Richard Corben.
Edit. Euroopasta löytyy silti roiseimmat, Torpedo on nihkeän inhottava kun ne löytävät raiskauksesta huumoria, RanXeroxin kohtaus jossa se murskaa pikkutytön sormet on minusta edelleen säpsäyttävä.
Corbenin töissä on kieltämättä jotain hyvin alkuvoimaista.
Hienoa, että idea on ymmärretty. Toimintaa löytyy muualtakin kuin USAn kamaralta. Hellsingiin olisi tarkoitus tutustua, mutta osat 1 ja 2 välttelevät minua.
Euroopassa on muutakin toimintasarjakuvaa kuin Bruno Brazil Largo Winch ja XIII.
Loistava esimerkki eurooppalaisesta sarjakuvamuotoisesta väkivaltaeepoksesta on Bilalin ja Christinin Les Phalanges de L` ordre noir- Koston veljeskunta.
historiansa lukeneet saavat teoksesta paljon irti, mutta uskallan suositella ummikoillekin. Siitäkin huolimatta että kyseinen opus on läpeensä julma.
Myös mainittu Torpedo on Bernetin tunnetuimpia töitä. Carlos Trillon ja Abulin kanssa on käyty läpi syvempiäkin vesiä. Kuten dark tales ja ..krhm.. Light & Bold.
Bernetin viiva on raaan huolittelematonta. Kuvien jännite ja lataus saa aikaan kateuden sävyttämää ihailua.
Brittiläistä pidättyväisyyttä löytyy G.Ennisin Ja John McCrean Troubled Souls-albumista, joka on taatusti saanut pohjois-Irlannin matkailunedistämiskeskuksen täyden tuen ja John Wagnerin ja Arthur Ransonin albarista Button Man the killing game. Button manin päähenkilö Harry Exton on kylmä ja selkeästi tunnevammainen. Jostain syystä tuntuu täysin luontevalta lukea kuinka Exton ja muut ex-soltut ja psykopaatit käyvät yksityistä sotaa aristokraattien ja rikkaiden huvitukseksi brittien syrjäkulmilla.
Wagner teki myös Vince Locken kera teoksen A history of Violence. Nimeään myöten vankka ehdokas.