Ei olekaan ja meillä on julkaistu paljon sitä fiksuinta osaa. Minun halveksinta kohdistuu näihin fanipoikiin jotka eivät voi myöntää että se bulkkitavara joka USA:ssa hallitsee ja on pilannut koko sikäläisen sarjakuvan on ihan järkyttävän huonoa ja typerää. Ihan sama mitä ne höpisee postmodernismista tai mistä tekoälyköt nykyään höpisee, se on kauheata paskaa ja on aina ollut. Huh, helpotti, vittu miten vihaan teitä, säälittävät suippokorvaidiootit
Tässä mennään sitten Frank Millerin kanssa samoille linjoille.
Aina kun jenkeissä joku sarjakuvan uusi "Tähti" saa kustantamolta vapaat kädet, tyyliin tee nyt sellaista mistä pidät niin kaveri versioi jonkun vanhan trikoosankarin vuodelta vasarakirves.
Joskus lopputulos on ihan siedettävää tai hyvää, mutta useimmiten ei.
Miller itse tämän tilityksensä jälkeen teki DK2n. Ja Batman and robinin....
Kurt Busiekin kanta on ymmärrettävämpi, hän kun on tajunnut Warren Elliksen vertauksen siitä kuinka markkinoilla olisi vain terveydenhoitajasarjakuvia.
Se miksi comics coden vinouttamista markkinoista jäi jäljelle supersankarit eikä esim. ankat on hämmentävää.
Busiek on yrittänyt laajentaa skaalaa trilleriosastosta muuhunkin genren sisällä. Ruokkien samalla fanipoikien armadan trikoonälkää.
Supersankarigenreen pätee Sturgeonin paljastukseen (tunnetaan yleensä sturgeonin lakina tai aksioomana) : "90% kaikesta on roskaa"
Hesariin osoitettu kritiikki onkin sitä ettei huomioida sitä 5-10% joka jäljelle jää.
Tässä kohden uskallan väittää että kyseessä on kritiikon klaffivirhe: kuka haluaa käyttää aikansa sen bulkin läpikahlaamiseen löytääkseen helmet?
Aika harva.
surullisempaa on se että Helsingin sanomien sarjakuvakritiikissä vaikuttaa sisällön ulkopuoliset asiat vaakakupissa liikaa.
Kotimainen ja eurooppalainen sarjakuva ansaitsevat lisää julkisuutta ja mainosta, mutta niiden oletusarvoinen nostaminen on tuomittavaa.
Tähän Römpötti ei onneksi ole usein syyllistynyt.
Nimimerkki Isä joka luki eilen ääneen Hämähäkkimies seikkailee 2 JA Paksukarvinen 8 ensimmäiset 30 sivua....