Ydin oli tosiaan siinä, että ei lopputuloksen tarvitse olla orjallinen ollakseen onnistunut sovitus. Toisinaan kyse on aivan eri taideteoksesta, kuten Ghost in the Shell ja A History of Violence.
Cronenbergin työ on kyllä niin täynnä tunnetta, että se lukeutuu sekä omiin että emännän suosikeihin, mikä osoittaa sen kyllä ylittäneen jonkin rajan.
Onhan siinä tunnetta, mutta sarjakuva johon pohjaa oman saman ja enemmän. joskin se on elokuvasta useamman piirun fiksumpi, julmempi ja tylympi esitys.
Kick-ass ei ole onnistunut sovitus, sillä on hetkensä (ne joissa seuraa sarjakuvaa) ja sitten se päättää halata maailmaa ja laittaa hauskat deus ex machinat jotta saadaan kasaan perusbulkkielokuvaa eikä vahingossakaan ärsytetä sarjakuvafaneja.
Asia jota alkuteos taas ei väistellyt.
Mark Millarhan on väistämätön elementti (Wanted, Kick-Ass 1&2, Kingsman:secret service ja Ultimatesin vaikutus Marvelin elokuvalliseen universumiin) aiheesta puhuessa.
Nuo olivat siis vain ne jo valmiit, sitten on ne optioidut kuten
StarlightSinällään sarjakuvan filmatisoinneissa ei ole eroa kirjojen filmatisointeihin, joitain tekijöitä aina muuttuu matkan varrella vahingossa tai tahallaan.
Silloin kun muutokset eivät ole perusteltavia ja alkuteoksen hengen vastaisia (Modesty Blaise pistävä perhonen) niiden funktio on vain ottaa rahat pois herkkäuskoisilta.
Muutama vuosi sitten nousi valtava haloo kun
Jennifer Garner oli päätymässä Disneyn version Agatha Christien Neiti MarpleksiEn siis kiistä etteikö voisi tehdä versiota joka pohjaa johonkin ja on itsenäinen teoksensa, ainoastaan sen onko mielekästä tehdä juurikin olemassaolevan teoksen/sarjan mukaan jotain mikä ei ole sen perusajatuksenkaan mukaista?
Vuosikymmenten ajan sarjakuva oli huonommassa asemassa elokuvaversioiden pohjana, koska sarjakuva nähtiin lapsille suunnattuna aku ankkailuna ja sellaisena monet yhä pitävät myös supersankarigenreä kokonaisuudessaankin(ja jotkut mangaa).
Muistaakseni Lurker jossain mainitsikin Fogelin Puupään hahmon vulgarisoinnin.
Vulgarisoinnin vuodet olivat pitkiä.
Muutos tapahtui vasta kun alettiin toimia lähdemateriaalin mukaan, ei sitä vastaan.
Toki tekninen kehitys efekteissä ja kuvauksessakin vaikutti mutta ennen muuta asennemuutos. Kaikki tuottajat ja harrastajatkaan eivät tätä ole tajunneet.
Eikä yksin amerikkalaisten ongelma, Jan Kounen osaa kyllä tehdä elokuviakin mutta Le Blueberry on myös malliesimerkkejä aiheesta " ei näin".
Itsellä on useampi hyllymetri sarjakuvaelokuvia ja niiden kehityskaaren tai sen puuttumisen näkee kyllä.