Walthéryn rooli oli sangen pieni luotaessa Rubiinin seikkailuja lukuunottamatta sitä että hän loi hahmolle ulkonäön.
--
Taso vaihtelee tässä ekassakin Rubiinissa sen verran sivuittain, että voisi kuvitella Walthéryn jeesanneen välillä enemmän, välillä vähemmän. Varsinkin kasvoista eron huomaa. Muutama eka sivu on hyvin waltherymaista, kuten tuo suihkukohtaus. De Lazare näyttää piirtävän naishahmoille sellaiset kummasti pulleat posket ja töröhuulet.
--Tai ehkä Walthery teki Rubiinin tv-sarjan innoittamana. Mene ja tiedä. --
Walthéryn rooli itse hahmon luonnissa oli perin vähäinen. Kirjasta
Pourquoi Sherlock s'appelle Sherlock löytyy Rubiinin syntytarina.
Mythicin piti alunperin luoda Hélyode-kustantamolle kyttäkaksikosta kertova sarja, mutta se jäi lopulta tekemättä. Jatkuvana vitsinä siinä oli, ettei toinen poliiseista, koskaan uskaltanut kertoa äidilleen oikeaa ammattiaan. Tätä samaa ideaa on käytetty myös Rubiinissa. Kun naispoliisista kertovaa sarjaa alettiin sitten kolmikon kesken väsästä, nimeksi piti tulla Alex Flashdancen päähahmolta (Alex Owen), jota näytteli Jennifer Beals.
Eniten mallia varsinkin ulkonäön ja tapahtumapaikan suhteen otettiin lopulta Lady Blue -sarjan Jamie Rosielta, joka oli punapäinen naispoliisi Chicagossa. Alex-niminen sarjakuvahahmo oli kuitenkin jo olemassa, joten uusi nimi piti keksiä. Punapäälle Mythic ajatteli ensin nimeä Rubin tai Rubina, mutta lopulta valittiin englantilainen kieliasu Rubine, rubiininpunainen, "Ameriikan tyyliin".