...rich black ei käytännössä toimi, sillä maalatessani väritiedostosta tussiviivojen alla olevat kohteet neljä pikseliä tussiviivaa ohuempana jää valinnaksi monissa kohdissa 0 pikseliä...
Ohuiden viivojen alle ei välttämättä tarvita rich blackia, tarve on suurempi isoilla mustilla alueilla.
Eiväthän 300dpi:n väritiedoston ja 600dpi:n viivatiedoston raja voi millään kohdata saumattomasti?
Eivät ne juuri koskaan täysin kohtaakaan. Siksi on hyvä, että väriä menee aina viivan päälle/alle. Mutta värien viivojen päälle menemisestä ei ole mitään hyötyä, jos mustaa ei merkitä overprintiksi, koska väripinnat CMY-väripelleiltä leikkautuvat normaalisti auki viivan kohdalta. Siksi omassa pdf-työnkulussani tussauksen musta merkitään aina automaattisesti overprintiksi.
Väritykseen on huomattava apu wintopo-ohjelmasta (freeware):
http://wintopo.com/Syy miksi en ole tahtonut käyttää 900-1200dpi:n resoluutiota enää nykyisin viivassa on ollut että olen ymmärtänyt ettei lehdissä viivaa kuitenkaan paineta kuin 600-720 dpi:n tarkkuudella. Olenko väärässä?
Kyllä ne painetaan (pitäisi painaa) isommalla tarkkuudella. Kirjapainojen painolevytulostimet tulostavat kaikki väripellit (CMYK) isolla tarkkuudella 1000-3600 dpi, joten on puppua että tarkkuus olisi vain 600-720 dpi. Digipainot on asia erikseen, mutta käytännössä kaikki lehdet painetaan offsetilla käyttäen painolevytulostimia.
Syndikaatista neuvoivat toimittamaan kaiken materiaalin 400dpi:nä. Houkutus olisi suuri 
Mikä syndikaatti näin neuvoo? Värimateriaaliin hyvälle taidepainopaperille värityksen resoluutiovaatimus voi olla 400dpi, mutta normaalisti 300 dpi riittää. Tussaus on taas eri juttu. Siinä pitää olla 900-1200dpi, jotta vältetään pikselöityminen. Pikselöitymistä kompensoi musteen leviäminen painopaperilla. Leviäminen on sitä suurempaa, mitä huokoisempaa painopaperi on. Jos olet varma, että painetaan aina vain huokoiselle paperille, voi tussauksen tarkkuudeksi riittääkin 600 dpi, mutta jos samaa käytetään joskus vaikka hyvälaatuisessa aikakauslehdessä, pikselöitymisen erottumista ei voi välttää.