KAPTEENI KUOLIO JA KALEVANKANKAAN IHMISSUSI -albumi ilmestyy Tampereen Kirjamessuilla ystävänpäivänä 14.2.
Luettu ja ihan kohtalaiseksi sarjakuvaksi myös havaittu. "Kalevankankaan ihmissusi" toimi ehkä enemmänkin oppaana lykantropian historiaan kuin humoristisena kauhusarjakuvana, sillä toisin kuin pispalalaiset vampyyrit, ei ihmissusi ehdi saada mitään kovin ikävää aikaiseksi.
Sarjakuvassa Kuolio ja Kökkö ovat tällä kertaa enemmänkin ennaltaehkäisevässä roolissa, sillä he kuljeskelevat pitkin kaupunkia, vierailevat epäiltyjen henkilöiden luona ja käyvät siinä välissä keskustelua ihmissusista. Linkki Tampereen seudun historiaan saadaan tälläkin kertaa, ehkä tosin hieman väkinäisemmin kuin "Pispalan vampyyreissa" - tosin Jan Tschokken tarina on kyllä itsessään hyvin kiinnostava ja kertomisen arvoinen.
Mutta olikos herra Ukonhatun tarkoitus olla Viljo (s. 42) vai Veijo (s. 43)? No, ehkä tätä ei olisi tarvinnut edes nostaa esille, sillä selitys piilee todennäköisesti Kuolion muistiinpanojen epäselvyydessä!

Mannisen haastattelua oli kyllä kiinnostava kuunnella kirjamessuilla ja sain albumiini myös tyylikkään ja ystävänpäivän henkeen sopivan Kuolio-piirroksen.