Kirjoittaja Aihe: Lista Suomessa ilmestyneistä Tarzan-julkaisuista  (Luettu 76553 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hill Street

  • Jäsen
  • Viestejä: 155
Vs: Lista Suomessa ilmestyneistä Tarzan-julkaisuista
« Vastaus #210 : 22.11.2019 klo 14:41:02 »
Harvemmin tuotakaan näkee - ainakaan "väreissä", mutta nyt näkee. Tietäisikö joku minkälaisia muita Tarzan-kansia sarjassa tuli? Muistelen toisenkin joskus nähneeni, mutta en ole enää yhtään varma oliko kannessa Tarzan vai joku muu paidaton ukkeli.

https://www.huuto.net/kohteet/seikkailukertomuksia-19-_-1957----tarzan/508586825

Kansikuvagalleria noista Seikkailusarjoista ja Jännityslukemistoista olisi aika kiva. Moogilla on hyvin palvelevat sivut, mutta harmillisen kapea otos just näiden osalta. Onkohan nämä Kansallisarkistossakin vain mikrofilmeillä ja alkuperäiset laitettu sinne kuuluisaan Kansallissilppuriin(?) Meinaan vaan kun Pulpetti-blogista löytyvä kuva on mustavalkoinen, että jos se sattuu olemaan arkiston peruja. Miksi joku muussa tapauksessa ottaisi mv-kuvan blogiin.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 7 588
Vs: Lista Suomessa ilmestyneistä Tarzan-julkaisuista
« Vastaus #211 : 16.04.2021 klo 01:25:15 »
Petri Aarnio lähetti Kyösti Koskelan mittavan ja muhkean tietopaketin, siitä suurkiitos!

Tämän ansiosta listaus vähintää muodostuu täysin kattavaksi, ellei jopa täydelliseksi, täytyy oikein ajan kanssa istua vielä sen kanssa alas ennen kuin osaa sanoakaan, mikä on oikea sanamuoto.

Toistaiseksi vein puuttuvat tiedot ensi alkuun 1960-luvun osalta. Tässä ketjussa ilmoitan jälleen sitä mukaa, kun työ edistyy.

Samalla muotoilin kyseiset vuodet helpommin luettavaan muotoon, koska tällä välillä on Kvaakin julkaisujärjestelmä ehdinyt vaihtua modernimpaan kuosiin.

Huomasin, että Tarzan 1/1968 ja 3/1968 olivat vaihtaneet minulla aiemmin paikkaa ja nyt ne ovat oikein, pikainen ristiintarkistus omiin muistiinpanoihin ja vielä Moogin arkiston kuvanäytteisiin vahvisti minun tehneen yksinkertaisesti virheen kyseisten numeroiden kohdalla.

Miksi en vain alunperin täydentänyt 1960-lukua Moogin perusteella, kun minulta kerran käytännössä suurin osa vuosikertoja puuttui kokonaan? Koska kyse olisi ollut toisten tekemän työn varastamisesta. Olen käyttänyt tietojen kokoamiseen useita eri lähteitä ja ristiintarkistanut niitä keskenään. Sen sijaan kokonaisten indeksien kopioimista ilman omaa työtä olen karttanut. Lisäksi koska Moogilla tiedot siellä olivat, niin kuka hyvänsä saattoi käydä Kvaakista puuttuneet vuosikerrat sieltä katsomassa.

Tietenkin, jos Moogilla olisi ollut jokin virhe, niin tietojen kopionti sieltä olisi vain monistanut virheen. Nyt Kvaakin tietomassa on itsenäinen tietokokonaisuus, jota voi puolestaan käyttää ristiintarkistuksiin, myös Moogin arkiston tarkistamiseen.

Tämän ja Moogin listausten ero on, että Moogin listaus toistaiseksi ulottuu vuoteen 1972 ja on osa laajempaa kokonaisuutta, kun tämä puolestaan rajoittuu tiukasti Tarzaniin.

Koska sain tiedot muodossa, jossa oli täysin selvä juttu että pohjatyö oli itsenäisesti tehty oli kaikki ylevien periaatteiden mukaisia, joten muokkasin tietojen esitystavan siirrettävään muotoon ja yhdistin ne vanhoihin tietoihin sikäli kuin aiemmissa jotain säilytettävää uuteen nähden oli.

Suoraan kopiointiin verrattuna tämän etu on, että samalla tulee tehtyä virheiden tarkistus. Käytännössä tuo ristiintarkistus näin tarkalla tasolla on työlästä ja siksi tietoihin voi toistaiseksi luottaa vain 1964-1966 osalta.

Teen tarkistuksen 1967 eteenpäin, kun ensin vien kokonaan puuttuvat tiedot, mutta jos huomaan em. kaltaisia isoja virheitä niin sitten toki korjaan saman tien.
« Viimeksi muokattu: 16.04.2021 klo 02:11:24 kirjoittanut Jarkko Sikiö »

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 7 588
Vs: Lista Suomessa ilmestyneistä Tarzan-julkaisuista
« Vastaus #212 : 16.04.2021 klo 20:24:17 »
Vuosikerrat 1970–1971 on siirretty ja edeltäneet virheet korjattu.