Kirjoittaja Aihe: Tulevat Marvel-filmatisoinnit  (Luettu 540546 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tmielone

  • Il Dille
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 635
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1935 : 30.10.2014 klo 15:48:56 »
On siihen tarvittu muutakin kuin markkinointia. Siihen on tarvittu kymmenen hyvää tai huonoimmillaankin keskinkertaista leffaa. Vastaavista DC-leffoista ei kohtista läheskään yhtä paljon koska heillä ei ole muuta näyttöä kuin vaihtelevan vastaanoton saanut Man Of Steel, eikä juuri kukaan jaksa välittää Foxin Ihmenelosista tai Sonyn Hämmästyttävän Huonosta Hämähäkkimiehestä.

Juu, ilman muuta. Lisäisin tuohon vielä ne 50 vuoden aikana tehdyt sarjakuvat, joista saa hyvän pohjan leffoille. Poimii vain rusinat pullasta.

DC hoiti tuoreet Batman-leffat hyvin, mutta en tiedä mikä siellä on ongelmana, kun eivät saa leffakonetta käyntiin. Ehkä Teräsmiehet ja Vihreät lyhdyt ovat vain olleet liian huonoja kiinnostuksen ylläpitämiseen. Tämä on nyt täyttä mutua, mutta minusta Marvel-hahmot ovat tiiviimmin samasta universumista ja hahmot liikkuvat luontevasti toistensa tarinoissa, kun taas DC:llä on vain nippu hahmoja, jotka eivät oikein edes sovi samaan universumiin. Miettii nyt vaikka Batmania, niin melko huonosti hahmo sopii yliluonnollisiin/tähtienvälisiin juttuihin, joissa Teräsmies ja Ihmenainen ovat omimmillaan.

Mutta edelleen olen sitä mieltä, että markkinoinnilla on tässä iso rooli. Tietysti tekijöiden pitää pitää huoli, että ahkerasti rummutettu tuote myös vastaa ennakko-odotuksia. Kovan mainonnan seurauksena odotukset kasvavat, joten pettymyksen riski kasvaa. Mutta kuten sanoit tuosta laadusta, niin olen samaa mieltä, että Marvel on onnistunut tuottamaan tasaisempaa ja ainakin osittain parempaa laatua kuin DC, Fox tai Sony.
« Viimeksi muokattu: 30.10.2014 klo 15:55:08 kirjoittanut tmielone »
"Now there's only two things in life but I forget what they are"

Petri

  • Jäsen
  • Viestejä: 67
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1936 : 30.10.2014 klo 17:04:39 »
Ei minua kulttuurinen rappio huolestuta vaan leffojen juoniaihiot. Tuntuu, että nykyisin turhan iso osa leffoista perustuu kirjoihin, sarjakuviin, näytelmiin tai muihin lähteisiin. Missä ovat leffantekijöiden omat originellit ideat? En nyt sano, että lainaideat olisivat huonompia kuin omat (usein se on toisin päin, sillä lainaidea on jo havaittu toimivaksi), mutta omien tarinoiden kertominen toisi vaihtelua eikä tuntuisi siltä, että samaa tavaraa tulee joka tuutista.

Tästä on ollut joskus puhetta jollain leffafoorumilla ja oma mielipiteeni oli sama kuin sinulla. Mutta totuushan on se, että elokuva on alusta asti ollut paljolti muista lähteistä lainaava taidemuoto. Monet elokuvaklassikot perustuvat kirjoihin ja näytelmiin ja sama meno jatkuu nykyään. Ainoastaan suoria jatko-osia ei tehty samaan tahtiin kuin nykyään. Hyvänä esimerkkinä toimii Ben-Hur-romaani 1880, ensimmäinen elokuva 1907, toinen elokuva 1925 ja se tunnetuin versio 1959. Kierrätystä jo toimivista elokuvista. Myös 'lainauksia' toisten elokuvista tehtiin paljon, kuten tunnetuin esimerkki Kurosawan samuraielokuvista Leonen dollaritrilogiaan ja Lucasin Tähtien sotaan.

Lainaus
Tässä olen kyllä täysin Lurkerin kanssa samoilla linjoilla. Loppujen lopuksi minulle on ihan sama mistä leffa kertoo tai mihin se perustuu, kunhan se vain on hyvä. Rahaa tehdessä pyritään menemään kultaista keskitietä tuottojen maksimoimiseksi, mutta sillä tyylillä syntyy harvoin mestariteoksia ja klassikoita. Mestariteoksissa on se huono puoli, että ne jakavat mielipiteitä, mikä käytännössä tarkoittaa huonompaa tuottoa.  

Tästä täysin samaa mieltä. Sama se millaisia elokuvia kunhan ovat laadukkaita, tyhjiä romanttisia komedioita ja draamoja on salit pullollaan, kuten myös nuorisolle suunnattuja toimintaelokuvia, joissa räjähdykset korvaavat järjen.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1937 : 30.10.2014 klo 17:40:44 »
Toivottavasti supersankarisarjakuvaelokuvat jossakin vaiheessa alkavat tuottaa elokuvataiteen mestariteoksia eikä vain "happeningeja".

On jo ja jopa ketjun puitteissa. Enkä puhu yksin tehosteista tai kuvauksesta.

Itsellä on myös sarjakuvapiirien ulkopuolelta tuttuja jotka ovat lähestyneet sen jälkeen kun ovat omatoimisesti törmänneet elokuvien kautta sarjakuvien maailmoihin tyyliin " sinä sohaat scifin, kauhun ja sarjakuvien kanssa, Kapteeni Amerikat kolisi kovaa mitä mun kannattaisi katsoa nyt?"
Eli ei sillä "mitkä on sarjiselokuvia?" vaan laaduliisesti. Yleensä kartoittamalla ihmisen elokuvamakua ja persoonallisuutta on osannut antaa jotain suosituksia ja myös niitä "on hyvä elokuva mutta sinä et siitä pidä"

Itse olisin suonut Wrightille Ant-Manin.
Cornettotrilogian viimeinen osa on tosin minustakin yksinomaan kiinnostava epäonnistuminen. Ymmärrän toki viittaukset ja subtekstit mutta Shaun of the deadin, Hot fuzzin ja mainion sarjakuvafilmatisoinnin  Scott Pilgrim vs the World jälkeen kyseessä oli lättänän hajuton välityö. En unohtanut että oli käsikirjoittajana Spielberg-jackson Tintissä.

Lurkerkin muutama vuosi sitten pelkäili kuinka hyperbola ja ähky on varmasti saavutettu (jotain kulminaatio/saturaatiopisteesta myös) ja kukaan ei ainakaan lisää sarjakuvafilmatisointeja, ainakaan supersankarisellaisia voi toivoa lisää.
 Toisin on käynyt.


Minäkin olen käsittänyt, että porukkaa on masinoitu liikkeelle ihan reilusti. Näin nettiaikana ei vain voi aina uskoa mitä näkee/lukee, sillä aina on mahdollista, että äänekäs porukka saa jonkun asian tuntumaan isommalta kuin se onkaan. Toisaalta näiden Marvel-leffojen menestys lippukassoilla puhuu sen puolesta, että monet niistä pitävät.

Toistan: jos pyörii vain kvaakissa ja suomen sarjispiireissä unohtaa että tämä on pieni kolkka pohjoiseuroopassa jossa oma elokuva/kirja/sarjakuvateollisuus pitää jamboreeta kun katsojaluvut on satatuhatta tai kirjaa myydään yli 2000 kpl.
huraa.

Suomalaiseen kulttuuriin äänekkyys ei sovi muutenkaan paitsi jos kyse on jääkiekosta ja muusta urheilusta tai tangomarkkinoista eli tästä markku aro-osastosta.
Ihan vertauksena se kuinka tänä vuonna NYCC ylitti 151 000 kävijän rajan ja siten ohitin ensimmäistä kertaa SDCCn joka yltää vain 130 tuhanteen kävijään.
Siis tuhanteen.
Ei puhuta markkinoinnista puhutaan niistä ihmisistä joille sarjakuvat ja niiden oheiselokuvat ovat aidosti tärkeitä.

Muistetaan että molemmat ovat maksullisia tapahtumia toisin kuin Suomen sarjisfestarit ja finnconit
Samoin kuin ne täällä jotka toteavat etteivät lähde Helsinkiin koska matkat asumisineen ja työt ja rahat ja kiroilevat sitä maakunnissa niin  sama ilmiö on yhdysvalloissa.
Ja euroopassa. Ja afrikassa. Ja aasiassa.

Väkeä on paljon ilman markkinoinnin masinointiakin.

Nyt jäin vain miettimään, että miten sarjakuville saisi luotua vastaavaa hypeä myyntiä edistämään? Perkeroksen kohdalla oltiin täällä kvaakissa melko innoissaan ja siihen riitti muutama upea näytesivu. Näkymättömät kädet sai hyvin huomiota myös muissa medioissa varmaankin aiheensa ja tekijänsä ansiosta. Molemmat teokset taisivat myydä hyvin, mutta näkisin että siihen vaikutti mainostamisen lisäksi myös teosten korkea laatu.
 

tuo viimeinen osahan se pitäisi aina olla.
 Markkinamiehet osaavat hommansa ja onhan luku- ja kirjoitustaidottomille arvostelukyvyttömille ressukoille markkinoitu niin Twilightit kuin Aki Kaurismäen tuotantokin että sinänsä ei ole uutta että markkinoinnilla(myös mielikuva ja status-sellaisella) viedään tyhmiä kuin litran mittaa.
Niille jotka eivät käytä omaa päätään ja ovat ulkoistaneet ajattelunsa muille kun on helppo sanella mitä haluaa ja rahat tänne kiitos.
Korkeaa laatua ei juurikaan elokuvien ja sarjakuvienkaan puolella esiinny sen enempää kuin muussakaan taiteessa, ei suuren teollisen tuotannon kuin kulttuurimäärärahoilla ja tuilla tehdyn tuotannon puolella.
Sturgeonin laki


Perkeroksen menestyksenkin voi väittää johtuvan vain hyvästä markkinoinnista. Tai sitten siitä että se on pahuksen hyvä, ellei peräti erinomainen siinä mitä tekee.
Kaikki siitä eivät pidä, eikä kaikkien tosiaan tarvitsekaan.

Mutta en kiistä markkinoinnin tärkeyttä. Jos teet ihan parhaan sarjakuvan koskaan ja myyt sitä klassisella suomalaisella tavalla: mennään sarjakuvafestareille mutta ollaan pöydän takana hiljaa eikä ainakanan tehdä itsestään numeroa...
No väkisinhän se itsensä myy kun jokainen kunnankirjasto tietää tilata sen ja ranskan ja yhdysvaltain kustanatamot japanin mangamarkkinoista puhumattakaan soittavat numerotiedusteluun saadakseen yhteystiedot kotiosotteineen.

Kotoa kun tullaan hakemaan. Samoin kuin töihin ja parisuhteeseenkin(okei, tiedän yhden joka haettiin kotoaan parisuhteeseen mutta se todella on poikkeus. ja meinasi sekin alkuun jättää menemättä)

Marvel Studios on tähän asti osannut  pelata pelinsä ensimmäisestä kunnon Marvel-elokuvasta, Bladesta, lähtien, pääosin hioen ja parantaen suoritustaan elokuvanteossa eikä yksin omaan toistamalla yhtä onnistunutta kaavaa.

Tekeekö se niin aina? Todennäköisyys gaussin käyrineen on sitä vastaan mutta toistaiseksi linja on ollut noususuuntainen.

Marvelilla on mittava arsenaali lähdemateriaalia jota ei ole myyty ulos, josta suoraan tai mutkan kautta soveltamalla saa joko ennen näkemätöntä klassikkomateriaalia tai z-divarin bulkkia jota ei katso edes känninen apina.

Lurkerin huomio on ihan oikea, kuin Westernit aikoinaan.
Tänäkin vuonna on tullut muutamia erinomaisia uusia westernejä ja vanhana reliikkinä itsekin kolutessani DVDvuokraamoja olen todennut että useampi järjettömän kehno uusi länkkäri.

Mutta kuten tässäkin keskustelussa on käynyt ilmi westerniys ei yksin määritä onko elokuva hyvä vai huono(toki osalle rajoittuneita umpimielisiä idiootteja kumpaankin suuntaan, niille joista kaikki missä viitataankin westerniin on parempaa kuin seksi ruuan kera ja sitten toisaalta ne joista western on aina automaattisesti kuolaavien vähä-älyisten fanittamaa moraalisesti arveluttavaa rasistista väkivaltaa glorifiovaa roskaa, aina).


Edelliseen viitaten esimerkiksi Elektra on periaatteessa marvel-elokuva, perustuen marvelin sarjakuvahahmoon, mutta se ei ole hyvä millään määreellä.
Se ei tarkoita etteikö marvelin sarjakuvaan perustuva elokuva voi olla hyvä. Eikä myöskään sitä että se olisi ainutkertainen tapahtuma ja moista virhettä ei voida uusia.
Itsestäni aivoton silmäkarkki kuten vaikkapa X-men First class näyttää että hyvin voidaan toistaa.

Otetaan vielä hetki länkkäri-allegoriasta kun toistohan oli se oppimisen nuorekas ja kuuma yh-äiti:
Saadaanko markkinoinnilla western palaamaan? ehkä, mutta ei yksin sillä.
Pääasia on että tehdään ja tehdään se western todella hyvin, niin että vanhan liiton cowboyfanit vertaavat spagettiwesterneihin ja John Wayneihin ja ummikot ovat innoissaan kun eivät ole ikinä ennen törmänneet koko uuteen historialliseen aikakauteen. Mutta ilman markkinointia kukaan ei siitäkään teoksesta kukaan tiedä mitään, oli se sitten somessa, foorumeilla, ulkomainoksiisa tai mainosjingleissa.

Kuten sanottua pallo on tekijöillä ja useamman jo marvelin oman studion alla elokuvan tehneet ohjaajan/näyttelijän/kuvaajan jne  julkisen kertomansa mukaan on tähän asti ollut enemmän tilaa ja budjettia toteuttaa taiteellisen näkemyksen mukaan kuin se että olisi pidetty liinoja kireällä että ei näin, yleisö ei tykkää.
Osaltaan tätä on varmasti auttanut se miten on tähän asti uponnut yleisöön joka on kierros kierrokselta kasvanut ja ostanut paitsi taidetuotteen myös hypen.

Jos tehdään isolla rahalla ja yleisö äänestää jättämällä lipputulot väliin linja varmasti muuttuu.
Jos nykyinen linja onnistutaan pitämään siihen voi mennä pitkäkin aika. Mutta montaa lipsahdusta se ei vaadi.

Ihan sama onko kyse elokuvista vai sarjakuvista, olet tasan niin hyvä kuin viimeisin työsi. Olen tmielosen kanssa tässä asiassa samanlainen: on asioita joita fanitan toki, muta julistan ne hyviksi tai huonoiksi vasta luettuani, katsottuani tai kuunneltuani.
itse.
Kriitikko jonka maun tunnen voi antaa osviittaa suuntaan tai toiseen mutta ajattelen aina itse.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1938 : 30.10.2014 klo 20:00:15 »
Ainakin eilen MSN uutisoi varmana että Benedict Cumberbatch on Doc Strange and Deadlinessä bloggaaja sanoo että kuuleman mukaan BC on studion valinta jne.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

q-mies

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 807
  • The cut runs deep
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1939 : 30.10.2014 klo 20:35:13 »
Ainakin eilen MSN uutisoi varmana että Benedict Cumberbatch on Doc Strange and Deadlinessä bloggaaja sanoo että kuuleman mukaan BC on studion valinta jne.

Sitä samaa uutisoitiin jo viikko sitten Deadlinen toimesta, mutta kuten Feige sanoi niin kaikki mitä ei tiistaina julkistettu on toistaiseksi vain huhua.
t.Q

tmielone

  • Il Dille
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 635
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1940 : 31.10.2014 klo 09:10:03 »
Ihan samoilla linjoilla Curtvilen kanssa, mutta tätä kohtaa minun on edelleenkin vaikea sisäistää:

puhutaan niistä ihmisistä joille sarjakuvat ja niiden oheiselokuvat ovat aidosti tärkeitä.

Minullekin sarjakuvat ovat erittäin tärkeitä ja iso osa elämääni, mutta jostain syystä en vain pysty asettumaan näiden yli-innokkaiden fanittajien saappaisiin. Tulee sellainen tunne, että heille nuo leffat ovat se kovempi juttu kuin ne alkuperäiset sarjakuvat eivätkä he näe niitä oheistuotteina, kuten sinä ja minä. Minä olen useimmat näiden leffojen pohjina olleista tarinoista lukenut, joten sen suhteen leffat tuntuvat toistolta eikä niissä ole samanlaista jännitystä kuin tarinoita ekaa kertaa lukiessa. Esimerkiksi käy mainiosti vaikka Kapteeni Amerikan toka leffa ja Batmanin ja Banen kohtaaminen Dark Knight Rises -leffassa. Molemmat olivat ihan viihdyttäviä leffoja, mutta paremmat kiksit minä sain niistä alkuperäisistä sarjakuvista.

Tietysti tässä on taustalla myös kulttuurierot, sillä amerikkalaisille sarjisfaneille supersankarit ovat kovempi juttu kuin meille satunnaisen tuontitavaran varassa kasvaneille. Suomessa jonkin yhtä iso juttu voisi olla Muumit, joka on ollut todella merkittävä osa monen nuoruutta, mutta en minä huomannut minkäänlaista hypetystä  uuden Muumi-leffan tiimoilta. Kyllähän sitä on mainostettu ihan riittävästi, mutta netissä ei ole tullut malttamattomia faneja vastaan.

Väkeä on paljon ilman markkinoinnin masinointiakin.

Niille jotka eivät käytä omaa päätään ja ovat ulkoistaneet ajattelunsa muille kun on helppo sanella mitä haluaa ja rahat tänne kiitos.

Niinhän sitä on, enkä tarkoittanut, että markkinoinnin tarvitsee masinoida joka tyyppi erikseen. Somehypetys on kuin metsäpalo; riittää kun se sytyttää oikein, niin se leviää pitkälle ihan omin avuin. Apuna siinä on juurikin ne mainitsemasi litran mitat. 

Korkeaa laatua ei juurikaan elokuvien ja sarjakuvienkaan puolella esiinny sen enempää kuin muussakaan taiteessa, ei suuren teollisen tuotannon kuin kulttuurimäärärahoilla ja tuilla tehdyn tuotannon puolella.

Näinhän se on ja tämä on juurikin se syy miksi jaksan roikkua kvaakissa vuodesta toiseen. Täältä saa hyviä vinkkejä sen suhteen mitä kannattaa lukea/katsoa/kuunnella ja mitä ei. Omalta osaltani yritän helpottaa muiden elämää väsäämällä tänne arvosteluita. Vähän niin kuin vastapalveluksena saamistani hyvistä vinkeistä, joiden vuoksi kämppäni pursuaa sarjakuvia ja rahat palavat tililtä aivan liian nopeasti.

Tuohon laadun määrään pitää vielä sanoa se, että jokainen meistä määrittää laadun omien kriteeriensä mukaan, jonka seurauksena minun laadukas 10 % on varmasti erilainen kuin sinun 10 %. Tästä voisi päätellä, että varmasti jokaiselle taideteokselle löytyy joku, jonka mielestä se hemmetin hyvä ja kuuluu tämän henkilön 10 %:iin. Tai jos olen väärässä, niin mielenkiinnolla katsoisin sen leffan, joka on kaikkien mielestä maailman surkein. Esimerkiksi käynee, jo mainittu, Twilight. Monen mielestä se on pahinta soopaa ikinä, mutta siitä huolimatta sillä on vähintäänkin yhtä kovia faneja kuin Marvel-leffoilla.
"Now there's only two things in life but I forget what they are"

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 162
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1941 : 31.10.2014 klo 09:23:59 »
Jossakin ulkomaisessa lehdessä joku kommentoi joku aika sitten, että supersankarielokuvat tarvitsevat ohjaajan, joka tekee saman, minkä John Ford teki lännenelokuville.

q-mies

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 807
  • The cut runs deep
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1942 : 31.10.2014 klo 10:20:16 »
Niin pitkään kun neljä lähes identtistä (ja yhtä lailla identtisesti kriitikoiden haukkumaa) Bayformersia tahkoaa miljardin kappale niin sarjisleffoilla ei ole mitään hätää.. ainakaan hyvin tehdyillä sellaisilla jollaisia Marvelilta on totuttu odottamaan. Minua ei huoleta pätkääkään että esim. Black Panther, Dr.Strange tai Inhumans olisivat juuri millään lailla edeltäjiensä kaltaisia - tietyt "marvelismit" sallittakoon, koska ne löytyvät myös lähdemateriaalista.

Vielä ollaan kaukana ajoista jolloin hyvin tehty, lähdemateriaalille uskollinen ja tyylillisesti omalaatuinen sarjisleffa olisi se mitä suuri yleisö haluaa. Ja tämän jälkeen menee varmaan hyvä tovi ennen kuin moista edes yritetään uudelleen.
t.Q

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1943 : 31.10.2014 klo 19:59:27 »
TF-robotit eivät tosin ole puhtaita sarjisleffoja vaan leluista lähtöisin.

Kriitikot eivät välttämättä kovin usein arvosta kesän action-pläjäyksiä ala TFt jne.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

q-mies

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 807
  • The cut runs deep
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1944 : 31.10.2014 klo 20:05:00 »
Netissä spekuloidaan Feigen kommenttia siitä miten Marvelilla nähdään Epäinhimillisten potentiaali omana leffasarjanaan; useimmat ovat sitä mieltä että tässä olisi MCU:n vastine RyhmiXille, jotkut jopa menevät niin pitkälle että veikkaavat Infinity Warsin lainaavan hiljattain Infinity-crossoverista kohtauksen jossa Musta Salama aiheuttaa planeetanlaajuisen terrigenesis-mutaation, jolloin hahmoja voisi lisätä mielin määrin.

Oli miten oli, en malta odottaa millainen ääniefekti liitetään siihen vääjäämättömään hetkeen kun Musta Salama puhuu valkokankaalla ensimmäisen kerran.

TF-robotit eivät tosin ole puhtaita sarjisleffoja vaan leluista lähtöisin.

Juu, en minä sitä tarkoittanutkaan, vaan että neljä identtistä kuraläjää tienaa hitosti kun markkinavoimat jyllää ja on paljon räjähdyksiä, perustuivat ne sitten mihin tahansa.
« Viimeksi muokattu: 31.10.2014 klo 20:41:59 kirjoittanut q-mies »
t.Q

Condi

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 9
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1945 : 01.11.2014 klo 13:37:13 »
Ei minua kulttuurinen rappio huolestuta vaan leffojen juoniaihiot. Tuntuu, että nykyisin turhan iso osa leffoista perustuu kirjoihin, sarjakuviin, näytelmiin tai muihin lähteisiin. Missä ovat leffantekijöiden omat originellit ideat? En nyt sano, että lainaideat olisivat huonompia kuin omat (usein se on toisin päin, sillä lainaidea on jo havaittu toimivaksi), mutta omien tarinoiden kertominen toisi vaihtelua eikä tuntuisi siltä, että samaa tavaraa tulee joka tuutista.

Pakko kommentoida tätä sinänsä hyvää ja aiheellista kommenttia, koska luin juuri professori Tolkienin esseetä Saduista. Kirjoittaessaan satujen (ja miksipä ei muidenkin tarinoiden) alkuperästä hän hieman kritisoi kansanperinteen tutkijoiden ja antropologien asennetta yhdistää joltain osin samankaltaiset tai yhteneväiset tarinat "samaksi tarinaksi".

"Tämänkaltaiset väittämät voivat sisältää (sopimattomasti lyhennettyina) hiukkasen totuuttakin, mutta ne eivät ole tosia sadun merkityksessä, ne eivät ole tosia kirjallisuudessa eivätkä taiteessa. Juuri sävyillä, ilmapiirillä, tarinan määrittelemättömillä erilaisilla yksityiskohdilla ja ennen kaikkea sen sanomalla, joka täyttää elämällä juonen eheän rungon, on todellä merkitystä." (J.R.R. Tolkien, Puu ja lehti, s. 35)

Myöhemmin hän puhuu enemmänkin siitä miten vanhoista aineksista saa tehtyä jotakin uutta ja itsenäistä riippuen siitä miten tarina kerrotaan ja mitä aineksia siihen otetaan mukaan.

Sitä vaan, että aika paljon on esim. saduissa, jumaltaruissa ja kansantaruissa menty samoilla stooreilla uusin maustein ja miljööin vuosikausia. Siinä mielessä nykyaika ei poikkea menneestä.


Itse ketjun aiheeseen liittyen: Onko marvelissakin ajateltu, että ei tämä supersankaribuumi voi pitkään kestää, kun rautahanska lyödään tiskiin "jo" 2018 alkaen? Jotenkin odotin, että säästelisivät sitä paukkua vielä pitenpään. Infinity War kuitenkin sitoo kasaan kaiken tähän mennessä tehdyn ja sen jälkeen voipi olla hankala lähteä rakentamaan jatkoa.

Vastaus kysymykseeni Kapun jatkosta löytyikin jo muualta.
« Viimeksi muokattu: 01.11.2014 klo 13:42:57 kirjoittanut Condi »

q-mies

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 807
  • The cut runs deep
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1946 : 01.11.2014 klo 19:15:40 »
Onko marvelissakin ajateltu, että ei tämä supersankaribuumi voi pitkään kestää, kun rautahanska lyödään tiskiin "jo" 2018 alkaen? Jotenkin odotin, että säästelisivät sitä paukkua vielä pitenpään. Infinity War kuitenkin sitoo kasaan kaiken tähän mennessä tehdyn ja sen jälkeen voipi olla hankala lähteä rakentamaan jatkoa.

Vuonna 2018 on kulunut jo seitsemän vuotta siitä kun ensimmäinen Ikuisuuskivi nähtiin valkokankaalla, ja leffoja on tullut siinä välissä toista tusinaa. Ei mitenkään kauhean aikaista minusta?

Onhan se toki milestone tapaus jonka jälkeen paljon on toisin, mutta pääasia on että saadaan vuosia kestänyt Ikuisuuskivien tarina päätökseen (vai saadaanko?). Tulihan Infinity Gauntlet sarjiskin jo 23 vuotta sitten ja kyllä Marvel vieläkin julkaisee sarjakuvia joten ei se mikään loppu ole. :laugh: Puhtaalta pöydältä on aina helpompi jatkaa, ja nyt ilmoitetuista uusista leffoista kuten Dr.Strange ja Inhumans tullaan varmasti näkemään jatko-osia mikäli ne menestyvät. Itse sanoisin että ideana on päästä eroon "kainalosauvoista" eli tarpeesta nojata IM-Kapu-Thor kolmikon leffoihin MCU:n kannattelemiseksi.

Niin ja onhan Feige itsekin kertonut että hänen konttorissa seinä on aikajana MCU:n tapahtumista vuoteen 2028 asti.  ;)
t.Q

Vincent

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 187
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1947 : 01.11.2014 klo 21:24:40 »
Aiemmista leffoista tutulla pahiksella "iso rooli" Infinity Warissa

Kaksi arvausta:

1. Thanos tappaa tämän, jotta nähtäisiin kuinka badass hän on (tyypillinen keino fiktiossa, kun halutaan nostaa panoksi). Hieman epäuskottavaa, jos kerta iso rooli.

2. Tämä ottaa Mefiston roolin sarjakuvista.
« Viimeksi muokattu: 02.11.2014 klo 21:01:23 kirjoittanut Vincent »

Maisteri Outo

  • Jäsen
  • Viestejä: 417
  • (Ei tekstiä)
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1948 : 01.11.2014 klo 23:57:06 »
Aiemmista leffoista tutulla pahiksella "iso rooli" Infinity Warissa

Kaksi arvausta:

1. Thanos tappaa tämän, jotta nähtäisiin kuinka badass tämä on (tyypillinen keino fiktiossa, kun halutaan nostaa panoksi). Hieman epäuskottavaa, jos kerta iso rooli.

2. Tämä ottaa Mefiston roolin sarjakuvista.

Tuo jälkimmäinen minullekin tulee mieleen. Mefistoa näissä leffoissa tuskin nähdään, ellei sitten jossain Doctor Strangessa esiinny, mutta miksi heittää Infinity Wariin Thanoksen lakeijaksi joku täysin uusi hahmo, jos on olemassa jo yksi joka 1) Liittyy jo läheisesti Infinity-juoneen ja 2) On yksi MCU:n tunnetuimmista hahmoista ja miljoonien idoli :D

Toinen juttu on, miksi Thanos katsoisi läpi sormien Lokin mokailuja, mutta en yhtään epäile etteikö jälkimmäinen osaisi varmasti luikerrella itsensä kuiville noinkin tiukasta paikasta. Ehkä Loki tuo titaanille _tällä kertaa_ sen Tesseraktin?

q-mies

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 807
  • The cut runs deep
Vs: Tulevat Marvel-filmatisoinnit
« Vastaus #1949 : 02.11.2014 klo 19:00:12 »
Hmm, lähteenä käytetty Digital Spy on poistanut kyseisen artikkelin sivuiltaan, eli joko se on todistetusti väärää tietoa tai sitten se osui oikeaan ja Marvel ehkä vaati sen poistamista..?

Oli miten oli, juuri tässä männäpäivänä mietin Mefiston osuutta IG-tarinassa, ja pohdin ihan samaa; nähdäänkö hänen tilallaan toinen mestari-manipulaattori eli Loki. Ongelmana on juurikin se että Thanos tuskin haluaa tätä vierelleen muuten kuin kilon paloina Avengersin tapahtumien jälkeen ellei tämä sitten toimita Tesseraktia jälkikäteen nyt kun se Thor2 lopun perusteella on hänen hallussaan. Toisaalta ei Mefiston rooli niin ratkaiseva ole että sitä välttämättä tarvitaan leffa-versiossa?

Päädyin lopulta siihen että Loki voisi näissä täyttää samanlaisen osan kuin Doom sarjis-versiossa, ja A:IW2 loppupuolella voisi lainata Siege-tarinan loppuhuipennusta jossa Loki uhrasi itsensä. Thor3:n aikana todennäköisesti nähdään Hela, jonka kanssa Loki voisi hyvinkin tehdä samanlaisen diilin kuin sarjiksissa mikä mahdollistaisi sen että sitten Phase4:n leffoissa nähtäisiin uudestisyntynyt lapsi-Loki samaan tapaan kuin viime vuosina erinomaisessa Journey Into Mystery lehdessä (mukaan mahdollisesti Leah ja ehdottomasti Thori-hurtta!).
t.Q