Mielenkiintoinen havainto tämä. Toisaalta ropottimeininki kävi kuumimmillaan varmaan juuri tuossa WWII:n tiimoilla. Paljon visioita (ja pelkoja) mutta vähän villoja.
Kävin vähän kuikuilemassa Karel Capekin (tsekki jonka väitetään keksineen Robot -termin) julkaisuja ja muita tietoja netissä.
Tuo Capekin RUR-näytelmä (julk. n.1921) oli varsin suosittu ympär maailmaa. Sen tiimoilta sitten julkaistiin erinäisiä kuviakin. Osa oli noita Atoroxin ja Otomoxin kaltaisia peltiheikkejä ja osa sitten ihmismöisempiä (niinku alkuperäisessä näytelmässä ja tässä englantilaisessa esimerkissä). (Capekin aikaan avantgarde oli vielä tyylisuuntana näköjään kova sana, mihin myös jokunen kirjankansi viittaa.)

Nyt kun kattoo, niin tästähän tulee hieman myös Judge Dreddin jotkut designit mieleen?
Jenkit ja japanilaiset myös kunnostautui samoihin aikoihin fiktionsaan näissä. Eikä unohtaa sovi myöskään Friz Langia. Tällä perustein veikkaisin että Outsider on ollut vain ajan hermolla, tämä robottidominaattori oli silloin tod. näk monien huulilla ja mielessä. Sitten tuo kansien suunnittelija on netistä tai jostain kattonu vaan että millasiis nää ropotit on?

Onks tietoo, kuka ton kannen (tai ne muut Atorox -kannet on muuten tehnyt? Näyttää vähän ainakin Fahleniukselta tai Hauhiolta tuo?
(Vielä varotuksen sana.
Päädyin surffatessa mm. hämärälle venäläissivulle... se oli jotain wmw.rur.com (linkki tarkoituksella väärin!) tai vastaava... Siellä julistettiin että netti on robotti ja ajettiin kaiken maailman javahässäköitä. Panin sitten yhteyden poikki kun selain lähti käsistä... Varovainen ma.)