Anssi tarkoitti Markat kotiin Agatha -albumia josta
Tolvanen kirjoitti arvostelun tuoreeltaan Sarjainfoon. Se minullekin tuli ensinnä mieleen.
Weather Woman mangassa Michiko Kawai on Keiko Nakadain "superior". Alempi pomo siis. Muutenkin koko tuo kirja käsittelee lähinnä erilaisia valtapelejä (ja kuuluisuuden kaipuuta) säätyttöjen parissa. Käytän tuota sanaa sillä oikeita meteorologeja ne eivät tainneet olla, en muista.
Toinen mangaesimerkki menee enemmän sinne rikollisjohtajapuolelle eli Bakune Young (gekigaa) sarjan lopussa on myös sellainen hyvin vallanhaluinen naisjohtaja, ja hyvin esillä.
Ja kyllähän Kia Asamiyan Silent Möbiuksessa ja Yoshiyuki Sadamoton Neon Genesis Evangelionissakin on naisia johtavassa asemassa (töissä). Ei tosin ihan korkeimmalla pallilla, mutta väliportaassa.
Tai jos ajatellaan jotain asuntoloiden johtajia, niin mieleen tulee heti vaikkapa Takahashin Maison Ikkoku ja höpsösarja Love Hina. Mangasta esimerkkejä löytyisi varmasti vaikka kuinka paljon.
Hernandezin
Palomar (ja Love&Rockets lehdet) on syytä myös mainita tässä. Siitä löytyy jo sitten joka tason naisjohtajuutta ja päällikkyyttä aivan riittämiin.
Pomottamista hieman pienemmässä(?) mittakaavassa
Madam & Eve Yks alppari suomeksi (
Like 2005)
Tosin tämähän ei enää oikein aiheeseen, kun ollaan kotioloissa. Nainen miehen "pomona" ja mies tossun alla on sarjakuvien peruskauraa. Ja sitähän
ei tässä peräänkuulutettu. Toisaalta jos alkuperäinen vaatimus on että sarjan idea/teema on siinä että kuvataan yritystä ja naisjohtajaa, niin eipä niitä vastaavia sarjoja löydy mitenkään erityisen paljon miehitettynäkään. Aina siellä pitää hahmolla/hahmoilla olla muitakin ominaisuuksia kuin se että on johtaja
