Kirjoittaja Aihe: taiteesta  (Luettu 13056 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 10 120
Re:taiteesta
« Vastaus #30 : 04.11.2003 klo 20:47:02 »
Vai ei Majaluoman "Kapteeni Castelloa ja perämies Åbergiä" täällä lasketa sarjakuvaksi? Tai "Sairaan siisti kipsi" kirjaa?! Johan nyt on markkinat!

60-luvulta pitää nostaa vielä mainio sci-fi pläjäys Shokki-Sarjat, josta pitkään keskusteltiin Puhekuplassa joskus vuosi sitten. Tai ei se nyt NIIN mainio ole, mutta onpahan mainstreamia kumminkin.

Mitä tulee taiteilijoiden ja sarjakuvataiteilijoiden tulotasoon ja tekemisen mahdollisuuksiiin, niin kattokaa eilen julkistettua tutkimusta taiteilijoiden palkoista. Ei ne kirjailijat tai taulumaakarit juuri sen paremmin pärjää. Sarjakuvassa on sitäpaitsi toistaiseksi paljon helpompaa tehdä nimeä kuin vakiintuneemmissa taiteissa!
Se kyllä on minusta selkeästi kirjailijoiden eduksi laskettava, että jos vaikka töiden jälkeen tekisi taidettaan, niin kyllähän siinä kirjailija saa muutaman sivun aikaan samassa ajassa, missa piirtäjä on vasta verytellyt siveltimensä tai kynänsä.
« Viimeksi muokattu: 04.11.2003 klo 22:21:18 kirjoittanut Reima "C.P." Mäkinen »
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 496
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Re:taiteesta
« Vastaus #31 : 04.11.2003 klo 22:09:22 »
Niin, tosiaan tuo Shokki-sarjat. Unohtui. Sitä tuli 1969 neljä numeroa. Kaksi ekaa oli scifiä ja kaksi viimeistä sotajuttuja. Piirtäjänä toimi joku K. Salmela. Olisin tehnyt tästä Hämärä-jutun Kvaakiin, ellei Manninen olisi ehtinyt esitellä tätä Sarjainfossa. Hurjaa tavaraa ;D
Sama piirtäjä teki muuten samoihin aikoihin (tai 1971 kai) Hertta-sarjaan jutun jossa käydään mm. Turun Ruis-rockissa. Heh. Tuon Hertta -sarjan kun jostain saisin.

Timo

tertsi

  • Vieras
Re:taiteesta
« Vastaus #32 : 05.11.2003 klo 12:41:07 »
Joo, kiitosta vinkistä. Ranska vaan ei ole hanskassa.

Palailen tertsin alkuperäisiin väitteisiin. Jotenkin niistä sai vaikutelman, että tertsin mukaan seikkailun ja jännityksen tekeminen Suomessa aloitettiin vasta 90-luvulla. Toivottavasti ymmärsin väärin, sillä kyllähän tuo vakavalle sarjakuva- ja leffaharrastajalle olisi aika karu väärinkäsitys.


En pidä itseäni vakavana sarjakuva- tai leffaharrastajana. En ainakaan leffaharrastajana. Menen katsomaan tänään Kill Billin. Se on kolmas elokuva, jonka näen tänä  vuonna teatterissa.

Sarjakuvien puolella olen tyytyväinen jos löydän kymmenen ostettavaa sarjakuvaa vuodessa, suomeksi. Liekö makuni rajoittunut, mutta näitä kymmentä ei tahdo oikein löytyä.