Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Piirtäminen, tekstaus, väritys ja skannaus => Aiheen aloitti: Marko K - 31.03.2011, klo 14:19:55Otsikko: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Marko K - 31.03.2011, klo 14:19:55
En ole aivan varma siitä, että mihinkä tämä aihe tuli sijoittaa mutta laitoin sen nyt tänne Palaute & uudistukset -puolelle. Ylläpito voinee sitten siirtää tämän oikeaan paikkaan, jos tarvetta on.

Mutta lyhyesti siis: olen jossain täällä Kvaakissa nähnyt jonkun kirjoittamana toiveen/ehdotuksen Kvaakin omasta sarjakuva-albumista. Mitenkä se on olisiko tuo aivan mahdotonta toteuttaa? Itse olen kyllä kiinnostunut piirtämään sarjakuvaa ja laittamaan tarjolle, jos sellainen Kvaakin albumi aiottaisiin tehdä, kunhan vain aikaa on riittävästi.  :) Ja nyt, kun leijun pilvilinnoissani niin voisiko se olla peräti vuosittainen alpuumi, jos materiaalia olisi... 8]Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Curtvile - 31.03.2011, klo 15:48:22
Mutta lyhyesti siis: olen jossain täällä Kvaakissa nähnyt jonkun kirjoittamana toiveen/ehdotuksen Kvaakin omasta sarjakuva-albumista. Mitenkä se on olisiko tuo aivan mahdotonta toteuttaa?

ei ole siis mitä tulee sisältöpuoleen, kysymys on kuka sen rahoittaisi? Kustantamisen siis jos nyt puhutaan kuitenkin painotuotteesta.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: OM - 31.03.2011, klo 16:32:07
Minä olen aikaisemmin ainakin kerran ottanut asian esille. Olikohan joku muukin...en muista! Se olisi todella hieno idea saada tälläinen opus koottua. Siinä pitäisi olla mukana sitten  mahdollisimman moni kvaakin taiteilijoista. Minusta opuksen pitäisi olla vain pelkkää sarjakuvaa- ei missään tapauksessa mitään kuvituksia, koska silloin teoksesta tulisi auttamatta liian suuri sivumäärältään. Kriteeri olisi vain pelkässä sarjakuvassa.  Mutta tuntien porukkaa kvaakin bittimaailmassa- TUSKIN toteutuu koskaan!

Curtvilen puhumasta kustannus kysymyksestä sanoisin seuraavaa. Jokainen albumin tekoon osallistuva antaisi pienen suumman rahaa, jotta albumi voitaisiin painaa tai jokin muu systeemi kustannusten peittämiseksi.  Jokaisella varmasti löytyy pieni kohtuullinen summa annettavaksi. Varmasti löytyy! Painoksen ei tarvitsisi olla mikään kovin iso. Voitaisin ennakkoon vaikka tehdä tiedustelu, kuka haluaisi tilata kyseise painotuotteen ja tilaus olisi sitten sitova. Tai voitasiin jo tilaushintaan lisätä materiaali kulut mitä tulee painamiseen. Ja tietenkin pitäisi löytää edullisesti painava firma.

Toisaalta kvaakki on ollut olemassa jo senverran monta vuotta, että olisi jo aika saada jokin kvaakkiin liittyvä sarjakuvaaiheinen juttu päivänvaloon. Siinä voisi olla myös tarinoita kvaakin kirjoittajilta, jotka sitten joku kuvittaa. Tai jotan tuon tyypistä. Mutta tuskimpa projekti näkee koskaan päivänvaloa!


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 31.03.2011, klo 20:19:24
Jotain tämän tapaista yriteltiin joskus viitisen vuotta sitten.
Käsikirjoitushan valmistui? Tai ainakin vamistui melkein?

Jos täällä notkuu edelleen tuossa pojektissa mukana olleita ihmisiä, niin he voisivat vaikka luovuttaa tuon vanhan materiaalin edelleen, niin uusien yrittäjien ei tarvitsisis aloittaa aivan alusta. (Leo, hu-huu!)

Yksi toteutustapa olis viesti-tyyppinen. Minä piirrän vaikka kaksi sivua sarjakuvaa ja lähetän ne Orjanille. Orjan piirtää kaksi sivua lisää ja lähettaa 4 sivua jollekin kolmannelle piirtäjälle. Tässä metodissa on se varjopuoli, että tarinasta voi tulla ihan absurdi ja sitä kautta täysin epäkiinnostava. Piirrostyylien vaihtelukin antaa oman leimansa lopputulokseen.

Voihan tietysti joku käsikirjoittaja/käsikirjoittajtiimi tehdä käsiksen ja antaa tarinan usealle piirtäjälle piirrettäväksi.

Minusta semmoinen ei tule koskaan valmiiksi, että joku lyijää hahmot, joku lyijää taustat, joku tussaa. No, tämä on siis vain mun mielipide.

edit:
En lähtisi heti murehtimaan tuota kustannuspuolta. Kun materiaali eli sarjakuva on valmis, sitten voitte kimpassa miettiä miten sen kanssa edetään. Apuraha? Jatkotarina Sarjainfoon?


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Aura - 31.03.2011, klo 21:50:59
Tämä on vain heitto, mutta mites olisi Kvaak-antologia, jonka aihe on Kvaak? Voi olla täysin kuolleena syntynyt ajatus, mutta periaatteessa Kvaak on kuitenkin ollut aika iso osa sarjisskeneä ainoana foorumina, täällä on ollut runsaasti keskustelua, suurta draamaa ja useita tekijöitä, joten periaatteessa materiaalia luulisi olevan. Eihän sen tarttisi keskittyä pelkästään itse foorumiin, vaan aihetta voisi tulkita aika löysästikin...

Siis jos yhtenäinen pitkä tarina on hankala toteuttaa.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 31.03.2011, klo 21:54:31
Jotain tämän tapaista yriteltiin joskus viitisen vuotta sitten.
Käsikirjoitushan valmistui? Tai ainakin vamistui melkein?

Tällainen tosiaan oli. Käsis tuli jonkinlaiseen malliin ja muutama sivukin valmistui. Lyhyesti kuvaten kyse oli ehkä liiankin isosta joukosta ihmisiä tekemässä lyhyttä sarjakuvaa. Homma ei oikein pysynyt kasassa ja lopulta into loppui. Taisi ainakin osittain olla tehty tuolla tavalla, mistä mainitsit, ettei tule valmista. No mielipiteesi taisi tulla todistetuksi paikkaansa pitäväksi viitisen vuotta sitten. Lyhyesti kuvaten käsis oli lappiin sijoittuva lyhyt kauhutarina mytologisin aineksin.

Jos tuosta on jotain jälkellä jollain, niin sen jatkaminen taitaa vaatia lupaa kaikilta jotka jotain tekivätkin.

Marko K ilmeisesti kaipailee enemmän antologiateosta johon koottaisiin kvaakkilaisten sarjakuvia?

Jos joko antologiateosta tai sitten usean tekijän yhteistyösarjakuvaa lähtee tekemään, niin pitäisi tärkeimpänä, että siihen löytyisi joku pomoksi. Muuten koko projekti hukkuu liian moneen ääneen. Ja jos kustantamiseen asti tämmöinen projekti päätyy, niin vaikka rahat kustantamiseen kerättäisiin kaikilta, niin kyllä joku kuitenkin olisi muita enemmän vastuussa.

Lisäys: Kvaak aiheinen antologiateoksenkin voi laittaa liikkeelle siitä, että ihmiset piirtää Kvaak aiheisia sarjakuvia johonkin ketjuun ja jos materiaalia tulee tarpeeksi, niin sitten niistä voi tehdä antologia.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Marko K - 31.03.2011, klo 22:00:58
Joo kyllä minua innostaa tuo antologia tyylinen teos, jossa olisi monta pientä tarinaa usealta tekijältä ja ehrottomastihan se pitäisi saada painettuna.

Se on tietysti tuo rahajuttu mihin tämä voi viimeistään kaatua. Minkälaisesta summasta tässä voisi olla kyse tai voiko sitä edes arvioida? Joku kovakantinen 100 sivuinen albuuuumi... Entäs sitten semmonen Lulu tyylinen ratkaisu, että sinne myyntiin? Vai mihin ne biljoonatulot sitten menisi heh... ???


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: OM - 31.03.2011, klo 22:20:56
Jos ajatellaan esimerkiksi kvaakissa "KUUKAUDEN HAASTE" osiota, niin siihenhän on syntynyt kvaakin lahjakkailta taiteilijoilta aika nopeastikkin sarjakuvia.  Minä olen ollut senverran laiska, etten ole  viitsinyt ottaa osaa. Mutta aion ottaa kunhan aihe on kiinnostava. Tosin kuukauden haaste VIHA oli hyvin mielenkiintoinen. Kehittelin jo ajatuksia osallistua, koska teema oli hyvin laaja-alainen ja kiinnostava.
Uskon, että sama, mikä toimii kuukauden haaste osiossa  toimisi myös tässä projektissa. Jokainen taiteilijoista voisi tehdä sarjankvan aiheesta, josta itse pitää.
Myös aika kysymys täytyy ottaa huomioon jos joskus projekti etenee. Ei mitään tiukkoja aikatauluja vaan kohtuullisesti aikaa hitaamillekkin piirtäjille. Sillä ensiksi jokaisen pitää kirjoitaa käsikirjoitus ja se vie useinmiten eniten aikaa.
 Kvaakissa on lahjakkaita piirtäjiä, jotka eivät osaa kirjoittaa käsikirjoituksia tai vierastavat sitä jollakin tapaa. Kysymys voi olla myös siitä, ettei pidä omia kirjoituksiaan tarpeeksi hyvinä.  Kuinka heidät huomioitaisiin mukaan projektiin? Koska usein kaikki tyssää juuri siihen, ettei ole kunnon kässäriä. Ei voi piirtää ilman kässäriä. Tai joku saatta osatakkin, mutta usein sellaisissa tuotoksissa ei ole päätä eikä häntää.
Kvaakissahan on ihmisiä, jotka piirtävät erilaisia sarjakuva teemoja. Joku piirtää vitsi juttuja, joka piirtää Mangaa, joku lännenaiheita, joku supersankareita ja Kapteeni Suomen tyyppisiä juttuja. Ja joku saatta pitää hengellisten sarjakuvien piirtämisestä. Näin sarjakuva opuksesta tulisi monisävyinen ja sisällöltään mielenkiintoinen.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Aura - 31.03.2011, klo 22:45:52
Kvaakissa on lahjakkaita piirtäjiä, jotka eivät osaa kirjoittaa käsikirjoituksia tai vierastavat sitä jollakin tapaa. Kysymys voi olla myös siitä, ettei pidä omia kirjoituksiaan tarpeeksi hyvinä.  Kuinka heidät huomioitaisiin mukaan projektiin? Koska usein kaikki tyssää juuri siihen, ettei ole kunnon kässäriä.

Jotkut osallistuvat sitten tiiminä, toinen tekee käsikirjoituksen ja toinen piirtää.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: judea - 01.04.2011, klo 21:22:25
Pidän ajatuksesta, mutta olisi hyvä koota jonkin lainen albumi, eri piirtäjien stripeistä, (ne eivät veisi niin monta sivua.) Tai sitten sarjakuva novellikokoelma, valittaisiin tekijät, jokainen tekisi 3-10 sivuisen sarjakuvan.

Jos sitä oikeasti aletaan tekemään, valitkaa sarjakuvantekijöitä, jotka oikeasti hyviä
piirtämään, mutta eivät ole päässeet suosioon.

Rahoituksesta voisi harkita jonkin moista keräystä. Kaikilta eri sarjakuvaryhmiltä ja miksei muiltakin.

--Judea


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Jukka Koivusaari - 01.04.2011, klo 22:36:06
Joo kyllä minua innostaa tuo antologia tyylinen teos, jossa olisi monta pientä tarinaa usealta tekijältä ja ehrottomastihan se pitäisi saada painettuna.

Tommosia ne on ennen tehny
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6684.0.html


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Sika - 02.04.2011, klo 15:24:07
Joskus on pitänyt kysyäkin, että miksi Muesli lopetettiin? mitkä oli syyt? Taiteilijoilla tuntui olevan sarjakuvatkin jo valmiina seuraavaan numeroon.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: OM - 02.04.2011, klo 15:32:32
Heips Judea,

Minusta ei se asia ihan noin voi olla, että valitaan hyviä piirtäjiä. Se tuntuu niin väärältä muita kohtaan, koska kuka loppujen lopuksi voi sanoa, että kuka on hyvä ja kuka ei. Jos tuollainen opus valmistetaan joskus, ei siinä voida jättä jotakuta pois ja toisia taputella olkapäälle. Kaikille halukkaille pitää antaa mahdollisuus ja tilaisuus.  Jotenkin se tuntuu minusta väärältä lähestymistavalta asiaa kohtaan. Toki ymmärrän mitä judea tarkoittaa pohjimmiltaan.
Mutta ehkä siihen ei pitäisi ottaa mukaan sarjakuvia ammatikseen tekeviä, joita kvaakissakin on useita. Eikö heidät voisi jättää pois ja antaa tilaisuus niille, jotka eivät ole ammattilaisia......sohaisinko ampiaispesää nyt? >:D >:D  Tällä porukkalla on ihan tarpeeksi meriittiä ja julkaistuja juttuja.
Ja sitten se seikka , kuinka paksuksi kirja päästetään . Mitä paksumpi sitä kalliimpi painaa tietennii.

Niin miksi Muesli lopetettiin. Hieno julkaisu kaikenkaikkiaan!


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 02.04.2011, klo 15:33:02
Sika ja Orjan May:
Multa loppui rahat kesken.
Putkiremontti toi uutta ajateltavaa henk.koht. taloudenhoitooni.

Tonni painokuluihin ja myynti uhkasi jäädä alle sataan kappaleeseen. Olisi tullut takkiin n. 500 e. = Liikaa.

Katsotaan jatkossa josko olisi mahdollista yrittää jotain vastaavaa, vanhoista virheistä oppia ottaen. Yksi ehdoton edellytys on, että mun pitää itse opetella taittamaan ja hankkia InDesign. Sekä: Tekijöile pitäisi pystyä maksamaan palkkiota heidän tekemistään sarjakuvista.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: OM - 02.04.2011, klo 15:36:16


Putkiremontti on viimeinen vitsaus maanpäällå ja vie kyllä viimeisetkin pennoset kukkarosta. Kokemusta on!


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 02.04.2011, klo 15:41:49
Minusta ei ole mitään järkeä tehdä julkaisua, jota myydään alle 800 kpl.
Jos tuote ei sen useampaa henkilöä kiinnosta, niin parempi käyttää aikansa johonkin muuhun.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: OM - 02.04.2011, klo 16:11:09

Tertsi on kyllä oikeassa tuossa, että jos painotuotetta myydään vain vähän- miksi painaa sitten ollenkaan?

Toinen vaihtoehto tietenkin olisi   COM KVAAK.COM,  johon ainoastaan kvaakkilaiset voisivat laittaa netti sarjakuvia. Jokaiselta jotakin. Luettavissa ainoastaan siis netissä.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Aura - 02.04.2011, klo 16:11:35
Kyllähän moni tekee pienkustanteita vaikka eivät myisikään kuin jotain 100-200 kpl. 800 kpl tuntuu aika hurjalta tavoitteelta kun kaupallisetkaan albumit eivät aina yllä sille tasolle.

Mitä antologiaan tulee jos siinä on ns. "kaiken tasoisia" tekijöitä... Antologiat myyvät kyl noin yleisesti ottaen aika huonosti, ja jos tekijöiden taso heittelee liikaa, sitä ostetaan helposti vain kannustusmielessä. Ikäväähän se on valikoida ketkä otetaan, mutta jotain valikointia pitää ikävä kyllä tehdä aina kun aletaan jotain julkaista. Ainakin näin isommalla skaalalla silloin kun siihen tarvitaan jonkinlaista organisointia.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 02.04.2011, klo 16:13:22
Kyllähän moni tekee pienkustanteita vaikka eivät myisikään kuin jotain 100-200 kpl. 800 kpl tuntuu aika hurjalta tavoitteelta kun kaupallisetkaan albumit eivät aina yllä sille tasolle.
Tää luku olikin ihan vaan oma mielipiteeni.
Totta kai jokainen saa tehdä/julkaista minkä kokoiselle yleisölle itseä huvittaa.

Edit:
Jos mä vielä joskus teen sarjakuvia, niin motivaationa on nimenomaan se, että joku haluaa niitä lukea.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Aura - 02.04.2011, klo 16:20:15
No, onhan mulla vähän sama juttu, sarjakuviahan julkaistaan luettavaksi. Siksi olin jo itsekin luopumasta alasta kun en kymmenen vuoden aikana ole saanut mitään järkevää uraa aikaan, joten tiedän tunteen.

Mutta tällainen albumiprojekti tuntuu jotenkin eri asialta. Foorumin yhteisalbumi voi olla pikemminkin hauskaa tekemistä yhdessä (jos se nyt Kvaakissa onnistuu) ja sillä voi vaik kerätä rahaa johonkin. En tiä.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 02.04.2011, klo 16:23:38
Mä tarkoitin Muëslin kaltaista lehteä.

Foorumilehtihän onnistuu helpoiten siten, että jokainen halukas saa jonkun sivumäärän piirrettäväkseen ja maksaa sivumäärän mukaan painokuluja. Sitten jokainen saa panostustaan  vastaavan määrän lehtiä itselleen ja voi sitten myydä ne minne huvittaa tai jättää myymättä.

Ainoa vaikeus on, että kuka on niin luotettava tyyppi että kaikkien rahat voi antaa hänelle. Tämä siksi että painon kanssa voi asioida vain yksi henkilö, luulen ma. Sarjikset ja rahat pitää olla kasassa ennen kuin otetaan yhteyttä painoon, ettei tule myöhemmin mitään peruutuksia: "En mä ehtinytkään/viitsinytkään piirtää mitään"

edit
Niin, ja jonkun pitää taittaa koko roska.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Korro - 02.04.2011, klo 16:47:25
JOS tämmöinen julkaisu meinataan tehdä,ehdottaisin äänestystä.Jokainen halukas piirtäjä/käsikirjoitta/värittäjä/tussaaja ilmoittautuu äänestykseen.Taittaja kyllä pitäisi löytää,onhan se kiva että joku senkin tekisi.Niin,äänestyksessä jokaisella olisi tasan'samat' mahdollisuudet menestyä ja saada kuvituksensa KVAKK-albumiin.
Tämä saataa olla outo  idea mutta ei kait tästä sen enempää..

Edit:Tajusin että te konkarit saisitte tietysti enemmän ääniä koska olette olleet allale jo viimeset 10-vuotta.Sikispä ehdottaisin etteivät KONKARIT saa osallistua äänestykseen.Koska KVAAK-albumin idea oli ymmärtääkseni saada uusia nimiä suomen'suurille'markkinoille.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Aura - 02.04.2011, klo 17:15:47
Sitten on uusi ongelma, kuka on "konkari" ja kuka ei? Mihin vedetään raja? ;)


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 02.04.2011, klo 17:20:37
Ja ihan noviisit vois myös karsia. Vaikka K-18-raja. Lapsien piirustustyöpajat on erikseen.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Korro - 02.04.2011, klo 17:21:59
Konkari'raja' olisi Puupäähattu ehdokkuus/voitto.Sitten kun saadaan tarkempaa informaatiota painatus sun muihin juttuihin niin joku fiksumpi voi sen KONKARI rajan määritellä.Edellinen viestini oli ihan Ahaa-elämys.Jos joku luokkaantu ajattelemalla:'Olen KONKARI,en siis voi osallistua äänestykseen ;<' olen pahoillani.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 02.04.2011, klo 17:24:32
Konkari'raja' olisi Puupäähattu ehdokkuus/voitto.
Tuskin Puupäähatun voittaneita kiinnostaa Kvaakin julkaisu.
Tai ei ainakaan pitäisi, tämmöinen harrastelijoiden puuhastelu.

Alkoi ihan kiinnostamaan, tuleeko tästä hankkeesta joskus mitään. Toivottavasti tulee.

Ja haluatteko/saatteko käyttää Kvaak-sanaa/logoa julkaisussanne?


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Korro - 02.04.2011, klo 17:31:57
Minua alkoi kiinnostaa keskustelun alkessa että olisikohan tämmöinen mahdollista.Kvaak.fi tarra kanteen olisi 'hyvää'mainosta.Kun aika pienet piirit täällä on.Olisi kiva saada AapoK:oon kaltaisia taitureita tänne.Tietäisi ainakin mitä kenen materiaalia kannattaa odottaa.Koska täältä yleensä utelen julkaisuista ja haukun sitten ne kun olen lukenut,oravanpöyrä.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 02.04.2011, klo 17:43:44
Eikös tällainen projekti kuitenkin pitäisi aloittaa ihan itse asiasta, eli niiden sarjakuvien tekemisestä? Turha käyttää liikaa aikaa siihen mitä sitten tapahtuu kun jotain on valmiina ja pohtia sitä miten valittaisiin teokset liiasta tarjonnasta jos tarjontaa ei ole loppujen lopuksi ole ollenkaan.

Toki on hyvä päättää jotain yleistä itse teoksen suhteen noin yleisellä tasolla. Tyyliin antologiateos jonka koko riippuu kuinka paljon materiaalia tulee ja jos materiaalia tulee liikaa, niin onpahan sitten mahdollista tehdä toinenkin julkaisu.

Sen verran paljon täällä on omakustanteen tekijöitä, että eiköhän sarjakuvien saaminen kansien väliin ole sitten aika yksinkertainen juttu kun sen aika koittaa. Eiköhän joku myös suostu taittajaksi sitten kun on jotain konkreettista. Raha asioista sopiminen on sitten ikävämpi juttu, kun tosiaan yhden ihmisen kuitenkin lopulta on ne rahat kerättävä kasaan ja maksettava paino jne mutta tämä olisi sellainen keskustelu, jonka itse jättäisin siihen, että materiaalia olisi valmiina.

Itse en näe sarjojen valintaa ongelmana. Ammattilaisemmilla tekijöillä ei välttämättä edes ole niin suurta tarvetta saada teoksiaan juuri tällaiseen julkaisuun. Muitakin väyliä saada teoksiaan ihan painetuksi on ihan riittämiin.

Mutta siis itseäni kiinnostaisi nähdä enemmän toimintaa ja vähemmän jahkailu siitä mitä tähtäisiin jos materiaalia tulisi. Selvästi muutamalla tekijälläkin on kiinnostusta tehdä jotain tällaiseen julkaisuun, mutta kuinka monella oikeasti? Itseltäni varmaan irtoaisi jonkin sortin käsikirjoitus, mutta en lupaa vielä mitään. Muutenkin riittää tekemistä ainakin seuraaville festareille asti.

Eli jos lähtisi liikkeelle joistakin yleisistä linjauksista ja sen jälkeen alkaisi muodostaa käsikirjoittaja - piirtäjä pareja tai odottamaan yksinäisiltä susilta töitä. Tai käsikirjoituksia ihan vain yleisesti tarjolle joista joku voisi valita piirrettävää.

Kun kyse on Kvaak albumista, niin itseäni kiinnostaisi nähdä mahdollisimman paljon myös keskeneräistä täällä.

Kvaak logo taitaa olla "yhteisön omaisuutta." Eli eiköhän sen saa käyttöön. Omalta osaltani toki olisi hienoa jos julkaisu saataisiin aikaan, mutta olisi mukava myös päästä seuraamaan itse tekemisen edistymistä.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: [kivi] - 03.04.2011, klo 00:10:44
Tuskin Puupäähatun voittaneita kiinnostaa Kvaakin julkaisu.
Tai ei ainakaan pitäisi, tämmöinen harrastelijoiden puuhastelu.

Hmm. Mulla lukee ihan Puupäähatun perusteluissakin että se on myönnetty harrastelijoiden puuhastelusta. Että sikäli, veteen piirretty on tuommoinen raja, eikä siltä pohjalta ainakaan sovi dissata puuhastelua. Sanoihan Kari Suomalainenkin, että onnellisin ihminen maailmassa on iloinen diletantti, joka saa tehdä rakastamaansa asiaa ilman tulonhankkimisen pakkoa.
:-)
Mielelläni näkisin Kvaakin sarjakuvalehden toteutuvan. Täällä on todella paljon lahjakkaita tekijöitä joiden tarvitsisi enää todistaa pystyvänsä tekemään ihan kokonaisia sarjakuvia alusta loppuun saavuttaakseen täyden ammattilaisstatuksen. Ja sitten täällä on tietenkin niitä oikeita ammattilaisiakin. Ja sellaisiksi haluavia, mikä on jo puoli voittoa koska pitää haluta ihan hemmetisti jotta viitsii tehdä jotain niin vaikeaa ja raskasta kuin sarjakuvaura lopulta on. Ja sitten on harrastajia, mikä on sekin ihan jees, koska taidetta saa harrastaa myös ihan vain huvikseen.

Tekisittekö aluksi säännöllisen, ilmaisen ja vapaaehtoisen nettilehden? Se olisi tämän päivän tapa tehdä, ja hyvä tapa vakiinnuttaa homma ennen kuin aletaan kerätä rahaa painolaskuihin.

Kivi


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 00:18:50
Nettilehdestä voisi kaltaiseni vanha jääräkin innostua. Siis jos mahtuu jengiin mukaan. Kiviltä hyvä idea.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Sika - 03.04.2011, klo 14:45:48
Joku viikottain päivittyvä nettisarjakuva homma voisikin olla ihan toimiva. Voisi olla jatkosarjakuvaa ja sitten lyhyempiä tarinoita. Olen innokas osallistumaan, jos tällaista aletaan väsäämään. Jonkun toisen käsikirjoitukseen olisi mukava piirtää.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 15:04:37
Mitä kustannuksia tai vaivaa koituu nettilehden perustamisesta/ylläpidosta?


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 03.04.2011, klo 15:16:47
Jos viikottaisen nettisarjakuva saadaan aikaan, niin ehkä itsekin saan motivaatiota päivittää Kvaakin alusta tukemaan tällaista.

Toimisiko tämä sitten niin, että tehdään varastoon jonkun verran sarjakuvaa ja kun on tarpeeksi materiaalia aletaan julkaisemaan siitä sopivissa erissa säännöllisesti ja toivotaan että eri tekijöillä riittäisi intoa tehdä aina silloin tällöin jotain uutta?

Jotenkin tuntuu, että tämä vaatisi nyt jonkun tekemään aloitteen, että tehdään. Itse koitan tätä välttää etten innostu liikaa jostain, johon ei riitä välttämättä riitä aika.

Tertsi: Jos nettilehti pyörii Kvaakissa, niin kustannuksia ei ole tule perustamisesta tai ylläpidosta. Vaiva on jotain, joka täytyisi joka tapauksessa tehdä, eli Kvaakin alustan päivittäminen. Sen jälkeen ylläpidon luulisi olevan kohtuullisen vaivatonta.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 15:19:39
Tero:  Kiitos vastauksesta. En tajunnutkaan, että nettilehti voisi toimia Kvaakin yhteydessä. Sehän olisi aivan mahtava lisä Kvaakkiin!

Yksi asia, mikä pitää tietää ennen kuin voi piirtää sivuakaan sarjista, on sarjakuvasivun koko. A4, B4 vai mikä?
Minusta on ihan sama mikä  koko on, kunhan se vain on tiedossa.

edit.
Voisiko Kvaakissa toimia useita nettilehtiä? Kaikkia genrejä lienee aika vaikea sulloa samaan julkaisuun.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 03.04.2011, klo 15:51:05
Sen verran voisi analysoida, että jos kyse on julkaisusta, jossa Kvaakkilaiset tekevät sarjakuvia säännöllisesti Kvaak nimikkeen alla ja sitä julkaistaan Sian mainitsemalla tavalla säännöllisesti viikottain, niin silloin Kvaak tuntuisi tämmöiselle oikealta paikalta.

Jos lähtee tekemään ihan nettilehteä eli jotain, joka käsittääkseni tarkottaisi, että kerätään X määrä sarjakuvaa tietyn teemaan liittyen ja julkaistaan se kerralla, niin silloin ehkä oma domain olisi parempi. Säännöllisesti julkaistavia sarjakuvia ihmiset seuraavat huomattavasti paremmin jos sitä julkaistaan jossain, jossa he käyvät muutenkin. Nettilehti olisi sen verran isompi juttu, että se ansaitsisi oman domainin.

Omalla domainilla kuluja tulisi max muutamia kymmeniä euroja vuodessa. Se vaatisi enemmän työtä ja jotenkin epäilen että silloin tämä kaatuisi siihen, ettei löytyisi ketään pystyttämään palvelua. Toki jos löytyy ja löytyy joku vastuu henkilö toimittamaan nettilehteä niin periaate on ollut, että mielummin suositaan uusia palveluja kuin lisätä Kvaakkiin mitään.

Säännöllisen julkaisun näkisin lähinnä jatkeena sille, että sarjakuvaa postattaisiin jonnekin foorumille tai galleriaan.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 16:00:11
Viikottain/kerran kahdessa viikosssa päivittyvästä/ilmestyvästä nettilehdestä olisin minäkin kiinnostunut. Kertajulkaisu toimii printtinä, ei netissä.

Mielestäni.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Holle - 03.04.2011, klo 16:43:53
Miten olisi Ruutukaavan (http://www.ruutukaava.com/) tapainen systeemi. Omilta (KVAAKin) sivuilta vain linkki Issuu-sivulle (http://issuu.com/). Tuollahan julkaisu on ilmaista ja lukeminen näyttää olevan vaivatonta.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 16:45:51
Ruutukaavan tapainen julkaisu oli mullakin mielessä, muunlaisesta kun en mitään tiedäkään.

Ruutukaavassa on hienoa kun sivut kääntyy tuollain melkein oikeasti.

edit:
Oiskos sulla Holle mahiksia ruveta vetämään tämmöistä nettilehti-projektia?


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Korro - 03.04.2011, klo 16:50:26
Tästä on kehkeytynyt mielenkiintoinen keskustelu.Haluaisin itse osallistua tämän 'ehkä' tulevan julkaisuun omilla materioilla mutten omista skanneria. : (
Pitää nyt äkkiä kerää näin (rikkaana) opiskelijana rahaa skanneriin.
Aika näyttää,jatkakaa olkaa hyvä.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 03.04.2011, klo 17:10:52
Miten olisi Ruutukaavan (http://www.ruutukaava.com/) tapainen systeemi. Omilta (KVAAKin) sivuilta vain linkki Issuu-sivulle (http://issuu.com/). Tuollahan julkaisu on ilmaista ja lukeminen näyttää olevan vaivatonta.

Ehdottomasti. Itselläni oli mielessä kehittää Kvaakin galleriaan jotain, joka tekisi pidempien sarjakuvien julkaisemisen galleriassa mukavaksi ja sitten vain päivittää promo osiossa aina uusinta päivitystä. Mutta kun kerran näinkin hyvä systeemi on olemassa, niin eipä tarvitse tehdä muuta kuin varata tälle promo paikka.

Ilmeisesti Issuulla ei ole mitään tekijänoikeus kohtia joka voisi tulla esteeksi?
Edit: Nopeasti Copyright FAQ:ta vilkaistessani vaikutti hyvältä.Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 03.04.2011, klo 17:47:50
Ilmeisesti Issuulla ei ole mitään tekijänoikeus kohtia joka voisi tulla esteeksi?
Joo, Ruutukaava näyttää hyvältä ja Issuun tekijänoikeudet näyttäisivät olevan kunnossa, mitä kans tuota kohtaa silmäilin.

Minustakin vaikuttaisi hyvältä idea, jossa Kvaalilla olisi muutama erillinen julkaisu. Nämä voisivat olla aiheeltaan (Kvaakin keskusteluja mukaillen)vaikkapa:

- Supersankarit
- Länkkärit/sota
- Arkirealismi
- Underground/ K-18
- Stripit/ huumori

Mille idealle nyt löytyy tekijöiden puolelta kysyntää.

Jokaiselle "lehdelle" voisi keksiä oman nimen ja suunnitella logon erikseen.
Sivun formaatti pitäisi sopia etukäteen, niinkuin Tertsi huomautti.
Tarvittaisiin myös päätoimittaja joka lehdelle. Tämä pt ottaisi sitten vastaan tarjokassarjat, kirjoittelisi tekijöiden kanssa ja julkaisisi setin aina kun sopivankokoinen köntsä, kansineen, nahkoineen ja karvoineen on valmiina.
Asioista voisi tietenkin kirjoitella myös Kvaakin ketjuissa. liittyen kuhunkin lehteen, mutta kaikkea metahöppinää ei välttämättä tarvitse tyrkyttää kaikille kvaakilaisille.
Yhtäpitävä julkaisusoppari kaikille tekijöille täytyisi kyllä miettiä kans...

En pitäisi mahdottomana sitäkään että päätoimittaja saisi palkaksi vaivoistaan jonkin sortin sananvaltaa sisällön editoimiseen ja kasaamiseen. Kunhan pelisäännöt ovat vain selvät kaikille. Vastaavasti tekijät voisivat halutessaan edelleen julkaista töitään myös vaikkapa Kvaakin galleriassa.

Genrejako helpottaisi huomattavasti sekä näiden "lehtien" lukijoiden että tekijöiden elämää. Näin toimien en pitäisi mahdottomana vaikka osa lopputuloksista aikaa myöten päätyisi painettuun muotoon. (Edellyttäen että originaalit on tehty sitä myöden...)

Tämmöinen järjestely toimisi mielestäni parhaiten alkuperäisen ehdotuksen hengessä. Kvaakin "lehdet" promoaisivat tekijöitä, toisivat sarjoille portaalin ohessa killuessaan kenties mukavasti lukijoita. Toisaalta julkaisut monipuolistaisivat Kvaakin sisältöä.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Curtvile - 03.04.2011, klo 17:55:57
Reiman ideaa kommentoiden, valitsen nyt olennaisimmat osat:

Minustakin vaikuttaisi hyvältä idea, jossa Kvaalilla olisi muutama erillinen julkaisu. Nämä voisivat olla aiheeltaan (Kvaakin keskusteluja mukaillen)vaikkapa:

- Supersankarit
- Länkkärit/sota
- Arkirealismi
- Underground/ K-18
- Stripit/ huumori

Mille idealle nyt löytyy tekijöiden puolelta kysyntää.

.. (Edellyttäen että originaalit on tehty sitä myöden...)

... Toisaalta julkaisut monipuolistaisivat Kvaakin sisältöä.

julkaisukoko toisaan pitää sopia, originaalit nyt voi olla tekijästä riippuen A8sta hartwallareenan kattoon ja olen samaa mieltä monipuolistaisi reilusti kvaakin tarjontaa ja ehkä madaltaisi sarjakuvantekijäksi ryhtymiskynnystä.

genreihin lisäisin montakin itse varsinkin seikkailupuolelle, isommat kaatolaarit kuten fantasia, scifi, rikos ja ihan seikkailu kun uupuvat. Se että supersankarit tai manga kattavat nuo kaikki ei silti riitä.

eniten silti penään samaa kuin Tero Mäntylä. Tekijöitä ja tekemistä. toimitustyötä tarvitaan tietty mutta ensin tarvitaan tekijöitä.

itse toivon että lähtee liikkeelle ja voisin jopa osallistuakin.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Sika - 03.04.2011, klo 18:10:55
Wordpressiin olisi tuommonen plugin Webcomic  http://webcomicms.net/ (http://webcomicms.net/), jolla pystyy seuraamaan monta eri sarjakuvaa samanaikaisesti. Etusivulla näkyisi uusin lisäys mutta arkiston kautta voisi seurata valitsemaansa sarjakuvaa. Tietysti tuohonkin tarvitsisi oman sivustonsa.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 18:19:28
eniten silti penään samaa kuin Tero Mäntylä. Tekijöitä ja tekemistä. toimitustyötä tarvitaan tietty mutta ensin tarvitaan tekijöitä.
Pelisäännöt pitää olla selvillä ihan ensin.
Sitten vasta piirretään.

Genrejä voidaan varmaan tarvittaessa lisäillä tai poistaa.

Jonkinlainen sopimus olisi varmaan hyvä. Vaikka semmoinen, että tekijöillä on kaikki maailman oikeudet tekeleisiinsä. Kvaak tai mikä lie julkaisee sarjat nettilehdessä, yhden kerran. Sarjoista ei makseta mitään palkiota tekijöille.

Osaisiko joku laatia sopparin? Kuka sopii Kvaakin puolesta ja mitä?


edit:
Sitten se vaikein kysymys:
Jotta lehteä jaksaisi lukea, siinä olevien sarjakuvien pitää ylittää joku rima. Kuka tämän riman kulloinkin asettaa? Siinäpä pähkinä purtavaksi.

Mä en ainakaan ala lukemaan mitään nettilehteä jos se näyttää Kvaakin gallerialta.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Holle - 03.04.2011, klo 18:23:36
Ruutukaavan tapainen julkaisu oli mullakin mielessä, muunlaisesta kun en mitään tiedäkään.

Ruutukaavassa on hienoa kun sivut kääntyy tuollain melkein oikeasti.

edit:
Oiskos sulla Holle mahiksia ruveta vetämään tämmöistä nettilehti-projektia?
Jätän tuon mielelläni jollekin toiselle. Jollekulle hyvää työharjoittelua.
Piirtää voin tarvittaessa.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 18:27:19
Jos nämä nettilehdet on jotenkin Kvaakin yhteydessä, niin niitä ei varmaankaan voi olla rajattomasti.
Ajattelin vaan semmoista toimintamallia, että samanhenkiset tekijät lyöttäytyy vain yksinkertaisesti yhteen ja perustaa lehden. Pelkään, että näin Kvaak-nettilehtiä syntyisi aika paljon eli liikaa.


No, ehkä parhaat jäisivät henkiin ja huonot kuihtuisivat pois...


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: OM - 03.04.2011, klo 18:36:04
Tuo ruutukaavan sivusto oli oikein miellyttävä. Tulevat teemat oli sijoitettu hyvin vasemalle.  Samoin ohjeet sarjakuvien tekijöille. Sitten oma osio valmiille sarjakuville. Vaikutti toimivalta jutulta.

Mutta jos netti sarjakuva ala KVAAK joskus näkee päivänvalon, on aivan selvää, että kaikilla ei ole mahdollisuuksia sinne jatkuvasti tehdä juttuja. Mutta mainitut erilaiset sarjakuva genre alueet ovat mainio juttu.

Kun aikaa sitten otin puheeksi tämän kvaakin oman sarjakuvalehti asian, minulle ei tullut mieleeni silloin mahdollisena vaihtoehtona WEBCOMICS tyyppinen sivusto. Hienoa, että sellainen mahdollisuus tässä osiossa otettiin jäkevällä tavalla esille. Ja perusteltiin sen hyviä puolia mahdollisimman selkeällä tavalla. Ja mahdolliset epäkohdatkin sivuttiin . Tämän projektin onnistuminen vaatii ehdottomasti kunnollista suunnittelua ja tietenkin aikaa.

Jotenkin näen nyt, että tuo kvaakin oma Webcomis hanke erilaisine sarjakuvan osa-alueineen saattaa  mahdollisesti toteutua lähitulevaisuudessa.  Monilla täällä kirjoittavilla on ollut erinomaisia ehdotuksia siitä, millainen sen pitäisi olla.

Mutta missään tapauksessa tämä uusi mahdollinen tuleva  portaali ei saa viedä tilaa ja kiinnostavuutta tästä kvaakin alkuperäisestä portaalista.  Yhdyn Tertsin ajatuksiin edellisessä kommentti osuudessaan.

Seuraavavassa on ehdotelmani kvaakin web-somics genreistä ( osa samoja kuin täällä on jo mainittu):
- Supersankarit
- Länsi/sota
- Arkirealismi ja ihmissuhde/poliittiset
- Underground/ K-18
- Stripit/ huumori
- Fantasia/ Sci-Fi
- Historia
- Manga/ anime ( myös anime voi olla sarjakuva)
- Rikos
- Seikkailu ( hyvin laajaalainen osio)
_______________________________________ _______________________________


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Holle - 03.04.2011, klo 18:45:06
Itse tekisin tämän näin:

Joku (jotkut) joka on kiinnostunut jonkin aiemmin mainitun genren lehden toimittamisesta valitsee gallerian tai KVAAKin haasteiden tahi jonkun muun näytön perusteella haluamansa määrän tekijöitä, antaa aikataulun joka on ehdoton ja kasaa saaduista lehden.
Tai sitten:
Ottaa vastaan kaikilta halukkailta näytteen tai valmiin sarjan tietyn aikataulun puitteissa ja valikoi niistä itsevaltaisesti julkaistavat.

Sopimuksesta sen verran että itselleni riittäisi ilmoitus KVAAKissa että sarjaa ei julkaista muualla kuin ko. julkaisussa. Jos oikeuksia ei erikseen luovuteta niitä ei myöskään menetä.

Joten ei puutu muuta kuin toimittaja(t). Jos tämä halutaan saada aikaiseksi niin turha hautoa asiaa liian pitkään. Ensimmäiseen numeroon saattaa löytyä materiaalia jo valmiiksi.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Curtvile - 03.04.2011, klo 18:46:41
Pelisäännöt pitää olla selvillä ihan ensin.
Sitten vasta piirretään.

Ok. Pistetäänkö jonkinasteinen äänestys aiheesta koko? ehdottaisin kättelyssä B4 B5 ja A4 vaihtoehdoiksi.

Toimitustyötä tietty auttaa jos sovitaan myös tuosta käytännöstä johon itsekin viittaisit

Jos nämä nettilehdet on jotenkin Kvaakin yhteydessä, niin niitä ei varmaankaan voi olla rajattomasti.
Ajattelin vaan semmoista toimintamallia, että samanhenkiset tekijät lyöttäytyy yksinkertaisesti yhteen ja perustaa lehden. Pelkään, että näin Kvaak-nettilehtiä syntyisi aika paljon eli liikaa.


No, ehkä parhaat jäisivät henkiin ja huonot kuihtuisivat pois...

lehtiä voi olla (lähes) rajattomasti, sehän tämän keskinäisen verkon idea on. Itse tajusin Reiman kommentin realpolitik tyylisenä ratkaisuna: mangustit eivät lue BD osiota, länkkäristejä ei kiinnosta supersankarointi arkirealismin ja alternatiiviartsun ystäviä ei mikään viihde jne jne.

Eli antaa kaikkien kukkien kukkia mutta ei pakoteta kaikkia peikkoja samaan peltoon.

pääasia että saataisiin asia ylipäätään liikkeelle.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 18:47:47
Mites tuonne issuuhun pudotetaan tuo matsku?
Pitääkö lehdet taittaa taitto-ohjelmassa ja sitten pudottaa taittotiedosto issuun syövereihin vai miten tämä homma toimii käytännössä?

Nimim.
Toimittajan pestistä hiukan kiinnostunut   :-[


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 18:51:12
lehtiä voi olla (lähes) rajattomasti,
Meinasin vaan sitä, että linkit noihin lehtiin tulee varmaan etusivulle tai muualle näkösälle. Ei etu sovi varmaan sataa linkkinappia, jos haluaa sinne toimituksellistakin matskua näkyviin.

Tietty nuo linkit "lehtiin" voisi olla jossain sivun alareunassa. Sivua voi sitten scrollailla alas päin  ja etsiä mieleistään linkkiä, vai eikö?


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: OM - 03.04.2011, klo 18:52:04
En pidä siitä, että tulee suorittamispakko kun annetaan tiukkoja Detaljii aikoja. Minusta kvaakin webcomicin pitäisi olla sellainen, että sinne voi sitten omaa tahtiaan lisätä omia juttuja eikä niin, että pitää kaikki tehdä kauhealla kiireellä. Siis valmiit osiot eri sarjakuva tyyppi lajeille.  Kun saat oman juttusi valmiiksi, voit sen sitten sinne lisätä kun se tuntuu sinusta valmiilta. Minä en lähde mukaan sellaiseen, missä katsotaan kelloa! Missä välissä ne kässärit kin kirjoittetaan? Te muut varmasti pystytte tekemään päivässä kässärin, mutta minä en!


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 03.04.2011, klo 18:53:15
Kvaak tai mikä lie julkaisee sarjat nettilehdessä, yhden kerran. Sarjoista ei makseta mitään palkiota tekijöille.

Osaisiko joku laatia sopparin? Kuka sopii Kvaakin puolesta ja mitä?

Jos menee esim. Issuulla niin Kvaakin kanssa ei kai tarvitse sopia muuta kuin oikeudesta laittaa Issuu linkki / embed versio? Kvaak kun ei oikein ole mitään virallista mikä voisi tehdä sopimuksia.

Issuun kautta ne saavat lisenssin käyttää teosta. Lisenssin voi purkaa ottamalla julkaisu pois palvelusta. Tekijänoikeudet säilyy täysin tekijöillä.

Mä en ainakaan ala lukemaan mitään nettilehteä jos se näyttää Kvaakin gallerialta.
Täytyy tähän kuitenkin täsmentää, että galleria josta puhuin ei ole nykyinen galleria vaan se mitä se tulisi olemaan uudistusten jälkeen. Yksi vaatimus kun Kvaakinkin Gallerialla on, että se sopisi nimenomaan sarjakuvien esittämiseen. Mutta lähellekkään Issuun tasoista kokemusta ei tulla pääsemään.

Ja kun itselläni sattumalta oli lehti helposti saavana PDF:änä ja vielä ISBN:kin varattu myös sähköiselle versiolla, niin tottahan toki piti heti Issuuta testata. Tuntee itsensä vanhaksi kun asiat sujuu näin helposti. 100mb:tä oli tiedostokoon rajana.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 18:53:35
inä en lähde mukaan sellaiseen, missä katsotaan kelloa!
Kun ei ole mitään festraeita tai vastaavia minne lehti pitää saada myyntiin, niin ei liene mitään syytä laatia supertiukkoja dead-linejä.

MUTTA: jotta lehti saavuttisi lukijat, ilmestymispäivämäärät eivät saa heitellä IHAN miten sattuu.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Sika - 03.04.2011, klo 18:54:18
Ilman deadlinea suurinosa ei saa mitään aikaiseksi.
Tuosta issuu sivustosta sen verran, että pystyformaatti ei minun mielestäni oikein toimi ruudulta katsellessa ja varsinkaan ei kokonainen aukeama. Katselin äsken tuolta jonkun tekemiä sarjakuvia ja zoomailu oli välttämätöntä ja sellaista ei pitäisi joutua tekemään lukiessaan nettisarjakuvaa.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 18:55:59
Mites semmoinen vaakamuotoinen julkaisu, tyyliin kaksi sarjakuvariviä päällekkäin?
Se tuntuisi minusta parhaalta formaatilta sarjakuvalle.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Sika - 03.04.2011, klo 18:58:54
Poikittaisformaatti toimisi netissä paremmin ja jos joskus kävisikin niin, että lehti painettaisiin paperille, voisi kaksi sarjakuvasivua laittaa päällekkäin, jolloin tulisi a4 kokoon passeli.

muoks.

Toisaalta me Tertsin kanssa piirretään samaan kategoriaan kuuluvia sarjiksia, joihin kyseinen ruutujako käy hyvin, mutta taas supersankari sarjikset ei välttämättä käykään tuohon muottiin.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 18:59:39
Poikittaisformaatti toimisi netissä paremmin ja jos joskus kävisikin niin, että lehti painettaisiin paperille, voisi kaksi sarjakuvasivua laittaa päällekkäin, jolloin tulisi a4 kokoon passeli.
Tismalleen.

MM. suuri Jean Giraud on toiminut juuri näin. (Ja Uderzo, Franquin, Walthery, Peyo ja herra ties kuinka moni muu)


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 19:04:48
Toisaalta me Tertsin kanssa piirretään samaan kategoriaan kuuluvia sarjiksia, joihin kyseinen ruutujako käy hyvin, mutta taas supersankari sarjikset ei välttämättä käykään tuohon muottiin.
Ne supersankarit on sitten eri lehdessä.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Holle - 03.04.2011, klo 19:05:17
Eikös tuossa formaattiasiassa voisi antaa toimittajalle päätäntävallan.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 03.04.2011, klo 19:10:08
Mites tuonne issuuhun pudotetaan tuo matsku?
Pitääkö lehdet taittaa taitto-ohjelmassa ja sitten pudottaa taittotiedosto issuun syövereihin vai miten tämä homma toimii käytännössä?

Tein tilin Facebook tunnuksellani. Klikkasin upload document millä sain alle 100mb:hen puristetun PDF:n ladattua nettiin ja hetken prosessoinnin jälkeen kaikki oli valmista.

Tällainen tuli:
http://issuu.com/teromantyla/docs/alainia4

Tässä tulee sitten se kysymys onko julkaisu nettisarjakuvaa vai tehdäänkö se lehteen. Jos sarjakuva on tehty lehtiformaattiin, eli myös mahdollista painatusta varten, niin sitten minusta tuo Issuu tai vastaava on aivan mahtava. Tosin tässä formaatissa en usko, että julkaisut olisivat viikottaisia.

Jos taas lähdetään tekemään viikottaista nettisarjakuvaa niin varmaan sitä varten Joomlaan (tuleva Kvaakin alusta) saa jonkun sopivan palikan josta saa sopivan näköisen.

Toisaalta Issusta innostuneena sanoisin, että kai sitten voi laittaa poikittaisformaatissakin materiaalia... ja voi. Yhden löysin. Ongelma tietty se, että vakiona näytetään aukeama. Senkin ehkä saa pois embed tagin asetuksista... Edit: Single page löytyy.

Tulee niin tiheään tahtiin vastuksia, ettei millän ehti pysyä kärryillä...
Mutta se missä näitä julkaisee on tosiaan tekijöiden päätettävissä. Eikä välttämättä mitään, mitä tarvitsisi lyödä lukkoon. Vaihtoehtoja näyttää olevan tarjolla ennen kuin kuvittelin.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Holle - 03.04.2011, klo 19:14:46
Tein tilin Facebook tunnuksellani. Klikkasin upload document millä sain alle 100mb:hen puristetun PDF:n ladattua nettiin ja hetken prosessoinnin jälkeen kaikki oli valmista.

Tällainen tuli:
http://issuu.com/teromantyla/docs/alainia4Eikö meillä tässä jo ole fantasianumeron toimittaja?


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 19:15:48
Mä kokeilin, lukemaan pystyy yhtä sivua kerrallaan. Siihen on oma painike ihan kuin Hesarin Näköislehdessäkin.

Osaatko Tero vastata seuraaviin kysymyksiin:
pitääkö omistaa taitto-ohjelma jotta matskua voi tuupata tuonne issuuhun?
Voiko lehden kasata yksittäisistä jpg. sivuista ilman taitto-ohjelmaa esim photoshopissa?


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 03.04.2011, klo 19:40:49
Mä kokeilin, lukemaan pystyy yhtä sivua kerrallaan. Siihen on oma painike ihan kuin Hesarin Näköislehdessäkin.

Osaatko Tero vastata seuraaviin kysymyksiin:
pitääkö olla taitto-ohjelma jotta matskua voi tuupata tuonne issuuhun?
Voiko lehden kasata yksittäisistä jpg. sivuista ilman taitto-ohjelmaa esim photoshopissa?

Yhtenä PDF:nä täytyy olla. Kun Photoshopista omistan vain elements version, niin en osaa sanoa saako siitä ulos pdf:n, jossa olisi useampi kuva peräkkäin. Ellei onnistu, niin varmaan on olemassa joku pikku ohjelma, joka tekisi tämän automaattisesti. Manga studiota ryhdyin käyttämään tuota lehteä kasatessani.

Ilmainen taitto-ohjelma Scripus vaatinee ehkä eniten manuaalista työtä, mutta sillä nyt ainakin saa kuvista PDF:n kasaan yksittäisistä kuvista.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 19:43:54
Kiitoksia.

Mä pääsen puuhailemaan tämän asian parissa vasta joulun jälkeen.
Odottavan aika on pitkä.Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 03.04.2011, klo 20:15:51
Tuo vaakamuoto ei liene kovin kätevä. Jos haluaa katsella vain yhtä sivua, edellinen ja seuraava näkyvät ylhäällä ja alhaalla ruudussa.

esimerkkilehti Issuussa:
El Web Negre 034

Olisiko paras formaatti A4, pysty, keskimäärin kolme sarjakuvariviä per sivu pystysuunnassa?
edit:
Tällä hakusanalla näkee miten eurooppalainen nelirivinen sarjakuva toimii:
Lucky Luke : l'arnaque

Tämä toimii paljon paremmin:
DIAPLANHTIKA No 129


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Marko K - 04.04.2011, klo 12:48:33
Minusta A4, pysty, kuulostaa hyvältä.

Viikottain ilmestyvä lehti voi olla ehkä liian kova tahti. Vaikka enhän minä tiedä kuinka paljon innokkaita tekijöitä riittää  :). Jonkinlainen määräaika on kuitenkin minunkin mielestäni oltava, jotta jotain saa aikaiseksikin. Kannatan mallia, jossa päätetään jonkinlainen lehden ilmestymisaika(taulu) ja siihen tähdäten sitten piirretään sarjakuvia ja toimittaja/raati valitsee mitä lehteen otetaan. Jos ei kerkiä yhteen niin sitten seuraavaan numeroon. Homma toimii kuitenkin harrastuspohjalta.

PDF:ksi kuvat voi niputtaa käsittääkseni esim. tuollaisella:

http://www.themisteriosos.com/convert-multiple-images-to-pdf-with-image-to-pdf-converter-free.htm

Muitakin löytynee.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 04.04.2011, klo 13:06:16
No niin:
Julkaisupaikka on selvillä.
PDF:ää vääntävä ohjelma on valmiina.

Enää puuttuu:
- Toimittaja
- Lehden nimi + Logo + lehden ulkoasu
- sarjakuvat

Nyt tämä homma on enää kiinni tekijöistä.
Odottelemme mielenkiinnolla.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: judea - 04.04.2011, klo 15:46:51
Tehkää ensi kuun haasteeseen aiheeksi, sarjakuva kvaakinlehteen. :laugh:


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: judea - 04.04.2011, klo 15:48:21
Heips Judea,

Minusta ei se asia ihan noin voi olla, että valitaan hyviä piirtäjiä. Se tuntuu niin väärältä muita kohtaan, koska kuka loppujen lopuksi voi sanoa, että kuka on hyvä ja kuka ei. Jos tuollainen opus valmistetaan joskus, ei siinä voida jättä jotakuta pois ja toisia taputella olkapäälle. Kaikille halukkaille pitää antaa mahdollisuus ja tilaisuus.  Jotenkin se tuntuu minusta väärältä lähestymistavalta asiaa kohtaan. Toki ymmärrän mitä judea tarkoittaa pohjimmiltaan.
Mutta ehkä siihen ei pitäisi ottaa mukaan sarjakuvia ammatikseen tekeviä, joita kvaakissakin on useita. Eikö heidät voisi jättää pois ja antaa tilaisuus niille, jotka eivät ole ammattilaisia......sohaisinko ampiaispesää nyt? >:D >:D  Tällä porukkalla on ihan tarpeeksi meriittiä ja julkaistuja juttuja.
Ja sitten se seikka , kuinka paksuksi kirja päästetään . Mitä paksumpi sitä kalliimpi painaa tietennii.

Niin miksi Muesli lopetettiin. Hieno julkaisu kaikenkaikkiaan!

Tarkoitin lähinnä "hyvillä" että ei ketään kuka piirtää tikku ukkoja.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: OM - 04.04.2011, klo 16:04:13


Ymmärsin mitä tarkoitit judea. Olet aivan oikeassa. Onhan kvaakissa paljon taiteilijoita, jotka osaavat piirtää muita kuin tikku ukkoja. :D


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: judea - 09.04.2011, klo 13:50:32

Ymmärsin mitä tarkoitit judea. Olet aivan oikeassa. Onhan kvaakissa paljon taiteilijoita, jotka osaavat piirtää muita kuin tikku ukkoja. :D
niin on


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 09.04.2011, klo 23:58:06
Höm höm... tikku-ukonkin voi piirtää hienosti ja taitavasti - ilmaisuvoimaisesti. Tähän vois vetää esimerkeiksi joitain franquineja ja semmosia taitajia.

Timo


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Mara - 14.04.2011, klo 20:36:24
Ehkä samantapainen antologialehti kuin Muësli toimisi parhaiten; tällöin sivuja tosin tulisi vähän jokaisesta genrestä, mutta niitä tulisi ainakin suuremmalla varmuudella tai ainakin suuremmassa määrin kuin vain jonkin tietyn genren piirtäjiltä.

Näistä aikatauluista, kuukausi olisi luultavasti riittävä aikataulu yhden sarjakuvan tekemiseen lähes kenelle tahansa. Aivan eri asia on sitten että miten pitkän tarinan siinä ajassa saisi tehtyä.

Itselläni on ainakin yksi kolmisivuinen juttu valmiina, jota voisin säästellä lehteen asti. Tiedä sitten että istuuko arkirealisminen juttu mitenkään mahdollisen lehden linjaan...


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Sika - 15.04.2011, klo 18:04:59
Teitkö Mara sarjakuvasi a4 formaattiin?
Alkuinnostuksen jälkeen tämäkin osio taisi lopahtaa, tosin enpä itsekkään ole saanut sivun sivua tehtyä. Kattellaan.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Mara - 15.04.2011, klo 19:11:31
Tein oman juttuni pysty-A4:ksi, kolmeen ruuturiviin. Mietiskelen vielä että miten sen saisi skannatuksi leikkelemättä originaalia...

Ei aleta vielä kuoppaamaan hanketta kokonaan. Jonkinlaiset alkuvalmisteluthan on ainakin tehty ketjun alkupäässä, eli lehti pitäisi syntyä suhteellisen helposti sen jälkeen kunhan sarjakuvat saadaan kasaan.

Eli piirtämään ihmiset!


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Marko K - 20.04.2011, klo 11:08:02
Joo ei tätä kuopattu ole. Itsellä on tässä parikin ideaa ja kunhan pääsen vauhtiin niin kyllä se siitä etenee. Piirtämään vaan joo.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 20.04.2011, klo 12:41:24
Teitkö Mara sarjakuvasi a4 formaattiin?
Alkuinnostuksen jälkeen tämäkin osio taisi lopahtaa, tosin enpä itsekkään ole saanut sivun sivua tehtyä. Kattellaan.
Tein oman juttuni pysty-A4:ksi, kolmeen ruuturiviin. Mietiskelen vielä että miten sen saisi skannatuksi leikkelemättä originaalia...

En itse näe tuota kahden rivin A5:tä vaakaa pakolliseksi kun lehtiä voi olla useampi. Näen ainoan yhteisen päätettävän asiana sen, että niistä saa koottua A4 kokoisen julkaisun sitten jos ja kun se on tarpeellinen. Nettijulkaisua varten käsittääkseni näistä ei oltaisi julkaisemassa yhtä lehteä vaan useampi julkaisu sitä mukaa kun olisi valmiita sopivan mittaisia tarinoita.

Ainoa missä koolla on väliä mihin lopulliseen julkaisukokoon tekee. Nettiä varten vaaka formatti on toki parepi ja tekemällä kahden rivin vaaka sivuja on toimiva ratkaisu. Tai siis tekemällä pysty sivun, joka on jaettu kahteen osaan joista yhdessä osassa on normaalisti kaksi riviä, mutta toki voi käyttää koko vaaka tilaa hyväkseen esim isompiin ruutuihin. Tulikohan tarpeeksi monimutkaisesti selitettyä? Tarttis jonkun yleisnimen tälle tavalle tehdä sivu...

Mutta itse näen tosiaan mahdollisena myös muunlaisten lehtien teen Kvaak lehtinä, enkä näe mitään varsinaista muuta syytä tähän formaattiin, kuin helpon luettavuuden netissä.

Mutta itse siis olen nähnyt erilliset lehdet lähinnä yksittäisinä tarinoina tai jatko tarinoina, joita tekee tiimi, johon kuuluu toimittaja, käsikirjoittaja, piirtäjä ja taittaja. Muitakin rooleja voi olla ja sama henkilö voi vastata useammasta roolista. Tiimi päättää keskenään lehden oikeuksista tms. ja tässä vaiheessa ei vielä tartte välittää muista oikeuksista.

Kun näitä julkaistaan, tavalla tai toisella tarinaan lätkäistään kvaak-albumi logo (kansi) ja sitten jokin taho päättää missä järjestyksessä julkaistaan ja Kvaakkiin laitetaan linkki tarinaan. Joka siis tarkoittaa, että Kvaakin kanssa ei tarvitse sopia mistään.

Kun tarinoita on tarpeeksi, niin näistä kootaan jonkin sopivaan sarjistapahtumaan jonkun henkilön / ryhmän johdolla antologia. Siinä vaiheessa sitten sovitaan yksittäisten julkaisijoiden kanssa oikeudesta julkaista sarja A4 kokoisessa julkaisussa.

Minä en siis näe järkeä julkaista netissä kaikkea kerralla yhtenä antologia lehtenä. Netissä ei kuitenkaan sellaista jaksa lukea.

Lehden tekijälle hyöty olisi siinä, että tätä kautta julkaisu saisi huomiota ja niin haluteessaan mahdollisesti julkaisun lehtenä.

Tää siis vaan yleisesti miten mä näkisin järkevänä tehdä tämä.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 20.04.2011, klo 20:33:15
Minulla on jo pitkään ollut mielessä Kvaak aiheinen fantasia tarina teemana avatarit. Vähän niin kuin semmoinen että miltä The Social networkin olisi pitänyt näyttää. Olisi mukavaa, jos tuolle saisi piirtäjän ja saisi tuohon Kvaakin omaan lehteen. Sopisi sinne kuin nakutettu.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: judea - 06.06.2011, klo 15:32:56
Tää on tainnut vähän unohtua, tässä taisi olla vain uutuuden viehätystä. :)


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 06.06.2011, klo 23:36:24
Tehdäänkö vai eikö tehdä? Uhottiinko vain?  ;)


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumil
Kirjoitti: tertsi - 12.06.2011, klo 23:02:50
Eiköhän jotain ilmesty vuonna 2013.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Marko K - 13.06.2011, klo 08:40:13
Kokeillaankos tehdä sitten vaikka semmoinen tarina jossa seuraava jatkaa siitä mihin edellinen tarinan jätti? Tästä taisi olla jo aiemminkin ketjussa jotain kommenttia. Tarinasta voi tosin tulla aikamoinen mutta liekö tuo haittaa mitään, kunhan siinä jonkinlaista jatkuvuutta on?

Valmiit sivut voisi sitten lähetellä omaan ketjuunsa ja pitäskö siitä sitten järjestää äänestys, että mitä otetaan lopulliseen tuotokseen tai, jos jotain tarvisi piirtää uudelleen? Kynnys osallistua on varmasti sopivan matalalla...

Tai sitten käsikirjoittajan taitoja omaavat voivat tietysti laittaa ehdolle tarinoita ja tehdään sitten porukalla valmiiksi.

Muita ehdotuksia?


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Tero Mäntylä - 13.06.2011, klo 09:56:07
Kokeillaankos tehdä sitten vaikka semmoinen tarina jossa seuraava jatkaa siitä mihin edellinen tarinan jätti? Tästä taisi olla jo aiemminkin ketjussa jotain kommenttia. Tarinasta voi tosin tulla aikamoinen mutta liekö tuo haittaa mitään, kunhan siinä jonkinlaista jatkuvuutta on?

Tämmöisenhän voi tehdä tästä albumista riippumatta ilman että tarttee vielä miettiä tuleeko se johonkin albumiin tms. Ei tarvitse kuin aloittaa. Voisi myös toimia useammalla aloituksella, joista sitten jatketaan jotain.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: von Iesus - 30.08.2016, klo 20:20:41
Olisikohan nyt, viisi vuotta myöhemmin aika kypsä Kvaak sarjakuva-albumille?

Vai onko kukaan enää kiinnostunut tästä, jos on niin yhdessä lehdessä voisi olla yksi pidempi ns. kansitarina (tarina joka pääsee kansikuvaan) ja 3-5 lyhyempää muutaman sivun tarinaa. Eri genreille olisi omat lehtensä, voisi julkaista vuorotellen. Aluksi kannattaa julkaista digitaalisena ja jos materiaali on tasokasta, voidaan miettiä oikeata julkaisua.

Jos tästä tulee mitään, niin jokaisella lehdellä olisi yhtenäiset kannet, kuten esimerkki kannessa: 1. Kauhistuttava sanan tilalle tulisi sen lehden aihe mitä siinä olisi, esim. Lännen, Toiminta, Seikkailu. 2. Yläreunassa olisi Kvaak logon ankka aina teemaan sopivan näköisenä (esim. kannessa on Halloween Aku) 3. Lehden nimi, esimerkissä Kvaak Sarjakuva. 4. Vasemmalle tulisi tarinoiden nimet 5. Sitten kansikuva

Voisi vaikka kokeilla ensiksi kauhu / sci-fi / fantasia lehteä. Siihen luulisi keksivän
aika helposti muutaman sivun tarinoita.

Minä voin julistautua Diktaattori Päätoimittajaksi ja valita tarinat lehteen ja ruoskia teihin vauhtia, että saataisiin jotain aikaiseksi tällä kertaa.
Itse voin tehdä käsikirjoituksia. (ja en ole piirtänyt kansikuvaa, vaan editoin hieman netistä otettua valokuvaa)

Tässä olisi liitteenä äkkiä kirjoitettu Kalman väki nimisen tarinan alku (älkää välittäkö kielioppi virheistä, vaan pelkästä juonesta) halukkaat voisi piirtää luonnos sivun/kuvan ja laittaa niitä tähän ketjuun.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: tertsi - 30.08.2016, klo 20:38:40
Olisihan se aivan mahtavaa että tuollainen yhteisprojekti toteutuisi, mutta minusta olisi korrektia jättää kannesta sana "kvaak" pois.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 30.08.2016, klo 21:16:18
Minä taas, hankittuani ruotsalaisen Seriemixin, aloin miettiä että kannattaisikohan yrittää peräti kansojenvälistä yhteistyötä? Seriemix on juurikin ruotsalaisen, Kvaakia vastaavan, foorumiporukan lehti.

Ihan kiva, ei kuitenkaan mielestäni edes yhtä laadukas kuin aiemmat jossain määrin Kvaak-vetoiset kotimaiset yritykset Säilä ja Müesli. Molemmat hiipuivat noin 5 numeron jälkeen. Seriemix 2 piti ilmestymän kai jo pari kuukautta sitten, mutta ei ole näkynyt. En ole ehtinyt kauheesti tähänkään perehtyä, mutta hieman kuitenkin. Kespan kässäämä Heavy Metalissa ja Tähtivaeltajassa ilmestynyt juttu löytyy muuten tuosta ekasta numpasta.

von Iesusuksen ehdotelma teemoineen muistuttaa myös jonkin verran jo olemassolevaa Sarjaria sekä Turun tai Joensuun vuosi-albumeita. Ne kaikki pyörivät teemojen ympärillä. ...Ja listaan voisi lisätä  vielä vaikka Jyväskylän sarjakuvaseuran lehdet. Kaikkea on luonnollisesti tällä saralla kokeiltu ja kaikki on mennyt moneen kertaan mönkään. Siis siinä mielessä että lehdet eivät mene kaupaksi. Lienen tämän jo aiemminkin jossain täällä todennut, mutta tulkoon nyt taas, kaikkein suurin työ ja ongelma näissä hankkeissa on lehden myyminen. Kaikki muu lehtityö onnistuu yleensä paremmin ja on siihen verrattuna helpompaa, halvempaa sekä paljon hauskempaa.

Se mitä minusta olisi hauska vielä kokeilla on jonkun hahmon (seikkailujen) ympärille kasattu lehti. Onhan näitäkin toki meillä väsäilty, mutta vähemmän.  :)

Seriemixin FB (https://www.facebook.com/seriemix/)
Lisätietoa myös kustantajan kotisivulla (http://adesmedia.se/2016/03/seriemix-nummer-1/)


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: kespa - 30.08.2016, klo 23:22:30
Lainaus
Ihan kiva, ei kuitenkaan mielestäni edes yhtä laadukas kuin aiemmat jossain määrin Kvaak-vetoiset kotimaiset yritykset Säilä ja Müesli. Molemmat hiipuivat noin 5 numeron jälkeen. Seriemix 2 piti ilmestymän kai jo pari kuukautta sitten, mutta ei ole näkynyt. En ole ehtinyt kauheesti tähänkään perehtyä, mutta hieman kuitenkin. Kespan kässäämä Heavy Metalissa ja Tähtivaeltajassa ilmestynyt juttu löytyy muuten tuosta ekasta numpasta.
Käsittääkseni kakkosnumero ilmestyy joskus loppuvuodesta. Tällä kertaa kokonaan mustavalkoisena, jotta saavat tehtyä halvemmalla. Omilleen ruokaan lehti ei siis ole päässyt. Kolmannessa numerossa ilmeisesti on taas värit ja olen itsekin mukana.


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: JPH - 28.09.2016, klo 10:42:00
En tiedä kuinka moni foorumilla on jo "julkaistu piirtäjä", mutta tää sarjakuva-albumi tai -lehti kuulostaa musta hyvältä idealta harrastelijoille, joiden töitä ei ole julkaistu missään (niinkuin minä), saada omia töitänsä esille.

Joten mä ehdottaisin et tää lehti ois kokoelma eri piirtäjien lyhyitä sarjakuvia, ei välttämättä edes samasta aiheesta.  Rahoitushan hoituis niin et jokainen maksais sen oman "palsta-tilansa". Ok, tuo malli karsisi lehdestä noitten jo julkaistujen piirtäjien sarjikset, siis niitten jotka jo saa rahaa juttujensa julkaisuista eikä päinvastoin. Mutta tää olisi kanava saada töitänsä esille pääasiassa niille piirtäjille jotka ei ole juttujansa saanut julkaistua, tai on vasta tiensä alussa.

Ja markkinointi tarkotuksissa "palstojen"/sivujen hinnat sen verran korkeaksi että saadaan joku tunnetumpi piirtäjä piirtämään vaikka aloitus stoorin, niin sen mm. sen nimellä voidaan promota tota ;)


Otsikko: Vs: Kvaakin oma sarjakuva-albumi
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 21.11.2016, klo 12:36:53
JPH esitit yhden mallin rahoituksesta, mutta paljon sitä suurempi haaste on lehtien levittäminen elikäs myyminen. Mistä siihen löytyisi sitoutunutta, innostunutta ja pystyvää väkeä?

Lisäksi Suomen postilaitos on kehittynyt siihen suuntaan että lehden toimittaminen postitse alkaa olla melkoisen hankalaa. Useimmiten se maksaa jo vähintään yhtä paljon kuin lehden painaminen.