Kyllä ne suomalaiset kirjakaupoissa ahkerasti asioivat:
"77 % suomalaisista ostaa vähintään yhden kirjan vuodessa. (...) Suurkuluttajaksi on luokiteltu vastaaja, joka osti vuoden aikana enemmän kuin kymmenen kirjaa. Heitä oli 652 000, 16 prosenttia kaikista 15–79-vuotiaista ja 21 prosenttia kirjoja ostaneista. "
http://www.kirjakauppaliitto.fi/?doc=2
(Tämä keskustelu on kyllä käyty jo ehkä ennenkin, muistelisin.)
Jep ja ihmisenä jonka keskivertokirjakauppakulutus on 10 kirjaa kuukaudessa tiedän myös että kirjakauppa-ala kärsii lamasta vähiten ja toipuu siitä viimeiseksi.
Suurkuluttajaiin pätee sama kuin sarjakuvissa, pieni omistautunut ydinryhmä, mutta riittää vääntämään vale, emävale, tilaston viimeisen osan hassun näköiseksi.
kirjakauppojen kohdalla niin isossa maailmassa kuin suomessa fakta on kuulua isoon ketjuun franchisehenkisesti
tai erikoistua Suomi ei olisi sarjakuvamaa ilman Aku Ankkaa. Tulee joka niemeen notkoon ja saarelmaan, jos jotain sarjakuvaa myydään niin jotakuinkin sitäkin.
Löytyy partureista ja odotushuoneista, työpaikoilta ja mummoloiden vinteiltä.
Ja lähes poikkeuksetta lehtinä.
Hienoa että "graafinen novelli" tuo korkeakultuurista katu-uskottavuutta, mutta lehtien ja erikoisliikkeiden tarve on kipeämpi.
Miksikö? koska en kirjoita tätäkään lemmikit.netiin, suomi24n foorumille tai Saab über alles OffTopiceihin.
Mutta samanhenkisten foorumeilla asiat unohtuvat.
sarjakuva ei ole vieläkään suurten massojen alaa eivätkä kirjakaupat koko kansan kohtauspiste.
Minulla ei olisi tätä kehitystä vastaan mitään, päinvastoin, mutta ei nyt sentään väitetä että maa on litteä vaikka sille miten löytyisi empiiristä aihetodistetta(eritoten vuosilta 400-1521AD)