Tuo toinen Borgmanin kuva on hieman rautalangasta vääntöä. Nimilappu Kingillä vielä menee, mutta KKK:n Racism-alleviivaus on hieman hassu. Kuvassa on lisäksi hyvin mielenkiintoinen visuaalinen painotus, eli vasemman reunan musta on suuri, ja hahmo myös asennoltaa hyökkäävä (eteenpäin kallistunut) aivan kuin musta jyräisi. Meinaan sitä että kuva saattaisi tietyissä piireissä myös ruokkia pelkoa mustan rodun (jota kuvan hahmo edustaa pikemmin kuin Kingiä) noususta.
Nämä havainnot johtavat ajattelemaan, että tietyssä mielessä pilapiirros on esityskonventioidensa vanki. Pilakuvissa on Suomessa totuttu näkemään huumoria,
Tämä nimen omaan taitaa olla se ongelma. Vaikka paljon puhutaan aikuisille suunnatuista sarjakuvista, siis muustakin kuin pornosta, vakavista tarinoista, aikuisista aiheista. Sarjakuvat ja piirrokset edustavat kuitenkin edelleen suuren yleisön silmissä huumoria tai jotakin lapsekasta ja hassua. Oikea, vakava kuvataide on erikseen. Ja koska piirroksessa näkyy aina väkisinkin piirtäjän tulkinta, katsovat katsojat oikeudekseen tulkita sen ihan miten vaan. Jos valokuvia osattaisiin katsoa ja tulkita yhtä lailla, syntyisi kuvakohuja varmasti paljon enemmän. Valokuvien manipuloivalle ominaisuudelle tunnutaan olevan suhteessa yhtä sokeita kuin mitä piirroksia ylitulkitaan.
Kariin palatakseni... oliko se juuri tuossa muutaman viikon takaisessa Pressiklubi-ohjelmassa missä HS:n päätoimittaja selitti noita somalipiirroksia. Virkkunen puhui siitä miten Karin tapauksessa hyllytykseen ja välirikkoon lehden ja piirtäjän välillä johti se että kuva-aiheet ja se tietty, hieman tympeä asenne alkoivat toistua kuvissa hieman liian tiuhaan. Niinpä lehden näkökulmasta alkoi täyttyä tavallaan se määritelmä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Se ei tainnut olla noin jyrkkä sanamuoto, mutta Virkkusen ajatus välittyy tuosta. Kari taas ei tykännyt tämän sortin sensuurista ja veti porot nenäänsä.
Sinänsä mielenkiintoista kyllä, että jos yhteiskunnassa muuten voidaan keskustella asiasta, niin pilakuvissa ei voisi asiaan yhtä usein puuttua. Ja pilakuvassa tämä ongelma tulee nimen omaan siitä karrikoinnista ja kiteyttämisestä (joka tarpeettomasti korostaa
aiheen epäolennaisia piirteitä).