Kirjoittaja Aihe: Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää  (Luettu 4840 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leo Loikkanen

 • Vieras
Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää
« : 02.02.2004 klo 10:55:56 »
Dork tower on epäilemättä paras nörtti sarjis jonka voi ostaa edulliseen 4 euron hintaan. Sitä vois ostaa esim. Helsingin Fantsusta, joka on sen virallinen jakulepiste.(Kato, kato!)

Nyt kolumniin!

Luen Dork Toweria sen takia, koska sen huumori on niin sanotusti "Puhdasta" Nörteille nauretaan ja nörtit nauravat koska näkevät sarjakuvan hahmoissa itsensä. Vähemistöjä ei sorreta ja niin edespäin.

Miksi jonkun, joka ei ole nörtti kannattaisi lukea tätä? Lehdessä olevat sarjakuvat eivät pelkäsään rajoitu Dork Toweriin. Mukana on myös Lethargic Lad, THe 3 Geeks, PS238 ja muita nörtti maailman sarjakuvia.

Mielestäni lehden hintakin on sopiva. Suurin miinus on siinä, ettei se ole yleisesti jakelussa, vaan se täytyy tilata video plei kaupoista, jos asuu helsingin ulkopuolella.

Nörttikulttuuri tulee tutuksi juuri Dork TOwerin ansiosta. Vitsit eivät pelkästään rajoitu roolipelien ympärille, vaikka niitäkin löytyy paljon. Kun Playstation 2 ilmestyi amerikkaan, teki Dork Tower siitäkin vitsiä, tarkkaan ottaen siitä, miten fanaattisesti jotkin ihmiset halusivat sen, ja olivat valmiina myymään munuaisensa sen saamiseksi ja kuinka nopeasti PS 2:en saamisen jälkeen he myivät sen eBayssä.

Dork Tower sopii nörteille ja taviksille. Tälläiselle nörtti/sarjis piirtäjälle yhdistelmä on lyömätön. Ostakaa se. Tulette onnelliseksi.
« Viimeksi muokattu: 02.01.2005 klo 19:36:24 kirjoittanut Reima Mäkinen »

JR

 • Jäsen
 • Viestejä: 169
 • -
Re:Kolumnin tynkää...
« Vastaus #1 : 02.02.2004 klo 12:49:38 »
Ja Dork Toweriinhan pääsee tutustumaan seuraavassa osoitteessa:

www.dorktower.com

Bonusstrippejä löytyy osoitteesta:
http://www.wizkidsgames.com/wk_article.asp?cid=37282

Ja jos tykkää Dork Towerista, tykkää melko varmasti PVP onlinesta (joka muuten näyttäisi tekemäni haun perusteella puuttuvan Kvaakin linkkilistasta):
www.pvponline.com

Kerronpa nyt samalla hieman PVP onlinesta

Jos valitsisin nörttisarjakuvan kuningasta, tekisin valinnan todennäköisesti juuri PVP:n ja Dork Towerin välillä.  PVP käsittelee Dork Towerin tavoin pelimaailmaa, elokuvia ja nörtteilyä, mutta on luonteeltaan hieman herkempi tehden välillä iskuja myös ihmissuhdehuumorin puolelle. Tapahtumat sijoittuvat PVP (player vs. player) -pelilehden toimitukseen. Toimituksen vakiojäsenet ovat lehden omistaja Cole, Colen opiskelutoveri Brent, naisvahvistus ja nykyisin Brentin tyttöystävä Jade, pelinörtti Francis sekä Skull, kaksimetrinen peikko, joka potkittiin pois Ultima onlinesta ja löysi kodin PVP:n toimituksesta.

PVP oli alkujaan Scott Kurtzin puhdasa nettisarjaluomus. PVP alkoi ilmestyä netissä vuonna 1998, alun perin epäsäännöllisesti, noin 3-4 kertaa viikossa. PVP:n suosion kasvaessa Kurtz alkoi julkaista strippejä kerran päivässä ja myös omakustanteisina sarjakuvalehtinä. Vuonna 2003 PVP pääsi sitten Imagen suojiin, mikä teki Kurzista virallisesti sarjakuva-ammattilaisen. Kurtz jatkaa yhä PVP:n julkaisemista myös netissä.

Pvponline.comista löytyy arkisto kaikista verkossa julkaistuista stripeistä, joita on kertynyt varmaankin lähemmäs 2000. Arkiston avulla voi mukavasti tutustua Kurtzin piirrostyylin ja huumorin kehittymiseen. Hahmojen ja stripin ulkoasun kehittyminen on malliesimerkki monen muun sarjakuvastripin kehittymisestä. Alkuaikojen "kömpelöhkö" tyyli on jalostunut viimeistellyksi brändituotteeksi.

Yksi osa PVP:n suosiosta ovat epäilemättä teksasilaisen Kurtzin sivuillaan strippien yhteydessä julkaisemat mielipiteet ja "rantit", avautumiset milloin mistäkin aiheesta. Muutama vuosi sitten Kurtz onnistui muun muassa ravistamaan nettisarjakuvamaailmaa mielipiteillään nettisarjakuvien kannattavuudesta ja tasosta (http://www.pvponline.com/rants_success3.php3). Kurtz kertoo strippinsä kehityksestä melko avoimesti ja piirtää välillä myös omasta elämästään. Yksi suosituimmista stripissä vierailevista hamoista onkin Kurtzin isä. Kurtzin legendaa lisää myös hänen yhteytensä toiseen nettisarjakuvan kautta kuuluisuuteen ponnahtaneeseen sarjakuvataiteilijaan, Frank Chohon, jonka kanssa Kurtz muun muassa suunnittelee tällä hetkellä yhteistä sarjakuvaprojektia. Cho on myös piirtänyt yhden PVP-sarjakuvalehden kansista ja vieraillut myös verkkostripin puolella (Totally Hot Jade!: http://www.pvponline.com/archive.php3?archive=20030407).

Itse stripit jakautuvat yksittäisiin vitseihin ja pidempiin tarinakokoisuuksiin. Strippien alkuaikoina vitsit olivat paljolti peli- ja elokuvapainoitteista, mutta Kurtz alkoi pikku hiljaa siirtyä myös ihmissuhdekerronnan pariin kehittämällä vipinää kahden hahmon, Brentin ja Jaden, välille. Lisäksi nörtti Francisille kehitettiin naispuolinen nörttivastine. Colen ja hänen vaimonsa avulla Kurtz puolestaa repii huumoria pitkään naimisissa olleiden ihmisten suhteesta. Vaikka strippi onkin aikuistunut, voi kuitenkin olla aivan varma, että se palaa aina takaisin juurilleen Taru sormasta herra- tai Star Wars -leffojen ensi-iltojen lähestyessä tai uuden megapelin valloittaessa pelimaailmaa.

PVP:n hahmoista suosituin lienee Pokemon-kortteja keräävä ja Nintendoa pelaava peikko Skull, joka on stripissä muun muassa kerännyt kuuluisuutta itsenäisenä sarjakuvataitelijana. Tämän lempeän hölmöläisen erinäisillä toilailuilla Kurtz hankkii useimmiten helpot irtonaurut. Brent Sienna on hahmogallerian kyyninen Mac-intoilija, jonka rooli on toimia tarvittaessa "evil mastermindina" ja laukoa ne tiettyjen ilmiöiden järjettömyyden paljastavat loppukommentit. Brentin kanssa kisaava Francis on verkkopelaajan ja tietokonenörtin perikuva, jonka kautta nauramme näiden kahden kulttuurin järjettömyydelle. Stripin vanhimmasta jäsenestä Colesta saadaan tarvittava kaikupohja ikääntymisen ja pelaamisen ristiriidoista kumpuavalle huumorille. Toimituksen naisjäsenet Jade ja Marcy ovat strippien vakauttavia toimijoita, jotka tuntuvat välillä olevan mukana pelkästään vain naisnäkökulman mukaan saamiseksi, mutta onnistuvat toisaalta välillä rikkomaan omia stereotypioitaan. Lisäksi tapaamme välillä entiset college-urheilijat Jasonin ja Robbien, joiden elämäntehtävä näyttäisi olevan kaikkien mahdollisten urheilupelien läpikäyminen.

Mikäli tunnustat olevasi tietokonenörtti, roolipelaaja, verkkopelaaja tai elokuvafriikki, tulet luultavasti saamaan PVP:stä irti ainakin muutamat irtonaurut. Jos haluat tietää, miten Panda-hyökkäys ja punainen fetsi liittyvät PVP:hen suosittelen pvponline.comin arkistojen
läpi kahlaamista. Ja kuka oikein on Max Powers ja miten roolipelaajien parissa suosiota kerännyt one-lineri "I'll spend my reward on Ale and Whores" mahtaa liittyä PVP:hen?

JR


Edit: lisätty Totally hot Jade -linkki.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2004 klo 15:17:51 kirjoittanut JR »

Lurker

 • Vieras
Re: Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää
« Vastaus #2 : 12.05.2005 klo 21:29:11 »
Törmäsin sattumalta Dork Toweriin, ja täytyy todeta että aivan hulvaton sarjakuva. Jotenkin tulee mieleen tästä sarjakuvasta, jossa yleensä väitellään jostain sarjakuvasta tai elokuvasta, Kvaakin keskustelut...

http://archive.gamespy.com/comics/dorktower/

Suosittelen.

Matti Karjalainen

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 1 993
 • Friendly Neighborhood Librarian
Re: Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää
« Vastaus #3 : 14.05.2005 klo 22:03:54 »
Dork Tower on kerta kaikkiaan loistava! Sosiaalisesti rajoittuneiden(www.sosiaalisestirajoittuneet.fi) lisäksi se on ainoa netissä julkaistava sarjakuva, jota tulee säännöllisesti seurattua. Hauska nörttihuumori vetoaa ja monet aiheet tuntuvat läheisiltä (Tähtien sota, Playstation ja sitä rataa). Paikallisista Fantasiapeleistä on tullut hankittua omaan hyllyyn myös muutamia Complete Dork Tower- albumeita. Suosittelen lämpimästi!
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Matti Karjalainen

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 1 993
 • Friendly Neighborhood Librarian
John Kovalic: Dork Tower
« Vastaus #4 : 15.06.2005 klo 05:53:11 »
Olen nyt lukenut kolme päivää putkeen "Collected Dork Tower"- albumeita. Loistava sarjakuva, kerta kaikkiaan (osasyy innostumiseeni saattaa tosin olla siinä, että voin samaistua aika tavalla henkilöhahmoihin, vaikka en roolipelejä ole ikinä pelannutkaan). Tehkää itsellenne palvelus ja tutustukaa!

Luin jostakin, että John Kovalic oli taannoin piipahtanut myös Suomessa. En tiedostanut sitä silloin, ja nyt harmittaa: pahus, kun pitääkin kuulua myöhäisherännäisiin...

PVP käsittelee Dork Towerin tavoin pelimaailmaa, elokuvia ja nörtteilyä, mutta on luonteeltaan hieman herkempi tehden välillä iskuja myös ihmissuhdehuumorin puolelle.

No jaa, kyllähän Dork Towerissakin käsitellään ihmissuhteita, ja itse asiassa hyvin hauskasti, romanttisesti ja tunteisiin vetoavasti. Se ei näy tosin netissä julkaistavissa stripeissä kovin hyvin, mutta pitemmissä tarinakokonaisuuksissa oleellisena piirteenä on sympaattisen Mattin, nörttiharrastuksia halveksuvan Kayleighin ja pirtsakan Gillyn (the perky goth!) välinen kolmiodraama. Kovalic ei mene sieltä, mistä aita on kaatunut: olisi helppoa esittää Kayleigh epämiellyttävänä ja ilkeänä eukkona, mutta pohjimmiltaan hänkin on varsin sympaattinen hahmo, joka todella rakastaa Mattia.

Kayleigh (ystävälleen Sujatalle): From this moment on, his DVD anime collection is as dead to me as he is! Anime! Gaah! That should have been the first warning! So he thinks I can come after games and comics and movies and perky freaking goths in his life... Well, I've had it! I am sick to death of his hobbies and idiot friends and dumb comics and stupid Star Wars quotes! I... I... I... (hetken hiljaisuus, jonka jälkeen vaipuu ystävänsä olkaa vasten) I love him. (Dork Side of the Goon, s. 131-132).

Vaikka kyse on humoristisesta strippisarjakuvasta, on tämäkin puoli toiminut erittäin hyvin, enkä muista seuranneeni minkään muun fiktiivisen ihmissuhteen (omiani ei lasketa) kehittymistä yhtä intensiivisesti, ehkä Rumiko Takahashin "Maison Ikkoku" poissulkien.

En ole tutustunut vielä PVP:hen, mutta tuon kirjoittamasi perusteella sarjakuvissa on hyvin paljon yhteistä paitsi teemojensa, myös henkilögallerioittensa puolesta. Pitänee ottaa tavoitteeksi.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2005 klo 09:59:30 kirjoittanut Jokke Eskimo »
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Matti Karjalainen

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 1 993
 • Friendly Neighborhood Librarian
Re: Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää
« Vastaus #5 : 20.10.2005 klo 17:50:13 »
Viikkojen ja taas viikkojen intensiivinen odotus on päättynyt: Go, Dork, Go : Collected Dork Tower Volume VIII on nyt saatavilla. Kävin nappaamassa Fantasiapeleistä mukaan, ja "it's so cool, so cool, so cool, oh GAWD it's so freaking cool". Osansa saavat niin Sormusten herra -saaga kuin formaatti-Karvinenkin.

Ehdottomasti hauskinta sarjakuvaa aikakausiin.

(Edit: Sääli vaan, ettei Matt - Gilly - Kayleigh -kolmiodraamalle saatu vielä tässä kokoelmassa minkäänlaista jatkoa).
« Viimeksi muokattu: 25.10.2005 klo 21:21:58 kirjoittanut Jokke Eskimo »
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Matti Karjalainen

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 1 993
 • Friendly Neighborhood Librarian
Re: Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää
« Vastaus #6 : 12.01.2006 klo 19:21:57 »
John Kovalicin uudessa Dork Tower -stripissä muistellaan sarjakuvataiteilijan taannoista Suomen-visiittiä varsin positiiviseen sävyyn:

http://archive.gamespy.com/comics/dorktower/archive.asp?nextform=viewcomic&id=1087
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

Matti Karjalainen

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 1 993
 • Friendly Neighborhood Librarian
Re: Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää
« Vastaus #7 : 13.08.2006 klo 23:47:45 »
Luin eilen Dork Towerin  uunituoreen numeron #33 ("the Passion of Ken"), ja täytyy sanoa, että Kovalicin kone on viime aikoina yskähdellyt melko pahasti. Sarjakuvan taso on omissa silmissäni laskenut loistavasta jonnekin hamaan keskinkertaisuuden rajamaille, mikä voi johtua osin siitä, että itseäni kaikkein eniten kiinnostanut Matt - Kayleigh - Gilly -kolmiodraama on jätetty taka-alalle.

Lieneekö myös niin, ettei nörttikulttuuri olekaan sarjakuvapiirtäjälle mikään ehtymätön runsauden sarvi, ja että mukaan kaivattaisiin jotain uutta väriä? Kovalic onkin tainnut väläytellä jossakin haastattelussa ajatusta musiikkipitoisesta Dork Tower -lehdestä. Nettisivuilla esillä olevan soittolistan perusteella kaverilla on kyllä aika hyvä musiikkimaku (mm. Matthew Sweetia ja Teenage Fanclubia).

Nettisarjakuvan (http://archive.gamespy.com/comics/dorktower) kohdalla on myös ollut melko hiljaista, strippejä on tullut harvakseltaan (mies on tainnut viettää melkoisesti aikaa muissa hommissa) ja niissäkin on kierrätetty etupäässä vanhoja vitsejä.

Joku valopilkkukin on osunut joukkoon.
"What is Lovecraft?":

http://archive.gamespy.com/comics/dorktower/archive.asp?nextform=viewcomic&id=1139

"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

VesaK

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 15 892
 • Kuka mitä häh?
Re: Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää
« Vastaus #8 : 15.08.2006 klo 13:58:49 »
Kovalicin Suomen-visiitistä kerrotaan myös Sarjainfossa 3/2004
(Vihreä B. Virtanen -kansi, jossa hämäävästi väitetään numeron olevan 2/04).
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Matti Karjalainen

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 1 993
 • Friendly Neighborhood Librarian
Re: Dork Tower ja PVP - Kolumnin tynkää
« Vastaus #9 : 20.07.2007 klo 06:26:58 »
Luettu on myös uusin kokoelma eli komeasti nimetty "Dork Decade - The Dork Tower Ten-Year Anniversary Color Collection". Valitettavasti nuo sarjat oli tullut luettua jo kertaalleen, eli albumi keräsi yhteen Shadis- ja Dragon -roolipelilehdissä aikanaan julkaistut stripit, joista ainakin osa oli päätynyt myös aikaisempiin kokoelmiin tai sitten tullut tutuksi netin kautta.

Alan jo hissukseen kaivata jatkoa Gillyn ja Mattin romanssillle... John Kovalic, alahan käydä tuumasta toimeen, jos luet tämän!
« Viimeksi muokattu: 20.07.2007 klo 06:28:39 kirjoittanut Matti Karjalainen »
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)