Kirjoittaja Aihe: Piirtöpöytäkäytäntöjä  (Luettu 2865 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Emppu

  • Vieras
Piirtöpöytäkäytäntöjä
« : 25.02.2009 klo 19:48:06 »
Anteeksi, ajattelin, että tämä on hieman eri kuin piirtopöytien vertailua keskenään, niin kehtasin aloittaa topicin, mutta kun en oikein sopivaa tahtonyt löytää.

Eli, kun Photarilla, kuin Painterilläkin, voi pikselin tarkasti nysvätä töitä, niin miten tästä vasta pääsisi eroon? Teen yleensä aika suureen kokoon (3300x2400), koska värittäminen on helpompaan, mutta toisaaltaan siinä vaan tulee niin paljon nysvättyä, että menee sietokyvyn rajoissa tuo töiden valmiiksi saaminen. Ongelmana on juuri tussaaminen, koska värity menee aina lepposasti.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Piirtöpöytäkäytäntöjä
« Vastaus #1 : 27.02.2009 klo 14:44:00 »
Muistaakseni hazartilla oli jokin perfektionismia käsitellyt ketju myös ja aina on itsekritiikki

haluat siis oppia pois ylityöstämisestä, enkä nyt puhu siitä että omaa terveen itsekritiikin vaan siitä "jos joku kuitenkin suurentaa sen 100m x 150m kokoon niin pikselivirhe voi näkyä..."
ongelma on tuttu, parannusehdotuksia on vähän.

tekniikkaa sinänsä ei ole miten oppia pois. Eli rukkaat deadlinet niin että joko valmis sellaisena ja sitä puree hampaat irvessä että "tuokin jäi..." mutta jälkeä tulee tai etsit pari uutta tyyliä, harjaannutat itseäsi, nopeaa, raakaa työstöä.
vaihtoehto 3: perinteiset työkalut.

ja se vaihtoehto 4: älä opettele pois, hyväksy että syteen tai saveen tämä on se miten sinä asian teet, tyylisi ja tekniikkasi. Vie enemmän aikaa kuin muilla, mutta on sen arvoista.

JJ Naas

  • Toikkarointia lammashaassa
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 522
Vs: Piirtöpöytäkäytäntöjä
« Vastaus #2 : 27.02.2009 klo 15:07:18 »
Ryan Churchilla on hyvä periaate joka voisi toimia: Hän työstää konseptikuviaan aina joka kohdaltaan tasaisella vauhdilla siten, että missään kohdassa ei ole missään työstövaiheessa sellaista aluetta joka olisi selvästi työstetymmän ja yksityiskohtaisemman näköinen kuin mikään muukin kohta. Eli jos käy niin, että konseptikuva pitää arvaamatta kesken työstön julistaa valmiiksi, niin ainakin se on tasalaatuinen kauttaaltaan mitä yksityiskohtien määrään tulee.

hannu lipponen

  • Vieras
Vs: Piirtöpöytäkäytäntöjä
« Vastaus #3 : 27.02.2009 klo 18:40:26 »
En nyt oikein ymmärrä. Kaikki mitä mä teen, tulee tiettyyn kokoon ja tietyllä resoluutiolla. Vaikkapa postikortti: 109 x 152 mm (2mm leikkuvaraa), 300 dpi = 1287 x 1795 pikseliä. Ei missään nimessä kannata tehdä tiukempaa resoluutiota kuin mitä lopputuotteessa on mahdollista toistaa. On kokemusta myös fleksopainosta, jossa japanilainen tuotantopäällikkö jaksoi jankata, että duuni pitää olla 300 dpi, vaikka fleksopellit tulostetaan max. 200 dpi. Hohhoijjaa.

Jos sulla on joku maksullinen projekti, niin teet vaan annettujen speksien mukaan. Älä piperrä. Kun pikseli on nyrkinkokoinen, relaa. Itse värittelen aina niin, että Photoshopissa kuva on korkeintaan 100%. Poikkeuksena rajaukset ja lassoamiset.