Helsingin Akateemisessa oli eilen enää yksi Alix, yläkulmasta ryttääntynyt kappale.
Tilapäinen toimitushäiriö. Vein tänä aamuna lisää Alixia Akateemisen varastolle.
EDIT: Helsingissä Alixia löytyy myös Fennicasta, Kampintorilta ja Kulkukatin pojasta.
Keräilyllisesti kiinnostaisi tietää, mikähän oli painosmäärä näissä kolmessa albumissa vai onko se vain sisäpiirin tietoa?
Painosmäärät olivat pienet. Uusintapainoksia otetaan jos niin onnellisesti käy, että eka painos loppuu. Keräilymielessä eka painos lienee kuitenkin aina se arvokkain.
Olisikohan Apollon mahdollista saada julkaisuoikeudet Jalavalta kesken jääneen Blueberryn nuoruus-sarjan loppuosiin?
Minua eivät ole Blanc-Dumontin albumit kauheasti vakuuttaneet. Harmittavasti väliin jäänyt Wilsonin Veren hinta olisi ok-kamaa, mutta yksittäisen albumin julkaiseminen ei liene järkevää. Nytkin on jo tullut kirjastoilta kyselyjä, että missä ne 11 ekaa Alixia ovat.
Muita Suomessa osittain julkaistuja sarjoja joilla olisi siis jo jonkinlainen menekkipohja valmiina ja jotka ainakin itse kaikki ostaisin:
- Haikaralaivue
- Punaparta
...
Itse valitsisin tuosta listasta Haikaralaivueen ja Punaparran. Niistä on jopa olemassa Ranskassa valmiit integraalit (2-3 albumia samassa niteessä). Bernard Princen valitsisin myös, mutta Mustanaamio on jo hoitanut mallikkaasti sen julkaisemisen.
Samaa mieltä! Kesken jääneiden listaan lisäisin Pin-upin.
Minua on harmittanut eniten seuraavien sarjojen jääminen kesken: Loiselin Peter Pan (loppui tosi pahasti kesken tarinan), Jacobsin Blake & Mortimer, Franq & Van Hammen Largo Winch ja mainitsemasi Yann & Berthetin Pin-up.
Toisaalta jotain hyvää tuoretta kuten Valkoinen tiikeri kaivattaisiin ettei mene pelkäksi nostalgiafiilistelyksi.
Me yritettiin saada tänä vuonna ulos 2 vanhaa ja 2 uutta sarjaa. Yhden sarjan oikeudet jäivät saamatta, koska "joku iso ja oikea kustantamo harkitsee juuri tämän sarjan julkaisemista suomeksi". Se harmitti koska alustava suullinen suostumus oli jo saatu.
Neuvottelut seuraavasta julkaistavasta sarjakuvasta ovat ymmärtääkseni kesken, ja
Ymmärsit oikein. Lähetin viime viikolla kyselyä, että missä mennään.
Minusta Sillage on hyvä scifisarjakuva ja sitä ei pahemmin suomessa julkaista ylipäätään.
Tismalleen! Toinen hyvä sarja olisi Universal War One, joka on paras lukemani tällä vuosituhannella tehty euroscifi. Onkohan kukaan lukenut sarjan jenkkiversiota?
Luulisin, että pitäisi myydä noin 1000 kpl, jotta ei tulisi tappiota.
Sillä saisi katettua kyseisen albumin tekemisen (mukaan lukien hieman juoksevia kuluja kuten mainostus kirjanpito jne), mutta pikkaisen vaivanpalkkaakin olisi kiva.
ei välttämättä Apollon.
Ei uudella tekijällä ole pakko olla kovin vetovastuu.
Ei minustakaan. Esittämäni omat suosikkilistat ovat vinkkejä isoille ja oikeille kustantamoille. Me tehdään tätä juttua toistaiseksi oman toimen ohessa. Lisäksi meille on kunniakysymys, että jokaista aloitettua sarjaa myös jatketaan sopimuskauden loppuun asti. Ei siis pidä ahnehtia liikaa näin alussa.
Tuo on ihan totta! Se yksi tuntematon uutuus menee kahden tutun ns. peesissä ostoslistalle. Hyvin hoksattu. Pirullisen ovelaa sarjakuvamarkkinointia...
Ihan noin ovelia emme ole. Kolmen albumin painattaminen samalla kertaa (ja samassa formaatissa) toi meille huomattavan kustannussäästön.
Toivotaan että Apollon esimerkki innoittaa muitakin hyppäämään samaan veneeseen.
Itse asiassa festareilla juttelin parin kvaakkilaisen kanssa, jotka myös aikovat ryhtyä kustantamaan käännössarjakuvaa. Suunnitelma oli kannatettava ja kunnianhimoinen.
Mites on? Saako 10 000 eurolla esim. ranskalaisen albumin julkaistua suomeksi?
Ei onneksi maksa ihan noin paljon. Kustantajahan saa ovh:sta käteen vain noin 50%. Hinnan pitäisi olla siis ainakin 20 euroa per albumi, jotta 1000 kappaleen myynti peittäisi noin isot kulut.
Tosin kikujen osuus ei Apollon toiminnassa varmaankaan ole aivan hirvittävän suuri, mutta kai jotain sentään.
Henkilökunnan palkoissa on jouduttu toistaiseksi jonkin verran säästämään

. Kääntäjä ja tekstaaja ovat toki saaneet jo omansa pois.