Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Al Jaffee eläkkeelle (08.06.2020 klo 18:26:24)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
06.07.2020, klo 04:55:47

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483428 viestiä 10474 aihetta kirjoittanut 3844 jäsentä. Uusin jäsen: Ture
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kritiikki ja sarjakuva mediassa
| | |-+  Sarjainfo
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Äänestys
Kysymys: Luetko Sarjainfoa?
Kyllä, tilaan lehteä ja olen Sarjakuvaseuran jäsen - 106 (39.4%)
Ostan irtonumeroita vain satunnaisesti - 15 (5.6%)
Luen, kirjastossa - 64 (23.8%)
En, turhan elitistinen - 17 (6.3%)
En, turhan vaikeasti saatava - 25 (9.3%)
Mikä ihmeen Sarjainfo? - 42 (15.6%)
Äänestäjiä yhteensä: 233

Sivuja: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 78 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjainfo  (Luettu 316236 kertaa)
Otto Sinisalo
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 312« Vastaus #660 : 06.04.2010, klo 15:15:23 »

"He used sarcasm."

Failasin Internetin!
tallennettu

Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 608


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #661 : 06.04.2010, klo 15:21:48 »

No vittu, värit hämäs...

Olen korjattu ja oikaistu & pahoitteluni innostuksesta.

Mut Kiss-Ass nyt ainakin rulaa! Vai mikäs sen leffan nimi nyt olikaan...
tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 504« Vastaus #662 : 06.04.2010, klo 17:31:10 »

Haluaisin molemmat Sarjainfot: tuon uuden ja moternin magazinen sekä vanhan ja perinteisen prozinen. Sopisi hyvin, jos vaihtelua olisi just' näin joka toisen numeron välillä. ;-)
tallennettu
hannu lipponen
Vieras
« Vastaus #663 : 06.04.2010, klo 17:48:24 »

Sisällön puolesta pidin kyllä kovasti paljon enemmän tuosta 4/2009:stä. Paljon enemmän mielenkiintoista luettavaa. Värikin kyllä piristi ulkoasua ihan kummasti. Ehkä näistä kahdesta hybridi olis paikallaan?
tallennettu
Jarmo
tyhmä nilkki
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 174


Varokaa metaforista deformaatiota.


« Vastaus #664 : 06.04.2010, klo 23:32:49 »

nipottamatta: tämähän ON uusin. nyt en puhu numeroinnista vaan siis uusimmasta.

Saattaa muuten olla että tuossakin on jotain perää.

Tätä uusinta toiseksi uusinta numeroa ehdin juuri hitusen vilaista, kyllä värikkyys vaan tuo värikkyyttä taittoon. Enpä ala uutta ja vanhaa enempää vertailemaan, toinen nyt kuitenkin on historiaa ja toinen tulevaisuutta. Hieno joutsenlaulu vanhalta sarjainfolta joka tapauksessa irtosi.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 438


« Vastaus #665 : 07.04.2010, klo 20:58:23 »

Tämän sitten saavat vissiin vain tilaajat, kun se ei tulekaan Akateemiseen. Ehkä joistakin sarjakuvakaupoista sen saa, Kulkukatti, Fennica, Turun Sarjakuvakauppa etc.

Joku taisi ainakin Turun akateemiselle kertoa tästä "ei tule akateemisiin kirjakauppoihin" puolesta.
tallennettu
puro
Multirajoitteinen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 341


Ei se siitä suttaannu.


« Vastaus #666 : 07.04.2010, klo 21:18:10 »

Luettu molemmat tuoreimmat:
Old Skool info on kuin hesarin kuukausiliite, hyviä pitkiä juttuja, luotettava. Uusi aalto on kuin NYT liite, nättiä silmille, mutta ei oikein löydä linjaansa ja juttujen taso vaihtelee. Eiköhän se siitä petraa kuitennii...

Kiitoksia paljon Vesa Kataistolle ja koko tiimille, oli ilo viettää vuosia lukien ja oppien.
tallennettu
tmielone
Il Dille
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 662« Vastaus #667 : 08.04.2010, klo 21:00:27 »

Mutta sanoitko, että ongelma on se, että meillä ei ole toimitusta, joka keskittyy VAIN toimittamiseen eikä osallistuisi sceneen?

Vastaan nyt vielä tähän kun on niin suora kysymys (vaikkakin hieman viiveellä).
En siis todellakaan tarkoittanut tuota. Tarkoitin, että ulkopuolisesta voi näyttää siltä, että toimitus, joka tekee juttuja toisistaan ON koko scene. Näinhän asia ei kuitenkaan ole. Käsittääkseni piirit ovat kuitenkin hieman suuremmat.

Mutta ei tästä sen enempää, sillä kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kriittinen seikka.

Tällä hetkellä viime vuoden viimeinen numero luettavana ja ihan hyvältä vaikuttaa. Sanoisin, että vanhemman version huonoin puoli oli venyvä aikataulu. Kiitos ja kumarrus kuitenkin kaikille tekijöille! Hienoa työtä. Pistitte riman korkealle seuraavalle kaartille.
tallennettu

"Now there's only two things in life but I forget what they are"
PetriT
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 68« Vastaus #668 : 11.04.2010, klo 22:59:46 »

Luettuani kaksi infoa melkein peräkkäin, yksi asia pisti silmään pahasti: Sarjainfon arvostelutoiminta on päässyt pahasti näivettymään. Karkeasti arvioiden Suomessa vuoden aikana julkaistavista teoksista päätyy arvosteluun ehkä 10%. Eivätkö kustantajat vaivaudu lähettämään arvostelukappaleita, eikö kirjoittajia löydy vai onko internet vienyt markkinat?

Jos uusi toimituskunta haluaa tehdä uutta lehteä laajemmalle yleisölle, kannattaa muistaa myös myynnin (eli jäsenhankinnan) edistäminen. Se oli ainakin aikoinaan se hiekoin lenkki. Jollei vielä ole kokeiltu, niin festareille feissareita tulospalkkauksella kiertämään! 5-10 vuoden aktiivisella jäsenhankinnalla jäsenten määrän voisi varmasti moninkertaistaa.

Kiitos vielä Vesalle mainiosta viimeisestä numerosta ja sinnikkyyttä uudelle toimittajistolle!
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 267« Vastaus #669 : 12.04.2010, klo 18:19:07 »

Sarjainfon arvostelutoiminta on päässyt pahasti näivettymään. Karkeasti arvioiden Suomessa vuoden aikana julkaistavista teoksista päätyy arvosteluun ehkä 10%.
Näivettynyt tai ei. Minusta tämä on ollut ongelma jo noin 20 vuotta eli koko sen ajan kun kotimaista sarjakuvaa on julkaistu yli 5 albumia vuodessa. Olen tästä silloin tällöin kitissytkin, mutta en usko että asiaan mitään muutosta koskaan tulee. Pitkien albumisarjojen yksittäisiä teoksia ei tarvitsekaan niin huomioida mutta muut olisi kyllä hyvä jotenkin noteerata. Ehkä ongelma on siinä että arvioijia on kuitenkin aika vähän suhteessa työmäärään. Jos panostetaan yhtään pidempiin kirjoituksiin, niin eihän niitä montaa yhteen lehteen mahdu (ja jos vuodessa ilmestyy vain 4 infoa...). Täytyishän lehdessä muutakin olla kuin kritiikkejä, eli ehkä jonkinlainen linja olisi tässäkin hyvä ottaa, nythän se on ihan sattuman kauppaa että mitä kritiikeissä käsitellään.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
hannu lipponen
Vieras
« Vastaus #670 : 12.04.2010, klo 19:48:16 »

Uudessa Infossa jäi mietityttämään tämä mainstream/alternative -jako. Jostain Richertistä oli kohtuuttoman paljon sivuja, kuvia ja palstatilaa, toisaalta mainstream-puoli oli suuremmallekin yleisölle ehkä jo vähän liiankin tuttua huttua (tuo Ranska-aukeama). JOS kerran yritetään houkutella lehdelle uusia lukijoita, olisi uudistuneeseen numeroon ehkä kannattanut laittaa kansijutuksi joku tunnetumpi kotimainen, Kiroileva Siili, Fingerpori, yms. Toistonkin uhalla. Kompromisseilyä, tietenkin. Täkyjä pitää kuitenkin olla, jos uusia lukijoita tavoitellaan. Haluaisinkin tietää, miten tämä jako on käytännössä suoritettu, montako sivua mainstreamille, montako alternativelle?

Vaikka tykkäänkin ilmavasta taitosta, niin ehkä sittenkin pitäisi luopua tuosta aukeama-ajattelusta. "Kapinasta tuli salonkikelpoista" -artikkelissa oli sinänsä upeita kuvia, mutta olisin kyllä jättänyt Corto Maltese -patsastelun pois. Se ei kerro suuremmalle yleisölle yhtään mitään. Yksi aukeama olisi riittänyt tuollekin jutulle, varsin epäkiinnostava artikkeli muutenkin.

Sinänsä hyvä, että Infossa on myös sarjakuvaa, kuten Angouleme-matkakertomus. Harmi, että se näytti karmealle (makuasia). Kirjoitettu raportti asianmukaisella kuvituksella olisi ollut paljon antoisampi.

Eli alan kallistua huomattavasti tiivistetymmän lehden kannalle. Joku tunnettu täky kanteen, josta myös pitempi juttu ja sitten alternativea pienmmillä kuvilla, enemmällä analyysillä. Muutenkin soisin, että kuvina käytettäisiin enemmän otteita käsiteltävistä sarjakuvista, eikä tekijöiden pärstistä tai muista epäoleellisuuksista. On itsekin aika vaikea innostua mistään uudesta sarjakuvasta, jos siitä ei ole kunnon näytettä kylkiäisenä.

Ja logo on edelleen persiistä. Kummallinen clip art -tyylinen banneri vie aivan liian paljon tilaa kannesta, lehden nimen jäädessä suhteettoman pieneksi. Eikä se mun mielestäni edes kuvasta sarjakuvaa mitenkään. Liikaa ilmaa yläosassa muutenkin. Ehkä olisi kannattanut mennä "kaupallisemmalle" linjalle tämänkin kanssa. Lehtitelineessähän monesti vain tuo ylin neljännes näkyy. Muuten typografinen linja on onnistunutta ja ammattimaista.
tallennettu
J.Salo
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 988


..ja valmis!


« Vastaus #671 : 12.04.2010, klo 20:37:13 »

En uskalla kommentoida sisältöä muuten, kun ei ole minun asiani, mutta tästä voinen sanoa jotain;

Ja logo on edelleen persiistä. Kummallinen clip art -tyylinen banneri vie aivan liian paljon tilaa kannesta, lehden nimen jäädessä suhteettoman pieneksi. Eikä se mun mielestäni edes kuvasta sarjakuvaa mitenkään. Liikaa ilmaa yläosassa muutenkin. Ehkä olisi kannattanut mennä "kaupallisemmalle" linjalle tämänkin kanssa. Lehtitelineessähän monesti vain tuo ylin neljännes näkyy. Muuten typografinen linja on onnistunutta ja ammattimaista.

Lehden kansi oli suunniteltu vanhaa logoa silmälläpitäen. Taiteilija ei ollut uutta banneria nähnyt, joten se selittää osan ongelmista.

Lehden toimittajapalaverissa kannesta puhuttiin muutenkin pitkään (mm. tuosta ylimmästä neljänneksestä), ja odotan innolla kakkosnumeroa.. miten kannen taitto on kehittynyt.
tallennettu
hannu lipponen
Vieras
« Vastaus #672 : 12.04.2010, klo 21:52:44 »

Taiteilija ei ollut uutta banneria nähnyt, joten se selittää osan ongelmista.

Miksi ei ollut? Eihän tuossa ole mitään järkeä.
tallennettu
J.Salo
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 988


..ja valmis!


« Vastaus #673 : 12.04.2010, klo 22:14:42 »

Miksi ei ollut? Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Koska banneri ja kansi tehtiin samanaikaisesti, luulisin.
tallennettu
hannu lipponen
Vieras
« Vastaus #674 : 13.04.2010, klo 00:18:17 »

Sanoit, että taiteilija ei ollut nähnyt banneria? Eli ne tehtiin samanaikaisesti, mutta erillään? Eri ihmisten toimesta?

Sellainen tilanne, missä logo lyödään johonkin banneriin ilman, että designer ei ole asiasta tietoinen, on huonoa koordianaatiota. Jos logo ei miellytä, pitäisi pyytää kokonaan uutta, eikä sotkea sitä designerille ennestään tuntemattomiin elementteihin. Lopputuloksena on pahimmillaan kaaos. Ihmettelinkin tuota logoa, koska Infolla on varmasti hyvät kontaktit ja suhteet erinomaisiin graafisiin suunnittelijoihin.

Olisin toivonut, että kannen typografia/logotyyppi olisi ollut jollain tavalla synkassa sisällön kanssa. Sisältö on typo-PRO, kannen logo on jonkinlainen kummallinen konsensus-huutoäänestyspäätös. Korjatkaa ihmeessä tuo, antakaa se vaikka Tommi Musturin tehtäväksi.

Korjatkaa, jos olen ymmärtänyt jotain väärin. Lopputulos on kuitenkin mielestäni epäonnistunut. Ja haluaisin Sarjainfon menestyvän, etten saa sarjakuvan harrastajana ja piirtäjänä osakseni ivaa ja pilkkaa. Nyyh. Sad
tallennettu
Sivuja: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 78 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: