Kirjoittaja Aihe: Olennaiset Image/Wildstorm/ym sarjat  (Luettu 59654 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 16 642
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #120 : 09.01.2014 klo 14:43:36 »
Tämä Imagen omistaja-asenne on tosiaankin vallankumouksellinen bisnes-maailmassa:
"No Image partner would interfere – creatively or financially – with any other partner's work. Image itself would own no intellectual property except the company trademarks: its name and its logo--" (Wikipedia)
Imagen perustajaisien julistus vapaalle sarjakuvalle!

TV-, leffa- tai oheistuotesopimus voi tehdä hahmon omistajasta miljonäärin hyvinkin nopeasti.

Marvelilta ja DC:ltä on lähtenyt suivaantuneita tekijöitä, kun hahmoja/tarinoita on sorkittu ja tekijän luomat hahmot ovat siirtyneet konglomeraatin omistukseen.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2014 klo 14:45:31 kirjoittanut Lurker »

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 092
Vs: Olennaiset Image/Wildstorm/ym sarjat
« Vastaus #121 : 09.05.2014 klo 19:44:19 »
Image alkaa olla merkittävä sarjakuvakustantaja Jenkeissä. Walking Dead on toki ykköstankki, LEVEÄLLÄ rintamalla, mutta muutkin kokoomat (Saga) myyvät hyvin.


Lehtipuolella Imagen sarjikset eivät menesty yhtä hyvin. Mutta tosiaan, koosteet menevät hyvin kaupaksi. Sanoisin että Walking Dead ei ole enää ykköstankki. Saga on.

Huhtikuun TPB-myynti:

1. Sex Criminals 1
2. Saga 3
3. East of West 2
4. Saga 1
5. Amazing Spider-Man: Family Business
6. Guardians of the Galaxy 1
7. Death of the Family (Batman, Jokeri ja kumppanit)
8. Saga 2
9. Pretty Deadly 1
10. The Walking Dead 1

Seitsemän kymmenestä on Imagea. Walking Deadin ykkösosaa myydään aina vaan eniten. Osia on kohta 20.

http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=52699

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 591
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #122 : 10.05.2014 klo 23:12:57 »
Mikä tuo Sex Criminals on, ja kannattaako siihen tarttua?
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Anonyymi Jaarittelija

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 219
 • "I hate Mondays!"
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #123 : 10.05.2014 klo 23:46:10 »
Huh huh!

Image Comics - Sex Criminals

Niin... Aika pysähtyy orgasmin avulla... Mitä? Onko tässä nyt siis kyse eräänlaisesta pitkälle jalostetusta supersankarisarjakuvasta?

"Kill one man, and you are a murderer.
Kill millions of men, and you are a conqueror.
Kill them all, and you are a god."
Jean Rostand (1894 - 1977)

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 092
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #124 : 11.05.2014 klo 10:05:17 »
Minusta se on hyvä. Tosin sarja on vasta alkumetreillään. Käsittääkseni ei silti mikään minisarja.

Seksiin liittyvät supervoimat eivät ole uusi keksintö. John Byrne's Next Men -sarjakuvassa supervoimat levisivät nimenomaan seksisuhteissa, joskin se selvisi vasta myöhemmin sarjan edetessä. JBNM on yli 20 vuotta vanha sarja.
« Viimeksi muokattu: 11.05.2014 klo 10:08:17 kirjoittanut Jukka Laine »

Toni

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 1 661
 • Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #125 : 11.05.2014 klo 16:14:39 »
Mikä tuo Sex Criminals on, ja kannattaako siihen tarttua?

On kaikin puolin erinomainen, joten ilman muuta kantsii tarttua. Mestarillinen saavutus.

Kuten myös East of West, joka on ihan pirun hyvä. "Näe ja koe, kuinka robottitykillä ratsastava Kuolema ja mustavalkoiset intiaanimaagit hyökkäävät Maon keisarillisen kaupungin armeijoita vastaan!"

Molemmat - ja monet muut - esiteltiin Tähtivaeltaja-lehden numerossa 1/14 ja sen massiivisessa sarjakuvavuosikatsauksessa.

Tuolla olevassa minimaalisessa juttunäytteessä myös listaukset tuoreista sarjishuipuista - joista suurin osa ponnistaa juuri Imagelta:

http://tahtivaeltaja.com/tähtivaeltaja-114/sarjakuvavuosi-2013-amerikassa
http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 092
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #126 : 21.05.2014 klo 22:14:31 »
Alex + Ada on myös melko kiva sarja, mutta etenee turhan hitaasti. Mieleen tulee ruotsalainen tv-sarja Hubotit, eli Ada on robotti. Ei varmaankaan ole matkittu, jenkkiversio tv-sarjasta on tulossa vasta myöhemmin.

Aluksi Ada on täysi pökkelö, mutta Adan lahjaksi mummiltaan saanut Alex saa alamaailman kautta hankittua tälle persoonallisuuden.

Piirtää Lunan veljeksistä toinen, eli Jonathan. Kirjoittajana on Sarah Vaughn.

Jiksi

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 7 007
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #127 : 26.05.2014 klo 06:37:10 »
Ensimmäisen kokoelmansa osalta Sex Criminals on terävästi kirjoitettu, nokkelasti eri aineksista koottu ja kuvituskin istuu täydellisesti kokonaisuuteen.

Sidokset supersankaritarinoihin tässä on se heikoimmin toimiva osuus, ilman niitä tämä olisikin sarjakuvamaailman vastine summittain siellä Frendien ja Ally McBealin suunnassa.

Ja näin sanottuani täytyy heti jatkoksi todeta, kuinka tätä lukiessa ajatukset väkisinkin kulkevat siihen suuntaan, kuinka seksuaalisuutta ja ihmissuhteita luonnollisesti käsittelevä sarjakuva on amerikkalaisessa sarjakuvakentässä edelleen juhlittava outolintukala.

Koko ajan pysäyttävä orgasmi on tarpeeton kikka kontekstille, joka sisältää raikkaasti masturbaation kautta irtosuhteisiin ja lopulta rakkaussuhteeseen päätyvän kehityspolun.

Kenties tämän edeltäjä olisi nähty jo 1970-luvulla - mutta jo viimeistään 1990-luvulla - jos sarjakuvaa olisi lukenut edelleen romansseja, syrjähyppyjä ja irtosuhteita janoava naiskunta... sen sijaan sarjakuva istui Comics Coden ansiosta kuravellissä hiekkalapio heiluen koko tämän ajan. Väkivaltaa ja silikoneja fanipojille, siihen voi tiivistää koko 1990-luvun ensimmäiset viisi vuotta.

Edelleen takaraivossa kolkuttaa, että seksuaalisesti voimakkaan identiteetin kehittänyt ja itsenäinen naishahmo rakastuu onnettomaan nörttipoikaan vain, että todellinen lukijakunta löytäisi samaistumishahmon...

Kirjoittaja (muutoin mainio Matt Fraction) kompasteleekin erityisen pahasti juuri tämän kohdalla: lukuisten irtosuhteiden ja kokeilujen jälkeen tämä muka nolostelee runkkauskokemuksia kertoessaan. HALOO! Koko tarinatodellisuus repeää auki näistä kohdista, kun lukijalle on selvää, että näissä kohdissa vain kalastellaan nuoria poikalukijoita.

Todellisuudessa tämä toimisi loistavasti ilman romanttista rakkautta, ja kertojan rinnalle nostettu mieshahmo voisi olla pelkkä taustalla vieraileva "fuck buddy".

On tämä kuitenkin jenkkisarjakuvan skaalalla hieno ihmissuhdesarja. Japanissa tällä tasolla vain oltiin jo 1980-luvulla, kun ei ollut Comics Codea palleja puristelemassa.

Nykylukijan silmin ihastuttavan viaton Maison Ikkoku, jossa lakanat heiluivat vuosien piirityksen jälkeen, tiivisti kaiken Sex Criminalsissa käsitellyn muutaman sivun vitsiin parin ensimmäisen pokkarin aikana.

Jiksi

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 7 007
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #128 : 31.05.2014 klo 23:46:56 »
Todennäköisesti kiitos Kvaakin Nowhere Men jäi mieleen ja sen ensimmäinen kokoelma Fates Worse Than Death olikin aivan loistavaa settiä.

Ei tämä aivan kympillä kiskaissut mukaansa, mutta tekijät ovat aivan ykkösiä ja perusidea maailmasta, jossa tiedemiehet ovat suositumpia kuin rock-tähdet on vallan raikas.

Beatles-tiedemiesten nelikko on aivan hulvaton. Näkemykset ja metodit menevät kuitenkin ajan myötä ristiin, mutta nerokkaasti käsikirjoittaja kuljettaa tarinaansa eri aikatasoissa siten, etteivät menneisyyteen sijoittuvat kohtaukset ole takaumina kerrottua pakkopulllaa. Osittain tapahtunutta valotetaan lehtiartikkelien muodossa, mutta itse en kyennyt keskittymään siinä määrin, että olisin ne kahlannut lävitse.

Nykyhetkeen sijoittuva toiminnallisempi juoni virusepidemiasta katkoo kerrontaa sekin aina sopivin väliajoin. Todellisuudessa viruksen muuttamat hahmot eivät kiinnosta samoin kuin neljän tiedemiehen ryhmä. Tämän tarinan olisi voinut vetää lävitse ilman mitään supervoimia, mutta monet mainiot yksityiskohdat sallivat lukijan antaa anteeksi ko. yksityiskohdan.

Kuvittaja tekee myös aivan käsittämätöntä jälkeä: muodonmuutoksen kokevat ihmiset ovat yhtä aikaa luotaantyöntävän kuvottavia ja vastustamattoman kiehtovia. Kuvittaja myös onnistuu kaunislinjaisissa teknologiakuvauksissaan aivan yhtä lailla kuin henkilöhahmoissaan.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2014 klo 23:53:08 kirjoittanut Jiksi »

Jiksi

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 7 007
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #129 : 01.06.2014 klo 04:07:35 »
Nykyminääni puolitoista vuotta nuorempi minä oli sitä mieltä, että Hickmanin terapiaprojekti Manhattan Projects olisi miehen Marvel-tuotantoa hulvattomampana kovaa kamaa.

Jos nuorempi minä voisi lähettää viestin tulevaisuuteen, toteaisin että älä nyt ihmeessä panosta kolmeen kokoelmaan kerralla, koska ennen kuin 100 sivua on täynnä toista kokoelmaa, minulta lerpahti mielenkiinto kuin k**** n****** jälkeen.

Täyskako Oppenheimer, Einstainin paha kaksoisolento toisesta tulevaisuudesta, natsitiedemiesten toiviomatka vapaan Amerikan etulinjaan, kylmä sota ja kuuma sota avaruusolentoja vastaan ei vain taivu niihin visionäärisiin linjoihin, jotka Hickman vetää: mies nyt vain astui Garth Ennisin saappaisiin ja ne ovat Hickmanin kokoa pari numeroa suuremmat.
« Viimeksi muokattu: 01.06.2014 klo 04:09:13 kirjoittanut Jiksi »

Toni

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 1 661
 • Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #130 : 04.06.2014 klo 11:38:31 »
Kuten ylläolevasta Tähtivaeltaja-linkistäkin voi huomata, olen samaa mieltä Jiksin kanssa Nowhere Men -sarjan erinomaisuudesta.

Voin helposti yhtyä Jiksiin myös The Manhattan Projectsin osalta. Kuten Tähtivaeltajassakin (1/14) kirjoitin:

"The Manhattan Projects oli vuoden 2012 suuria yllättäjiä: mielipuolisella tiedemieskaartilla miehitetty päheä revittely (Tähtivaeltaja 1/13). Nyttemmin käsikirjoittaja Jonathan Hickman on lähinnä haahuillut eksyksissä aihelmasta toiseen. Sarjan käyttövoimana olleet konfliktit on selvitetty eikä tuoreita ole keksitty tilalle.

Paikka paikoin aurinko on silti paistanut risukasaan. Kuten numerossa, jossa lukemattomat sivupersoonat käyvät evolutionääristä sotaa tohtori Oppenheimerin psykopaattisen kaksoisveljen aivoissa. Mutta muuten Nick Pitarran piirtämä sairas scifistely on käynyt kovin väsähtäneeksi nakiksi.

Syy alamäkeen saattaa johtua siitä, että Hickman on pistänyt kaikki paukkunsa East of West -uutuuteen. Se vääntää aivot huikeaan solmuun."

Tsekkaa siis ihmeessä East of West - se rulaa! EoW on myös Eisner-ehdolla parhaan jatkuvan sarjan kategoriassa yhdessä Nowhere Menin, Hawkeyen, Sagan ja Sex Criminalsin kanssa.
http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!

Jiksi

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 7 007
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #131 : 05.06.2014 klo 04:02:49 »
Tsekkaa siis ihmeessä East of West - se rulaa!

Täytyypä tutustua.

Näin digiaikana Imagelta löytyisi monta mielenkiintoista tuttavuutta, jotka ovat jääneet välistä tai pudonneet paperiaikana lukulistalta heti alkuunsa.

Silti Warren Ellisin ja John Cassadayn uusklassikko Planetary nousi lukulistan ohitse. Toisella lukukerralla sarja kiskaisi rieveleistä sellaisella väkipakolla, että vaikka mitä kaikkea olisi ollut eilen ja tänään pakko tehdä, niin silti oli ahmittava sarja alusta loppuun.

Alun hankin kokoelmina ja loppu tuli seurattua lehti kerrallaan. Kun julkaisutahti vain venyi venymistään, oli lukukokemuskin puolivillainen ja minulle jäi päällimmäiseksi mielikuvaksi eräänlainen KMHL:n supersankarikopio, jonka jokainen numero on visuaalista knoppailua. On tämä hieman sitäkin, mutta sarja toimii tunteikkaammalla maaperällä, ja välttää olemasta älyllisen kuiva.

Kaksi viimeistä numeroa tuntuivat antikliimaksilta, mutta putkilukuna tämä on loppua myöten merkittävästi parempi kuin numero kerrallaan luettuna. Koherentti juoni ei enää katoa vuosien myötä yhä hatarammiksi käyvien muistikuvien takia ja kokonaisuus hahmottuu terävämmin.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

EDIT: Spoileritägit.
« Viimeksi muokattu: 05.06.2014 klo 05:13:54 kirjoittanut Jiksi »

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 591
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #132 : 06.06.2014 klo 01:50:24 »
Toisella lukukerralla sarja kiskaisi rieveleistä sellaisella väkipakolla, että vaikka mitä kaikkea olisi ollut eilen ja tänään pakko tehdä, niin silti oli ahmittava sarja alusta loppuun.

Minulla kävi vähän samoin. Kyllä se menee, ja onhan siinä jotain siistiä, vaikka en minä nyt ihan ilman kritiikkiä siitä pidä. Numeroiden kaavamaisuus häiritsee vieläkin, mutta kunhan tarinoita lukee yhden kokoelmallisen kerrallaan, ei se nyt niin paha ole.

(Niin siis aiemmin olin ilmaissut kuinka en vaan oikein pidä sarjasta ja ihmetellyt että miksi sitä niin paljon hypetetään. Onhan se näin vuosien jälkeen jees, vaikka aiemmin tökki.)

Minulta alkaa loppua kesken ne "kaikkein huonoimmat" sarjakuvat.
Olen alkanut tykästymään niin moneen jälkeenpäin.
Pitäisikö huolestua?
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Jiksi

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 7 007
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #133 : 09.06.2014 klo 04:03:17 »
Imagen perustajaisien julistus vapaalle sarjakuvalle!

Millä tavoin perustajaisät koskaan sitä toteuttivat muita tekijöitä kohtaan?

Liefeld ja Lee napsauttivat kaulapannan kaikille, jotka vain heidän tallejaan lähestyivät.

Liefeld loi kaikki hahmonsa itse ja sarjojen tekijät olivat palkollisia. Lee piti sopimusoikeudellisesti kaiken omissa käsissään ja myi Wildstormin heti kun se vain oli riittävän arvokas DC:lle myytäväksi.

Homage Studios oli linja, jonka alla Leen talli julkaisi tekijäomisteisia sarjoja, mutta Homage Studios brändinä oli Leen aineetonta omaisuutta, mikä Alan Mooren America's Best Comics -linjan tavoin päätyi DC:n käsiin.

McFarlane riitautui ensimmäisen käsikirjoittajan (Neil Gaiman) kanssa vuosikausiksi sivuhahmojensa oikeuksista.

Kun ei ole käsillä Withcblade- ja Darkness-lehtiä, en voi tarkistaa copyright-merkintöjä, mutta eiköhän sieltä Silvestrin Top Cow löydy.

Whilce Portacio myöhästyi rahastusjunasta ja alistui Leen, entisen ystävänsä ja kollegansa, palkolliseksi.

Käsittääkseni Valentino, jonka tekemiset eivät kiinnostaneet ketään, ja Larsen olivat ainoat jotka soivat toisillekin menestyksen. Heidän johdollaan Imagesta 2000-luvun  mittaan rakentui se talo, mikä antoi mahdollisuuden julkaista monenmoista mielenkiintoista.

Ilman tätä parivaljakkoa Image tuskin tuottaisi näitä viime vuosien laatusarjoja. Valentinon edeltäjähän oli Liefeld, jota muut syyttivät omien ja firman rahojen sotkemisesta...

Jiksi

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 7 007
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #134 : 11.06.2014 klo 07:11:25 »
Sori, Lurker, kun käytän viestiäsi hieman ikävään sävyyn, mutta tuo sinun viestisi jätti minulla jonkin ajatusprosessin raksuttamaan, mikä nyt ei suostu pysähtymään.

Tämä Imagen omistaja-asenne on tosiaankin vallankumouksellinen bisnes-maailmassa

Omistaja-asenteesta saa maanläheisen kuvauksen herrojen itsensä toimesta, kun lukee pääkirjoitukset alkuaikojen numeroista.

Larsen kuvaa omistaja-asennetta seuraavasti:

Lainaus käyttäjältä: Erik Larsen, Superpatriot 1 (1993)
I hire writers, pencillers and inkers if I need them.
...
I deal with lawyers, agents and licensing folks plus, as a co-founder of Image, help decide what books we publish.

Liefeld ja Lee rivien väleistä ovat sitä mieltä, että Marvel on heille velkaa. Lee onnistui rahastamaan universumillaan, mutta Liefeldille jäi levy päälle, hänestä kun myös Alan Moore on hänelle velkaa... Promethea ja Tom Strong mukamas olivat Glory ja Supreme.

Imagen perustajaisien julistus vapaalle sarjakuvalle!

Julistuksen nurja puoli on, että nuoret sällit tahtoivat rahastaa nopeasti maineensa ja perusjulistus takasi sopimustasolla, ettei kukaan perustajaisistä olisi auttanut vaikeuksiin ajautunutta...

Kun markkinoille ei voinut syöttää kokonaista supersankariuniversumia (tai useampaa universumia), McFarlane ja Larsen olivat pitkäjänteisellä toiminnallaan taanneet itselleen selkätuen siinä missä Liefeld ja Lee palasivat kipin kapin Marvelin palkkashekin houkuttelemana Heroes Reborn -tarinoita väsäämään. Silvestri oli jossain välimaastossa ja on tehnyt niin ikään rahaa Witchblade- ja Darkness-sarjoillaan, mutta tehnyt keikkatöitä Marvelilla.

Kun markkinat sakkasivat, eivät herrat kyenneet tekemään rahaa sillä mallilla, mitä olisivat tahtoneet. Oli pakko alkaa julkaista muutakin materiaalia. Siitä se nykymuotoinen Image on lähtenyt kehittymään.