Kirjoittaja Aihe: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)  (Luettu 49264 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reima Mäkinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 9 914
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #105 : 02.05.2021 klo 13:21:55 »
Mielenkiintoista olisi jos Mannerheimista tehtäisiin vähemmän sankaruutta ylistävä teos.
On tehty  :)
Jäin miettimään tuota käsikirjoituspuolta. Varsinkin jos Mika on joutunut sen yksin tekemään. Luulisi että kirjassa on lähdeluettelo. Periaatteessa on helpompaa jos pystyy käyttämään käsikirjoituksen runkona vain yhtä teosta. Tai päättää tukeutua vain tiettyihin lähteisiin. Mitä useampia kirjoja pitää lukea ja sisäistää ja mitä tarkemmin haluaa paneutua eri lähteisiin ja näkökulmiin, sitä hankalammaksi työ muuttuu. Jonkin kriittisen, totutusta historiasta poikkeavan näkemyksen esittäminen vaatii paljon työtä tais sitten juuri sen (ainoan?) kriittisen lähteen johon perustaa sarjakuva.

Sitten taas oletuksena on kuitenkin että suurin osa sarjakuvan lukijoista ei tunne aihetta alkuunkaan, eli miltei mikä tahansa menee läpi. Vähän kuin elämäkertaelokuvissa, joissa surutta muutetaan (päähenkilön) historiaa. Tässä tapauksessa varmaankin tilaaja on kuitenkin tukenut hanketta ja toisaalta toiminut jonkin asteisena sensorina. Elämäkerta kuitenkin on jo kirjana haastava, puhumattakaan sitten visuaalisesta sovituksesta.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Reijo Valta

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 2 208
 • Haddadaa
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #106 : 17.06.2021 klo 15:00:22 »

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 092
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #107 : 08.11.2022 klo 11:02:34 »
Onhan tämä Taipumaton Tanner ehkä hieman väritön ja korkeaotsainen elämäkertateos, mutta eipä tästä(kään) henkilöhistoriasta varmaan saisi kauheita revittelyjä irti. Hauska huomio sinänsä, että sitä tehdään mitä tilataan.

mlietzen

 • Jäsen
 • Viestejä: 527
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #108 : 13.08.2023 klo 15:26:47 »
Uusi albumi ilmestyi: ALKOHOLI, 88 värisivua, kovakantinen.

Koditon pariskunta viettää humalaisia päiviä satamakaupungin kaduilla, kun väkivallanteko syöksee heidät entistä syvemmälle kohtalon kurimukseen. Alkoholi on surumielinen kertomus riippuvuudesta ja etäisesti elämää muistuttavasta rimpuilusta jossakin sumuisilla syrjäkujilla.

Känniin tästä ei tule mutta krapulan ehkä saa.Osta vaikka Aseman nettikaupasta tai Turun Sarjakuvakaupasta, kliketi klik

mlietzen

 • Jäsen
 • Viestejä: 527
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #109 : 13.02.2024 klo 15:15:52 »
Uusi albumi tulossa maaliskuussa: DEATH METAL, 88 värisivua, kovakantinen.

Jossakin kaukana Floridan auringosta Lauran, Sanen, Sonjan ja Markuksen bändi The Suffering soittaa metallia fanittamiensa Deathin ja Obituaryn hengessä.

Yllättäen nuorille avautuu tilaisuus äänittää demonauha oikeassa studiossa — mutta onnenpotkulla on kohtalokas kääntöpuolensa. 90-luvun alun Turkuun sijoittuva lämminhenkinen ja hienovarainen tarina kertoo ystävyydestä ja siitä miten vakavienkin asioiden äärellä voi valita epätoivon sijaan toivon.

Death Metal on kertomus elämästä, kuolemasta ja brutaalista äärimetallista.
Soittolista Spotifyssä: Brutal Death Mixtape '92

Ennakkotilaa Turun Sarjakuvakaupasta

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 829
Vs: Mika Lietzén (sarjakuvat ja kuvitukset)
« Vastaus #110 : 25.06.2024 klo 11:36:08 »
Alkoholi tuli luettua viime sarjisfesrarien aikaan eikä itsestään saanut foorumiviestin vertaa irti. Laitapuolen tragedia ei kuitenkaan ole yleisin aihe. Lietzenin ligne clair viiva ei romantisoi itsetuhoa ja muihin kohdistuvaa tuhoa.
Teos ansaitsisi enemmän keskustelua, mutta tuore osui enemmän maaliin itselläni.

Olen toki käyttänyt alkoholia ja nähnyt ikäviä lieveilmiöitä, ei vain taloudellisesti vaan ihan väkivallan puolella. Henkirikos saldo taitaa olla kolme näitä alkoholin aiheuttamia, mutta elämää tukeva voima Death Metal on lähempänä.

Tästä pitänee hommata pojalle oma kappale, myös metallimusiikin tekijänä löytää varmasti tasoja jotka itseltäni menevät ohitse ja ylitse harmaan hilseen. Bändin ja nuoruuden kuvauksena aika osuva, ajankuvana erinomainen. Paitsi että on oman nuoruuden 1990-luvun kuvaus liikutaan niissä merallipiireissä ja tapahtumat ovat varsinaisessa Suomessa, Turussa.

Usein dialogi, varsinkin keski-ikäisten setien naisten suuhun laittama kuin toistepäinkin, ontuu niin pahasti että hevosen tai muun eläimen kohdalla olisi lopetuspäätös. Tässä se hengittää luontevasti ja mikä harvinaisempaa tavoittaa sen vaivaantuneisuuden elämän kriiseissä.

Graafisesti on varmaa, petollisen helpon näköistä ilmavaa viivaa jolla on massa. Tehden tästä esim Perkerokseen verrattuna teknisesti siloitelumman . On miinuksena vain vanhan Alfa Antikvan kuvauksessa. Ne hyllyt eivät ikinä näyttäneet noin siisteiltä, asia josta asiakkaille mainittiin.

Lukukokemus oli hyvä, aito ja yllättävän herkkä.