Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Eurooppalaiset sarjakuvat => Aiheen aloitti: Justus - 04.02.2005, klo 09:43:38Otsikko: Ralf König
Kirjoitti: Justus - 04.02.2005, klo 09:43:38
Minusta Ralf König on nerokas. Hänen piirrosjälkensä ei ole mitään erikoisen hienoa, mutta hänelle tarina on tärkeämpi kuin kuvallinen kerronta.

Eniten ihmetyttää se, että König osaa kertoa niin sujuvasti sekä homojen että heteroiden kulttuurista ja elämästä. Olen lukenut muutaman Königin albumin kun lainasin niitä uteliaisuuttani. Nyt lainaan lisää, mutta ne täytyy pitää lapsilta piilossa...

Oletteko lukeneet? Mitä pidätte? Mikäpä on uskovaisten kanta homosarjakuvaan?


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.02.2005, klo 09:51:48
Siinä vasta esimerkki ettei piirrosjäljen tarvitse olla maailman huippua kunhan tarina sujuu. Ralf on aikuisten sarjakuvista TOP 3:ssa, Bagge ja Crumb ovat ne kaksi muuta.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: JJ Naas - 04.02.2005, klo 10:00:33
König on loistava. Itse olen sekä tarkoituksella että tiedostamatta yrittänyt jäljitellä hänen tapaansa rakentaa noita monen sivun mittaisia keskustelutilanteita, joissa on yhtäaikaa äänessä 2-3 henkilöä tai enemmän. Tarinatkin ovat rakenteeltaan niin mahtavan rönsyileviä ja kuitenkin selkeitä ja kontrolloituja. Ja hahmot... Paulin isoäiti tässä "Voitte suudella morsianta" -albumissa on suosikkini! ;)


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.02.2005, klo 10:04:39
Raju mummo, mutta albumi oli "Voitte suudella sulhasta".


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: JJ Naas - 04.02.2005, klo 10:15:55
Raju mummo, mutta albumi oli "Voitte suudella sulhasta".

Niin tietysti.. X__x


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: KH - 04.02.2005, klo 10:56:03
Mahtavata tarinaniskentää - jota tunnutaan Suomessa osattavan arvostaa suhteessa erityisen paljon:
berliiniläinen kaveri kävi 90-luvun lopulla kylässä ja hämmästeli Königin albumien korkeata profiilia suomalaisessa mediassa (ja kirjakauppojen hyllyillä) -- kotimaassaan ne kun kuulemma tuppaavat olemaan enemmänkin pienten friikkipiirien omaisuutta.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 04.02.2005, klo 11:43:32
Kyllä häntä myös Ranskassa osataan arvostaa. Kuin kanit konsanaan (ransk. Comme des lapins) voitti nyt Angoulêmessä Palmarèn (ts. Alph-art) -palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta. König itse ei ollut paikalla sitä noutamassa.   


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.02.2005, klo 22:46:45
Ei yksi jututtamani saksalainen kaveri koskaan mistään Ralf Königistä ollut edes kuullut. Tunsi ranskalaista ja amerikkalaista sarjakuvaa ja vieläpä maallikkoa paremmin. "Saksassa tehdään enimmäkseen lastensarjakuvaa", oli kommentti kun kysyin että mitä hyviä sarjakuvia Saksassa sitten on.

Ja Ralfin haastattelualbumista sai vaikutelman että Ralf olisi jonkinlainen julkkis Saksassa. Se tosin ilmestyi vasta jälkeenpäin.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.02.2005, klo 09:23:12
En minäkään ollut kuullutkaan koko Tom of Finlandista ennen kuin Sarjainfon homosarjakuvajutussa hänestä mainittiin. Suuri yleisö sai sitten tietää asiasta kun Tom sai Puupäähatun. Isompi juttukin Sarjainfossa oli juuri noihin aikoihin.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Frank N. Furter - 05.02.2005, klo 19:18:58
Asiaa puhutaan, König on Kuningas. Äijän sarjakuvista löytyy kaikkea, traagisuutta, huumoria ja rivoa meininkiä (Sonninpallien persreiän nuolemis kohtaus oli jo melkein liian yksityiskohtaisesti toteutettu...). Ja näitä voi lukea ja diggailla ihan kuka vaan, eivät nämä ole gaykansan yksityisomaisuutta, kuten jotkut luulevat.
 Königin piirrosjälki ei ole ehkä suurta taidetta, mutta ihmeen ilmeikkäitä nämä pottunokkaiset hahmot silti on.

Onko tämä "Voitte suudella sulhasta" uusia albumeja, en ollut kuullutkaan siitä? Enkä myöskään tästä "Kuin kanit konsanaan". Ja just pari päivää sitten kaverin kanssa jutellessani ihmeteltiin että miksei Königiä ole tullut suomeksi vähään aikaan, kaikki luettu.
 


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.02.2005, klo 19:56:24
Viime vuonna tulivat nuo kaksi. Alkukieliset tulleet Saksanmaalla v. 2003. Hienoa että Ralf on taas aktivoitunut. Mutta on niitä vanhojakin vielä suomentamatta.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.10.2005, klo 00:54:58
Eikös Super-Paradisesta ole vielä syntynyt keskustelua? Albumi oli pienentynyt samaan kokoon kuin saman kustantajan Sin Citytkin.

Olen jo pitkään aavistellut että Ralfilla(kin) on keski-iän kriisi, mutta onneksi on piristynyt viime aikoina. Tämäkin on oikein hyvä, vaikka kuoleman läheisyyttä tuodaankin esiin masentavalla mutta pohjimmiltaan elämänuskoisella tavalla.

Tai itse asiassahan tämä on vanhempi kuin kaksi edellistä suomennettua albumia.

Vaikea tästä on keskustella spoilaamatta.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
Königin faneille en suosittele spoilerin klikkausta ennenkuin olette lukeneet albumin.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jurpop - 21.10.2005, klo 14:53:50
König on varmaan pyöritellyt tuota Aids aihetta mielessään aika kauan. Mun mielestä pottunokkien avulla on kuitenkin pystytty hyvin kertomaan vakavasta ja tärkeästä aiheesta. Hyvin König on onnistunut vaikka joskus jossain haastattelussa muistankin lukeneeni että mies on karttanut vakavia kysymyksiä koska ei koe omaavansa tarpeeksi sanottavaa tai auktoriteettiä sanojensa painoksi.

Saksassa muutama vuosi sitten juttelin yhden äijäporukan kanssa jollain sarjakuvafestareilla ja ne kerto että Königin sarjakuvia vastaan on taisteltu kovasti. Kirjakauppoja on ratsattu ja Königejä on kuulemma ainakin jossain vaiheessa kielletty näyttämästä kirjakauppojen ikkunoissa tms.

En tiedä sitten totuutta, mutta niin tyypit mua valistivat.

(närää oli myös muuten herättänyt mediassa nimenomaan sonninpallien otsikko. Bullen kun on saksassa sonnin lisäksi myös "kyttä")Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 21.10.2005, klo 16:12:55
Juu, König sanoo muistaakseni Vasemmalla kädellä -teoksessa, että hänen on pitänyt tehdä Aidsia käsittelevä albumi jo vuosia, mutta hän ei ole siihen pysytynyt. Nyt on. Sonninpallit 1 ja 2 on tehty hänen "homommille" lukijoilleen. Könighän itse ihailee Tom of Finlandia (ja Manaraa) piirtäjänä, ja on kertonut että piirtäisi pelkkää homopornoa jos osaisi piirtää yhtä hyvin. Onneksi hän ei osaa. Alkuperäinen tekstauskin on aikamoista suttua.

Kuin kanit konsanaan tehtiin muuten ensin elokuvaksi (http://www.walhello.info/fi/wie+die+karnickel.html) ja vasta sitten König piirsi "sarjakuvatisoinnin" filmistä!


(http://images-eu.amazon.com/images/P/B0000A12RI.03.LZZZZZZZ.jpg)


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 22.10.2005, klo 03:44:08
Königin piirrosjälki ei ole ehkä suurta taidetta, mutta ihmeen ilmeikkäitä nämä pottunokkaiset hahmot silti on.

Königin minimalistinen ja ekonominen ilmaisu on suurta taidetta. Kyseessä on muodon ja sisällön ikiaikainen tasitelu, ja mestari König on osoittanut, että sisältö vie voiton.

Olette varmaankin jo joskus käsitelleen näitä Ralfin sarjiksista tehtyjä elokuvia. Haluaisin vain sanoa asiasta sen verran, että esim. elokuvaversio Tappajakondomista oli jo ideana idioottimainen. Tappajakondomi ja varsinkin sen jatko-osa Luihin ja ytimiin ovat jo itsessään sarjakuvan muodossa esitettyjä elokuvia. König toistaa nerokkaasti lehtien sivuilla elokuvallista kerrontaa kuvakulmilla, shokkileikkauksilla, dialogilla ja juonenkuljetuksella. Ihan kuin katselisi jotakin William Lustigin Maniacin tai Clickenhausin Exterminatorin kaltaista 1980-New York-sleaze -elokuvaa.
Sarjakuvan leffaversio oli todella typerää pelleilyä, eikä tekijöillä ollut mitään käsitystä lähdemateriaalistaan.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: R.Reipas - 08.11.2005, klo 07:21:01
König on kuningas!   ;)

Königin julkiset ilmestymiset taitaa olla aikamoista herkkua. Sillä niitä on ilmeisen vähän? Ukon haastatteluja tai tapaamisia ei itselle ole tullut paljoa mieleen!

Siis ensi syksynä hesaan festareille?


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Kapteeni Kenguru - 08.11.2005, klo 16:59:48
Ostin viime viikonlopun lukemiseksi Super-Paradise -albumin. Hienohan se oli. Aihekin oli mielestäni varsin mielenkiintoinen. (http://www.nakokulma.net/keskustelu/index.php?PHPSESSID=2a8111b12977a9821ab3ad66ec8662cb;topic=3268.0)

Se on vain vähän hassua, että täällä sitä vaan jutellaan rauhassa Königistä, eikä missään näy K18 -merkintöjä tai homovihaa uhkuvia fanaatikkoja. Meinaan että tuossa uusimmassakin albumissa meno on välillä sen verran roisia, ettei sitä ehkä takavuosikymmeninä oltaisi uskallettu julkaista. Minulla on jostakin 70-luvun alkupuolelta peräisin oleva miestenlehti, jonka eräs artikkeli on että kuinka homot tekevät "sen".
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
Mitenkähän Königin tuotantoon oltaisiin suhtauduttu tuolloin seksuaalisen vapautumisen aikoihin?


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 08.11.2005, klo 17:19:47
Se on vain vähän hassua, että täällä sitä vaan jutellaan rauhassa Königistä, eikä missään näy K18 -merkintöjä tai homovihaa uhkuvia fanaatikkoja.
Olen pitkähkön elämäni aikana havainnut, että mm. sarjakuva- ja elokuvafanit (ja aika monet kulttuurillisesti ennakkoluulottomat ihmiset) ovat keskimääräistä liberaalimpia ja vapaamielisempiä. Tjeu: Räsäsen ja Karpelan ristiretket sarjakuvia ja niiden väitettyä moraalittomuutta vastaan, jollaista ei uskoisi enää tällä vuosituhannella näkevän.

En ole siis ollenkaan yllättynyt jeesustelijoiden ja kokoomusjugendin poissaolosta tällä forumilla.

Lainaus
Meinaan että tuossa uusimmassakin albumissa meno on välillä sen verran roisia, ettei sitä ehkä takavuosikymmeninä oltaisi uskallettu julkaista.
Königiä on julkaistu jo viime vuosikymmeneltä. Luitko häntä silloin?

Julkaistiinko Kalervo Palsan Eläkeläinen muistelee 80-luvulla?
Tom of Finland on ainakin piirrellyt jo pitkään.
Eikä unohdeta 70-luvun Jymyjä ja Huulia. Heviä staffia.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Kapteeni Kenguru - 08.11.2005, klo 17:58:43
Königiä on julkaistu jo viime vuosikymmeneltä. Luitko häntä silloin?

Luin. Muistelen lukeneeni ensimmäisen kerran Königin juttuja joskus 90-luvun alussa. Tappajakondomi taisi ilmestyä jo 80-luvun puolella? Pahkasian mainoksessa taisin ensimmäisen kerran kuulla sen albumin olemassaolosta. Eikä siinä mainoksessa taidettu puhua mitään homoista, vaan jotakin "hurjasta huumorista" tms. Epäilen että olisiko König täällä yhtä suosittu, jos häntä oltaisiinkin markkinoitu homokulttuurin äänitorvena. Nyt kuka tahansa normaali heteromieskin voi rauhassa ostaa Königin albumin, eikä kukaan epäile häntä mitenkään poikkeavaksi. Tosin jos  Kvaakkilaislla on toisenlaisia kokemuksia niin kertokaapa ihmeessä.
"Kysyin kirjakaupassa Sonninpalleja ja myyjätäti suihkautti annoksen kyynelkaasua!"

Mitenkähän König menestyy muualla maailmassa? Eikös Englannin tulli aikoinaan estänyt Tappajakortsun maahantuonnin?

Lainaus
Julkaistiinko Kalervo Palsan Eläkeläinen muistelee 80-luvulla?
Tom of Finland on ainakin piirrellyt jo pitkään.
Eikä unohdeta 70-luvun Jymyjä ja Huulia. Heviä staffia.

Eläkeläisen muistelut ainakin piirrettiin jo 70-luvulla, muttei sitä tosiaan taidettu uskaltaa tuoreeltaan julkaista. Tomista ei tainnut suuri yleisö tietää mitään, ennen kuin hänet palkittiin Puupäähatulla. Jymyissä taas ei muistaakseni paljoa homoiltu, vaan tavallinen heteroseksi tai pelkkä paljas pinta taisi riittää järkyttämään ihmisiä siihen aikaan.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.11.2005, klo 18:47:40
Königin homosarjathan on tehty joko homoille tai kaikelle kansalle. Viimeisin on homoille, kaksi edellistä kaikelle kansalle. Saksassa sen tietää kustantajasta, kummasta on kyse. Katsokaa Ralfin kotisivut. Suomalaisista julkaisuista sitä ei kannesta näe. Vaan sisäsivuilta jos näytetään Jipon spoilerin sanoma kuvallisesti.

Ei ole kukaan kysynyt olenko homo kun hyllyssä on Königiä ja monille olen kehunutkin. Olen odottanut että sellaisille voi vastata jotain perversseistä housuttomista ankoista. Tai tiukkojen trikoiden supersankareista.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 08.11.2005, klo 19:37:16
Tai tiukkojen trikoiden supersankareista.

Olenkin jäänyt harmittelemaan, ettei Tom of F kerennyt tekemään Batmania.  ;)
Mutta muistan lukeneeni muutamia lyhyitä Königejä 1980-luvun loppupuolella ruotsalaisista Pox -lehdistä ja riemastuneeni. Ehdotin tekijää Pasoselle suunnittelilla olleeseen Alphaan (kuten myös Edikaa). Ei uskaltanut.  ;D Sitten hetikohtapian tulikin Tappajakondomi.

Timo


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: jinroh - 12.11.2005, klo 21:00:38
Se on vain vähän hassua, että täällä sitä vaan jutellaan rauhassa Königistä, eikä missään näy K18 -merkintöjä tai homovihaa uhkuvia fanaatikkoja.

Räisäselle ja Cacciatorelle tuskin kannattaa kertoa tästä foorumista.

Mitä tulee roisiin sisältöön, on König itse tainnut mainita hahmojensa nenät. Sarjathan eivät ole varsinaisesti mitään shokkiaineistoa. Tappajakondomia ehkä lukuunottamatta nimet eivät ole kovin huomiotaherättäviä eivätkä kuvistakaan pippelit pompi silmille.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 14.11.2005, klo 11:30:29
Palsa palkittiin jo 1970 Nuorison Taidetapahtumassa, Turussa, mutta silloinkaan hänen palkittua sarjaansa "Missi ulostaa" ei julkaistu Iiris-lehdessä. Sitten Palsa  teki ainoan omakustanteeensa, "Minun Getsemanen", jota ei juurikaan myyty. Sen jälkeen ilmestyi mm. 5-siv. "Koiran tarina" Kannuksessa. Kemin sarjakuvakeskus julkaisi (nikottelun jälkeen) Palsan kokoelma-albumin, jossa päästiin tähän homosteluteemaan "Battler Britton ja operaatio proteesi" -sarjan myötä. Eläkeläinen muistelee (tehty 1972) ilmestyi vasta postuumisti, 1990. (Samana vuonna jolloin Harri Pystynen menehtyi elämään ja jätti jälkeensä kerrassaan verrattoman testamentin "Jäähyväiset aaseille (WSOY).)
Kuten olen ennenkin maininnut, vielä 2002 "Eläkeläisen" uusintapainosta tehtäessä, kirjapaino alkoi nikotella ja painopaikka jouduttiin vaihtamaan...

"Niin! Sellaista on elämäni ollut! Elämä! Yksi monista!"


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Chemo - 17.11.2005, klo 09:41:41
Minulla on jostakin 70-luvun alkupuolelta peräisin oleva miestenlehti, jonka eräs artikkeli on että kuinka homot tekevät "sen" (...) Mitenkähän Königin tuotantoon oltaisiin suhtauduttu tuolloin seksuaalisen vapautumisen aikoihin?

Tai 60-luvulla, jolloin iltapäivälehti julkaisi sensaatiojutun että "Helsingistä löytynyt homoseksuaalipesäke" (tjsp)? No, maailma muuttuu - ja hyvä niin.

Itse asiassa mä uskon, että Königin sarjakuvat ovat oikeasti auttaneet monia heteroita pääsemään ennakkoluuloistaan. Huumorin kautta asiaa on helppo lähestyä, ja Königin sarjikset ovat ylipäätään todella hyviä. Itse lainailen niitä kirjastosta silloin tällöin, tykkään kovasti.Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Hanna - 29.04.2006, klo 22:27:57
Lainasin kirjastosta tuon Super-Paradisen ja luin sen tänään heti samalta istumalta. Hyvä tarina, mielestäni Königin parhaimmistoa. Vakava aihe, mutta lämpimästi ja myönteisesti käsitelty. Paulin Herbert-ystävään ei voinut olla tykästymättä, todella mukava hahmo. Muutenkin Paulista tuli tässä aiempaa monipuolisempi henkilö, jotenkin sympaattisempi.

Super-Paradise oli ilmestynyt jo 1999, joten olisi kiva saada lukea jatkoa tarinaan lähitulevaisuudessa. Vai onko Konrad ja Paul nyt sitten loppuunkäsitelty...?


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 29.04.2006, klo 22:31:11
Voitte suudella sulhasta ilmestyi alunperin Saksassa SP:n jälkeen. Siinä Paulin tilannetta ei käsitellä enää ollenkaan. Taisi tulla ihmeparantuminen.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Hanna - 29.04.2006, klo 22:52:57
Höh. Mä oon pettynyt.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 30.04.2006, klo 01:38:29
Olihan siinä niin että Konrad rakastaa Paulia kaikesta huolimatta.

Tai sitten Ralf katsoi että tuo naimisiinmenoalbumi oli sille laajemmalle yleisölle, että ei mainita.

Eikä hiviin kuole, välttämättä. Hysteerisiä jotkut Super-Paradiesissa olivat, mutta niinhän ne aina ovat.

Ei, ei minulla ole hiviä.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 30.04.2006, klo 03:11:44
Eikä hiviin kuole, välttämättä.
Ei kuole enää ainakaan kovin helposti, mutta seksielämän se luulisi muuttavan vastuulliseksi.*
Paul jatkaa tuossa kuitenkin sikailuaan entiseen malliin.

*Poikkeuksena tietenkin Steven Thomasin kaltaiset mustat miehet, jotka levittävät hiviään viattomiin valkoisiin suomalaisiin naisiin.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 02.05.2006, klo 11:05:33
König on kyllä todellinen harvinaisuus, hauska saksalainen. "Vapautunut mies" teki hänet tunnetuksi myös kotimaassaan, mutta epäilen, että enemmistö muistaa vain elokuvaversion.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.06.2006, klo 17:33:10
Königin haastattelu juhannusaaton Hesarissa.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Kapteeni Kenguru - 24.06.2006, klo 19:31:53
Königin haastattelu juhannusaaton Hesarissa.

Tuota, saisko kehä Kolmosen ulkopuolisille skannausta tai edes lyhyttä referaattia, jos siinä jotakin mielenkiintoista sanotaan..?


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 25.06.2006, klo 01:07:57
Eli jutussa ei ollut käytännössä yhään mitään sellaista, mitä ...vasemmalla kädellä! -albumin lukijat eivät jo tienneet. Kyseessä oli Römpötin kirjoittama hyvin römpöttimäinen juttu perus-Hesarilukijoille.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 26.06.2006, klo 11:18:39
Tismalleen samat asiat - kantaa Tomppa of Finlandiaan lukuunottamatta - kerrotaan myös Sarjainfon 2/06 König -jutussa. Paitsi että myös C. Bretéchèr mainitaan esikuvana.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 26.06.2006, klo 14:15:50
Minä totesin jo Tappajakondomin luettuani että sakemanni matkii Clairea. Mutta olen huomannut aikaisemminkin maininnan jossakin että Bretécher on Königin esikuvia. Samoin Charles Schulz on mainittu.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Outi - 05.10.2006, klo 18:02:49
Uusimmat Königit luettu!

Roy & Al-koirahuumoria ja Dschinn Dschinn-Djinniseikkailuja (2 osaa).

Molemmat loistavia! Koirat on sitä kevyempää humppaa mutta Djinnihässäkkä on aika hulvaton historiallinen fantasiaseikkailu. Ralfin Shakespeare-tulkintojen luokkaa. Suosittelen melkein koko perheelle...

Muoks, muoks: Siis saxaxi. Toiv. pian myös suomeksi.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: OlliH - 06.10.2006, klo 11:38:48
Molemmat loistavia!
(...)
Shakespeare-tulkintojen luokkaa.

Eivätkös nämä lausunnot ole toistensa kanssa ristiriidassa? Vai olenko ainoa jonka mielestä Jago on ehkä ainoa todella huono König-viritelmä (suomennetuista siis, muista en tiedä)?


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Outi - 06.10.2006, klo 18:00:28
Musta taas Jago oli ihan parasta...

Djinnit ovat siis "tarinallisempaa" Königiä, siis kertomukseen & piirrostyöhön on selvästi paneuduttu tavallista pontevammin. Tyyliin eeppinen seikkailu muinaisesta Intiasta tämän päivän Saksaan, ihmissuhdeluotausta niin homo- kuin heterosuhteissakin jne. Mut on siinä vähän pornookin  :D

Lukeutuu niihin Königin "suuren yleisön" kirjoihin.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: hannu lipponen - 07.10.2006, klo 23:15:49
Tykkään. Königistä, siis. Vaikkakaan en ole lukenut yhtään uutta varmaan liki vuosikymmeneen. Sai mut tajuamaan, että homojen ihmissuhdekaruselli on ihan samaa paskaa kuin heterojenkin. Tunnen pari homoa jo liki parin vuosikymmenen takaa, ja vaikka ovatkin hyviä kavereita, eivät he ole ihmissuhdeongelmistaan pahemmin kertoneet, enkä minä niistä udellut.

Olen samaa mieltä muiden kanssa, että Königin sarjakuvat ovat erinomaisia, ja osoittavat sen, kunika paljon ulkoasua tärkeämpi on sisältö. Tai ehkä kyseessä onkin erityisen onnistunut synteesi.

Voiko muuten olla niin, että tietynlainen, ehkäpä jonkun mielestä jopa puolihuolimaton piirrostyyli saa huomion kiinnittymään enemmän siihen itse tarinaan kuin kuvitukseen? Ja voisiko tälläinen lähestymistapa olla jopa tarkoituksellista?


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.10.2006, klo 20:43:09
Jos Ralfin sarjakuvat olisivat homoerotiikkaa, ne olisivat rajatumman kohderyhmän suosiossa.

Itsehän Ralf on sanonut että semmoista hän tekisi, jos osaisi piirtää paremmin. En sitten tiedä kuinka tosissan hän oli. Piirrosjälki on selvästi parantunut uran etenemisen myötä, mutta nilnhän se on kaikilla.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: R.Reipas - 24.10.2006, klo 00:12:20
Onko kellään -mitään- tietoa, tuleeko uutta Königiä suomeksi? Tai no vanha suomentamatonkin(?) kävisi.

Varmaan täytyy ruveta hankkimaan niitä englanniksi.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.10.2006, klo 08:18:42
Uusia varmaan tulee kunhan Ralf saa uusia tehtyä. Suomentamatta on vanhoista useitakin, mutta luulen että niiden taso ei kaikkia innosta.

Englanniksi noita tuskin on.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 24.10.2006, klo 11:21:13
Luulenpa, ettei Königgi edes halua varhaisimpia viritelmiään julkaistavan uudelleen.
Ranskaksi on Könkkää julkaistu suhteellisen kattavasti, mutta painokset eivät sielläkään ole supersuuria. Ja ne albut ovat ranskaksi, tietenkin.
Englanniksi taitaa löytyä vain Tappajakondomit?

Walter Moersin "The Little Assholen" kun jostain saisi...Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.03.2007, klo 13:26:13
Onkohan Ralf halunnut myös liittyä Muhammed-piirtäjien joukkoon?

(http://www.like.fi/kirjakeko/kannet/9789524718905.jpg)

Tässä kuussa pitäisi tulla suomennos. Onko kukaan nähnyt vielä kaupoissa?

Kyse on kahden albumin mittaisesta stoorista. Varmaan pian on tulossa toinenkin osa suomeksi, koska se on jo saksanmaalla ollut vuoden päivät kaupoissa:

(http://ec1.images-amazon.com/images/P/349924215X.01._AA240_SCLZZZZZZZ_.jpg)Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 28.03.2007, klo 13:40:42
Liken tiedotteen mukaan kyllä on Muhammedi-kuvakohu vaikuttanut näihinkin teoksiin juu.

Nettisivuilta löytyi tosin vain juonitiivistelmä:

Lainaus
Königin uutuus sukeltaa islamilaiseen maailmaan Tuhannen ja yhden yön tarinoiden hengessä. Kaksiosaisen kertomuksen ensimmäinen osa.
Kuule siis…

Tarina kauneudesta ja himosta, joka vangittiin vanhaan teekannuun! Kuule kurjasta intialaisesta hasiksensyöjästä, joka vangitsi hääyönään rakastuneen demonin, kuule suurvisiirin haaremiin joutuneen komean nuorukaisen pepusta, jonka pakarat olivat pyöreät ja pulleat kuin kaksi loistavaa kuuta… Ja kuule ennen kaikkea tarina Jammerjallan aavikon jumalaapelkäävästä mullahista, joka antoi hunnuttaa kaikki naiset niin paksuihin huntuihin, että naiset vain nojailivat talojen seiniin ja muureihin kuin täyteen sullotut jätesäkit. Siihen loppui vatsatanssi ja silmäripsien räpyttely! Korvat auki!
 


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: oskari - 29.03.2007, klo 00:05:47
Tässä kuussa pitäisi tulla suomennos. Onko kukaan nähnyt vielä kaupoissa?


Agadeemises oli...


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Urosliftari - 15.04.2007, klo 10:33:11
Itämaiden taikuri luettu ja pari ihan vaan substrooppista huomiota:
* Tiivistäminen olisi tehnyt hyvää: albumissa on sivukaupalla kerrontaa, joka ei paranna itse tarinaa. Esmes jo alku -> 3 sivua puhuvaa päätä (s. 5-7) tai Hirsemeelin ilmestyminen Mullahille s. 21-26. Tarinaan tuli harsoisuutta / ilmavuutta joka tuntui jaarittelulta. Aikaisemmissa Königeissä ei ole tullut itselleni tällaista oloa.
* Itse pornon osuus ja sen visuaalinen kuvaaminen suorastaan loisti poissaolollaan. Olisi tosi kiinnostaa tietää motiivit tähän. Mitäköhän niiksi voisi arvailla? Aikaisemmin seksuaaliset toiminnot ovat olleet useasti liittyneet vahvaan rakkauden paloon (Sonnin pallit) tai ihan vaan kunnon seksuaaliseen nautintoon, mutta nyt painopiste oli ainakin kirjan puolenvälin jälkeen homo-Manfredin ja hetero-Dörten epätoimivissa ihmissuhde- ja itsetuntokuvioissa.
* Vaikka heteromies kuvattiin taas kerran uskomattoman pöljäksi  ja sisäisesti köyhäksi niin kirja tuntui muutoin Königin heteroystävällisimmältä kirjalta yhdessä Kuin kanit konsanaan-kirjan kanssa.

Tuommoisia ensi tuntumia. Miten muut ovat kirjan kokeneet?

Ja ai niin. Kirja on tietysti ehdottomasti lukemisen arvoinen, hyvä siis kuin mikä. König on huippu.


Otsikko: Re: Ralf König
Kirjoitti: Urosliftari - 15.04.2007, klo 10:46:26
Eivätkös nämä lausunnot ole toistensa kanssa ristiriidassa? Vai olenko ainoa jonka mielestä Jago on ehkä ainoa todella huono König-viritelmä (suomennetuista siis, muista en tiedä)?

... Juu, mun ensikokemus Jagosta oli ihan sama eli huonoin lukemani König, mutta sitten luin sen pari kertaa ajatuksella uudestaan samalla itse Shakespearea mutustellen ja nyt pidän sitä Königin parhaimmistoon kuuluvana alpparina. König on uskomaton sopan keittäjä, sulattaa ainekset toimivaksi kokonaisuudeksi aina vaan uudestaan. Ja kun niissä tarinoissa on aina vaan puhuttelevaa syvyyttä. Shakespeare-lainauksetkin olivat niiiin hyviä. Ahhhh ...


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.11.2007, klo 18:00:34
Luulin että Voitte suudella sulhasta (http://elokuvat.yle.fi/node/1138) -elokuva on Königiä. Mutta ei...


Otsikko: Vs: Re: Ralf König
Kirjoitti: Outi - 26.11.2007, klo 19:58:07
Uusin luettu: Hempels Sofa. Tuliko jo suomeksi? Kiva mutta jotenkin valju (kts. alla), ihmisuhteilua heteroiden ihmeellisestä maailmasta. König kirjoittaa kyllä edelleen maailman parasta keskustelutekstiä... König alkaa myös piirtää huolestuttavan hyvin (siis tyylilajissaan...), tussiharmaasävyt ja kaikki. Näkee että työ tekee mestarin, piirrä sata vuotta pottunokkia ja se näkyy.

König tekee töitään Saksassa kahdelle eri kustantamolle. Toinen julkaisee laajalle yleisölle ja toinen homommalle.

Näinhän se on. König on ammattilainen ja tekee kirjoja tasaisesti "molemmille yleisöille/ kohderyhmille" eli rankempaa (heviä pornoilua ym) pienemmälle homoyleisölle ja vähemmän rankkaa (ihmissuhteilua, heteroilua) mainstream-yleisölle. En näe tässä mitään ongelmaa, luen molemmat. Djinnit, Jagot ym. kuuluvat siis tähän jälkimmäiseen. Hempelin sohva kuuluu myös samaan sarjaan.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 26.11.2007, klo 21:18:33
"Huntupakkoa" odotellaan ensin suomeksi. Mutta kai Hempelin sohva tulee sitten seuraavaksi.

http://www.hempels-sofa.de/


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: El Lobo - 31.12.2007, klo 10:49:58
"Huntupakkoa" odotellaan ensin suomeksi.

Ei tarvinne odotella enää kauaa.

http://www.like.fi/kirja.php?detail_id=5912


Otsikko: Vs: Re: Ralf König
Kirjoitti: El Lobo - 27.03.2008, klo 11:26:48
König on ammattilainen ja tekee kirjoja tasaisesti "molemmille yleisöille/ kohderyhmille" eli rankempaa (heviä pornoilua ym) pienemmälle homoyleisölle ja vähemmän rankkaa (ihmissuhteilua, heteroilua) mainstream-yleisölle.

Huntupakko synninpesässä kuuluu ehdottomasti tuohon jälkimmäiseen sarjaan. Mielestäni tämä ei ollut ihan terävintä Königiä.

19 euron hinta on lisäksi ehkä yläkanttiin pehmeäkantisesta ja ohuehkosta kirjasta.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.04.2008, klo 20:21:46
Itämaiden taikuri oli yhtenäinen kokonaisuus, joten arvostelu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1046) tulee nyt vasta toisen osan ilmestyttyä.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 09.04.2008, klo 16:16:05
En sanoisi "Huntupakkoa" ohuehkoksi muuten kuin juonen osalta. Dörte on tässä osassa todellakin aivan eri albumissa kuin muut hahmot. Olisiko kustantajan syy vai jokin naisvihamieliseksi haukutun tekijän "vanhojen syntien sovittamishalu", että König on kirjoittanut sekaan pitkät tovit Julia Roberts -elokuvaa (no ei nyt ihan, mutta amerikkalaiset romanttiset komediat ovat selvästi toimineet Königin lähdemateriaalina naisen ja miehen välisen suhteen kuvaamiseen...) - tarinaan, jonka pitäisi kertoa aivan muusta. Länsimaisen ja itämaisen asenneilmaston kehittymisestä tai kehittymättömyydestä, esimerkiksi.
Huntupakossa Kaarle Suuren hovikuvauskin jää päälleliimatuksi sketsiksi, vaikka siinä olisi selvästi aineksia pitempään tarinaan - onko muuten Jan Guillouta käännetty saksaksi? Homppeliversio ristiritareista olisi just Königin alaa, kyllä hän parempaankin pystyy kuin tämmöiseen ö-luokan montypythonisointiin.
 


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.04.2008, klo 16:48:22
Julia Roberts...niin taitaa ollakin. En ole noihin hirveän tarkkaan tutustunut.

Saxaksi on Guillouta.(http://ecx.images-amazon.com/images/I/41BWSWGYPVL._SL500_AA240_.jpg)

"Julia Roberts" vastaili 1950-luvun alussa tyttöjen kirjeisiin DC:n romanttisissa lukemistoissa, näyte Girls' Romances # 12, 1951.Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Kokuma - 17.04.2008, klo 11:06:47
Asiasta viidenteen. Kuinka monessa albumissa Konrad ja Paul ovat esiintyneet?

Ensin on alkuperäiset 3 albumia ja sitten tämä toinen trilogia Sonninpallit/Super Paradise/Voitte Suudella Sulhasta.

Paul esiintyy myös cameroroolissa albumeissa Kuin Kanit Konsanaan ja Jago (vai oliko se Lysistrate?).

Mutta onko noita kolmea "Konrad & Paul" albumia ennen jotain esim. lyhyt-Königejä joissa herrat ovat olleet vaikkapa sivuroolissa?

Itsekin ihmettelin minne se Paulin HIV-positiivisuus katosi Super Paradisen ja Voitte Suudella Sulhasta välissä. Olisi varmaan aiheuttanut liikaa säätöä käsikirjoitukseen ja rajoittanut Paulia olemasta hyvä siinä yhdessä asiassa jossa hän on (;)) joten se fakta pudotettiin pois kärryistä ja toivottiin että lukijat unohtavat helposti  ::)

Voitte Suudella Sulhasta loppu on kerrassaan mainio. Itse en ainakaan odota että K&P tupsahtavat taas johonkin König-tuotokseen, sen verran tyhjentävä loppu tuo oli "saagalle".
(Sitä ei lasketa jos Paul tupsahtaa cameona nuolemaan lampunhengen karvaista rintaa jossain Dschinn Dschinnissä - en itse niitä ole lukenut joten en voi kommentoida  :))


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 17.04.2008, klo 12:36:55
Pitkä tarina HIV-viruksesta ja Aidsista on kalvanut Königin mieltä pitkään, mutta toistaiseksi hän ei ole saanut sellaista tehtyä. Paulin tartuntakuvaus on lähintä mihin König on päässyt.
Eihän HIV-positiivisuus sinänsä tapa, se on kuin aikuisiän diabetes. Hoidettavissa lääkkeillä ja oikeilla elämäntavoilla.
Se on tietty eri asia jaksaako Paul elää mallikelpoisesti...


Otsikko: Vs: Re: Ralf König
Kirjoitti: R.Reipas - 19.04.2008, klo 16:20:09
König tekee töitään Saksassa kahdelle eri kustantamolle. Toinen julkaisee laajalle yleisölle ja toinen homommalle. Ne tuntuvat eriytyvän yhä kauemmas toisistaan.

Olisi kiva nähdä ja lukea sitä homompaa(?) Königiä.
Itse ihastuin aikaa sitten nimenomaan Königin tapaan irrotella seksuaalisuuden kanssa   ja nyt se irrottelu on viety toisaalle ja pohdiskelu toisaalle.

Tietysti tasapainottelu on ollut varmaan aina vaikeaa ja vaatinut aikamoisia neuvotteluja tuottajien kanssa. König on varmaan halunnut tehdä rajumpaa sarjakuvaa, mutta saksalaiset haluinneet makustella heidän makuunsa sopivampaa homo-sarjakuvaa.

...mutta pitänee sitten itse hankkia niitä homppeleimpia sarjiksia.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.04.2008, klo 21:33:56
Jagon yksi päähenkilöistä on kovasti Paulin näköinen, muttei se ole Paul.

Paul esiintyy taas Beach Boysissa, vaikka ei taida ollakaan sama Paul.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Kokuma - 28.04.2008, klo 17:19:08
Jagon yksi päähenkilöistä on kovasti Paulin näköinen, muttei se ole Paul.

Paul esiintyy taas Beach Boysissa, vaikka ei taida ollakaan sama Paul.

Kyllä mun käsittääkseni Jagon Paul on siinä mielessä sama Paul kuin Konrad & Paul -Paul että kumpikin näyttävät samalta, ovat luonteeltaan samanlaisia ja käyttäytyvät samaten. Ei Jagon Paul ole K&P-Paul joka on lähetetty todellisuusvääristimellä menneeseen aikaan ja vaihtoehtoiseen todellisuuteen vaan Königin luoma inside-vitsi jossa tuttu hahmo esiintyy vieraassa kontekstissa itselleen tunnusomaisella tavalla.

Sitävastoin "Kuin kanit konsanaan" kirjan Paul on "K & P -Paul", sillä sarjakuvassa mainitaan että hän on tullut bileisiin Kölnistä jossa käsittääkseni Konrad ja Paul asuvat(?)

Siitä on niin kauan kun olen lukenut Beach Boysin että en osaa sanoa onko kyseisen  albumin Paulin tarkoitus olla K&P -Paul. Beach Boys on julkaistu 1989 ja ensimmäinen Konrad & Paul 1993.
Voisiko kyseessä olla jonkinlainen Paulin "prototyyppi" jota König on testannut ensin Beach Boysissä ennen K&P-saagan aloittamista?


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.04.2008, klo 17:39:28
Jagon Tom Poope on kyllä saman näköinen kuin Paul, mutta eihän Tom ole ollenkaan Paulin kaltainen luonteeltaan ja käytökseltään.

Beach Boysin Paul taas on näitä kaikkia, mutta ilman Konradia. Selvä prototyyppi. Tosin tämän ei nähdä harrastavan ahkerasti irtosuhteita.

Olen käsittänyt että Paul on jonkinlainen Königin sivupersoona, joka tosin tekee vähän kaikkea mitä Ralf haluaisi tehdä, Ralf ei siis välttämättä niin kumminkaan tee. Konrad taas on Ralfin pidättyvämpi puoli.

Ja Paulin kameo on myös ...vasemmalla kädellä -albumissa.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Ami - 20.06.2008, klo 20:37:00
Huntupakko oli aikamoinen pettymys. Yleensä K:n sarjat repivät hyvää huumoria stereotyypeistä niin että naurunalaisiksi joutuvat lopulta ihmisten ennakkoluulot. Huntupakkoon tämä ei päde, vaan tarina toistaa eurooppalaisten vinoutuneita käsityksiä islamista.

Olisin odottanut että Mufti olisi kohdannut esim turkkilaisen homomuslimin, ihastunut tähän ja  muuttanut käsityksiään seksuaalivähemmistöistä ja naisen asemasta. Se olisi ollut königmäinen loppu.

Jäin kaipaamaan myös Muftin ja Salmonellan uutta kohtaamista. Toisen taikominen demonin avulla on sellainen teko, josta luulis tulevan karmallisia seurauksia eli Salmonellan olisi pitänyt jotenkin hyvittää Muftille tekonsa, jos tarinan buddhalaishenkistä viitekehystä olisi kaikilta osoin seurattu.

Ihan hyvä sekin, että ihminen ei tee ennalta-arvattavia juttuja, mutta ainakin minulle jäi tuosta vain ikävä fiilis.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 23.06.2008, klo 11:33:27
Olisin odottanut että Mufti olisi kohdannut esim turkkilaisen homomuslimin, ihastunut tähän ja  muuttanut käsityksiään seksuaalivähemmistöistä ja naisen asemasta. Se olisi ollut königmäinen loppu.

Eikös siinä nyt suurinpiirtein näin käynytkin, tuota ihastumista lukuun ottamatta... eiköhän Muftin asennemaailma lopulta muuttunut, vaikka sitä ei aivan suoraan sanottukaan. 


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Ami - 24.06.2008, klo 16:37:34
Lopussa kuitenkin annettiin ymmärtää, etteivät miehen asenteet olleet juuri muuttuneet. Ja se aivan lopun naiseksimuuttumiskohtaus oli ikävällä tavalla pilkaillisempaa kuin K:lla yleensä, naurettiin tyypille eikä asialle.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 25.06.2008, klo 14:30:54
Lopussa kuitenkin annettiin ymmärtää, etteivät miehen asenteet olleet juuri muuttuneet. Ja se aivan lopun naiseksimuuttumiskohtaus oli ikävällä tavalla pilkaillisempaa kuin K:lla yleensä, naurettiin tyypille eikä asialle.

Olihan se aika valitettavan ennalta-arvattavaa Konkältä. Maailmalle ei vain voi mitään. Afganistanissakaan ei talebanien kukistuminen lopulta merkinnyt paljoakaan ainakaan naisten asemalle. Naiset ottavat maksua vastaan hupun päästään poseeratakseen länsimaisille lehtimiehille, mutta pistävätt sen heti takaisin kun salamat ovat räpsyneet.

Ks. esim. Ted Rall:in "To Afghanistan and back"
http://www.nbmpub.com/humor/rall/home.html


Otsikko: Vs: Re: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 18.10.2008, klo 00:35:35
Tappajakondomi ja varsinkin sen jatko-osa Luihin ja ytimiin ovat jo itsessään sarjakuvan muodossa esitettyjä elokuvia. König toistaa nerokkaasti lehtien sivuilla elokuvallista kerrontaa kuvakulmilla, shokkileikkauksilla, dialogilla ja juonenkuljetuksella. Ihan kuin katselisi jotakin William Lustigin Maniacin tai Clickenhausin Exterminatorin kaltaista 1980-New York-sleaze -elokuvaa.

Muistelinkin että täältä löytyy hyvä määritelmä näille kahdelle. En voi tajuta, että taas tuli tarve pari päivää sitten lukea taas nämä kaksi, vaikka on lukematontakin jonossa vaikka kuinka paljon.

Ja se, että ykkösosan rattopoika puuttuu kakkosesta, on viittaus siihen että elokuvien kakkososiin ei ikinä saada koko alkuperäistä kastia. Tai siis ei saatu tuohon aikaan. Nykyään tehdään sopimukset aina trilogiasta.

Osaako joku kertoa miksi Ralf König jaksaa aina viehättää, vaikkei se edes osaa kovin hyvin piirtää enkä minä ole edes homo?


Otsikko: Vs: Re: Ralf König
Kirjoitti: Illodiini - 18.10.2008, klo 10:41:45
Osaako joku kertoa miksi Ralf König jaksaa aina viehättää, vaikkei se edes osaa kovin hyvin piirtää enkä minä ole edes homo?
Olen ihmetellyt omalta osaltani samaa. Miehen täytyy olla sikahauska ellei suorastaan nero. Eikä neroutta kai voi selittää, sitä voi vain ihastella. 8]

Illodiini


Otsikko: Vs: Re: Ralf König
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 18.10.2008, klo 14:36:41
Osaako joku kertoa miksi Ralf König jaksaa aina viehättää, vaikkei se edes osaa kovin hyvin piirtää enkä minä ole edes homo?

Hyviä ja hauskoja tarinoita ihmisistä. Ei väliä onko homo, hetero vai mikä. Homma toimii.

Timo


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 31.12.2008, klo 23:09:24
Jagoa ei arvosteltu Kvaakissa. Mutta siinä on painoasu päin takapuolta. Murjaani on siinä yleensä musta hahmo harmaan ruudun keskellä. Tuollaisia ei saisi päästää läpi.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 21.01.2009, klo 18:14:57
Väittäisinpä, että tämän elokuvan tekijät tuntevat Königin tuotannon varsin hyvin:

Lainaus
PATRIK 1,5

Göran ja Sven ovat onnellinen pariskunta, jonka onnea varjostaa vain yksi puute – he toivoisivat hartaasti yhteistä lasta. Heidät on hyväksytty adoptiovanhemmiksi, mutta valitettavasti on hankalaa löytää maata, joka luovuttaisi lapsen adoptioon homoseksuaalisille vanhemmille. Lopulta adoptiolautakunnasta tulee kirje, että Göran ja Sven saavat adoptoida ruotsalaisen Patrikin, 1,5 vuotta. Valitettavasti adoptiopapereissa vain on pieni pilkkuvirhe ja he saavat kotiinsa 15-vuotiaan nuorisorikollisen, jolla on totaalinen homofobia....

Elokuva sai Ruotsin ensi-iltansa syksyllä 2008 ja on ollut kotimaassaan suurmenestys.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.01.2009, klo 18:38:14
Tuohan oli näytelmänä Svenskanissa.

Jukka Kajavan arvio menneisyydestä (http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Yhteydessä+on+energiaaSvenskanin+Patrik+15-komediassamiespariskunta+adoptoi+lapsen/HS20021129SI1KU03tmt)


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.01.2010, klo 22:42:58
Paulin sukunimi on Niemöser. Sellaista sukunimeä ei ilmeisesti oikeasti ole, ja siinä on joku vitsi mitä en keksi. Tietääkö joku?


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Divine - 13.01.2010, klo 23:14:48
Paulin sukunimi on Niemöser. Sellaista sukunimeä ei ilmeisesti oikeasti ole, ja siinä on joku vitsi mitä en keksi. Tietääkö joku?
nie = ei koskaan
die Möse = pillu
-r = tekijäpääte


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Lurker - 13.01.2010, klo 23:30:15
Pauli Epäpesälä.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.01.2010, klo 23:31:54
No niin, Möseä ei löytynyt sanakirjastani. Silloin olisin heti tajunnut. Kiitos.

Möser-nimisiä kyllä Saksasta löytyy.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.02.2010, klo 00:13:40
Eipä ole tullut djinnin jälkeen uutta suomennosta. Neljä uudempaa on ilmestynyt Saksassa.

Nykyisin saatavilla olevista albumeista peräti 12 on vielä kääntämättä suomeksi. Kahta ekaa Schwul-Comixia Ralf ei anna julkaista uudelleen heikon tason vuoksi. Kolmonen ja nelonen ovat Hopeameisselit ja Kermaleivoksia.

Kahdestatoista 11 näyttää olevan lyhyitä juttuja ja 9 väreissä. Onko laskettu että ne eivät kannata?


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: hdc - 13.03.2010, klo 20:55:31
Noita uudempia albumeja saattaisi olla kiva nähdä, tosin niissä saattaa tietty olla myös se vika että ne ovat värillisiä lyhyitä juttuja ilman jatkuvia päähenkilöitä, ja saattavat olla tarkemmin sidottuja aikaan ja paikkaan...kun ne on aikoinaan tehty Männer-aikakauslehteen ja monesti kommentoivat ajan ilmiöitä...

Mutta on siellä joukossa kaikenlaisia hienoja juttuja. Mm. loistava kristillisdemokraatti-vaalimainos
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
Tai se "suck my duck" juttu
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Piirrostyylistä joku on huomauttanut että on niissä sarjoissa sen verran seksiä ja muuta että jos König piirtäisi ollenkaan naturalistisemmin niin ei menisi läpi laajalle yleisölle. Englanniksi on muuten ilmestyneet ainakin Vapautunut mies ja Pretty Baby ja Sonninpallit, ja joitain irtojuttuja Gay Comics -lehdessä, muuten en tiedä...joka tapauksessa huomattavasti vähemmän kuin suomeksi.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: touhoserkku - 27.05.2010, klo 19:30:40
Tilasin Saksasta kaksi mahtavaa Königin albumia, "Prototyp" (kertoo Aatamista) ja Archityp (kertoo Nooasta, nimi suomentuisi suoraan Arkkityypiksi). Molemmat tosi hienoja. Proto on melkein parempi, Aatami käy Jumalan kanssa mielettömiä ontologisia väittelyitä. Jumalan puheet on kirjoitettu goottilaisilla kirjaimilla. Käärme on kanssa tosi mieletön tyyppi. Suosittelen kaikille kieltä taitaville.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 27.05.2010, klo 20:19:45
Venaan suomennoksia.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 27.05.2010, klo 21:26:11
Heh heh, varmasti hauskempia kuin R. Crumbin pönö egotrippi Genesis.

Tää nyt vaan on tätä. Niin hyviä kuin Königit ovatkin, meidän markkina-alueemme on kovasti pieni. Kustantajat tuntuvat varsinkin tänä syksynä olevan kovin varpahillaan. Kun olisi edes 2000 laidasta laitaan sarjakuvia ostavaa älykästä ja varakasta henkilöä meillä enemmän.
Jos ei tule uutta Könkkää, on kai vain tyydyttävä lukemaan Raija Orasen varmasti Burleskia opusta patruuna Hjalmar Linderin ja Carl Gustaf Emil Mannerheimin suhteesta. 


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 31.01.2011, klo 22:48:33
König antaa hieman ristiriitaista viestiä "Vapautuneen miehen" Norbertin elokuvamieltymyksistä. Ensin hän ei ole nähnyt Casablancaa ja sanoo katsoneensa Top Gunin kolme kertaa. Mainitun albumin jatko-osassa ""Pretty Baby" hän taas menee katsomaan "Kuolemaa Venetsiassa", eli onkin yhtäkkiä muuttunut klassikoita arvostavaksi.

Eikä tuossa vielä kaikki. Norbert esiintyy yhdessä lyhyemmässä Königin sarjassa, jossa hän painiskelee itsensä kanssa voiko hän mennä katsomaan Rocky nelosta, koska kyseessä on kuitenkin roskaleffa. Menee kuitenkin, ja salissa ovat jo hänen kaikki kaverinsa Dolphia kuolaamassa, "Düsseldorfin homoklubi on nyt koolla".

En tiedä onko tuo tehty ennen noita pidempiä tarinoita. Tyylistä päätellen on.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 31.01.2011, klo 22:58:42
König antaa hieman ristiriitaista viestiä "Vapautuneen miehen" Norbertin elokuvamieltymyksistä. Ensin hän ei ole nähnyt Casablancaa ja sanoo katsoneensa Top Gunin kolme kertaa. Mainitun albumin jatko-osassa ""Pretty Baby" hän taas menee katsomaan "Kuolemaa Venetsiassa", eli onkin yhtäkkiä muuttunut klassikoita arvostavaksi.

Hmmm... mutta väittäisin että Norbertin "klassikkomaku" on vähän erilainen kuin Axelilla.

"Tadzio... Tadzio..."


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 31.01.2011, klo 23:00:45
Oli Norbertilla elokuvakerhon ohjelma keittiössä. Vai jos se oli homojen elokuvakerho...


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.01.2012, klo 22:00:46
Asiasta viidenteen. Kuinka monessa albumissa Konrad ja Paul ovat esiintyneet?

Ensin on alkuperäiset 3 albumia ja sitten tämä toinen trilogia Sonninpallit/Super Paradise/Voitte Suudella Sulhasta.


Vuoden 2004 Suck My Duck -värialbumissa miehet myös vilahtavat. Albumi on kooste lyhyitä sarjakuvia.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 11.02.2012, klo 04:34:07
Elokuvamakustelua Berliinin valkokankaiden alla juuri nyt:

http://www.berlinale.de/en/programm/berlinale_programm/datenblatt.php?film_id=20122877


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 11.02.2012, klo 21:56:24
Oh jeah!

Tuo dokkari Teemalauntaihin yhdessä Vapautuneen miehen ja Tappajakondomin elokuvaversioiden kanssa.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 11.02.2012, klo 21:59:15
Ja Lysistrateen elokuvaversio ja Wie die Karnickel (Kuin kanit konsanaan) myös!


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.02.2012, klo 23:37:27
Väittäisinpä, että tämän elokuvan tekijät tuntevat Königin tuotannon varsin hyvin:


Tuo tuli tänään FST:ltä. En huomannut mitään etukäteen, mutta Elisa Viihde tallentaa kaikki ohjelmat joiden otsikossa on "Elokuva". Täytyy katsastaa.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 13.02.2012, klo 15:12:08
Ja Lysistrateen elokuvaversio ja Wie die Karnickel (Kuin kanit konsanaan) myös!
Shit!
No nuo tietenkin esitykseen, koska eivät ole vielä saaneet suomalaista ensi-iltaa.
Ja kun tarkemmin ajattelee, niin Vapautunut mies ja Tappajakondomi oli aikamoista peetä. Unohdetaan.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 01.06.2012, klo 22:55:32
Tällä viikolla luin homokoirien Roy & Alin albumin ranskaksi, mutta se oli kehno. Suck My Duckia aloitin, Konrad ja Paul olivat heti ensisivuilla mukana, Paul chattaili netissä jenkkihomojen kanssa.

Nuo ovat väreissä, eipä ole suomeksi Königiä väreissä nähty. Mutta jos muiden taso on tuota luokkaa niin eipä niin väliksi.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: hdc - 02.06.2012, klo 20:31:53
Roy & Al oli kyllä aika tylsä, sen voi hyvillä mielin kyllä skipata, noissa lyhyiden tarinoiden albumeissa kuten Suck My Duckissa taso vaihtelee, siellä on hyviä juttuja mutta myös turhempia.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 21.08.2012, klo 05:01:47
Elokuvamakustelua Berliinin valkokankaiden alla juuri nyt:

http://www.berlinale.de/en/programm/berlinale_programm/datenblatt.php?film_id=20122877
Tämä dokumentti esitetään syyskuussa Helsingissä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla.

Festareiden perinteinen tabloidilehti on luettavissa myös netissä (http://). Kannattaa selata. Tiedossa paljon mielenkiintoista sarjispohjaista elokuvaa - ei siis mitään jenkkimarvelskeidaa.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 21.08.2012, klo 07:34:28
Tämä dokumentti esitetään syyskuussa Helsingissä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla.

Kas peijoonaa, niin se on että R&A on Suomen paras ei-sarjakuva -sarjakuvafestivaali.
Pitääpäs pitää silmä kovana jahka liput tulevat myyntiin. Joku kunnon tv-kanavakin saisi laittaa hynttyyt yksiin R&Aan kaa että riittäisi katsottavaa koko pitkäksi talveksi. (Joka alkoi tänään.)


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.08.2012, klo 11:52:44
Syksyllä tulee telkasta Voitte suudella sulhasta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Voitte_suudella_sulhasta) -elokuva, mutta se ei ole sama elokuva, joka Saksassa tehtiin yhteisprojektina sarjakuva-albumin kanssa.

Ei siis tekemistä Königin kanssa.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 21.08.2012, klo 12:32:21
Syksyllä tulee telkasta Voitte suudella sulhasta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Voitte_suudella_sulhasta) -elokuva, mutta se ei ole sama elokuva, joka Saksassa tehtiin yhteisprojektina sarjakuva-albumin kanssa.

Ei siis tekemistä Königin kanssa.

Hyi helvetti, ei todellakaan, tuossahan on Adam Sandler!

Eikä se ole muutenkaan, sillä elo/sarjakuvayhteisprojekti oli "Kuin kanit konsanaan"
http://www.imdb.com/title/tt0289623/

Sulhas-juttu oli Konrad & Paul -tarina, tosin Paul vierailee kyllä kanikonsassakin.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 11.09.2012, klo 16:20:45
Kas peijoonaa, niin se on että R&A on Suomen paras ei-sarjakuva -sarjakuvafestivaali.
Pitääpäs pitää silmä kovana jahka liput tulevat myyntiin. Joku kunnon tv-kanavakin saisi laittaa hynttyyt yksiin R&Aan kaa että riittäisi katsottavaa koko pitkäksi talveksi. (Joka alkoi tänään.)
Liput tulevat myyntiin 13. päivä eli tätä kirjoittaessani ylihuomenna. Elokuvasta on kolme näytöstä.

König des Comics (http://hiff.fi/elokuvat/king-of-comics/)


Otsikko: Vs: Kirjat jotka olisi pitänyt lukea
Kirjoitti: VesaK - 02.12.2012, klo 12:22:25
Kai se on pakko alkaa opetella saksaa kun uusia Königgeja saa suomeksi vain odottaa ja odottaa.

Kalle Päätalon Iijoki-sarjaakin on kehuttu elämykseksi mutta edelleen se elämys jää odottamaan...


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 02.12.2012, klo 13:45:39
Tilasin Saksasta kaksi mahtavaa Königin albumia, "Prototyp" (kertoo Aatamista) ja Archityp (kertoo Nooasta, nimi suomentuisi suoraan Arkkityypiksi). Molemmat tosi hienoja. Proto on melkein parempi, Aatami käy Jumalan kanssa mielettömiä ontologisia väittelyitä. Jumalan puheet on kirjoitettu goottilaisilla kirjaimilla. Käärme on kanssa tosi mieletön tyyppi. Suosittelen kaikille kieltä taitaville.

Näemmä König on erikoistunut uskonnollisuuden käsittelyyn viime aikoina. Tämmöisiähän on tullut parina viime vuonna vaikka kuinka monta. Suomeksi saa vain odottaa...


Otsikko: Vs: Kirjat jotka olisi pitänyt lukea
Kirjoitti: [kivi] - 02.12.2012, klo 17:46:34
Kai se on pakko alkaa opetella saksaa kun uusia Königgeja saa suomeksi vain odottaa ja odottaa.

Näen jo nyt, millaisella sanavarastolla käyttösaksasi laajenee. Kustannustoimittajan pitää hallita kaikenlaiset erikoisalat.


Otsikko: Vs: Kirjat jotka olisi pitänyt lukea
Kirjoitti: VesaK - 02.12.2012, klo 17:49:44
Ach! Gut vaselin!


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 02.12.2012, klo 18:01:07
Trilogian täydentää "Antityyppi".

Könkän uusin "11 000 Neitsyttä" ottaa taas välillisesti kantaa Muhammed-soppaan.
http://www.ralf-koenig.com/elftausend-jungfrauen.html

Pääosassa on ristiretkellään kuoliaaksi kirutettu Kölnin suojeluspyhimys, joka jostakin jumalisesta väläyksestä sai sananlevityskäskyn ja otti mukaansa yksitoista neitsyttä.
Kölniläinen König riemastui kun pyhän Ursulan kirkon muistotaulussa neitsyiden määrä on kasvanut 11 tuhanneksi.
Laivat täynnään "oirehtivia" naikkosia tuleva pyhimys Ursula kohtaa hunnien sotajoukon. Nämä ovat hämmentyneitä eikä ihme, König kuvaa hunnit raavaiksi nahkahomoiksi...

http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ursula_(pyhimys)#section_1


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Urosliftari - 02.12.2012, klo 18:02:07
Komppaan: missä ihmeessä viipyy uusinta Königiä suomeksi käännettynä?


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 03.12.2012, klo 10:00:27
Syksyllä R&A:ssa esitetyssä König des Comics -dokkarissa käsiteltiin lyhyesti näitä Königin tuoreita islamia käsitteleviä sarjakuvia, jotka ovat herättäneet myös paheksuntaa. Joku haastateltava kommentoi asiaa niin, että jo undergroung-aikoinaan König pyrki tietoisesti härnäämään sen ajan konservatiiveja, jotka halusivat pistää homot kaappiin ja eristää aids-potilaan saarelle. Nämä muslimisarjikset ovat osa tätä jatkumoa, sillä Königin näkemyksen mukaisesti islamistit ovat tänä päivänä niitä homojen vihaajia, ja hänen sarjakuvansa ovat kannanotto tätä suuntausta vastaan.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 17.03.2013, klo 08:08:33
Taidan tilata näitä Saksasta.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: RigorMortis - 17.03.2013, klo 08:31:53
Taidan tilata näitä Saksasta.

Ostettu myös noita uusia saksankieliä. Erinomaista luettavaa ja ajatuksia herättäviä. Lukeminen vaan pahuksen hidasta saksan kieliopin heikkoudesta johtuen. Onneksi kookkelin kääntäjä toimii. Maksaisin paljon rahaa suomenkielisistä julkaisuista.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.03.2013, klo 12:46:34
Suositteles jotain ensi alkuun niin laitan tilausta. Beach Boysin luin saksaksi ennen kuin se tuli suomeksi ja hyvin ymmärsin.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: RigorMortis - 22.03.2013, klo 15:12:12
Suositteles jotain ensi alkuun niin laitan tilausta. Beach Boysin luin saksaksi ennen kuin se tuli suomeksi ja hyvin ymmärsin.

Vaikkapa Prototyp, Antityp ja Archetyp. Luomiskertomus, Nooan arkki ja keskustelua Jumalan kanssa.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.03.2013, klo 17:55:36
Näkyy olevan Bookplussallakin noita. Tilaus noista kolmesta lähti. Kiitti.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.04.2013, klo 16:40:35
Nyt tulivat, vähän aikaa kesti. Vaikuttavat hupaisilta ja homoilu on vähäisempää pienestä selailusta päätellen. Jumala puhuu Aatamille ja käärmeelle taivaasta.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.05.2013, klo 14:57:48
Kolme uskonnoillisfilosofista sarjakuvateosta on käyty läpi. Kieli ei sinänsä ole vaikeaa, se kun ei ole puhekieltä kuten Ralfin sarjakuvissa aikaisemmin on ollut. Eikä sekään ole niin hankalaa.

Kyse onkin siitä että nämä ovat täynnä raamatunlauseita ja filosofisia ajatelmia, joita ei välttämättä siteerata oikein vaan väännellään.

Jos nämä joskus suomeksi tulevat, niin on kääntäjällä pohtimista.

Homostelua on niukalti. Kolmannen kirjan päähenkilö on apostoli Paavali, joka ei ole yhtä tuttu kuin Aatami tai Nooa.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 08.05.2017, klo 23:12:06
Münchenissä sarjakuva juhlii, mutta Piko ei oikein ole innostunut nahka-Jürgenin hellyydenosoituksesta.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: VesaK - 03.07.2017, klo 15:33:29
Niin se aika kuluu, Der bewegte Mannin eli Vapautuneen miehen ilmestymisestä on kulunut 30 vuotta! Sen kunniaksi Saksassa ilmestyi jykevä juhlateos, sisältäen Vapautuneen miehen ja Pretty Babyn yksissä kansissa, plus ekstramateriaalia, valokuvia ja haastattelun ym.
Eikä siinä vielä kaikki, Hampurin Thalia-teatterissa esitetään heinä-elokuussa Vapautunut mies -musikaalia.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.11.2018, klo 21:13:46
Uusin Konrad ja Paul -albumi käsittelee aihetta "homotkin vanhenevat".
Edellinen kertoi Paulin siskon naimisiinmenosta ja lapsen saamisesta.

Königin nuoruudentyöt 80-luvulta on vihdoin koottu kolmeksi kirjaksi otsikolla "Nuori König"

http://www.ralf-koenig.de/comics.html

Monta on suomeksi julkaisematonta.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.01.2019, klo 13:17:32
König on julkaissut vuonna 2014 scifiromaanin Im Weltall hört dich keiner grunzen (Avaruudessa ei kukaan kuule ähkymistäsi).

Edellisen vuoden Konrad & Paul -albumissa se on Paulin kirjoittama romaani. Tyylilaji on Perry Rhodania, mutta tietysti homoeroottista. Sankarin nimi on Barry Hoden.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.01.2019, klo 13:30:50
Uusin Konrad ja Paul -albumi käsittelee aihetta "homotkin vanhenevat".
Edellinen kertoi Paulin siskon naimisiinmenosta ja lapsen saamisesta.


Ostin sitten nuo kaksi saksankielisinä, kun ei tule suomeksi. Luin eilen ja tänään. Tuli kouluajat mieleen kun pyrin kääntämään saksankielisiä repliikkejä suomeksi. Helpompaa tämä oli kuin oppikirjan teksti. Paulin äiti puhuu paljon ja murteellisesti. Hankalin tapaus. Nämä ovat Rowoltin kustantamia, joten ei ole rankkoja homoseksuaaliaktien kuvauksia.

Vuonna 2013 ilmestynyt Raumstation Sehnsucht (Avaruusasema Intohimo) on variaatio Tennessee Williamsin näytelmästä Viettelyksen vaunu (Joissakin yhteyksissä Viettelysten vaunu). On myös viittauksia saman kirjoittajan ainakin kolmeen muuhun näytelmään.

Paul punkkaa Frankfurtissa isosiskonsa Edeltrautin luona, joka on koko kirjan ajan viimeisillään raskaana. Paul himoitsee tämän puolalaista aviomiestä, joka muistuttaa "Sonninpallien" rakennusmiestä.

Samaan aikaan Kölnissä tällä kertaa Konradin soitto-oppilas rakastuu Konradiin. Eikä siitä edes tule mitään kummempaa draamaa.

Paul on saanut myös romaanejaan julkaistua, ja Frankfurtista löytyy fanejakin. Tämä on värialbumi, jossa on mukana mustavalkoinen kohtaus joka on Paulin unta tai toiveajattelua.

Tuo ei ole Königin parhaita, liian kunnianhimoinen yritys, eikä ole mitään uutta.

Sen sijaan viimeisin (2017) Konrad und Paul -albumi, mustavalkoinen Herbst in der Hose (Syksy housuissa) on silkkaa parhautta. Albumi koostuu useista eripituisista episodeista, jotka kaikki käsittelevät vanhenemista. Jaksot ovat sekä surumielisiä että hauskoja. Heteromiehetkin tuntuvat valittavan nykyään sairauksiin ja vaivojaan. Ja huolestuvat nettihuhuista ja valeuutisista. Eli tuttua juttua meikänkin iässä.

Ensimmäisessä tarinassa Paul on 48-vuotias, vaikka valehtelee olevansa 45. Viimeisessä Konrad ja Paul ovat yhdessä vanhainkodissa juhlimassa 50-vuotista avoliittoaan. Välissä vietetään Paulin 50-vuotispäivää Gran Canarialla. Antiikin Kreikan aikaista näytelmää käsittelevä luku meni minulta ohi. Pitänee vielä tutkia taustoja.
Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.02.2019, klo 13:09:10
Ostin Der junge Königin ykkösosan, nuoruudentöitä 1980-84.

Sisältää Schwul-Comix 1 ja 2:n joista on Saksassa saanut maksaa itsensä kipeäksi, jos edes onnistuu niitä löytämään. Lisäksi on näiden lomassa antologialehdissä julkaistuja sarjoja. Suomeksi on tullut joitakin sivuja erityisesti S-C kakkosesta.

Ralf väitti Vasemmalla kädellä- albumissa ettei näitä saa julkaista uudelleen, koska ne ovat niin huonoja.

Eivät minusta ole mitenkään huonoja, vaan vaikutteet ovat sen sijaan selvästi näkyvissä, varsinkin S-C ykkösessä. Crumbia ja MADia on luettu. Lisäksi muutamat kohtaukset ja hahmot on kierrätetty myöhemmin. Esimerkiksi Paulin isän Heinzin esimuoto on selvästi Vanha Heinz joka käy homobaarissa. Ja hänkin muistuttaa Crumbin virkamieshahmoa.

Schwul-Comix 1 on undergroundia absurdeilla tilanteilla, kakkonen totuttua homojen arkielämää, vaikka absurdi huumori ei ole kokonaan jäänytkään.

Kakkososa meni jo tilaukseen. Kolmas osa taitaa mennä aika pian myös, vaikka siinä lienee suurin osa suomeksi jo tullut. Riippuu paljonko on sarjoja, jotka ovat alunperin tulleet muualla kuin Ralfin omissa julkaisuissa.

Kumma kun posti toi tämän kotiin asti, vaikkei mahtunut edes postiluukusta. Kevyemmät ja pienemmät on joutunut noutamaan. Eli iso ja komea kirja. Vajaat kolmekymppiä nämä maksavat, eikä oteta edes postikuluja. Saksaa nyt pitää tietysti osata, mutta olenhan sitä viisi vuotta lukenut. Palautuu mieleen kummasti.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.03.2019, klo 18:16:36
Höh, Dynastia on saksaksi "Denver". Luulin ensin että suomennoksiin oli vaihdettu Suomessa pyörinyt tv-sarja. Mutta saksaksi puhuttiin ihan samoista hahmoista. En ole koskaan Dynastiaa katsonut.

Der Junge König Band 02 - 1985-1987 sisältää Schwul-Comix kolmosen ja nelosen. Suomeksi Kermaleivoksia ja Hopeameisselit. Paitsi suomennoksista on jätetty sivukaupalla pois. Tässä on lisäksi edellisen osan tapaan paljon sivuja, joita ei ole Königin omissa albumeissa julkaistu saksaksikaan. Ruotsiksi olen muutaman bongannut.

König oli aika tuottelias vuonna 1987. Silloin Saksassa ilmestyivät albuminmittaiset tarinat Vapautunut mies, Tappajakondomi ja Lysistrata. Niitä ei ole mukana tässä kirjassa. Vain lyhäreitä. Vapautuneen miehen hahmot esiintyvät sivun mittaisissa episodeissa, joita ei ole meillä nähty.

Piti se kolmas osakin sitten tilata. Ratkaisi paljon, että noita pitkiä tarinoita ei ole näissä tilaa viemässä, ja ne kun ovat suomeksi hyllyssä.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.03.2019, klo 16:02:15
Ruotsiksi Ralf Königin albumeita on Seriewikin mukaan julkaistu vain kahdeksan, mikä ei kyllä aivan pidä paikkaansa. Itselläni on pokkari, josta suurin osa sisällöstä on "Kermaleivoksissa" jota ei sellaisenaan ole ruotsiksi. Sen sijaan ruotsiksi on tullut "Citronrullar" jonka lainasin aikoinaan Itäkeskuksen kirjastosta. Viimeisin ruotsinnos on "Jago".

Der Junge König Band 03 - 1988-1990 sisältää Sitruunarullat, eikä siinä ole kovin montaa sivua joita olisi suomeksi ilmestynyt, eikä ainuttakaan Königin albumeissa ollutta. Muutaman sivun "haastattelu" oli muistaakseni Sarjainfossa, ja pari värillistä lyhäriä Laakisarjoissa.

Mukana on Prall aus dem Leben, Königin ensimmäinen värialbumi, johon nuo Laakin sarjat sisältyvät. Suomeksi ei yhtään värillistä König-albumia ole tullut. Uudemmista suuri osa on väreissä. Prallin julkaisi Saksassa Carlsen, joten se on suurimmaksi osaksi aika kilttiä homppelien sananvaihtoa.

Sitruunarullat (Zitronenröllchen) on taas Königiä ihan parhaimmillaan. Siinäkin osa sivuista on väreissä, siksi se varmaan Suomessa skipattiin. Itselläni ei ole muistikuvaa että ruotsalaisessa versiossa mitään värejä olisi ollut.

Albumissa on ilmeisesti ensimmäinen Konrad & Paul -sivu. Esimuotohan tämä. Paul on yhtä pitkä kuin Konrad.

Pari 80-90-luvun vaihteen albumia pitänee vielä hankkia. Ne on mainittu Vasemmalla kädellä -albumissa. Jonka kannessakin esiintynyt "nussikarhu" parittelee Prall-albumissa.


Otsikko: Vs: Ralf König
Kirjoitti: Pässi - 01.04.2020, klo 14:52:58
Twitteristit huomio.
Ikääntyvä miespari Konrad ja Paul ovat myös kotikaranteenissa, ja heidän arkeaan voi seurata päivittäin Ralf Königin tililtä.

https://twitter.com/RalfKoenigComic

(https://pbs.twimg.com/media/EUfnKGUWAAEz9Oe?format=jpg&name=large)