Wolverine: Ase-X on arvioitu etusivulla.
Yön ritari -elokuva näkyi edellisvuonna sarjakuvakansan iloksi usean Batman-julkaisun voimin myös lehtihyllyillä. X-Men Origins: Wolverine on nostanut tänä vuonna esiin Wolverinen. Hahmo seikkailee parasta aikaa lehtihyllyillä Ihmesarjan ja Ryhmä-X-lehden sivuilla. Ase-X löytyy kirjakaupasta.
Olkoonkin uusintajulkaisu, Ase-X ansaitsee paikkansa näiden julkaisujen rinnalla, koska Sarjakuvalehden numerossa 1/1993 julkaistu versio näyttää tämän uutukaisen rinnalla haalistuneelta aggressiivisesti leiskuvien, Windsor-Smithin itsensä valitsemien, värien ansiosta.
Tarina itsessään on tehokas ja potkaisee kunnolla muutama ensimmäinen sivun kompastelun jäätyä taakse. Olen palannut Ase-X:n pariin aina ajoittain, joten supersankarigenressä se kuuluu suosikkieni joukkoon vaikka jääkin hieman kaikkien aikojen tärkeimmistä teoksista.
Tämän jatkoksi sopii hankkia
Larry Haman kirjoittamia Wolverine-tarinoita divarista, vuosina 1993-1994 Sarjakuvalehdessä julkaistut Wolverine-tarinat olivat erinomaista luettavaa, ja ne jatkoivat melko näppärästi Ase-X-tarinaa. Kaikkien mieleen nuo Haman jatkokuviot eivät kuitenkaan olleet, mikä johtui juuri tästä Ase-X-tarinan uusiokäytöstä.
Julkaisu sisältää alkuperäiskannet ja viiden sivun jälkinäytöksen, jonka Windsor-Smith teki 2001. Jälkimmäinen on turha lisäys, mikä ei ole täysin linjassa alkuperäistarinan kanssa. Formaatti on sama kuin missä Hämähäkkimies ja Musta Kissa, Ihmeneloset: Loppu, Halo ja Ikuiset julkaistiin.
Erikoisuutena suomentajaksi ilmoitetaan todellakin Mail-Man, joka siis on oikealta nimeltään Lauri Narinen. Mail-Man oli hänen nimimerkkinsä kaikki ne vuodet, jolloin hän käänsi ja toimitti lehteä. Toisaalta alkusivuilla on käännetty mm. erään päähenkilön täyttämä lomake, mitä ei Sarjakuvalehden numerossa 1/1993 ollut siis käännetty. Tämä yksityiskohta jäänee mysteeriksi.
Mikäli kiinnostus riittää, arvosteluun linkitetty
artikkelini Wolverinen vaiheista antaa käsityksen siitä, kuinka Ase-X sijoittuu Wolverine-tarinoiden jatkumoon.
---
Kaikki kommentit ja kritiikki arvosteluun liittyen on tervetullutta. Arvostelua voi ruotia myös ilman yhteyttä arvosteltavaan teokseen
tässä ketjussa.