Kirjoittaja Aihe: Merirosvosarjakuvat  (Luettu 19435 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 120
Vs: Merirosvosarjakuvat
« Vastaus #45 : 05.05.2016 klo 21:46:47 »
Kuvittaja Mathieu Lauffrayn ansiosta Cinebookin englanniksi julkaisema Long John Silver on hienoa luettavaa. En tavanomaisesti niin välitä Xavier Dorisonin käsikirjoituksista, mutta ensimmäinen osa oli varsin korkeatasoista luettavaa. Oli tämä silti kauniimpi katsoa kuin lukea.

Ensimmäisessä osassa juoniteltiin vielä maissa ja puitteet olivat varsin komeat. Lopussa sitten suunnattiin merille, eikä minua merirosvous niin kiinnosta, että samoin tein jatkoon tarttuisin. Saattaa toki pää vielä kääntyä, etenkin jos sitä joku täällä suosittelee.

Kovasti kauhuvaikutteita tässä lupailtiin heti alusta saakka, mutta kauhulla saa vielä jatkoa odottaa.

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 10 120
Vs: Merirosvosarjakuvat
« Vastaus #46 : 11.05.2016 klo 13:32:34 »
Mustanaamiossa ilmestyi kaksi ensimmäistä albumia.
Mathieu Lauffray ponnahti meikän nykypiirtäjien rankinkinglistassa helposti top vitoseen. Ärittäin kaunista, perinteitä kunnioittavaa(?) viivaa ja muhevaa tunnelmaa. Dorison sen sijaan saisi ykkösalpumin perusteella skarpata.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

tertsi

  • Vieras
Vs: Merirosvosarjakuvat
« Vastaus #47 : 11.05.2016 klo 13:53:51 »
Katselinpa minäkin näytteitä Cinebookilta.
Lauffray käyttää hienosti mustaa/tummaa väriä, vaikka tyylinsä onkin akvarellimaisen maalauksellinen. Tummat alueet helpottavat lukemista, oikein napakkaa meininkiä.

Harmi, että Cinebook pienentää alunperin komeat albumit miniatyyreiksi.

KaiketsuZ

  • Jäsen
  • Viestejä: 186
Vs: Merirosvosarjakuvat
« Vastaus #48 : 12.05.2016 klo 00:50:41 »
Mustanaamiosta olen jonkun albumin Long John Silveriä lukenut. Synkkää ja ikävää, mitä reipas mustan värin käyttö vielä alleviivaa. "Karskia" dialogia on ihan liikaa. Varmasti tällainen Scott Snyderin Batman-tarinoista tuttu tyyli joitain viehättää, itse en vaan jaksa. Kertokaa ihmeessä jos tarinan myöhemmissä osissa on sävykkäämpää kerrontaa, onhan tässä kieltämättä kaunista taidetta.

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 10 120
Vs: Merirosvosarjakuvat
« Vastaus #49 : 12.05.2016 klo 12:09:34 »
Minäkin siis nautin lähinnä kuvapuolesta. (Joita Cinebook ei niinkään pienennä, ainakaan paljoa, mutta Egmont kyllä pienentää.) Kuten aiemmin vihjasin, ekan albun kässä on löysä ja mikä ikävintä, jaaritteleva. Siinä lähinnä saadaan muutama hahmo esiteltyä. Hyppelehdin raskaimmat kohdat yli. Täytyy vielä tsekata Mustiksesta jos suomeksi jaksaisi lukea paremmin ja muuttuuko meininki yhtään.

Tietenkin voi argumentoida vastaan että kun lähtökohtana on kirja(n henkilö), niin tekstiäkin pitäisi sietää. Johon minä taas muistuttaisin että myös median ominaispiirteitä ja mahdollisuuksia pitää ymmärtää. Ei se tunnelma ja meininki siitä paksan jauhamisesta parane - proosassakaan.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Hamilkar

  • Jäsen
  • Viestejä: 485
  • "ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhta"
Vs: Merirosvosarjakuvat
« Vastaus #50 : 04.10.2020 klo 19:03:26 »
Taitaa olla jo kuusi albumia englanniksi. Perinnetietoista, mutta aikuisemmalle lukijalle kuin Punaparta.
Barracuda oli kuuden albumin kokonaisuus - jos jatkoa tulee, niin se olisi ihan uusi juttu sitten. Oli kyllä hyvä sarja. Pitääpä käydä läpi uudestaan, jos palautuisi juonesta jotain mieleen.

Hamilkar

  • Jäsen
  • Viestejä: 485
  • "ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhta"
Vs: Merirosvosarjakuvat
« Vastaus #51 : 06.10.2020 klo 10:54:32 »
Enempää spoilaamatta - Barracuda sijoittuu vaatteiden, peruukkien ja laivojen perusteella 1600-luvulle barokin aikakauteen. Hyvin piirretty, asetelmasta tulee hieman mieleen Black Sails -TV sarja, vaikka aikakausi onkin eri. Lisäksi mausteena hieman yliluonnollista. Perusasetelma on sarjan nuorten päähahmojen kasvutarina. Barracuda on siis merirosvolaivan nimi. Valtaosa tapahtumista kuitenkin maalla ja laiva ja sen kapteeni häilyy usein taustalla uhkaavana tekijänä...

Edit: typo
« Viimeksi muokattu: 06.10.2020 klo 12:49:03 kirjoittanut Hamilkar »