa, mutta olen koittanut testailla prosessorin rasitusastetta ja minusta näyttäisi että molemmat coret käyvät melko täysillä. Siksi epäilen, että lisäytimet saattavat auttaa. En tosin ole kokeillut.
-
Jaa-a. Jos piirtotyökalu lagaa, tulee mieleen, että noinkohan se on tehtävä, joka on kaikkein triviaaleimmin saadaa pilkottua säikeiksi. Saattaa siis olla, että se pyörisi tälläkin hetkellä vain yhdellä corella. (saattaa olla että ei)
Pikselimatriisi se brushin kuva on, joka pikselille arvo lasketaan varmaankin erikseen, joten rinnakkaistaa voi. Mutta enpä haluaisi GIMPin koodia muuttaa yrittää, siihen on varmasti pätevämpiä.
Mutta arkielämän optimointeja on ajurien ja muistin määrän tarkistus.
Toisaalta, myös esim. näytönohjain voi vaikuttaa (siis jos se on piirto joka lagaa, eikä koko operaatio...)
Paint Tool SAIhin tykästyin juuri tuon vikkelyyden vuoksi, mutta minulla onkin wanha kone ja erilaiset tarpeet. GIMPpiä kannatan kuitenkin jo periaatteesta.
Voisi varmaan vielä miettiä itsekin, mitä kannattaa tehdä kerralla. Jos lopputulos ei siitä kärsi, voi esim. tehdä yhden kuvaruudun kerrallaan ja liittää sivun kokoon myöhemmin, kun enää ei ole tablettityöskentelyn tarkkuus ongelma.
-
Pahuuttani testasin GIMPillä 2500x3500 kuvalla tussailua ja vaikka koneeni on vuodelta sarvi ja kypärä, en saanut merkittävää lagia aikaiseksi. En toki väitä, ettei sellainen ole mahdollista, mutta ehkä viilaus jossain voisi auttaa merkittävästikin...
Tai sitten olen vaan hidas. Aivan mahdollista.
-
Pahuuttani testasin GIMPillä 2500x3500 kuvalla tussailua ja vaikka koneeni on vuodelta sarvi ja kypärä, en saanut merkittävää lagia aikaiseksi. En toki väitä, ettei sellainen ole mahdollista, mutta ehkä viilaus jossain voisi auttaa merkittävästikin...
Tai sitten olen vaan hidas. Aivan mahdollista.
Mulla voi olla Ubuntussakin vähän ongelmaa, minusta tuntuu, että Jaunty ei ole muutenkaan yhtä nopea kuin aiemmat versiot. Lähinnä isoilla kuvilla muodostuu ongelmaksi muodostuu piirron äkillinen pysähtyminen kesken toiminnan. Sekunnin stopin jälkeen piirto taas jatkuu kuin ei mitään. Lagaaminen on sikäli vähän väärä termi ongelmaani.
Olen miettinyt, josko Ubuntun muistinhallinnassa olisi hitautta tai muuta ongelmaa isojen datablokkien siirtelyssä. A4 kuva 600 dpi:nä on kuitenkin jo 4960x7016 pikseliä. Kokeilin kerran myös 1200 dpi kuvaa, mutta siinä sama ongelma toistui vielä pahemmin.
Kaikkiaan Gimp on erittäin mainio softa. Suosittelen.
-
Varmaa on että normaali-Gimpissä toimii Wacom Intuos3 paineentunnistuksineen.
Ja mitenkä? Itellä se nyt ei tahdo jostain syystä toimia, mistä pitää rukata, että toimis?
-
Ja mitenkä? Itellä se nyt ei tahdo jostain syystä toimia, mistä pitää rukata, että toimis?
Muokkaa -> Asetukset -> Syöttölaitteet -> Määritä lisäsyöttölaitteet
-
Mulla voi olla Ubuntussakin vähän ongelmaa, minusta tuntuu, että Jaunty ei ole muutenkaan yhtä nopea kuin aiemmat versiot. Lähinnä isoilla kuvilla muodostuu ongelmaksi muodostuu piirron äkillinen pysähtyminen kesken toiminnan. Sekunnin stopin jälkeen piirto taas jatkuu kuin ei mitään. Lagaaminen on sikäli vähän väärä termi ongelmaani.
Olen miettinyt, josko Ubuntun muistinhallinnassa olisi hitautta tai muuta ongelmaa isojen datablokkien siirtelyssä. A4 kuva 600 dpi:nä on kuitenkin jo 4960x7016 pikseliä. Kokeilin kerran myös 1200 dpi kuvaa, mutta siinä sama ongelma toistui vielä pahemmin.
Kaikkiaan Gimp on erittäin mainio softa. Suosittelen.
Tein upgraden Karmic Koalaan ja kas, pientä hitautta havaittavissa, mutta minulla ei ole edes dual core, joten en nyt menisi kauheasti ihmettelemään.
Koetan vielä viilata nVidian ajureita sun muuta, mutta luultavasti tämä on kuitenkin se tilanne jossa on eleltävä Linux-puolella, ei se kuitenkaan kovin paha tilanne ole. Ja säätöjä tosiaan voi vielä löytyä.
Minun kohdallani Wintoosan puollella on vaan enemmän leluja, joten siellä tulee kuitenkin piirreltyä enemmän. Käyttöjärjestelmänä minun mielestäni Ubuntu on kuitenkin paljon mukavampi.
-
Onko muuten kenelläkään Gimpistillä tietoa, josko olisi pluginina tai jotenkin muuten saatavilla Gimppiin Painterista tuttu "paperin" pyöritys? Mulla kun ei vaan tahdo nuo kaarevat vedot väärään kulmaan onnistua... Voihan nuo layerit lukita keskenään ja sitten pyöräyttää koko kuvaa, mutta se on kuitenkin kääntöoperaatio, joka aiheuttanee datan häviämistä, tai muuttumista interpoloinnin vuoksi.
T: Nimim. Epätietoinen, mutta ei liian toiveikas.
-
Onko muuten kenelläkään Gimpistillä tietoa, josko olisi pluginina tai jotenkin muuten saatavilla Gimppiin Painterista tuttu "paperin" pyöritys?
Ei Gimppiin tuota tietääkseni saa, mutta jos Windows-softa riittää, SmoothDraw 3 on ilmainen ja pyöritys onnistuu.
(Ei-ilmaisista Paint Tool SAI ja Artrage ovat halpoja, uusin Photoshop ja Painter kalliita vaihtoehtoja, joissa tuo pyöritys löytyy...)
-
Ei Gimppiin tuota tietääkseni saa, mutta jos Windows-softa riittää, SmoothDraw 3 on ilmainen ja pyöritys onnistuu.
(Ei-ilmaisista Paint Tool SAI ja Artrage ovat halpoja, uusin Photoshop ja Painter kalliita vaihtoehtoja, joissa tuo pyöritys löytyy...)
Kiitos, tuota epäilinkin. Taidan kuitenkin kärvistellä Gimpin kanssa, kun siihen on jo niin tottunut. Nyt vaan odottelen 2.8 versiota vesi kielellä. Siinä näytti olevan brusheille uusia ominaisuuksia aika kivasti.
Smooth Drawia en vielä ole kokeillut, täytyy kuitenkin testata. Yritän pitää kuitenkin kulut minimissä, kun harrastuksesta kuitenkin on kyse. Olisi tietenkin eri juttu, jos piirtäisi ammatikseen.
-
Gimpin 2.6.8 on ladattavissa, mutta se ei näy vielä gimp.orgin pääsivulla jostain syystä. Muutokset vaikuttavat melko pieniltä, ei varmaankaan pakkopäivitys.
-
Gimpin 2.6.8 on ladattavissa, mutta se ei näy vielä gimp.orgin pääsivulla jostain syystä. Muutokset vaikuttavat melko pieniltä, ei varmaankaan pakkopäivitys.
Joo, pientä on, mutta piakkoin ovat luvanneet 2.8 versiota, eli sitä, jonka development versio on 2.7. Uutuuslista vaikuttaa melko pätevältä: http://www.gimpusers.com/tutorials/gimp-2-8-new-features.html (http://www.gimpusers.com/tutorials/gimp-2-8-new-features.html)
Artikkeli on tosin laadittu 2.7 pohjalta, mutta näiden ominaisuuksien pitäisi olla seuraavassa versiovaihdossa mukana. Siinähän on photariporukallekin single-window mode. Ja layer groupit! olen niitä nimittäin jo tovin odottanutkin...
-
Ammatti-ihmisten silmissä tulevassa Gimp 2.8:ssa varmaankin tärkeäksi muodostunee tuo tekstin muokkauksen parannus ja Furinin mainitsema layer groups.
Single-window on varmaan aloittelijoille tärkeä.
Saa nähdä, saavatko ne vä'rienhallinnankin paremmalle tasolle, se saattaa olla GEGL-muutosten takana. Jos CMYK-konversiossa päästään Photoshop-luokkaan, se on kova juttu.
Minulle itselleni tuo Brush Dynamics voi olla hyvä juttu, mutta kun olen jo sohlannut riittävästi näiden emulaatioiden kanssa, tulin siihen lopputulokseen, että taidan päästä lopulta pidemmälle feikkamalla... Minulla on jo kaksi Gimp-scriptinpätkää, jotka eliminoivat tärisevän käden mukavasti... :laugh:
-
En tiedä, onko tämä nyt taas paras thread, mutta kysynpä kuitenkin: Meikällä on piirtopöytä. Ei Wacomin, mutta kuitenkin. Aluksi se toimi läppärissäni erinomaisesti, mutta nyttemmin, kun joka kerta kun käynnistän koneen, prosesseja on 89-100 enkä tiedä, mitkä niistä ovat turhia, kun kaikilla on niin outoja nimiä. Niinpä ajattelin, että lataisin Linuxin käyttöjärjestelmän vain sitä varten, että sitä käyttäessä prosesseja olisi vähemmän, kun koetan Gimpillä tuherrella, koska säästäisin sen käyttöjärjestelmän vain taiteellisille ulottuvuuksille. Onko järkevää ja onnistuuko ylipäätään?
-
En tiedä, onko tämä nyt taas paras thread, mutta kysynpä kuitenkin:
Jep, Tekninen keskustelu ja tuki-osasto olisi ollut kyllä parempi, mutta vastataanpa kuitenkin.
Ensinnäkin tuo prosessimäärä on hieman suuri. Todennäköisesti osa niistä on turhia, jopa haittaohjelmia. Suosittelen jokaisen prosessin googlettamista, haittaohjelmien skannaamista, turhien ohjelmien poistamista kokonaan ja automaattisesta käynnistämisestä tietokoneen käynnistyksen yhteydessä.
Ja toiseksi, Linux-käyttikset, mm. Ubuntu ja OpenSuse ajavat toki asiansa, ovat kevyempiä ja Gimpikin on niissä enemmän kotonaan kuin Windowsissa, mutta... Oletko tarkistanut yhteensopivuuden Linuxin ja piirtopöytäsi välillä? Entä muut laitteet, kuten skannerit ja tulostimet? Entä oletko ennen käyttänyt Unixiin pohjautuvia käyttöjärjestelmiä?
Mutta ensin Windows kuntoon, sitten pohtimaan käyttöjärjestelmän vaihtoa.
-
Jep, Tekninen keskustelu ja tuki-osasto olisi ollut kyllä parempi, mutta vastataanpa kuitenkin.
Ensinnäkin tuo prosessimäärä on hieman suuri. Todennäköisesti osa niistä on turhia, jopa haittaohjelmia. Suosittelen jokaisen prosessin googlettamista, haittaohjelmien skannaamista, turhien ohjelmien poistamista kokonaan ja automaattisesta käynnistämisestä tietokoneen käynnistyksen yhteydessä.
Ja toiseksi, Linux-käyttikset, mm. Ubuntu ja OpenSuse ajavat toki asiansa, ovat kevyempiä ja Gimpikin on niissä enemmän kotonaan kuin Windowsissa, mutta... Oletko tarkistanut yhteensopivuuden Linuxin ja piirtopöytäsi välillä? Entä muut laitteet, kuten skannerit ja tulostimet? Entä oletko ennen käyttänyt Unixiin pohjautuvia käyttöjärjestelmiä?
Mutta ensin Windows kuntoon, sitten pohtimaan käyttöjärjestelmän vaihtoa.
Woaa! Tulipa tavaraa! Olen arvellutkin usein, että osa on haittaohjelmia, mutta tutkiminen ja toimiminen eivät ole parhaat puoleni. Toivottavasti. Kiitos näistä vinkeistä, koetan selvittää asiani.
-
Wacomit on mulla toiminu Ubuntu 9.04 lähtien ihan nätisti.
-
Woaa! Tulipa tavaraa! Olen arvellutkin usein, että osa on haittaohjelmia, mutta tutkiminen ja toimiminen eivät ole parhaat puoleni. Toivottavasti. Kiitos näistä vinkeistä, koetan selvittää asiani.
Jos epäilet, että osa prosesseista on haittaohjelmia, niin omakohtaisesti lähtisin siitä että kannattaa asentaa Windows uusiksi. Tietenkin jos asennuslevy ja asennusavain löytyvät. Se nopeuttaa muutenkin mukavasti Winukkaa, kun rekisteri putsautuu. Jos omat taidot eivät tunnu riittävän, olisikohan sinulla joku kaveri joka voisi auttaa? Ilman ennakkoajatusta siitä, miten homma toimii ei kyllä kannata asennusta kokeilla. On se nimittäin ohjelmistojen ja ajurien kanssa sellainen rumba...
Nimim. Omankin Windowsin uudelleenasennusta jo vuoden lykännyt.
-
Mutta ensin Windows kuntoon, sitten pohtimaan käyttöjärjestelmän vaihtoa.
Ubuntun testaus on hivenen helpompaa kuin mitä tämä antoi ymmärtää. Lataat vaan asennus-cd:n, poltat sen ja buuttaat siltä. Sitten vaan valitset valikosta kohdan "try Ubuntu without any changes to your computer". Systeemi käynnistyy hitaasti, mutta on muuten miltei täysin toimiva, Gimppi löytyy ja wacomienkin pitäisi toimia suoraan (en ole kokeillut). Kone palaa entiselleen kun sen buuttaa ja ottaa levyn pois asemasta.
Jos homma toimii ja miellyttää niin sitten voi harkita oikeaa asennusta, joka ei ole kovinkaan paljon työläämpi operaatio. Jos ei futaa niin ei kun levy roskiin tai uudelleenpolttoon.
-
Ubuntun testaus on hivenen helpompaa kuin mitä tämä antoi ymmärtää.
Toki testaus onnistuu leikiten, mutta kokonaan vaihtaminen on hieman eri asia. Itsekin koittanut vaihtaa avoimeen lähdekoodiin ja ilmaistarjontaan kokonaan, mutta aina sitä on tullut palattua häntä koipien välissä takaisin Windows-maailmaan. (Itse asiassa Windows 7 on varsin mainio, ei liiemmin valittamista.) Tosin nyt ei tietenkään ollut kyseessä kokonaan vaihtaminen, mutta tekemistä riittää silti: piirtopöytä ei ole Wacom, mikä voi tuottaa ongelmia, skannerin virittely voi olla kanssa aivan oma urakkansa jne.
-
MyPaint, ilmainen maalaussofta Windowsiin ja Linuxiin, päivittyi versioon 0.8.0 .
http://mypaint.intilinux.com/ (http://mypaint.intilinux.com/)
Ihan kivaa jälkeä, omat puutteensa tuolla on, mutta ei voi ilmaista moittia... Muutama brush-tyyppi toimi erityisen hyvin.
-
Itselläni käytössä ollut jo jonkin aikaa tuo gimp. Hyvä on ohjelma ilmaiseksi. piirtopöydän hankinta vielä vaiheessa.
-
Tämä Timon esittelemä Linux -osastohan vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, ja oikeasti jo varteen- eli harkintaan otettavalta. Käsittämätöntä, miten jengi pystyy tekemään tollasta softaa harrastuksekseen!
Sellainen pieni pyyntö olisi, että mainitsisitte (Timon esimerkin mukaan) mille käyttiksille nuo esittelemänne softat löytyvät. Lisäksi voisi olla ehkä parempi käyttää englanninkielisiä termejä kuten freeware, public domain, openware, jne, koska näitä on niin monella lailla lisensoitavia.
Onko kukaan kuullut ilmaisista Mac ohjelmista?
Osa ihmisistä ei ole rahanahneita ja koodauksesta jotain tajuavana monien kaavat ei ole niin kamalan vaikeita mutta monen alustan tukea pitäisin ehkä suurimpana haasteena. ja jos en ole sanonut olen tehnyt kirjan Scribuksella.
ps. käyttis maininnat plussaa tosiaan nykyisin koneessa jota pääosin käytän on Mac OS X.
-
Paljon tämä File Minimizer Pictures lupaa (http://www.giveawayoftheday.com/file-minimizer-pictures/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+giveawayoftheday%2Ffeed+).
FILEminimizer Pictures from balesio compresses digital photos and images and achieves file size reductions by up to 98%. For example, a JPEG photo with a size of 5 MB can be reduced to only 0.08 MB. The software features an innovative image optimization technology: the powerful compression of an image is achieved without any visible quality loss and during the whole compression process the respective native image file format is maintained, making a subsequent decompression irrelevant.
FILEminimizer Pictures can compress any image or photo while always maintaining quality and image format. The optimized and much smaller image files are ideal to be sent via E-Mail or to be uploaded to portals like FlickR, MySpace, HI5 or Facebook. The software can also compress whole digital photo albums at once and features a search assistant which can find all image files on a computer.
Tällä hetkellä (PE, 5.3. klo 9:20) Giveaway of the Day, eli ilmainen vielä vähän aikaa. Mutta ei pitkään. Normaalihintakaan ei päätä huimaa. Jos moiselle on tarvetta (eli jos vaikkapa on tekemisissä useiden tuhansien isojen kuvien kanssa, niin johan siinä alkaa levytilakin loppua, toisaalta lisätila on nykyään halpaa rautaa), niin ei huono. En ole vielä kokeillut, eli omalla vastuulla. ;)
Timo
-
Paljon tämä File Minimizer Pictures lupaa (http://www.giveawayoftheday.com/file-minimizer-pictures/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+giveawayoftheday%2Ffeed+).
Hyvin vahva käärmeöljyn aromi on ilmassa.
-
Hyvin vahva käärmeöljyn aromi on ilmassa.
Niinpä. Jos uskallan kokeilla, raportoin onko hämmentävä lupaus aito vai tohtori Doxeyn eliksiiriä.
EDIT: Silkkaa valhettahan moiset väitteet ovat, ei kande ees kokeilla. Googlasin:
http://www.pcworld.com/article/172844/fileminimizer_pictures_shrinks_files_somewhat.html (http://www.pcworld.com/article/172844/fileminimizer_pictures_shrinks_files_somewhat.html)
Timo
-
Minä ÄÄLIÖ vasta tajusin, että MyPaintissa voi pyörittää kuvaa (siis kuin paperia).
Ctrl-välilyönti ja kursorin raahaus tai sitten Shift ja hiiren rulla.
Eli ilmainen maalaussofta (ainakin Windows ja Linux), joka osaa pyörittää Painter-tyyliin kuvaa.
-
Tällä hetkellä (PE, 5.3. klo 9:20) Giveaway of the Day, eli ilmainen vielä vähän aikaa. Mutta ei pitkään. Normaalihintakaan ei päätä huimaa. Jos moiselle on tarvetta (eli jos vaikkapa on tekemisissä useiden tuhansien isojen kuvien kanssa, niin johan siinä alkaa levytilakin loppua, toisaalta lisätila on nykyään halpaa rautaa), niin ei huono. En ole vielä kokeillut, eli omalla vastuulla. ;)
Kuvien pienuudella on lähinnä ollut merkitystä silloin kun teki kännykälle pelejä. PNG:t sai tiivistymään ihan mukavasti OptiPNG:n (http://optipng.sourceforge.net/) avulla. Onhan PNG:den pakkaamisesta hyötyä jos vaikka sattuisi laittamaan isoja kuvia webbiin... kuten vaikkapa sarjakuvasivuja.
-
Asensin Gimpiin resynthesizer-pluginin. En tiedä onko tuosta kovasti hyötyä sarjakuvan ja viivapiirrosten kanssa, mutta huh huh, kyllä tuntuu vaihtaaksesi taas siltä, että oikeasti on tulevaisuus. Testikuva (http://iki.fi/ech/blog/?p=168)
-
Asensin Gimpiin resynthesizer-pluginin. En tiedä onko tuosta kovasti hyötyä sarjakuvan ja viivapiirrosten kanssa, mutta huh huh, kyllä tuntuu vaihtaaksesi taas siltä, että oikeasti on tulevaisuus. Testikuva (http://iki.fi/ech/blog/?p=168)
Kiitos mahtavasta vinkistä! Näkyy pelaavan Gimp 2.7:n kanssa jopa Windowsissa.
Adobe on rummuttanut tuota featurea tosissaan nyt, kun CS5 on tulossa.
-
Siinä on tietty sitten sekin, että jos ei ihan hirveesti oo innostunut tietokoneista, niin kahden eri ohjelman opettelu voi harmittaa. Periaatteet kummassakin ohjelmassa on aika pitkälle samat, se vaan vie aikaa löytää että millä komennolla ja millä työkalulla mitäkin saa aikaan, varsinkin jos on eka oppinut toisen. Mä olen käyttänyt tietokoneita aktiivisesti yli puolet mun elämästäni, joten ei paljoa hetkauta, jos pitää uus ohjelma opetella.
Mun kokemus taas on se että Gimpistä on väkisin tehty erilainen kuin Fotarista. Myös kaikki (vakiintuneetkin) käsitteet eli alan sanastoa on yritetty laittaa uusiksi. Tämä oikeastaan Gimpissä häiritsee eniten. Tuntuu että se olisi parempi jos siitä ikään kuin periaatteen vuoksi ei olis tehty erilaista ja samalla huonompaa.
Sori, lainasin toisesta (photoshop (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,12191.msg299955.html#new))-ketjusta mutta siellä tää olisi olluy täysin off-topicia.
-
Mun kokemus taas on se että Gimpistä on väkisin tehty erilainen kuin Fotarista. Myös kaikki (vakiintuneetkin) käsitteet eli alan sanastoa on yritetty laittaa uusiksi. Tämä oikeastaan Gimpissä häiritsee eniten. Tuntuu että se olisi parempi jos siitä ikään kuin periaatteen vuoksi ei olis tehty erilaista ja samalla huonompaa.
Tätä en aivan allekirjoita. Olen itse aloittanut tietokonepiirtämisen Painter Classicilla ja siitä siirtynyt (piraatti) Photoshopin käyttöön. Sitten halusin lopettaa laittomien ohjelmien käytön ja aloin etsia laillisia ohjelmistoja. Kokeilin GIMPiä. Inhosin sitä aluksi aivan helvetisti. Mikään sen toiminto ei tuntunut hyvältä Photarin jälkeen. Mutta kun sen käytön oikeasti opetteli, niin se istuu käteen kuin rukkanen. Muutaman kerran olen yrittänyt käyttää kaverin Photaria, enkä enää osaa tehdä sillä oikein mitään.
Siis yritin sanoa, että kyllä niitä ratkaisuja, jotka GIMPin erottavat Photoshopista, on mietitty ja niihin on ihan syitäkin. Muitakin kuin se, että erottaudutaan jostakin. Tietenkään en myös ymmärrä, että miksi pitäisi tehdä ilmaiskopio maksullisesta ohjelmasta. Johan se nyt sotisi meikäläisenkin oikeuskäsitystä vastaan, että kopioidaan käyttöliittymä 1:1 omaan tuotteeseen.
On siinä käyttöliittymässä toki menty muutamassa kohdassa metsäänkin. Ja lujaa onkin menty, mutta eihän kehitystä tapahdu, jos ei mitään yritetä. No Pain, No Gain, niinkuin ystävämme amerikkalaiset sen sanoisivat.
-
Komppaan Furinia.
Gimp vaatii totuttelua, mutta siinä on paljon hyvääkin. Siinä on varmaankin 80%-90% Photoshopin hyödyllisistä ominaisuuksista, aika kunnioitettavaa, kun ottaa huomioon rahapuolen (Adobe on miljardiluokan putiikki, Gimp vapaaehtoisprojekti, jolla ei ole edes sponsoreita).
Jos tarvit painokelpoista kamaa, Adoben ohjelmille ei ole vaihtoehtoja, kai se niin on. (Tässäkin on paljon tapahtumassa, mutta silti...) Harrastelijalle kuvankäsittelyyn Gimpissä on enemmän kuin tarpeeksi ominaisuuksia.
Ja jos haluaa itse säätää, script-fu ja muut kamat Gimpissä ovat ihan omaa luokkaansa. En pysty tekemään Photoshopin actioneilla niitä, mitä olen tehnyt Gimpillä.
Muuten: jos joku haluaa Gimpinsä englanninkieliseksi suomenkielisessä käyttöjärjestelmässä, jolloin termit ovat lähempänä Photoshoppia, minulla on kikka siihen. Kertoilkaa jos joku tarvitsee.
Kohta ehkä päästään vääntämään aiheesta kuinka hyvä MyPaint on verrattuna Painteriin... :laugh:
-
Kaikille 3D ohjelmia apuna käyttäville mielenkiintoinen objektinteko-ohjelma. Sillä ei voi tehdä mitään muuta, mutta erityisen hienosti se toimii ns. orgaanisten muotojen luomisessa.
Tärkeimpänä ominaisuutena lienee se, että ohjelma luo lisää polygoneja lennosta, kun muotoilu niin vaatii. Tällä on aika hauska väännellä sarjishahmojen malleja.
Ominaisuus on ilmeisesti tulossa Blenderiinkin, mutta aikataulusta en ole nähnyt mainintaa.
esittelyvideo (http://www.youtube.com/watch?v=6DNRg6pdNeE)
lataa täältä (http://www.sculptris.com/download.html)
-
Onnistuuko Gimpissä "digitaalinen maalaaminen" samalla tavoin kuin Photoshopissa? Eli onko siinä erilaisia brusheja saatavana yms?
-
Onnistuuko Gimpissä "digitaalinen maalaaminen" samalla tavoin kuin Photoshopissa? Eli onko siinä erilaisia brusheja saatavana yms?
Onnistuu kyllä. Photoshopissa on enemmän vaihtoehtoja pensselin muokkaamiseen, mutta myös GIMPissä on helppo tehdä ihan omia, animoituja brusheja. Myös valmiita brusheja löytyy vaikkapa täältä (http://www.techzilo.com/gimp-brushes/).
Ärsyttävintä GIMPillä maalaamisessa on se, ettei se ole yhtä nopea kuin Photoshop. Suurten kuvien maalaamisessa isoilla brusheilla alkaa tahmaaminen melko pian, jos kone ei ole aivan helkutin nopea. Kohtuullisen kokoisissa kuvissa haitta ei ole niin suuri.
-
Kaikille 3D ohjelmia apuna käyttäville mielenkiintoinen objektinteko-ohjelma. Sillä ei voi tehdä mitään muuta, mutta erityisen hienosti se toimii ns. orgaanisten muotojen luomisessa.
Vau. Helppo käyttää ja toimii! Ihan uskomaton. Tällähän väsää naamoja ja ukkeleita tosta vaan. Hauska peli. Kiitos vinkistä!
Timo
-
Onnistuu kyllä. Photoshopissa on enemmän vaihtoehtoja pensselin muokkaamiseen, mutta myös GIMPissä on helppo tehdä ihan omia, animoituja brusheja. Myös valmiita brusheja löytyy vaikkapa täältä (http://www.techzilo.com/gimp-brushes/).
Ärsyttävintä GIMPillä maalaamisessa on se, ettei se ole yhtä nopea kuin Photoshop. Suurten kuvien maalaamisessa isoilla brusheilla alkaa tahmaaminen melko pian, jos kone ei ole aivan helkutin nopea. Kohtuullisen kokoisissa kuvissa haitta ei ole niin suuri.
Pitänee kokeilla miten tuo luonnistuisi. Olen käyttänyt Gimpiä muutaman kerran, ja ehkä se Photoshoppiin tottuminen teki joidenkin asioiden ratkaisun Gimpillä hankalaksi, mutta kyllähän ne kokeilulla löytyy.
Se jos kursori ei pysy kädenliikkeiden perässä tekee tietysti Wacomilla piirtämisestä kiusallista... Mutta minulla se ongelma on ollut pahin Painterissa.
-
Pitänee kokeilla miten tuo luonnistuisi. Olen käyttänyt Gimpiä muutaman kerran, ja ehkä se Photoshoppiin tottuminen teki joidenkin asioiden ratkaisun Gimpillä hankalaksi, mutta kyllähän ne kokeilulla löytyy.
Se jos kursori ei pysy kädenliikkeiden perässä tekee tietysti Wacomilla piirtämisestä kiusallista... Mutta minulla se ongelma on ollut pahin Painterissa.
Joo, se on aika ärsyttävää. Itselläni ongelmaa alkaa esiintyä kun pensselin koko menee yli 150 pikselin. Sittenkin se on vielä suhteellisen käytettävä johonkin +200 pikselin kokoon.
-
Vau. Helppo käyttää ja toimii! Ihan uskomaton. Tällähän väsää naamoja ja ukkeleita tosta vaan. Hauska peli. Kiitos vinkistä!
Timo
Ihastuin itsekin ihan täysillä. Käyttöliittymäkin on hiottu tosi siistiksi. Se ei ole kovin yleistä näissä omissa projekteissa.
-
Onkos kellään kokemuksia miten Gimp toimii Macilla kun käyttiksenä on Leopard? En millään haluaisi Photarista luopua, mutta jos tämä korvaisi sen...
-
Mainio piirto-ohjelma Expression 3 (http://www.microsoft.com/expression/expression-design/Default.aspx) ei enää toiminut kunnolla Wacomin uusien ajureiden kanssa ja vanhat ajurit eivät toimi Leopardin ja uudempien käyttisten kanssa (Windowsista en tiedä). Ohjelma alkoi hetikohta käynnistyttyään asetuksista riippuen holtittomasti joko zoomaamaan, crollaamaan tai vaihtamaan työkaluja.
Olin jo heittämässä softan roskiin kun en sitä pystynyt pariin vuoteen käyttämään.
Nyt joku oli tuohon löytänyt lääkkeen joka ainakin minulla toimi. Jos jollakulla tuota ilmeni niin korjauksena seuraavaa:
" The solution I discovered was as follows:
Configure all your E3 preferences in the program. Quit E3.
Go to the Expression 3 folder.
Locate a file called “E3 X Pref” and open it with a text editor (e.g. drag it to Notepad).
Find a line that says something like “MouseWheelUsage: 0” (the number may differ).
Replace the number at the end of the line with 4, so that the line says: “MouseWheelUsage: 4”
Save the file and start E3 to verify solution.
Hope this helps!"
-
Ihme vehje tämä Gimp. Kaikki tarpeellinen pitää asentaa erikseen. Ensinnäkin varsin tarpeellinen taikatemppu smart remove selection (http://iki.fi/ech/blog/?p=168) piti asentaa Ubuntun repoista erikseen.
Mutta tänään löysin jotain mitä olisi pitänyt etsiä jo kauan sitten. Straighten and crop (http://registry.gimp.org/node/18821). Vedä path-työkalulla kuvaan kaksi pistettä, ja katso, kone kääntää kuvan sillä tapaa, että niiden välinen viiva on joko pystyssä tai vaa'assa. Skannatut sarjakuvaruudut sun muut kun tuntuvat aina olevan vähän vinossa, ja olen, myönnän, tähän mennessä väännellyt niitä suoraksi guidejen avulla. Nyt nolottaa.
(tuolle pitää asentaa myös tuo The Post Rotate Crop -skripti, löytyy samasta paikasta)
-
Ongelma gimpin kanssa taas vaihteeks. Elikkäs kaveri lähetti minulle luonnoksen piirroksesta, joka minun pitäisi värittää jne. Mutta gimp antaa käyttää vain mustaa ja valkoista! Eli vaikka valitsisin väriksi keltaisen, niin silti tulee valkoista. Mitä pitäisi tehdä, että saisin värit käyttöön?
-
Muuttaa kuvan formaatti harmaasävykuvasta värilliseksi.
Olisiko Image -> mode -> full color tai jotain sinne päin.
-
Tämä ei ole ilmainen (http://www.magix.com/fi/xara-photo-graphic-designer/detail/), mutta ei kalliskaan. Väittävät, että tällä yhdellä ohjelmalla hoituu, kuvankäsittely, piirtäminen, maalaaminen, ja julkaisun taitto - koko revohkan painokuntoon laittaminen. Paljon luvattu 69,99 euron hintaan. Pitäskös kokeilla.
Timo
-
Tämä ei ole ilmainen (http://www.magix.com/fi/xara-photo-graphic-designer/detail/), mutta ei kalliskaan. Väittävät, että tällä yhdellä ohjelmalla hoituu, kuvankäsittely, piirtäminen, maalaaminen, ja julkaisun taitto - koko revohkan painokuntoon laittaminen. Paljon luvattu 69,99 euron hintaan. Pitäskös kokeilla.
Timo
Eiks Xara ollu joskus Corelin brändin alla? Tsekkaa nyt ensiksi ainakin mitä tiedostotyyppejä se tukee (import/export). Mulle jo tuo käyttöliittymä meinaa aiheuttaa näppyjä... :)
-
Niin, tietysti kokeilen 30 päivän trialilla ensin. Jossain välissä. Kun kerkeis.
Timo
-
Mitä mieltä olette ARTRAGE kakkosesta? Lataanko vai enkö?
-
Artrage on ihan pätevä maalailuohjelma. (Mulla on tosin kaupallinen 3.5 Pro). Muistaakseni se versio 2 sisälsi jo todella paljon kaikkea kivaa.
Toinen, kokonaan ilmainen, jota kannattaa kokeilla, on Mypaint.
-
Mac App Storessa Sketchoo (http://itunes.apple.com/us/app/Sketchoo/id443293691?mt=12&affId=1915283) tänään 0,79 € (norm. 29,99 $) Kannattaa käydä hakemassa.
-
Onkos kellään kokemuksia miten Gimp toimii Macilla kun käyttiksenä on Leopard? En millään haluaisi Photarista luopua, mutta jos tämä korvaisi sen...
Minusta Gimp ei toimi kovin hyvin Macissa, itselläni on OS X 10.7.3. ja pakko etsiä Gimpin tilalle korvaava työkalu. Vinkkejä otetaan vastaan... Vielä jos sama ohjelma toimisi piirtopöydän kanssa, niin johan olisi elämä helppoa. Olen kyllä alkanut epäilemään, että ilmaista ei löydy, mutta löytyisikö edes edullista? Esim. Artrage on alkanut hieman kiinnostaa.
-
Minullakaan ei tuo Gimp toimi kunnolla Macissani. Etsin pitkän aikaa vastaavaa ja olen käynyt läpi miltei kaikki saatavilla olevat ohjelmat. ArtRage on Macissa hyvä - toimii hienosti. Sketchbook Pro on myös kiva ja siitä on saatavilla ilmaiset Copic ja Exress versiotkin App-storessa. Pixelmatorilla sujuu pienet kuvien muokkaukset, mutta piirtämiseen en sitä ole kyllä käyttänyt.
-
Täytynee kokeilla noita Sketchbookin ilmaisia versioita ensimmäisenä, kiitos vinkistä!
-
GIMPistä tulikin pitkästä aikaa uusi versio. GIMP 2.8 on ulkona (http://www.gimp.org/downloads/). Mukana mm. layer groups (jota onkin jo odoteltu jokunen vuosi). Äkkivilkaisulla ulkonäkö on yllättävän tuttu, joskin yhden ikkunan käyttöliittymä vaikutti mukavalta vaihtoehdolta. Olin aina hukassa niiden singahtelevien irtoikkunoiden kanssa...
Saas nähdä, miten toimii käytössä. Vinkkinä kaikille Wacomisteille ja luultavasti muillekin piirtopöydän käyttäjille. Paineentunnistuksen mahdollistamiseksi avatkaa GIMP sillä Wacomilla ja kynällä, älkää hiirellä. Ei löytynyt Wacomia valikoista ennen kuin Gimpin käynnisti piirtopöydän avulla. Eikä haittaa ole siitäkään, että ajurit ovat suht. ajan tasalla. (Kyse oli siis Windows versiosta. Linux versiota en ole ehtinyt vielä asennella.)
Olisi kiva kuulla, mitä muut softasta pitävät. Bugit ja kehut tänne vaan!
-
Ei Gimpissä ole paljon muutoksia 2.7.x versioista tullut. Jos käytti 2.6.x versioita, sitten on paljonkin kivaa.
Linuxin käyttäjille, Krita on edistynyt aika paljon. Se on aika mukava käyttääkin.
MyPaintissa on tulossa jotain suorien ja käyrien piirtoon, en ole ihan ajan tasalla, mutta kun on hyvä brush engine, saattaa olla kiintoisaa.
Ja Blenderissä on hyviä Freestyle-versioita, jos haluaa 3D-malleista ääriviivapiirustuksia sarjakuviin taustoiksi.
Edistyneemmille Windows-käyttäjille (ja Linuxin Wine-käyttäjille): Vilkaiskaapa AZDrawingin ja AZPainterin kakkosversioita. Aika hyvin sarjakuvitteluun sopivia, AZDrawing tussaukseen ja AZPainter värittelyyn. Vaativat hiukan osaamista (AZPainterin englanninkieliseksi muuttaaminen japanin kieliversiosta oli tuskaa). Mutta ilmaisia.
-
Pikavilkaisulla vaikutti pätevältä Gimp 2.8. ja yhden ikkunan tila poistaa sen ongelman, johon olen X11:n kanssa törmännyt, että telakoitavat valintaikkunat hyppii minne sattuu. En siis tiedä mistä tämä oikeasti johtuu, mutta tuohon X11:een sen liitin.
Seuraavaksi piirtopöytää metsästämään, niistäkin taisi olla oma ketju jossakin.
Blenderi kiinnostaa, mutta en tiedä löytyykö itseltä intoa jaaikaa opiskeluun... Ja Krita tarvitsee toimiakseen ilmeisesti jotain muuta kuin Lionin? En ole tuohon Wine-systeemiin vielä tutustunut, mutta pohdin sitä pitkään taannoin.
-
... Ja Krita tarvitsee toimiakseen ilmeisesti jotain muuta kuin Lionin? En ole tuohon Wine-systeemiin vielä tutustunut, mutta pohdin sitä pitkään taannoin.
Krita taitaa olla Linux only. Ei siitä ainakaan Win versiota ole (muistaakseni).
-
Krita taitaa olla Linux only. Ei siitä ainakaan Win versiota ole (muistaakseni).
Tulossa on kai Calligra:sta (johon Krita kuuluu) jonkinmoinen MS Windows-versio. En uskalla kuitenkaan suositella, kokeilin joskus (aikaa sitten) jotain KDE kamaa MS Windowsissa ja kokemus oli, että ei oikein tahdo pysyä tolpillaan systeemi. Voi toki olla että Calligra:n tekijät ovat pistäneet homman kuntoon, mutta hiukan uskallan epäillä...
Krita kuitenkin Linux puolella on melko kiva ja sitä käyttää Mango-projekti, joka tekee Open Source elokuvaa, joten Kritaan saattaa hyvinkin tulla lisää käytettävyyttä ja ominaisuuksia, nuo projektit ovat aikaisemmin mm. Blenderin kehitystä paljon vauhdittaneet.
Blender ainakin näyttää pyörivän Lion:illa. Mac-maailma on minulle vieras, en osaa sanoa Calligra:sta tai Krita:sta. Mutta OSX puolella on (kuulemma) paljon ilmaissoftaa sieläkin, aina silloin tällöin tulee törmäiltyä. Varmaan tämän palstan Mac-virtuoosit osaavat neuvoa, mitä kivaa löytyy.
-
Esa O. jos kyseessä on Linux, niin hiiri ja tabletti ovat täysin erillisiä, eli jos valitset jotain hiirellä, niin se ei ole valittuna tabletilla. Siis sama työkalu käyttäytyy eri tavoin hiirellä ja tabletilla, paitsi tietysti, jos on valittu täsmälleen samat säädöt ja paineentunnistusta ei käytetä.
Ei ole vika vaan X11 ominaisuus. En tosin siitä minäkään pidä.
Mutta tämä vain Linuxissa.
Windowsissa on sitten toiset ongelmat.
-
Mistä tuon Kritan voi ladata? Tekisi mieli kokeilla... Siis Mac OS X versio hakusessa. Eksyin tieltä siellä Calligran sivuilla, enkä löytänyt koko latausosiota... :-[
-
Calligran paketin tekijöillä on vaikeuksia tehdä OSX paketteja, enempää en ymmärtänyt. Hakivat osaajaa.
Ilmeisesti Calligran Windows- ja Mac-versiot ovat sen verran eksperimentaaleja, ettei niitä uskalla ainakaan vakavaan käyttöön harkita.
Mutta Linuxissa tuo on ihan toimiva, löytyy paketti-repositorysta suoraan ainakin Ubuntu 12.04:ssä.
Luultavasti Mac-versio olisi melko helppo tehdä, mutta Mac-kehittäjiä lienee (taas kerran) liian vähän. Näyttää olevan yleinen ongelma open source-projekteissa, mutta en tiedä, miksi.
-
Piti sitten alun perin mennä nukkumaan, mutta tuli sitten asennettua GIMP 2.8 koneelle. Olin menettänyt sydämeni jo aikoinaan 2.6jotain:ille, mutta nyt kyllä salpautuu henki.
Netti on uskomaton paikka. Sanotaan, ettei hyvää saa halvalla, mutta verkosta saa näemmä ilmaiseksi parasta! Allekirjoittanut Photoshop-emigrantti suosittelee!
Tämähän piirtää suurin piirtein itse, olletikin, kun on vielä Wacom käytössä. Taidan jättää ohjelman yöksi päälle, niin koneella on varmaan puoleen päivään mennessä valmis albumi.
-
Mikä on helpoin tapa säätää gimpin brushin kokoa kulloinkin sopivaksi?
Onko siinä samantyyppistä liukusäädintä kuin vaikkapa photoshopissa?
-
Mikä on helpoin tapa säätää gimpin brushin kokoa kulloinkin sopivaksi?
Onko siinä samantyyppistä liukusäädintä kuin vaikkapa photoshopissa?
2.8:ssa ainakin on.
-
Kiitos pikaisesta vastauksesta.
-
Mikä on helpoin tapa säätää gimpin brushin kokoa kulloinkin sopivaksi?
Onko siinä samantyyppistä liukusäädintä kuin vaikkapa photoshopissa?
Tuon kanssa painiskelin itsekin siinä aamuneljän paikkeilla. Suosittelisin ainakin koettamaan antamaan brush size increase ja decrease -komennoille lähekkäin olevat näppäin-shortcutit, itse käytän < ja shift-< :iä.
Siveltimen kokoa joutuu kuitenkin melko usein pulhaamaan, eikä pitemmän päälle tunnu mielekkäältä käyskennellä koko ajan ruudun reunalla liukusäätämässä.
-
Huomasin minäkin tuon liukusäätimen epäkäytännöllisyyden ja kumman jäykkyyden, siksi kysäisin Kvaakista olisiko jotain näppärämpää tapaa. Mutta ei näköjään.
Hyvä, jos Gimpissä pystyy tekemään shortcutteja. Kiitoksia vinkistä. Elämäni helpottui hiukan. ;D
Huomasin myös, että Gimpissä on tiedostojen koolla yläraja. A4 1200 dpi ei onnistune, mutta 300 dpi:n värit pystynee aanelkulle värittelemään. Tutkimme asiaa.
Muutoinnhan Gimp vaikuttaa suorastaan erinomaiselta.
-
Huomasin minäkin tuon liukusäätimen epäkäytännöllisyyden ja kumman jäykkyyden, siksi kysäisin Kvaakista olisiko jotain näppärämpää tapaa. Mutta ei näköjään.
Hyvä, jos Gimpissä pystyy tekemään shortcutteja. Kiitoksia vinkistä. Elämäni helpottui hiukan. ;D
Huomasin myös, että Gimpissä on tiedostojen koolla yläraja. A4 1200 dpi ei onnistune, mutta 300 dpi:n värit pystynee aanelkulle värittelemään. Tutkimme asiaa.
Muutoinnhan Gimp vaikuttaa suorastaan erinomaiselta.
Ainakin Gimp 2.6:ssa saa tehdyksi a4 1200 dpi. Se herja, joka tulee liian isosta tiedosta on vain varoitus. Mutta, Gimp ei ole markkinoiden nopein softa, joten tuolla resolla saa olla jo aika nopea mylly, että käyttö on mukavaa.
-
1200 dpillä olisi tarkoitus tehdä ainoastaan musta-valko tussausta ja vain pari layeria käytössä. Mulla on Mac book pro, ei kaikkein tehokkain mutta ei kaikkein köykäisinkään malli.
Kenties olen Gimpin suhteen viisaampi parin viikon päästä. Sitä ennen landella odottaa puusavotta.
-
1200 dpillä olisi tarkoitus tehdä ainoastaan musta-valko tussausta ja vain pari layeria käytössä. Mulla on Mac book pro, ei kaikkein tehokkain mutta ei kaikkein köykäisinkään malli.
Kenties olen Gimpin suhteen viisaampi parin viikon päästä. Sitä ennen landella odottaa puusavotta.
Voisi toimia, jos tekee suoraan 1-bittisenä. Siinä on ainakin muistirasitus pienimmillään.
-
Voisi toimia, jos tekee suoraan 1-bittisenä. Siinä on ainakin muistirasitus pienimmillään.
Ai kai A4:ssa ole kuin 8.27×11.69×12002 eli jotain 140 pikseliä? Kai nyt nykykoneen pitäisi sellaista muistin puolesta sorvata, vaikka siinä menisi muutamakin tavu per pikseli? Vai tuleeko layereita niin paljon?
-
Ai kai A4:ssa ole kuin 8.27×11.69×12002 eli jotain 140 pikseliä? Kai nyt nykykoneen pitäisi sellaista muistin puolesta sorvata, vaikka siinä menisi muutamakin tavu per pikseli? Vai tuleeko layereita niin paljon?
Ömm, nyt putosin kärryiltä... A4 1200 dpi on mitoiltaan 9920x14032 pikseliä, eli noin 140 Mpix. Photoshop hanskaa sen ihan ok, mutta GIMPillä tuntuu olevan muistin käsittelyssä jotain feilua, sillä se kyllä takkuilee välillä piirtäessä isoilla resoilla. Joskus muutenkin. Ainakin tämä 2.8 tuntuu olevan vähän takkuisa omalla koneellani. Täytyy päivittää ja kokeilla uudelleen...
-
Ömm, nyt putosin kärryiltä... A4 1200 dpi on mitoiltaan 9920x14032 pikseliä, eli noin 140 Mpix. Photoshop hanskaa sen ihan ok, mutta GIMPillä tuntuu olevan muistin käsittelyssä jotain feilua, sillä se kyllä takkuilee välillä piirtäessä isoilla resoilla. Joskus muutenkin. Ainakin tämä 2.8 tuntuu olevan vähän takkuisa omalla koneellani. Täytyy päivittää ja kokeilla uudelleen...
Gimp joskus todella hitaan tuntuinen eikä edes nopeutunut vaikka nyky kone noin 50% tehokkaampi kuin vanha. Muissa softissa eron huomaakin ja niiden takia sen ostinkin. tai no musasoftieni muuten kaikki sujuu ihan riittävällä nopeudella. varisknin kun kuvat jota eniten käsittelen on 300dpillä ja usein 5x5cm luokkaa. pieniä mutta niihän ne kryptojen ja sanapalapelien jne vihjekuvat tuppaa olemaan.
-
Tarttis varmaan opetella joku kuvankäsittelyohjelma, ja tietysti mieluiten joku softa ;D voiko kokeneet suositella jotaki, photoshoppi, gimppii tai vastaavaa joka olis "helppo" oppia semmosenki joka ei koskaan oo käyttänyt muuta ku painttia?
-
Tarttis varmaan opetella joku kuvankäsittelyohjelma, ja tietysti mieluiten joku softa ;D voiko kokeneet suositella jotaki, photoshoppi, gimppii tai vastaavaa joka olis "helppo" oppia semmosenki joka ei koskaan oo käyttänyt muuta ku painttia?
Seuraava askel sulla lienee sitten Paint.NET
laitetaan myös linkki (http://www.getpaint.net/download.html)
-
Onko paint.net saman tyyppinen ku fotarit? Jos se on jostain ihan eri planeetalta ni kyllä sitten varmaan opettelen fotarin suoraan, ku se nyt taitaa noista paras olla että joskus sekin on hallittava. :)
-
Saman tyyppinen on kuin fotari, vaikka ominaisuuksiltaan köyhempi. Perusjutut kyllä onnistuu siinäkin. Ja onhan se paljon halvempi (=ilmainen).
-
Okei, kiitos tiedosta, lataan ja opettelen paint.netin. Olisiko sarjakuvapiirtäjän/kuvittajan syytä käyttää jotain muutakin atk ohjelmaa? Vektoripiirto ohjelmaa tai jotain muuta mistä tämän topikin aikana on puhuttu? Itellä ei tosiaan oo mitää tietookaaan mitä kaikke koneella voi tehdä skannatulle työlle. ???
-
Okei, kiitos tiedosta, lataan ja opettelen paint.netin. Olisiko sarjakuvapiirtäjän/kuvittajan syytä käyttää jotain muutakin atk ohjelmaa? Vektoripiirto ohjelmaa tai jotain muuta mistä tämän topikin aikana on puhuttu? Itellä ei tosiaan oo mitää tietookaaan mitä kaikke koneella voi tehdä skannatulle työlle. ???
Kritisoisin vähän kysymystä. Tarve ohjelmien käyttämiseen riippuu luonnollisesti siitä mitä tai millaista haluat tehdä, sekä siitä mitä haluat tai osaat tehdä ilman konetta. Käytännössä ainoa ammatin harjoittamiseen suoraan heijastuva asia on valmius toimittaa työ painolle tai tilaajalle sähköisesti (tiedostona). Jopa tämän ja skannauksen voi tietenkin ulkoistaa jos haluaa.
Nykymuotoisen sarjakuvan tekijät pärjäsivät sata vuotta hyvin ilman tietokonetta eikä siinä suhteessa mikään ole muuttunut. Paitsi että paperioriginaaleille asetetut tekniset vaatimukset ovat löystyneet. Mitä tahansa voi skannata (mutta kaikki jutut ei vanhassa reprossa oikein pelittäneet).
Skannatulle työlle voi puolestaan tehdä ihan mitä tahansa. Sekä värimaailmaa että muotoja voi säätä loputtomiin. (Kvaakin ketjuista löytyy jo valmiiksi paljon sitä spesifisempää tietoa eri ohjelmista ja niiden mahdollisuuksista)
Helpoimmin hahmotettavia ohjelmia kuvien kanssa nyväämiseen on juuri Paintin, GIMPin tai Fotarin kaltainen pikselityökalu. Vektorimeininki vaatii hieman erilaista, totutusta poikkeavaa lähestymistä.
Kone ja sen ohjelmat on vahva yleistyökalu. Kun siihen lisää tekijän oman näkemyksen niin erilaisia kuvia alkaa syntyä. Turha se on kuitenkaan alkaa kaikkia erilaisia piirustus-, maalaus-, kuvakäsittely-, mallinnus- ja taittotyökaluja alkaa ensimmäisenä "varmuden vuoksi" opettelemaan.
-
Okei, kiitos mäkiselle taas hyvästä vastauksesta. :)
-
Osaako joku kertoa, kuinka GIMPiin saa harmaan taustan, niin että esim. wallpaper ei näy sen reunoilta häiritsevästi artistin silmään. Tiedän, että GIMPin voi panna full screen -muotoon, mutta sitten tekeillä olevaa työtä ei voi enää siirrellä vapaasti, vaan se on lukittu keskelle ruutua.
Onko kellään tietoa?
-
Ei tule viralliseen versioon tuollaista, mutta ajoittain esiintyy näitä variantteja. Harvoin pysyvät kovin tuoreina, mutta ainahan sitä voi kokeilla jos juuri tuota haluaa:
http://sourceforge.net/projects/gimpshop.mirror/
-
gimpshop laahaa valitettavan paljon perässä.
Workaroundina voi ainakin macisssa käyttää seuraavaa.
Luo 1x1 px kokoinen kuva ja levitä se täyttämään koko näyttö. Tästä kuvasta voi ottaa vaikka viivaimetkin pois häiritsemästä.
Näin tuo 1x1px kuva toimii harmaana taustana, jonka päällä muita kuvia voi sitten liikutella vapaasti. Ainoana miinuksena on se, että jos vahingossa tuota "taustaa" klikkaa kaikki muu katoaa sen taakse.
Muuta keinoa en itse keksi.
-
Kiitos. Taas tuli lisää oppia.
-
Osaako joku kertoa, kuinka GIMPiin saa harmaan taustan, niin että esim. wallpaper ei näy sen reunoilta häiritsevästi artistin silmään. Tiedän, että GIMPin voi panna full screen -muotoon, mutta sitten tekeillä olevaa työtä ei voi enää siirrellä vapaasti, vaan se on lukittu keskelle ruutua.
Onko kellään tietoa?
Hmm. Ei kai full screenissä se kuva mitenkään lukittu ole? ainakin itselläni se liikkuu ihan normaalisti joko hiiren rullaa painamalla tai sitten Wacomin kynän middle click -painiketta painamalla. Myös välilyöntiä alhalla pitämällä saa kuvaa liikutelluksi. Ymmärsinkö ongelman nyt jotenkin väärin?
EDIT: Vähän korjasin tekstiä
-
Tällainen Comicado (Lite) Windowsille tuli vastaan http://www.jugilus.com/comicado/comicado_main.php . Maksullisessa on mm. Ink layereita ja presettejä. Tuolla on ollut kiva kokeilla ruutujakoja yms. Viewportin (anteeksi cadismi) kääntöön on kiva liukusäädin.
Krita on päivittymässä, Windows -versioita (32/64) on täällä http://www.kogmbh.com/download.html . Windows versiossa on runsaasti bugeja syvemmälle mentäessä, mutta peruspiirtäminen onnistuu. (pikatutoriaali viewporttiin: 4 vasemmalle, 5 nollaus, 6 oikealle.)
MS ICE:ssä on myös tasoyhdistämisen mahdollisuus. Pari karttaa yhdistin sillä ihan näppärästi. http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/groups/ivm/ice/
-
Askarruttaa kysymys, pystyisinkö tekemään Gimpillä, Kritalla ja Scribuksella painettavaksi kelpaavaa jälkeä. Minulla on uusin Kubuntu, ja olen tykästynyt tähän.
-
Askarruttaa kysymys, pystyisinkö tekemään Gimpillä, Kritalla ja Scribuksella painettavaksi kelpaavaa jälkeä. Minulla on uusin Kubuntu, ja olen tykästynyt tähän.
Näillä softilla on tehty useampikin Suomessa julkaistu albumi. Siitä vaan. Scribuksessa tosin ei ole natiivia 1-bittisten kuvien eksporttia, mutta se tulee seuraavaan versioon.
-
Taitaapi olla kyseinen exportti Scribuksen versiossa 1.4.3. Ainakin ko. version asennuksen yhteydessä ilmoitettiin Ghostscriptin uupumisesta omalla kohdallani. Eipä siis EPS-kuvien importtaus täten luonnistu.
-
Käsittääkseni se 1-bittisen kuvien (line art) PDF-export ongelma korjaantuu vasta 1.5:ssa. (kehitysversiossa tuntuisi toimivan ja itse bugikin on merkattu "fixed"). EPSin kanssa varmaan aikaisemmin.
Noin yleensä tuo Scribus tuntuu hoitavan hommansa. Kritakin on hetken opettelun jälkeen vähintäänkin "ihan kiva".
-
Noin yleensä tuo Scribus tuntuu hoitavan hommansa. Kritakin on hetken opettelun jälkeen vähintäänkin "ihan kiva".
Kritan uusin versio on tosi ok. Piirtämisessä käytän tällä hetkellä mieluiten Mypaintia. Suosittelen kokeilemaan. Sitä pitää kylläkin käyttää Gimpin kanssa yhdessa, sillä Mypaintistä puuttuvat kaikki kuvankäsittelyn ominaisuudet sekä valinnat ja paljon muuta. Uusin Gimppi onneksi tukee Mypaintin .ora tiedostomuotoa suoraan, joten yhteistyö näiden kahden välillä on erittäin saumatonta.
Kritan hyviin puoliin kuuluu aika toimiva perspektiiviapuväline, jolla saa kolmen pakopisteen perspektiivin ihan hyvin haltuun.
-
Kyllä tuo EPS näköjään teettää ylimääräistä tekemistä Scribuksen osalta. Ainakin Windowsissa joutuu alaslataamaan Ghostscript installerin erikseen, mikäli aikoo noita EPS-tiedostoja käyttää Scribuksessa. Jos pärjää ilmankin, niin ei kai siinä mitään.
-
Mukavaa lukea, että vapaita softiakin arvostetaan. Kaikilla ei ole varaa Adoben ohjelmiin.
-
Mukavaa lukea, että vapaita softiakin arvostetaan. Kaikilla ei ole varaa Adoben ohjelmiin.
Mun on ainakin vaikea motivoida itseäni käyttämään 1200 € yhteen ohjelmaan, kun tarpeeni ei ole harrastusta kummempi. Jos olisin ammattilainen, niin silloin Photarin voisi vähentää verotuksessa ja saattaisin käyttää sitä ihan industry standard -mielessä. On se ainakin pirun nopea verrattuna noin suurinpiirtein kaikkiin muihin.
-
Onhan Photoshop nopeampi ja monipuolisempi kuin Gimp, mutta Gimpistäkin voi ruveta pitämään, kun siihen tottuu. Linuxissa se toimii hyvin ja windowsissakin kohtalaisesti. Se mikä ärsyttää, on nykyinen tallennussysteemi vain xfc:hen. Vanha tyyli oli parempi.
-
Onhan Photoshop nopeampi ja monipuolisempi kuin Gimp, mutta Gimpistäkin voi ruveta pitämään, kun siihen tottuu. Linuxissa se toimii hyvin ja windowsissakin kohtalaisesti. Se mikä ärsyttää, on nykyinen tallennussysteemi vain xfc:hen. Vanha tyyli oli parempi.
Mua tuo tallennus ei haittaa, kun export on ihan yhtä helppo tehdä (shift-ctrl-e, tai ctrl-e). Eniten mua 2.8ssa ärsyttää sen ilmeiset ongelmat pitemmän aikaa piirrettäessä. Ainakin ink -työkalun viiva alkaa takkuilla ja se korjaantuu vain sulkemalla kuva ja avaamalla se uudelleen. Epäilen, että kyseessä on muistivuoto undobufferin kanssa. Kun bufferi nollautuu, vika korjaantuu.
Johtui mistä johtui, olen tämän vian takia siirtynyt piirtämään lähes yksinomaa Mypaintilla.
-
Piirtäjille MyPaint ja Krita molemmat tarjoavat yhden asian joka Gimpistä vielä puuttuu: canvaksen pyörittämisen. Kyllähän paperillekin piirtäessä haluaa aina pyörittää paperiakin.
-
Mua tuo tallennus ei haittaa, kun export on ihan yhtä helppo tehdä (shift-ctrl-e, tai ctrl-e). Eniten mua 2.8ssa ärsyttää sen ilmeiset ongelmat pitemmän aikaa piirrettäessä. Ainakin ink -työkalun viiva alkaa takkuilla ja se korjaantuu vain sulkemalla kuva ja avaamalla se uudelleen. Epäilen, että kyseessä on muistivuoto undobufferin kanssa. Kun bufferi nollautuu, vika korjaantuu.
Johtui mistä johtui, olen tämän vian takia siirtynyt piirtämään lähes yksinomaa Mypaintilla.
Oletko kokeillut, voisiko tilannetta parantaa säätämällä undobufferin kokoa? Itse joskus huomasin, että maltillinen peruutusaskelten määrä tekee Gimpistä sujuvamman. Tosin tuosta on aikaa, nykyisin tulee aika vähän tehtyä kuvankäsittelyä.
-
Oletko kokeillut, voisiko tilannetta parantaa säätämällä undobufferin kokoa? Itse joskus huomasin, että maltillinen peruutusaskelten määrä tekee Gimpistä sujuvamman. Tosin tuosta on aikaa, nykyisin tulee aika vähän tehtyä kuvankäsittelyä.
Joo, leikin sillä kyllä. En jaksanut silloin testailla tarkemmin, kun haluaisin kuitenkin undoja käyttöön mahd. paljon. Sarjisprojektia jatkaessani tämä tulee varmaan testattua paremmin. Käytössä on kuitenkin 16 gigaa muistia, niin saisi se nyt riittää...
-
Piirtäjille MyPaint ja Krita molemmat tarjoavat yhden asian joka Gimpistä vielä puuttuu: canvaksen pyörittämisen. Kyllähän paperillekin piirtäessä haluaa aina pyörittää paperiakin.
Tämä on totta. MyPaintissa ainakin se toimii todella hyvin ja sujuvasti. Kritasta en sitä itseasiassa ole vielä löytänyt :-[
Yksi hyvä syy lisää käyttää MyPaintia. On sen brush enginekin avointen softien nopein. Ainakin tuntuu siltä. Miinuksena tietenkin se, ettei voi käyttää tekstuuribrusheja.
-
Tämä on totta. MyPaintissa ainakin se toimii todella hyvin ja sujuvasti. Kritasta en sitä itseasiassa ole vielä löytänyt :-[
Jos Kritasi on suhteellisen tuore, kokeile Ctrl-oikeanuoli ja Ctrl-vasennuoli. Minulla F12 resetoi pyörityksen (palauttaa ns. normaalinäkymän), mutta en muista olenko sen itse asettanut.
-
Jos Kritasi on suhteellisen tuore, kokeile Ctrl-oikeanuoli ja Ctrl-vasennuoli. Minulla F12 resetoi pyörityksen (palauttaa ns. normaalinäkymän), mutta en muista olenko sen itse asettanut.
Pitäisi olla uusin versio. Muistaakseni Arch -Linuxissa se päivittyy kiltisti rolling releasen mukana. Eli siis kursorinäppäintä tarvitaan? Ilmankos en ole keksinyt sitä. MyPaintissa se on luontevasti ctrl tai shift (en muista) ja kynällä pyöräytys. Sama toimii zoomissa. Kätevä ja nopea tapa hoitaa homma.
-
Kritassa myös näppäimet 4 5 6 pyörittelevät. OpenGL:n kanssa pyörii kivan nopeasti.
-
Kritassa myös näppäimet 4 5 6 pyörittelevät. OpenGL:n kanssa pyörii kivan nopeasti.
Tää oli hyvä tieto. Kiitos. Pitäsi vissiin jaksaa joskus lukea manuaaleja, mutta ne kulkevat avoimella puolella yleensä vähän jälkijunassa, joten ei aina muista tarkistaa ;D
-
Inspiroivaa keskustelua herroilla. Himputti kun saisi sarjisprojektin siihen kuntoon että olisi energiaa herätellä vanhaa konetta henkiin ja alkaa opetella sillä Linuxin käyttöä.
-
Paljonko lie sarjakuvantekijöissä Linuxin käyttäjiä? Saisiko aiheesta oman keskustelun?
-
EOS. Vanhempi polvi on ollu niin kiinni mäkki ja winkkarimeiningeissä, mutta onhan tuota nuorta tekijäpolvea jo jonkin verran. Graafisen alan koulutuskin taitaa painottua hyvin vahvasti Adoben ohjelmiin. Uskon kyllä että tekijöitä kiinnostaisi, jos aiheesta löytyisi sopivia kursseja tai oppaita. Siitä taitaa olla jo ainakin 5 vuotta kun itse viimeksi tutkin asiaa vakavammin ja Linux-puoli on siitä varmasti aika tavalla kehittynyt.
Näillä softilla on tehty useampikin Suomessa julkaistu albumi. Siitä vaan.
Viittaakohan Jussikaan tuossa muuhun kuin omaan tuotantoonsa?
-
EOS. Vanhempi polvi on ollu niin kiinni mäkki ja winkkarimeiningeissä, mutta onhan tuota nuorta tekijäpolvea jo jonkin verran. Graafisen alan koulutuskin taitaa painottua hyvin vahvasti Adoben ohjelmiin. Uskon kyllä että tekijöitä kiinnostaisi, jos aiheesta löytyisi sopivia kursseja tai oppaita. Siitä taitaa olla jo ainakin 5 vuotta kun itse viimeksi tutkin asiaa vakavammin ja Linux-puoli on siitä varmasti aika tavalla kehittynyt.
Kyllä Gimpin, Kritan, MyPaintin, Inkscapen ja Scribuksen käyttäjiä alkaa olla jo aika paljon. Ja tuo Adoben softavuokraustaktiikka kuulemma tuottaa niitä kosolti lisää. Linuxin puolesta puhuu moni asia nykyään. Jopa pelialustat siirtyvät sinne (SteamOS jne.) ja 3D tuotanto on siellä jo (Maya, Modo, Nuke jne.). Linux on melko käyttäjäystävällinenkin, kun alkukahinoista pääsee yli.
Viittaakohan Jussikaan tuossa muuhun kuin omaan tuotantoonsa?
Noista open source-softista: mikäs niitä estää käyttämästä sarjakuvan tekoon? Kaiken voi tehdä, ainakin taittoon asti. Taitossa sitten tulee nämä värierottelut ja CMYK-konversiot, niissäkin on ratkaisuja, mutta toki Adobe-softat ovat painotalojen oma ratkaisu. Mutta jos sarjakuvaa haluaa tehdä, itse kuvituksen tekoon löytyy kyllä tarvittavat softat open sourcena ja ilmaiseksi.
Ja jos mustavalkoista tekee, mv-pdf:n tekee nyt ihan millä vaan.
-
Noista open source-softista: mikäs niitä estää käyttämästä sarjakuvan tekoon? Kaiken voi tehdä, ainakin taittoon asti. Taitossa sitten tulee nämä värierottelut ja CMYK-konversiot, niissäkin on ratkaisuja, mutta toki Adobe-softat ovat painotalojen oma ratkaisu.
Scribus hanskaa kyllä cmykin, värierottelut ja kaiken muunkin, kunhan vaan antaa sille oikeat väriprofiilit. Tiedän tämän, sillä olen koodannut osan Scribuksen PDF-eksportterista. Tarkempia referenssejä haluaville Scribuksen wikistä löytyy esimerkkejä sillä tehdyistä julkaisuista.
Viittaakohan Jussikaan tuossa muuhun kuin omaan tuotantoonsa?
Esimerkkinä Harmaan pupun päiväkirja on taitettu kantta lukuunottamatta Scribuksella. Muitakin varmasti löytyy.
-
Uskon kyllä että tekijöitä kiinnostaisi, jos aiheesta löytyisi sopivia kursseja tai oppaita. Siitä taitaa olla jo ainakin 5 vuotta kun itse viimeksi tutkin asiaa vakavammin ja Linux-puoli on siitä varmasti aika tavalla kehittynyt.
Linux käyttöjärjestelmänä on jo todella helppo asentaa. En huomannut viimeeksi mitään eroa Win 7:n ja Manjaro -linuxin asennuksen välillä, paitsi että Manjarossa mun skanneri toimii ja Win 7:ssa ei. Lisäksi Wacom toimii suoraan eikä tarvitse etsiä ajureita. Jos on käyttänyt Windowsia, niin linuxin käyttö on kyllä helppoa.
Tosin englannin kieltä on mielestäni tarpeellista hallita, sillä monista ohjeista ja vinkeistä en ole löytänyt suomenkielisiä versioita. En ole kyllä ihmeemmin etsinytkään...
-
Onnistuukohan millään näistä ilmaisista/halvoista ohjelmista suuren määrän kuvia editointi yhdellä kertaa? Eli mulla on reilu sata kuvaa jotka pitäisi muuttaa tiettyyn maksimileveyteen kaikki, mutta käsin tekemisessähän menisi hermo. Ja myös pitäisi resoluutio samalla muuttaa. Nyt 600 mutta paino (print24 (http://print24.com/fi-fi/)) sanoo että pitää olla 300.
Menisi koko loppupäivä jos alan noita käsin vääntämään. :'(
-
Onnistuukohan millään näistä ilmaisista/halvoista ohjelmista suuren määrän kuvia editointi yhdellä kertaa?
PhotoScapella on ainakin erämuokkausmahdollisuus.
-
Imagemagick (http://www.imagemagick.org/script/index.php) on tuohon aivan ehdoton. Yhdellä komentorivikomennolla muokkaa koko kansiollisen kuvia vaikka mihin. Homma on kokolailla nopeaa.
Jos tuohon päädyt, niin kerro tarkalleen, mitä haluat tehdä, niin minä voin antaa sulle komennon, jolla se onnistuu, niin ei tarvitse manuaaleja kahlata.
EDIT: OS X -asennus on näköjään aika mielenkiintoinen... Windows ja linux -asennukset on ihan peruskauraa.
EDIT2: OS X asennuspaketit helpompaan asennukseen: http://cactuslab.com/imagemagick/
-
Onnistuukohan millään näistä ilmaisista/halvoista ohjelmista suuren määrän kuvia editointi yhdellä kertaa? Eli mulla on reilu sata kuvaa jotka pitäisi muuttaa tiettyyn maksimileveyteen kaikki, mutta käsin tekemisessähän menisi hermo. Ja myös pitäisi resoluutio samalla muuttaa. Nyt 600 mutta paino (print24 (http://print24.com/fi-fi/)) sanoo että pitää olla 300.
Menisi koko loppupäivä jos alan noita käsin vääntämään. :'(
Hälytyskello soi päässä: onhan kyseessä väri- tai sävykuvat? Kuten jo todettu, 1-bittisiä (pelkkää mustaa ja valkoista jyrkästi) kuvia ei tiputella noin alhaisiin resoihin ilman että laatu kärsii pahasti.
-
Kiitos vastauksista! Joo kivi, kyseessä värikuvat, ne on vaan ilmeisesti skannattu turhan korkeella resoluutiolla.
Lähti molemmat lataukseen, katotaan kuis onnistuu. Molemmat ilmaisia, jesss. Kiitos näistä!
-
Imagemagickin komennot löytyy täältä:
http://www.imagemagick.org/script/command-line-tools.php
Todennäköisesti halunnet käyttää convert tai mogrify -komentoa. Convert luo kopion, mogrify muuttaa originellia.
Esimerkiksi jos tavoitteena on muuttaa kaikki kansiossa olevat jpg-kuvat pitkältä sivultaan 2000 px kokoisiksi ja resoluutioltaan 300dpi suuntaansa, onnistuu se komennolla:
mogrify -resize 2000x2000 -resample 300x300 *.jpg
tuolla komennolla homma tapahtuu hiljaisesti, eli etenemistä ei printata näytölle. -verbose näyttää sitten kuinka homma etenee.
-
Kiitos ohjeista, loistavaa! Ei ehkä ihan helpoin ohjelma mutta kyllä se varmaan taipuu mullekin! :P
-
Kiitos ohjeista, loistavaa! Ei ehkä ihan helpoin ohjelma mutta kyllä se varmaan taipuu mullekin! :P
Oppimiskurvi on aika jyrkkä, siksipä ajattelinkin auttaa vähän alkuun.
Komentoreferenssiä saa kyllä olla vähän väliä kurkkimassa, jos jotain muuta tekee kuin kuvakoon muutoksia.
-
Okei, suurkiitos! :)
-
http://www.lab.envirex.cz/?page_id=3 (http://www.lab.envirex.cz/?page_id=3) Windows softa, jolla voi säätää Wacomin herkkyyskäyriä. Ainakaan kuluttaja-ajurissa (Bamboo) ei voi säätää kuin aloitusherkyyttä.
-
http://www.lab.envirex.cz/?page_id=3 (http://www.lab.envirex.cz/?page_id=3) Windows softa, jolla voi säätää Wacomin herkkyyskäyriä. Ainakaan kuluttaja-ajurissa (Bamboo) ei voi säätää kuin aloitusherkyyttä.
Omassa Wacomissani on toisinaan ollut paineentunnistus aika pahasti hakusessa. Jotain vastaavanlaista olen harkinnut alasladattavaksi, mutta ei nähtävästi tällä softalla ole yhteensopivuutta Windows 8:lle?
-
Omassa Wacomissani on toisinaan ollut paineentunnistus aika pahasti hakusessa. Jotain vastaavanlaista olen harkinnut alasladattavaksi, mutta ei nähtävästi tällä softalla ole yhteensopivuutta Windows 8:lle?
Hmm.. Tuo softa vain säätää raja-arvoja. Jos kyseessä on W8 tabletin ongelmista, niin Wacom julkaisi siihen korjatut ajurit http://www.wacom.eu/index4.asp?pid=9278&lang=en (Wacom feel IT).. Mun W7-läppärissä oli kanssa jotain ongelmia (paineen tunnistus vain katosi) Bamboon Touchin kanssa kunnes sammutin/poistin Pen Computer -ominaisuudet. Joissain tapauksissa Wacomin ajureista "Use Windows Ink" ruksittaminen on auttanut.
-
Jos joku käyttää Linux:ia ja haluaa kokeilla erilaista ilmaista tussausohjelmaa, Azdrawing 2:sta on nyt natiivi Linux-versio.
http://sourceforge.jp/projects/azdrawing/releases/61103 (http://sourceforge.jp/projects/azdrawing/releases/61103)
Pitää toki kääntää ja installoida. Ohjeet ovat japaniksi(?) mutta ihan peruskäännös ja install tuo on. (Ubuntu:ssa: make ja sitten sudo make install)
UI on englanniksi, mutta ohjeet ovat japania. Meni vähän aikaa pähkiä miten esim. perspektiivityökalut toimivat (Vihje, niitä on useampi). Wacom ja paineentunnistus toimii.
Jos joku haluaa päästä helpolla, Krita lienee se paras tussauslelu joka löytyy pakettienhallinnalla (eli ei tarvitse osata mitään ;D ).
-
Jos joku käyttää Linux:ia ja haluaa kokeilla erilaista ilmaista tussausohjelmaa, Azdrawing 2:sta on nyt natiivi Linux-versio.
Taitaa olla aika iso kynnys lähteä moista kokeilemaan heikolla Linux-osaamisella ja moisilla ohjeilla. Kuitenkin tuntuu melko ammattimaiselta.
-
Taitaa olla aika iso kynnys lähteä moista kokeilemaan heikolla Linux-osaamisella ja moisilla ohjeilla. Kuitenkin tuntuu melko ammattimaiselta.
Niinpä. Krita lienee aika sopiva monille, jotka haluavat kokeilla piirustelua Wacomilla Linuxissa. Krita löytynee useimmista paketinhallintaohjelmista, eli helppo asentaa. Näitä mutkikkaampia voi kokeilla asentaa, jos osaa.
Itse innostuin LazPaint:ista, mutta sitä en suosittele kelnellekään, minun innostukseni on tasan yhteen työkaluun ja sen tiettyyn moodiin, jota pystyn käyttämään ihan tiettyyn juttuun.
Linuxissa on jo aika kattava valikoima ohjelmia, mutta kieltämättä toivon itsekin, että pahimmat tietotekniikan inhoajat pysyttelevät MS Windowsissa.
Olisiko tuohon pitänyt pistää sarkasmivaroitus? Hm. Ehkä ei.
-
Taitaa olla aika iso kynnys lähteä moista kokeilemaan heikolla Linux-osaamisella ja moisilla ohjeilla. Kuitenkin tuntuu melko ammattimaiselta.
Ei se lähdekoodista asentaminen lopulta ole kamalan vaikeaa. Mikäli sulla on Ubuntu, tai sen johdannainen, niin aika selkeä ohje on täällä: https://help.ubuntu.com/community/CompilingEasyHowTo
Tosin ihmettelen, ettei tuon tekemiseen ole tehty graafista sovellusta, koska nuo kuitenkin käytännössä aina toimii samoilla komennoilla. Tai teidä vaikka olisikin.
-
Tosin ihmettelen, ettei tuon tekemiseen ole tehty graafista sovellusta, koska nuo kuitenkin käytännössä aina toimii samoilla komennoilla. Tai teidä vaikka olisikin.
Se toimisi vain ideaalitapauksessa, niinkuin .deb paketit. Mutta jos riippuvuuksia puuttuu (kirjastoja tms.), konfiguraattorilta, make:lta tai kääntäjältä saa tiedon mitä puuttuu.
Lopulta sellainen ihminen joka pelästyy mutkikkuutta on aina vaikeuksissa nykyaikana.
Toisaalta, itse olen jo wanha ukko, mutta johtuen historiastani, minulle Linux on aina ollut mukavampi ja helpompi kuin MS Windows. Jos Maccia joutuisin käyttämään, olisin varmaan ulkona kuin lumiukko...
...mutta jotta ei lähdetä ihan aiheesta, väitän, että Inkscapella, Gimpillä, Kritalla ja MyPaintilla saa miltei mitä vaan aikaan. Jos viitsii opetella.
-
Tämmöinen tuli vastaan, eli selaimessa toimiva jonkin sortin photari. Ei tuolla piirtämisessä ole paineentunnistusta, mutta kai tällä jotain hätäpäissään tekee.
http://apps.pixlr.com/editor/
EDIT Höps. nettiosoite jäi.