Koska sopivasti käsillä on vain yksi Lois Lane -tarina, niin otan sen esimerkiksi (se on Loisin ensimmäinen oma tarina ja löytyy kokoelmasta Showcase Presents: Superman Family vol. 1). Tarinassa mainitaan Teräsmies, mutta sitä tuskin voidaan pitää supersankariteemojen käsittelyksi. Koko tarinassa Teräsmies ei esiinny lainkaan. Kyseessä ei siis ole supersankaritarina, vaikka se sijoittuu supersankarimaailmaan.
Mutta useimmissa tarinoissa esiintyy myös Teräsmies, ja se on jopa motiivina Loisin toiminnalle. Ja tarinoissa on myös paljon supersankari elementtejä. Ja hiukan myös teemojakin.
Sitten suuri osa Korkeajännitys-tarinoistakin on supersankarisarjakuvaa.
Tämä on juuri tuon määritelmäsi ongelma: Kaikki ovat supersankareita. Kaikki on supersankarisarjakuvaa.
Käytännössä supersankaritarinan määrittelee se, että se kertoo supersankareista. Olisi suorastaan harhaanjohtavaa puhua supersankaritarinasta, jossa niitä ei esiinny lainkaan.
Tämä onkin mielestäni erittäin vanhentunut määritelmä. Mikä muka edellyttää että supersankareiden kanssa samaan universumiin sijoittuva tarina joka sisältää supersankariteemoja tai elementtejä ei voisi olla supersankari tarina? Eihän siinä Sandmanissäkään tuolla sinun määritelmälläsi ole supersankareita, mutta silti se aivan selkeästi on supersankari tarina? Ja se on noteerattu supersankari tarinaksi ja sarjakuvaksi erilaisissa listauksissa yms. kai siitä nyt jokin tekee supersankari tarinan. Ei kun hetkinen. Sehän olikin niin että kaikki ovat supersankareita. Tässä nyt ollaan aikamoisessa umpikujassa.
Eikö? Sepä omituista, sillä olen aina luullut, että Taikaviitta ja Superhessu ovat supersankareita.
Viittasinkin muihin Ankka tarinoihin. Sehän tässä oli koko pointti. Muut Ankka tarinat eivät sisällä supersankarielementtejä tai teemoja. Ja kyseisiin hahmoihin ei edes viitata muiden Ankka hahmojen tarinoissa. Ja sitäpaitsi ne ovat molemmat supersankareiden parodioita, eivät supersankareita. Se on eriasia.
Useat supersankarit toimivat lain ulkopuolella ja ovat siis laittomia Tuomarin tapaan. Merkittävin ero lienee siis kyseisten sankarien toimintatavoissa. Sekään ei hirveästi eroa, koska pääsääntöisesti kaikki supersankarit turvautuvat väkivaltaan.
Useat supersankarit toimivat lain ulkopuolella, mutta EIVÄT useimmat toimi lain ulkopuolella. Päinvastoin. Mm. Teräsmies, Iron Man, Kapteeni Anerikka, Spider-Woman, Ultimatesit, Ihmeneloset, Kostajat, Justice League (esim. JLI) jne. toimivat hallituksen piikkiin, ja ovat näin ollen laillisia ja toimivat lain sisällä erityisoikeuksin.
Lain ulkopuolella toimivat Tuomari, Hämis (tosin viimeiset 10 vuotta ollut Kostaja), Rorschach (vain Watchmenin aikaan), Daredevil, Ryhmä-X (ja useimmat mutanttiryhmät), Batman jne. Huomattavasti pienempi osa.