Mistä tulikin mieleen että mikä on Jumalan asema DC:n sarjakuvissa. Jumala on olemassa, mikä tulee Sandmanin tarinoistakin selville, samoin kuin muut jumalat.
Marvelin maailmassa taas ei ole. S_aatana esiintyi Son of Satan -lehdessä, mutta jälkikäteen Marvel ilmoitti ettei Daimonin faija ole Raamatun S_aatana vaan "pelkkä" demoni joka käytti tuota nimeä. Myöskään Mephisto ei ole raamatullinen.
Marvelin näkökulma on helppo ymmärtää. En tosin ollut tajunnut että tälläistä peliä oli meneillään, vaikka sen sarjakuvia olenkin paljon lukenut.
Kun aletaan puhua kristinuskosta sarjakuvissa, niin joku polttaa lopulta päreensä. En voi väittää että itsekkään olin järin onnellinen kun Spectre rukoilee JLA:n takaisin elävien joukkoon koska nämä tekevät niin paljon hyvää (tämä sarjis julkaistiin joskus 70-luvulla). Varsinkin Vertigon sarjakuvissa olen huomannut, että sarjoissa joissa on paljon mystiikkaa kristinuskon osuus on aika olematon (Books of Magic) tai sen osuutta yritetään pienentää (Sandman) tai sitten kuvataan sitä siten, että lukijalle on selvää että nyt puhutaan vain pienestä osasta suurempaa kokonaisuutta (Lucifer).
Mutta nyt menee vähän offtopiciksi. Jotta päästäisiin takaisin itse asiaan, niin kommentointa piirroselokuvaa nimeltä Egyptin Prinssi. Eipä sekään tietenkään ole sarjakuva, mutta ainakin liittyy asiaan. Katselin sen viime jouluna ku kerran töllöstä tuli. Mooseksemme saa ensin hirveät synnin tuskat kun tappaa orjia komentavan sotilaan, kärsii sieluntuskaa viikkoja, hylkää prinssin statuksen ja lopulta johtaa kansansa vapauteen - ja siinä sivussa hukuttaa koko Egyptin armejan, erittäin graafisesti jopa. Ei näköjään minkäänlaista moraalia! Kyllä siitä armejasta olisi päässyt eroon tappamattakin. Mooseksen omatuntokin on aivan hiljaa. Niin se varmaan on, ensimmäinen tappo on aina pahin, ja sitten seuraavat eivät enään tunnu missään.
[ Okei, tämä oli just tätä, mutta jälleen ärsytti kuinka iso juttu se eka tappo oli verrattuna siihen järisyttävään armejaan elokuvan lopussa, jonka tappamista lähinnä juhlittiin ]
Itse sarjakuvista. Kai takakannessa voisi minun mielestäni olla tuollainen amerikkalaistyylinen varoitus mitä se sisältää. Mutta se on sitte just se että saunakohtaus tulkitaan pornografiaksi ja Ryhmä-X:n Vaarahuonesessio ylettömäksi väkivallaksi.