Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 409032 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Petteri Oja

  • Juudas itselleen
  • Jäsen
  • Viestejä: 8 163
Re:Luettua
« Vastaus #30 : 29.09.2004 klo 18:26:58 »
Luin uusimman RX:än. Pidin siitä ekasta stoorista joka ehkäpä oli Morrisonin kunnianosoitus Clockwork Orangelle, mene ja tiedä.
Vika stoori, tämän Pachecon kuvittama oli sitä tavallista kökköryhmäx:ää jota on totuttu näkemään n. 80 %:sti stooreissa

Luin tuossa justiin, ja minustakin tää Morrisonin juttu oli hemmetin hyvä, jälleen. Ja Claremontin osio oli laimea.

Sen sijaan uusin Mega, jo jossakin haukuttu, oli hirvee. Manga on muotia ja senpä tähden julkaisuohjelmaan oli kaiveltu viis vuotta vanha team up -tarina, jossa ei ole mitään kiinnostavaa? Robottitappelujen aika on ohi, samaten team uppien. Järjetön on myös tämä Tuomarin enkeliksi muuttuminen...

"Frank Castlella on kädessään pala taivasta."  ::)

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 059
  • <><
Re:Luettua
« Vastaus #31 : 29.09.2004 klo 18:34:22 »
En ole pahemmin lukenut sarjakuvia viime aikoina. Enemmän on aikaa vienyt Agatha Christien dekkarit, joita on mennyt pari viikossa muiden juttujen lomassa.
Lukemaan aloitin joskus myös sen Essential Iron Fistin ja aikaisemmin ostamani Dracula-pokkarin, mutta molemmat on jäänyt kesken.

No, onneksi Helsingin kirjamessut lähenee ja pääsee ostelemaan taas sarjakuvia. Nyt on mielessäkin jo muutama (ajattelin tutustua myös Formerly known as JL ja JLA: the Nail -kokoomiin ja mun onnella ne julkaistaan pian Suomeksi).
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Mia

  • Jäsen
  • Viestejä: 20
Re:Luettua
« Vastaus #32 : 30.09.2004 klo 13:46:12 »
Viime aikoina onkin tullut luettua yhtä jos toista sarjakuvaa. Useimmat näistä kirjastosta, mutta lankesinpa kuitenkin taas ostamaan viimeisimmät Stan Sakain Usagi Yojimbo -albumit Duel at Kitanoji ja Travels With Jotaro.

Jostain syystä Usagi on aikoinaan pienen alkukankeuden jälkeen kolahtanut niin kovaa, että voisin nimittää sen suosikkisarjakuvakseni. Piirrosjälki tökki vähän alussa, niin etten meinannut aluksi saada lainattua yhtäkään albumia kirjastosta. Mutta kun olin saanut luettua yhden albumin, piti saada ne kaikki.

Usagi Yojimbon vaihtelevat strippien juonet luovat jännän mukatosielämän vaikutelman. Aihepiirit vaihtelevat samuraimäiskeestä salapoliisikertomuksiin ja ihanan vanhanaikaisiin opettavaisiin tarinoihin.

Sakain piirrostyylin kehittymistä on ollut kiinnostava seurata 18 alpparin kuluessa. Käsikirjoitukset tuntuvat kyllä toimivan edelleen, mutta jotenkin tuntuu siltä, että olen saanut jo makeaa mahantäydeltä.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 059
  • <><
Re:Luettua
« Vastaus #33 : 30.09.2004 klo 17:28:54 »
Jihhuu!
Ostin Suomalaisen alesta (vihdoinkin) Rosan kaksi varhaista kokoelmaa Pertwillaby Papers ja Captain Kentucky. Vähän jo lueskelin ja vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Raportoin ehkä enemmän, kun pääsen pidemmälle. Harmittaa, että PP:n viimeinen tarina jää kesken, mutta ehkä sen voi arvata, kun lukee noita Rosan ankka-tarinoita...
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Re:Luettua
« Vastaus #34 : 01.10.2004 klo 10:30:45 »
ei vielä luettu mutta tiedoksi vaan että samasta Suomalaisen alesta kannattaa asianharrastajien hakea Sandman Companion kuudella eurolla
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

tertsi

  • Vieras
Re:Luettua
« Vastaus #35 : 01.10.2004 klo 10:51:01 »
Kuulemma Helsingin Akateemisessa (vai oliko Suomalaisessa) on myynnissä Blacksad englanniksi. Molemmat osat.

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 335
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Re:Luettua
« Vastaus #36 : 01.10.2004 klo 12:54:27 »
Turun Anttilan kirjaosastolla oli kovakantista www.mammila.fi -kirjaa kolme kappaletta á 7 euroa, vielä eilen. Kipittäkää turulaiset kvaakkaajat hakemaan, jos ette vielä o hommanneet.
Se oli semmosessa laarissa vähän ennen kun käytävä kääntyy kohti Suomalaisen Kirjakaupan portteja.

Timo

3-kymppinen

  • Vieras
Re:Luettua
« Vastaus #37 : 06.10.2004 klo 14:39:48 »
Laikku 3: Hieno paketti, Aapo Rapin Juha Seppälä-sovitus on ihan paras.
Laikku 4: Parasta Pauli Kalliota viime aikoina, ja se on aika paljon jo.
Tiitu Takalo: tyhmä tyttö. Mukava, elämänmakuinen kokoelma. Kuvallinen ilmaisu hallussa sekä perinteisessä "hyvin piirretyssä" meiningissä että taideröpöttelyssä.
Matti Hagelberg: Kekkonen. Upea suurteos. 39 euron hinta on halpa tällaisesta paketista. Klassikko jom ilmestyessään.

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Re:Luettua
« Vastaus #38 : 07.10.2004 klo 10:33:07 »
Hellblazer:Fear and loathing
suunnilleen parasta teollisuussarjakuvaa. pitäisi kai olla joku suhde uskontoon että saisi kaiken mahdollisen irti Ennisin katolisista traumoista mutta mielikseen näitä lukee peruspakanakin. tarinan fasistit ovat juuri niin vastenmielisiä kuin ne ovat IRL
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

Maso

  • Jäsen
  • Viestejä: 162
  • Kvaak!
Re:Luettua
« Vastaus #39 : 07.10.2004 klo 10:47:11 »
Viime viikolla tuli luettua Lucifer: Mansions of Silence, joka jatkoi teemaltaan ja laadultaan taattua Lucifer -linjaa sekä Transmetropolitan: One more time ja Tales of human waste. Nyt menossa Morrisonin Animal Man vol 1, joka vaikuttaa tosi hyvältä. Vol 2: ja 3:n jälkeen vihdoin Invisibles? Tai 1602 tai Smax tai Powers. Lone wolfistakin on lukematta vielä noin 11 tai 12 viimeistä osaa.

tolppis

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 321
  • Viinissä totuus
Re:Luettua
« Vastaus #40 : 10.10.2004 klo 16:43:52 »
Jotain "asiallistakin" välillä.

Maalari ja Merirosvo

Pidin todella paljon tästä. Tarinassa, vaikka oli piirretty "hassusti" animaatiomaiseen tyyliin, oli jopa ripaus sukupuolielämääkin mukana. Historiallinen tarina merirosvojen messiin joutuvasta (pääsevästä?) "haluan olla Suuri Maalari"-tyypistä ja tämän hieman maanläheisemmästä rannalle ruikuttamaan jäävästä (lue: vahingossa jätetystä) morsmaikusta oli aivan mainiosti kehitelty. Jossain määrin piirrostyön aiheuttamat fiilikset olivat hieman Tyttö ja Helmikorvakoru elokuvan aikoinaan aikaansaaman tapaisia. Vaikea selittää. Hyvin rauhoittava sarjakuva. Odotan jatkoa innolla.

Palestiina (50 % luettu)

Lisää positiivisia yllätyksiä. Sacco on laittanut todella itsensä ja ennen kaikkea rehellisen oloisesti tunteensa peliin tätä kirjoittaessaan. Osa Saccon kommenteista näkemästään ja kokemastaan kun on aika...omahyväisiä? Piirrostyö oli jotenkin Peter Baggen mieleen tuovaa, ilman kuitenkaan kyseisen kaverin harrastamia anatomisia liioitteluja. Vaikka perustaltaan Saccon sympatiat ovat selkeästi palestiinalaisten puolella, hän on myös sisällyttänyt kirjaan ne tapahtumat jotka eivät välttämättä anna kaikkein mairittelevinta kuvaa palestiinalaisista - jos ajattelee mustavalkoisesti että KAIKKI palestiinalaiset ovat samanlaisia. Mielenkiintoinen kirja (enempi tämä kirja on kuin sarjakuva) jossa on kyllä niin paljon pureskeltavaa tällaiselle tavalliselle sukankuluttajalle että ei sitä voinut ihan kertalukemalla kahlata läpi. Ajan myötä saanen luettua ehkä piakkoinkin.

I am Legion (myös 50 % luettu)

Tästä on vielä tarinasta vaikea sanoa mitään kun on lievästi yllättävänkin sekava vaikka näyttää päällepäin tavalliselta "natsit-ovatkin-avaruusolentoja-tai-jotain-muita-kummia-otuksia"-tarinalta. Kuitenkin näyttää siltä että tähän stooriin on sisällytetty hieman enemmän ideaa (vaikken kyseistä ideaa ole vielä siis aivan hahmottanut). Kuvitus on siistiä kuten Cassadayn (meniköhän tuo nyt oikein) aina.

Sellaista tällä kertaa.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 059
  • <><
Re:Luettua
« Vastaus #41 : 10.10.2004 klo 18:18:26 »
Justice League Amer--Antarctica annual 4 (1990)
Kirjoittanut: Keith Giffen ja J.M. DeMatteis
Piirtänyt: Mike McKone ja Bob Smith

Ostin tämän eilen divarista, kun halusin verestellä vanhoja muistoja.
Tarina alkaa erikoiseen tapaan työvoimatoimistosta, jossa Epäoikeuden Puolustajien johtaja Majuri Mullistus ja hänen apulaisensa Iso Herra jonottavat työnhaun jonossa. Pian he huomaavat yllätyksekseen, että viereisessä jonossa jonottaa myös Epäoikeuden Puolustajien jäseniä, Liimamestari ja Kellokuningas. Herrat lyöttäytyvät yhteen ja Majuri Mullistus pitää kohtaamista kohtalon vihjeenä: Epäoikeuden Puolustajien pitäisi tehdä vielä yksi onnistunut keikka ja sitten vetäytyä ansaitulle eläkkeelle. Pian kärisivälliset jonottajamme pääsevät työkkärin luukulle, jossa virkailijana onkin viides Epäoikeuden Puolustajien jäsen, Mahtava Bruce, Majuri Mullistuksen henkilökohtainen avustaja. Tämä kohtaaminen tietenkin todistaa Majuri Mullistukselle, että kohtalo ehdottomasti haluaa Epäoikeuden Puolustajien menevän jälleen yhteen. Muut suostuvat lopulta ja porukkaan haetaan vielä kuuden entinen jäsen, erään vanhan rikkaan rouvan palvelijaksi pestattu, Multimies.
Kaikki on siis valmista ja suunnitelma laaditaan ja Epäoikeuden Puolustajat murtautuvat yön turvin Sundrien Metropolitan museoon. Paljastuukin, että museossa on käynnissä panttivankidraama ja jollakin konstilla Epäoikeuden Puolustajat päihittävät terroristit ja pelastavat kaikki panttivangit. Turha varmaan sanoakaan, että Epäoikeuden Puolustajista tulee välittömästi kaiken kansan rakastamia sankareita.
Tästä innostuneena sankarimme päättävätkin lyödä sankaritouhuilla rahoiksi ja menevät Oikeuden Puolustajien rahamiehen, Maxwell Lordin puheille ja pyytävät häntä ottamaan heidät Oikeuden Puolustajiin.
Marsilaisen Ihmismetsästäjän vastalauseista huolimatta Maxwell hyväksyy ehdotuksen (sillä onhan tämä hyvä tapa saada mainitut herrat pois silmistä sinne, missä he eivät voi tehdä vahinkoa) ja Antarktikan Oikeuden Puolustajat (mitäs hauskaa siinä on, onhan Amerikalla ja Euroopalla tässä vaiheessa vielä omat ryhmänsä, joten miksei tämäkin manner voisi saada osaansa sankareista) näkevät päivänvalon. Joukkoa vahvistetaan vielä kahdella jäsenellä G'Nortilla ja Purppuraratsastajalla.
Tästä alkuasetelmasta (kuvaamani asiat tapahtuvat ensimmäisillä 16 sivulla tässä n. 55 sivuisessa lehdessä) lähdetään sitten liikkeelle ja uutukaiset sankarit kohtaavat heti uransa aluksi äärettömän tylsyyden ja vaaralliset, verenhimoiset tappajamutanttipingviinit.

Pidin siis kovasti lukemastani ja kannattaa lukea muidenkin. Jos ei tätä löydä, niin sitten niitä Teräsmiehessä julkaistuja tarinoita.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 059
  • <><
Re:Luettua
« Vastaus #42 : 10.10.2004 klo 19:19:08 »
Liimamestari?

Ei Gluemaster vaan Cluemaster. Heppu on esiintynyt suomenkielisessä Batman-sarjakirjassakin.

Siis Vihjemestari.
Aivan. Kiitos korjauksesta. Mulla oli mielessä yks toinen tyyppi, jolla on pyssyt joista se ampuu liimaa ja sekoitin sen tähän. Ja se liimapyssymies taitaa olla Marvelin roistoja. Oli Marvel 6/88:ssakin...
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Anonyymi Jaarittelija

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 231
  • "I hate Mondays!"
Re:Luettua
« Vastaus #43 : 12.10.2004 klo 00:29:41 »
Uudessa Batman-kokoelmassa "War Drums" Vihjemestarin TYTTÄRESTÄ tuli uusi Robin. Edellisen Robinin Tim Draken tyttöystävä.

DC Comicsin hiljattain julkaiseman "ensyklopedian" perusteella kyseinen hahmo on kokemassa saman kohtalon kuin Jason Todd aikoinaan...


"Kill one man, and you are a murderer.
Kill millions of men, and you are a conqueror.
Kill them all, and you are a god."
Jean Rostand (1894 - 1977)

Anonyymi Jaarittelija

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 231
  • "I hate Mondays!"
Re:Luettua
« Vastaus #44 : 12.10.2004 klo 00:39:08 »
Jos ei tätä löydä, niin sitten niitä Teräsmiehessä julkaistuja tarinoita.

Saisinpa jostakin käsiini ne Adam Hughesin kuvittamat Justice League America -lehdet, joita ei ilmeisesti koskaan olla julkaistu kokoelmana, vaikka kysynnästä olisi tuskin puutetta...


"Kill one man, and you are a murderer.
Kill millions of men, and you are a conqueror.
Kill them all, and you are a god."
Jean Rostand (1894 - 1977)