V for Vendetta kuuluu lempisarjakuviini. Pelkään kovasti, mitä elokuvaisen tekijät ovat saaneet ja saavat aikaan, mutta ainakin traileri näytti jopa siedettävältä. On kuitenkin otettava huomioon, että trailerit näyttävät aina paremmalta mitä itse elokuvat. Eiköhän tuonkin siis vielä sössittyä saa. :(
SFX 133ssa Alan Moorelta lainaus jossa herra torppaa elokuvaa.
Pelottavaa siinä mielessä, että mieheltä on riittänyt ymmärrystä from Helliä, League Of Extraordinary Gentlemeniä ja Constantinea kohtaan tyyliin "sarjakuva on sarjakuva, elokuva on elokuva"
V niin kuin Verikosto -teos sen sijaan ilmestyy Egmontilta viikon sisällä.
Onko tuo kirjanen jo tilattavissa? Egmontin verkkosivuilla tuota teosta ei ainakaan vielä mainita tuoteluettelossa...
Bookplussassa sanoo. Ilmestyy näemmä vuonna 2005. Yllätys.
Jaa, onkos kuukautta ilmoitettu sillä ei tätä vuotta ole kuin 4 kuukautta jäljellä.
Bookplussassa sanoo. Ilmestyy näemmä vuonna 2005.
Myöhemmin syksyllä ilmestyvä englanninkielinen uusintapainos irtoaa itse asiassa halvemmalla...
Häkellyttävän hyvä oivallus! Useasti ovat alkukieliset teokset halvempia kuin suomennetut.
..marraskuussa? näinhän ei voi tapahtua mutta olisipas melko pätevää jos se tulisi jos marraskuun 5. päivä ensi-iltaan..
Ehkä Wachowskit eivät sittenkään ole täysiä mänttejä..
Wätsövskien esikoinen Bound on aivan loistava nuaari.Aivan! Bound oli upea leffa ja vielä Matrixin nähtyään odotukset oli hurjat talsiessa jatkoa katsomaan. Ja niin, Matrix 2:ssa tapahtunut mahalasku oli kyllä rajuin, minkä itse olen nähnyt. Episode1 on pohjamutaharrastelua reloadiin verrattuna. Ehkä veljekset ovat viimein toipuneet Matrix-menestyksestään, jättäneet makean elämän vähemmälle ja palanneet perusasioihin? Toivotaan niin.
Tulevaisuuden totalitaariseen Britanniaan sijoittuva V niin kuin verikosto kertoo tarinan lempeästä nuoresta naisesta nimeltään Evey (NATALIE PORTMAN), jonka pelastaa kuolemanvaarasta naamioitu mies (HUGO WEAVING) joka tunnetaan vain nimellä "V". V on verrattoman karismaattinen ja ällistyttävän taitava taistelija ja huijari, joka käynnistää vallankumouksen kehottaessaan kansalaisia nousemaan tyranniaa ja sortoa vastaan. Kun Eveylle selviää totuus V:n salaperäisestä taustasta, hänelle selviää totuus myös hänestä itsestään – ja hänestä tuleekin V:n yllätysliittolainen kun tämä toteuttaa suunnitelmansa vapauden ja oikeuden palauttamiseksi julmaan ja korruptoituneeseen yhteiskuntaan.
Hieno myös tuo juliste. Muutama toinenkin juliste löytyy täältä.
http://vforvendetta.warnerbros.com/index2.html
Elämme toivossa että leffa pääsee edes lähelle sarjakuvaa.
Kiireen keskellä tyydyn nyt vain peesaamaan Vesaa: Eli yllättävän uskollinen ja onnistunut oli. Sekä myös poliittisesti rohkea näin suuren luokan yleisöelokuvaksi. Ja sitä kaikkea muuta, mitä Vesa jo sanoikin. Positiivinen yllätys kaikkiaan!
Muuten elokuva ja sarjakuva ovat kyllä edelleen kaksi niiiiin eri maailmaa, että ei ihme jotta Moore häippäsi ajoissa.
The character of John Constantine was originally created by Alan Moore, during his run on DC Comics' "Swamp Thing". However, following his negative experience with From Hell (2001) and The League of Extraordinary Gentlemen (2003), Moore decided to reject all money and credit from Hollywood on any adaptations of his work. Thus, he gave all the money he would've gotten to the artist who drew the character with him, and rejected his own "created by" credit from the film.
Meneekö leffat sekaisin vai muistanko oikein että joku Warnerin kiho selitti jossain että Moore olisi mukana Vendetassa ja tämä veti oikein kunnolla herneen nenään mistä sitten oli seurauksena se että Moore (taas) ilmoitti että lopettaa Warnerille (DC ja sen alamerkit) hommien teon? Että kiitosta vaan mainioiden ABC -sarjojen Moore-matskun loppumisesta! Noh, Moorehan on kyllä jo pitkään maininnut rahaastavansa noilla ja sitten jäävänsä "eläkkeelle".
Sarjakuva on julkaistu suomeksi nimellä V niin kuin Verikosto. Elokuva tulee teattereihin nimellä V niin kuin Verikosto. Jospa käyttäisimme siitä myös tällä forumilla nimeä V niin kuin Verikosto?
Kyllä Alan Moore häippäsi sikäli, että hänelle piisasivat jo From Hell ja LXG. Constantineen tultaessa Moore pisti välit kokonaan poikki.
Vielä From Hellin aikaan Moore antoi lausuntoja sarjis/elokuva- prosessista ja jonkin väittämän mukaan HerrasmiesliigaGT-turpon 1. käsikirjoituksen pohjana olisi ollut Alan-maagin synopsis.
...V niin kuin Verikosto (tämä on niin kömpelöä käyttää suomennosta joka sinänsä ihan hyvä mutta "for" ja "niin kuin"...kamoon...helpompaa ja nopeampaa kirjoittaa tuo V for Vendetta) ...
Vendetta on sitä paitsi paljon mainiomman kuuloinen kuin Verikosto...mielipideasia ja kun kuitenkin JOKAINEN teistä tietää mistä puhutaan niin onko tuolla väliä kumpaa käyttää.
"He halusivat antaa hahmolleni elokuvasovituksessa hieman enemmän kypsyyttä ja itsenäisyyttä, viedä hahmon kauemmas tyypillisestä sarjakuvan vähäpukeisesta kuumasta tytöstä."Nyt meni Natalie metsään. Elokuva-Evey on sarjakuva-Eveyyn verrattuna paljon tyhjempi hahmo, jolla on lähes joka kohtauksessa joku miespuolinen isähahmo vieressä tukena ja turvana. Sellaista itsenäisyyttä.
alunperin hän on luultavsti sanonut jotenkin näin "typical scantly clad hot chick in comic books". Eli tarkoittanut amerikkalaisissa sarjakuvissa yleensä tarjolla olevaa naiskuvaa.
Leffa oli kyllä MYÖS anarkiaa, anarkia (käsittääkseni) on sitä että ensin tuhotaan vanhat auktoriteettiset järjestelmät ja niiden tilalle ollaan valmiita luomaan kansan mieleinen uusi yhteiskunta - eikös tuo kuulosta kommunismilta?Tuolla elokuva-arvostelusivulla (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=594) on pätkä A. Mooren haastattelusta, joka menee jotensakin näin:
"V:n avulla pyrin, seikkailusarjakuvan kontekstissa, sanomaan jotakin meille avautuvista mahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa. Ideana oli, että inhimillisen politiikan päätepisteitä eivät ole kapitalismi ja kommunismi, vaan fasismi ja anarkia. Totalitääriset järjestelmät niin oikealla kuin vasemmallakin ovat kauhean samankaltaisia. Ne edustavat kumpikin omanlaistaan fasismia. Anarkia taas on jotakin aivan muuta. Halusin tutkia omaksi tyydytyksekseni, mielenkiinnosta ja opinhalusta, miten nämä kaksi aatetta toimivat yhdessä, kuinka ne reagoivat keskenään, millaisia asioita tapahtuu."Ei siis kommunismia eikä kapitalismia, vaan anarkiaa!
Jossain määrin tuo on tietysti huvittavaa kuinka "me idealistit" aina kerromme kuinka muiden pitäisi elää vaikka korostammekin vapautta päättää omista asioistaan...
Kukaan sarjakuvataidetta oikeasti arvostava ihminen ei voi toivoa Watchmen-elokuvan toteutumista. Onneksi se ei näytä edelleenkään tulevan koskaan.
Anarkismista sen verran:Jokainen määrittelee sen itse mutta anarkismi ja kommunismi on toistensa verivihollisia.
Lisämateriaalia ei ihmeemmin takakannen perusteella ole.
Ekstroja löytyy kahden levyn versiosta. Kunhan jaksavat nostaa sellaisen hyllylle.
Leffasta on siis yhden ja kahden levyn versiot, hämmentävää on että molemmissa oli sama hinta? Eli kannattaa tarkistaa mitä lootassa lukee.
Ei voi olla. Anttilassa se kahden levyn julkaisu oli pari eetä kalliimpi.Hmm.. oisko sitten läiskäisseet saman hinnan molempiin? No, juuri nuo extrat katsoin ja on ne varmaan tuon kahden euron arvoiset, mutta eivät juuri enemmän. Ikävän laihat bonusmateriaalit, tosin muutama ihan jees pätkä, mm. ilmielävä Bill Sienkiewicz! Ja leffahan on pääasia.
Star Wars -boksia saa muuten nyt kahdellakympillä Anttilasta.Eikös tuo sisällä ne uudet kerettiläiset versiot filmesitä?
Futuraman kakkoskausi myös vähän päälle 20 e Anttilasta.Molin kattovinani että kolme ekaa kautta olisi sieltä saatavilla tuohon hintaan.
...supersankarimätistely kepeillä 1984-viitteillä ja mustavalkoväkertelyillä. Blade Runner on parempi!
Supersankarimätistely?
Blade Runner?
Häh?
ei se ihan samaa tasoa saavuttanut kuin sarjakuva."ihan"? :police:
"ihan"? :police:No mun arvosteluuni vaikuttaa se, että katsoin tuon sellaisen porukan kanssa, että ei ihan ehkä päässyt tunnelmaan, joten luin osan miinuksista sen piikkiin. Lisäksi, kun olin sarjakuvan lukenut, eikä oikeastaan mikään tullut yllätyksenä, en senkään suhteen osaa arvioida onnistumisprosenttia kunnolla.
Aika kaukana elokuvassa kyllä ollaan sarjakuvasta joka minusta on Mooren mestariteos.
V:n pohja on niin peribrittiläinen ja juontaa juurensa Margaret Thatcherin valtakauden alkuun, jolloin Britanniassa elettiin hyvin synkeitä aikoja - juuri vuoden 1984 alla - että sen koko sanomaa on vaikea edes tajuta nykyään ja varsinkaan täkäläisestä vinkkelistä. Moore ja Lloyd purkivat tosissaan sydäntään. Elokuvaversio on kuitenkin paikoitellen erittäin onnistunut, ajoittain ylitulkittu ja alleviivaava.
Ks. myös Pat Mills - Hunt Emerson: YOU are Margaret Thatcher - A dole-playing game.