Kirjoittaja Aihe: Blueberry  (Luettu 335924 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 350
 • The Comics be with us...always!
Vs: Blueberry
« Vastaus #1275 : 28.11.2019 klo 23:27:04 »
Pitkä artikkeli uusimmasta Blueberrystä.
http://bdzoom.com/148966/lart-de/le-retour-de-blueberry-antiheros-americain-selon-sfar-et-blain/

Värillinen albumi on ilmestyy joulukuussa, mutta mustavalkoinen on jo kauppojen hyllyllä. Kuvanäytteet on lupaavia. Albumi on piirretty täysin eri tyylillä kuin Giraud, mutta alkuperäistä sarjakuvaa kunnioittavassa hengessä. Toivottavasti tämä saadaan suomeksi.

Vähän on pelkistetympi piirrostyyli, mutta muuten tuntuu osaavan piirtää...hevosetkin näyttää hevosilta. Joo kyllä tän ostaisi. Toivottavasti tule suomeksi. Mut toivon kyllä Marshall Integraali-kirjan nyt ekaksi.
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

Hege

 • väsähtänyt
 • Jäsen
 • Viestejä: 948
Vs: Blueberry
« Vastaus #1276 : 29.11.2019 klo 14:20:41 »
Blain on impressionisti, piirtää tarpeeksi lähelle "oikein" että lukijan mielikuvitus täydentää vaikutelman ja lopputulos on parhaimmillaan huumaavaa. Toivon julkaisua suomeksi, jos tämä tarina saadaan loppuun niin voisi korvata Maalari ja merirosvon hyllyssä.
But pride -  where there is a real superiority of mind, pride will be always under good regulation.

smaxx

 • Jäsen
 • Viestejä: 67
Vs: Blueberry
« Vastaus #1277 : 01.12.2019 klo 15:06:08 »
Näyttää ihan riittävän hyvältä. Tarinat sitten ratkaisee onko tuolla arvoa.

Miqz

 • Avustava Slemmy
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 659
 • Riipivä jännityspommi!
Vs: Blueberry
« Vastaus #1278 : 04.12.2019 klo 07:27:01 »
SS. Libriconin uutiskirjeessä sanottiin että OK corral pitäisi olla heillä saatavilla liikkeestä jo 5.12. Iltapäivällä.
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 731
 • Hornan kekäleet!
Vs: Blueberry
« Vastaus #1279 : 16.12.2019 klo 12:33:55 »
koska oletettavasti vanhoja painofilmejä tjms. on suurennettu se about 10%, niin siinä on käynyt niin, että kuvassa ja viivoissa olevien yksityiskohtien määrä ei ole noussut koon kasvua vastaavasti, koska siinä filmillä ei ole niitä yksityiskohtia.

Mielenkiintoista. Enpä tiennyt, että noinkin voi käydä. En ole kyllä huomannut mitään erikoista sivuissa, mutta STD on tunnetusti Kvaakin tarkkasilmäisin havainnoitsija. Samalla totean, että tieto lisää tuskaa.
"Tex-tieteen yli-morisco"

Illodiini

 • Multikeskinkertaisuus
 • Jäsen
 • Viestejä: 678
 • #MeTarzan
Vs: Blueberry
« Vastaus #1280 : 20.12.2019 klo 16:26:45 »
Luin ensimmäistä suomeksi ilmestynyttä Blueberry-integraalia. Aluksi olin innoissani että julkaisukoko on hiukan isompi kuin vanhoissa albumeissa. Mutta sitten alkoi häiritsemään, että mites nää näyttää vähän jotenkin huonosti piirretyiltä. Tulin sitten siihen johtopäätökseen, että koska oletettavasti vanhoja painofilmejä tjms. on suurennettu se about 10%, niin siinä on käynyt niin, että kuvassa ja viivoissa olevien yksityiskohtien määrä ei ole noussut koon kasvua vastaavasti, koska siinä filmillä ei ole niitä yksityiskohtia.

Asia olisi eri jos integraalien matsku olisi kuvattu Giraudin originaalipiirroksista (10% suurempina kuin aikaisemmat julkaisut). Originaaliplanssit lienevät hajallaan ympäri maailmaa.ja niiden haaliminen painatusta varten ei ole mahdollista.

Enpä taidakaan vielä luopua vanhoista albumeistani.

Ja mielenkiintoista nähdä, vaivaako tuo yksityiskohtien puute myöhempiä tarinoita/integraaleja.Katselin suurennuslasin kanssa hieman kuvia ja vertailin albbuihin. Tulokset ovat mielenkiintoisia - ja ristiriitaisia. Sanoisin noin lonkalta, että molemmissa on puolensa. Integraalien viiva on hieman paksuuntunut, mahdollisesti paperin laadusta johtuen, mutta albumien ohuemmista viivoista taas sitten osa on kadonnut. Joku paikan asiantuntijoista varmaan voi joko tyrmätä tai tukea huomioitani.
Mutta kyllä sanoisin että integraalien taso riittää, ja niissä on myös parempi tekstaus. Ja myös paremmat versiot tarinoista.
"There's nothin' wrong with bein' a son of a bitch."

-- Gaspode the wonder dog (Terry Pratchett, Moving Pictures)

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 341
Vs: Blueberry
« Vastaus #1281 : 20.12.2019 klo 20:48:24 »

Minusta on tosi nastaa että joku kirjoittaa tälläistä hienoa analyysia ja pohdintaa painotuotteen täs tapauksessa Blueberryn graafisesta olemuksesta. Minulle ei oikein selvinnyt, mistä albumista nuo kaksi näytettä ovat. Minulla on jokunen ruotsinkielinen blueberry jossakin laatikossa jäänteenä menneestä. Minua kiinnostaisi kovasti tietää, missä blueberry albumissa on paras viiva ruuduissa. Joku kerran puhui täällä Blueberry albumista joka on uudessa Intergraalissa nimeltä Apaches. Lasketaanko tuo albumi yleisesti Blueberry sykliin vai millainen tuon albumin syntytarina on. Koska kieliä en osaa niin olisi kiva jos joku tietäisi tästä enemmän.
Selasin tänään divarissa blueberryn nuoruus albumia, jossa oli punainen kansi. Sen oli julkaissut Jalava. Minulla ei tuota albumia ole. Ihmettelin albumin paikoin huonoa painojälkeä varsinkin albumin loppua kohti mennessä. Ihankuin läpi paistaisi valkoisia ääriviivoja jolloin ruudusta tuli ainakin omiin silmiini utuinen ja epäselvä kuva. Voin tietenkin olla väärässä kuten niin usein olenkin!

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 209
Vs: Blueberry
« Vastaus #1282 : 20.12.2019 klo 21:50:22 »
Joku kerran puhui täällä Blueberry albumista joka on uudessa Intergraalissa nimeltä Apaches. Lasketaanko tuo albumi yleisesti Blueberry sykliin vai millainen tuon albumin syntytarina on. Koska kieliä en osaa niin olisi kiva jos joku tietäisi tästä enemmän.

En ole vielä livenä sitä nähnyt, mutta se kertoo Blueberryn kohtaamisesta Geronimon kanssa, ja on leikattu kokoon viiden edellisen albumin materiaalista. Myös uusia sivuja ja tekstiä on tiettävästi mukana.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 341
Vs: Blueberry
« Vastaus #1283 : 21.12.2019 klo 10:09:36 »
Kiitos Petteri ja STD vastauksistanne. Varsinkin tuo leikelty versio nimeltä Apaches on mielenkiintoinen tuttavuus. Hyvin kiinnostava uutinen.
Täällä mainittiin Blainin piirtämästä uudesta Blueberry albumista.  Koska hän on minulle täysin uusi piirtäjänä, katsoin hänestä hiljan You tule videon, jossa häntä haastatellaan ranskankielellä edessään ilmeisesti uuden albumin luonnoksia ja valmiita originaaleja. Blain on ainakin minulle uusi tuttavuus piirtäjänä. Mielenkiintoiseksi videon teki pieni klippi hänen piirtämästä albumista King Kong. Kuvamaailma ja sekä värimaailma, jota hän käyttää tekee hänen tarinan kerronnasta kiinnostavan ja erottuvan. Minua harmitti vain se, etten ymmärtänyt mitään mitä videossa puhuttiin kun kieliä en osaa.

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 751
Vs: Blueberry
« Vastaus #1284 : 22.12.2019 klo 23:34:28 »
Huomaamme, että ruotsalaisessa piirrosviivan reuna on täysin skarppi(ja iskee lukijan tajuntaan kuin miljoona volttia), mutta Likellä viivan reunaa kiertävät rasteripisteet. Kyse ei kuitenkaan ole piirrrosviivan rasteroitumisesta (huh), vaan ikään kuin mustan viivan alla olisi värillinen/harmahtava viiva, joka pilkistää viivan reunan alta.
Vai onko se sittenkin sininen joka on kohdistettu puoli milliä väärään kohtaan. Noissa näkee myös sen että värierottelu on tehty eri tavalla eli sininen ja ruskea muodostuvat eri kuvissa erilaisista rasteripisteistä, vaikka lopputulos näyttääkin samalta.

Eli sanoisin että tässä on kyse vanhan analogisen ja uuden painotekniikan erosta, pikemminkin kuin mistään virheestä uudessa painoksessa. Molemmilla on puolensa ja se on sitten makuasia mistä kukakin pitää.

Omasta mielestäni analogiset offsetit ja kivipainot voittaa usein, mutta ei silloin kun pitää toistaa tarkasti värittäjän suunnittelemat monimutkaiset ja pikkutarkat väriskaalat sekä liukumat. Sekin on makuasia että tarvitaanko jälkimmäisiä oikein mihinkään. :-)

Suuremmasta painokoosta on iloa jos on yhtään heikot tai ikääntyneet silmät, vaikka yksityiskohdat eivät niissä olekaan lisääntyneet.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 341
Vs: Blueberry
« Vastaus #1285 : 28.12.2019 klo 23:23:10 »
Mikähän tämäkin jälleen uusi Blueberry albumi on, jossa lukee adlibriksen sivuilla:

Blueberry - Collector's Edition 04
Kirja ei ole vielä ilmestynyt
Ilmainen toimitus!
Sidottu, saksa, 2020
Kirjailija: Jean-Michel Charlier, Jean Giraud
38,30€
Tuotetiedot
Kirjailija:
Jean-Michel Charlier
Jean Giraud
Kääntäjä: Anselm Blocher
ISBN: 9783770440917
Kieli: Saksa
Julkaistu: 2020-08-05
Kustantaja: Egmont Comic Collection
Sivumäärä: 176

Miten ihmeessä noita julkaistaan koko ajan lisää....jotain collectors editionia tai muuta editionia bukkaa esiin. Tässäkin on sentään 176 sivua joten sen täytyy olla aika paksukho opus. Tuskin tulee suomeksi.
Jos jotain blueberryjä vielä suomeksi toivoisi, niin tuo uusin juuri Ranskassa ilmestynyt Blainin albumi. Minusta olisi tosi  hienoa saada SUOMEKSI jokin musta valkoinen albumi ilman värejä edes yksi laatuaan. . Joissakin Blueberry albumeissa, jotka joku nainen oli värittänyt, en enää muista albumien nimiä kun niitä ei enää minulla ole, niin värit olivat kamalat ...sellaisia vihreän sävyisiä sekoituksia.
« Viimeksi muokattu: 28.12.2019 klo 23:36:46 kirjoittanut OM »

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 341
Vs: Blueberry
« Vastaus #1286 : 29.12.2019 klo 00:00:44 »


OK. Kiitos tiedosta. Kun kieliä ei oikein ymmärrä ei oikein tiedä noista ulkomaiden julkaisuista mitä ne ovat. Nyt siis tiedän mistä on kysymys.
Tuosta Blainin tuotoksesta sen verran vielä, että siitä on tehty myös musta-valkoinen versio, jonka ohimennen huomasin huutokaupoissa Ranskassa jo 50 euron arvoiseksi. En oikein ymmärrä sitä, miksi noista  kinutaan euroja paljon enemmän kuin mitä ne maksavat edes uutena. Vastahan tuo on jokin aika sitten ilmestynyt ja nyt jo korkein hinta oli 60 euroa ja siihen postikulut päälle. Eli hinta olisi kait jotain 80 euroa ja risat.

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 17 072
Vs: Blueberry
« Vastaus #1287 : 02.01.2020 klo 11:45:07 »
--

Suuremmasta painokoosta on iloa jos on yhtään heikot tai ikääntyneet silmät, vaikka yksityiskohdat eivät niissä olekaan lisääntyneet.

Kovasti miellytti ainakin meikäläisen silmää tämä iso koko. Ja värit! Onkos tämä väripaletti jotenkin murretumpaa maavärikirjoa vai onko kyse vain vanhoista Zoom-alppareista poikkeavasta paperista. Isoista maisemakuvista voi melkein haistaa preeriaruohon tuoksun ja aavikkopölyn.

Mutta onhan tämä vielä hyvin perinteistä seikkailusarjakuvaa á la Punaparta ja vastaavat. Missähän albumissa tapahtui se kunnianhimoisempi taiteellinen/tarinallinen  hyppy, oliko se jo ennen kultaluoteja ampuvaa aavetta... no, silloin viimeistään.

Tsi-na-pah julkaistiin jatkosarjana Metal Hurlantissa ja siinä viiva oli jo melkein kuin Moebiuksella. Viimeisessä kortissa siirryttiin sitten takaisin Girin aikaisempaan tyyliin.

Täytyypä lukea nämä nyt kronologisessa järjestyksessä.

OM

 • Jäsen
 • Viestejä: 2 341
Vs: Blueberry
« Vastaus #1288 : 03.01.2020 klo 21:12:43 »
Olen nyt katsellut noita nettiin vuotaneita Blainin värillisiä  uuden Blueberry albumin kuvia. Mietin onko Dargaudin oikeudet Likellä vai kenellä mahdollisesti, jos tuo uusi Blainin albumi julkaistaisiin Suomeksi. Olisihan se hieno uutinen kun ihan uusi albumi eikä noita muita jo kierrätettyjä uudelleen julkaistuja Blueberryjä näkisi päivänvalon. Minulle Blain on kiinnostava, koska hänen tyylinsä on omintakeinen josta tosin pieniä vivahteita Giraudiin on löydettävissä. Mutta oman tyylisen Blueberryn hän sai aikaiseksi. Toivon kovasti, että se julkaistaisiin piakkoin. Kiitti paljon.
You Tubessa katsoin kun etsin hakusanalla ton Blainin videoita kiva vanha otos, jossa Blain nuorempana keskustelee....jostakin... Giraudin  kanssa ......😢 voi kun ymmärtäisi jotakin.
« Viimeksi muokattu: 03.01.2020 klo 21:34:59 kirjoittanut OM »

smaxx

 • Jäsen
 • Viestejä: 67
Vs: Blueberry
« Vastaus #1289 : 05.01.2020 klo 11:48:26 »
Albumissa Mr Blueberry päähenkilö istuu koko seikkailun ajan saluunassa pelaamassa, joten siitä inspiroituneena tein oman cover version kappaleesta Gambler, suomeksi Peluri, ja siihen videon ko albumin ruuduista, vassoguud. Ihan tällaista sunnuntaisoittelija -amatöörin tuotantoa siis, kuunnelkaa omalla riskillä, en takaa täydellisyyttä :

https://youtu.be/gLukKnJVlW0